elinka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 No to mamy kłopot z Elipsą. Dzisiaj napisała do mnie Karolina, że bardzo jej się nie podoba to co tu piszemy i że chce zwrócić Elipsę. Karolina napisała, że miała już wcześniej kontakt ze szczeniakami różnych ras i nie jestem w tym aż tak zielona jak się większości osób wydaje, a komendy, nagrody, gryzaki i wiele innych rzeczy się nie sprawdzają. Elipsa Karoliny nie słucha bo, jak to określiła Karolina, suczka ma wredny charakter...:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Dziewczyny, przepraszam, że tak błędnie oceniłam ten dom i wydałam Karolinie Elipsę do adopcji.:oops: Quote
Paoletta Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 ojej, ale Karolina chyba źle rozumie nasze intencje. my chcemy pomóc. chcemy zrozumieć. kontakt ze szczeniakiem to nie to samo co posiadanie. a szczeniak, no nie wiem - jamnika i belga mogą się zachowywać inaczej. nie wierzę we wredny charakter tylko w większą trudność w przypadku niektórych rzeczy. ale jeśli Karolina nie chce ani szkolenia (które by na bank wszystko rozwiązało) ani naszej pomocy (forum belgów też się odezwało z chęcią wsparcia) to nic nie poradzimy. nadal zachęcam Karolinę do odezwania się. może byśmy zrozumieli. co do Laski to zdaje relacje od belgów - mamy DT, karmę :) i chęć zbiórki na weta. czekamy na esperanzę. dziewczyny jesteście zainteresowane takim rozwiązaniem? Quote
Paoletta Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 elinka przecież to nie twoja wina. jedyne co to mogłaś bardziej postraszyć :) a możesz przyjąć Elipsię spowrotem na DT? Quote
Edi100 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Paoletta']ojej, ale Karolina chyba źle rozumie nasze intencje. my chcemy pomóc. chcemy zrozumieć. kontakt ze szczeniakiem to nie to samo co posiadanie. a szczeniak, no nie wiem - jamnika i belga mogą się zachowywać inaczej. nie wierzę we wredny charakter tylko w większą trudność w przypadku niektórych rzeczy. ale jeśli Karolina nie chce ani szkolenia (które by na bank wszystko rozwiązało) ani naszej pomocy (forum belgów też się odezwało z chęcią wsparcia) to nic nie poradzimy. nadal zachęcam Karolinę do odezwania się. może byśmy zrozumieli. co do Laski to zdaje relacje od belgów - mamy DT, karmę :) i chęć zbiórki na weta. czekamy na esperanzę. dziewczyny jesteście zainteresowane takim rozwiązaniem? OOooooooooooooooo nie ma mnie chwile, a tu takie cuuuuudne wieści:) Quote
saJo Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Witam! To ja zaproponowalam DT dla Laski. Z transportem nie ma problemu, moge sama po nia jechac, auto na gaz wiec i koszta nie powinny byc duze. Na belgach jest robiona zbiorka pieniedzy dla Laski. Ja nic nie chce w zamian, chetnie zajme sie suczka, tylko nie moge jej sponsorowac, bo sama jestem zadluzona po chorobie mojego psa. Quote
Szarotka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Paoletta']elinka przecież to nie twoja wina. jedyne co to mogłaś bardziej postraszyć :) a możesz przyjąć Elipsię spowrotem na DT? Poza tym zaden pies nie jest wredny. Nie kazdy umie sobie radzic z trudnymi i bardziej wymagajacymi psami, ale to juz zalezy od ludzi a nie od psa. Quote
elinka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Paoletta']elinka przecież to nie twoja wina. jedyne co to mogłaś bardziej postraszyć :) a możesz przyjąć Elipsię spowrotem na DT? Niestety, nie mogę. Od tej soboty zamieszkała u mnie już następna tymczasowiczka. Zresztą pies nie jest rzeczą, którą jeśli nie pasuje to można oddać. Skoro Karolina nie chce Elipsy, to powinna przynajmniej postarać się poszukać suni drugiego i to dobrego domku. Tym bardziej, iż pisała, że pokochała Elipsę. Podpisanie umowy adopcyjnej też do czegoś obliguje, prawda? Quote
karolina_g_k Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 elinka, czytalam tego maila... Dla mnie z milością to nie ma nic wspólnego....Elipsa jest raczej dla Karoliny wrzodem na..... Ludzie czesto lubia deklarowac rózne rzeczy i uzywac wielkiech slow, tyle, ze niestety bardzo często nie ma to nic wspolnego z rzeczywistością. Nie liczylabym wiec, ze Karolina wywiąże sie z czegokolwiek co napisane zostalo w umowie adopcyjnej. Mam tylko nadzieje, ze droga Karolino, zaczekasz chociaz aż znajdziemy dla Elipsy przynajmniej dom tymczasowy (co obecnie jest bardzo trudne) i nie oddasz suni do schroniska. Quote
Kika9004 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='saJo']Witam! To ja zaproponowalam DT dla Laski. Z transportem nie ma problemu, moge sama po nia jechac, auto na gaz wiec i koszta nie powinny byc duze. Na belgach jest robiona zbiorka pieniedzy dla Laski. Ja nic nie chce w zamian, chetnie zajme sie suczka, tylko nie moge jej sponsorowac, bo sama jestem zadluzona po chorobie mojego psa.[/QUOTE] Dziękujemy w imieniu Laski :) Mam nadzieję, że suczka długo u Ciebie nie zagości i migusiem znajdzie cieplutki i kochający domek :) Quote
saJo Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Podziekujecie, gdy Laska dojdzie do siebie :) Quote
Kika9004 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 A macie już jakiś wstępnie ustalony termin odbioru suczki ze schroniska?? :) Rozmawiałyście z esperanzą? Quote
elinka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Do schroniska to Karolina suni nie może oddać, bo podpisując umowę adopcyjną zgodziła się na jej warunki, a za ich złamanie może podlegać odpowiedzialności karnej na podstawie Ustawy o ochronie zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997r. Quote
Kika9004 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Czyli Karolina powinna zacząć szukać jej nowego domu na własną rękę :) Quote
saJo Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ja jeszcze z nikim dokladnie nie rozmawialam, bo za bardzo nie wiem z kim sie kontaktowac. Na belgach dziewczyny pisaly, ze przekaza info o DT u mnie, ale za nim dostalam odp sama znalazlam ten watek. Poki co czekam tutaj na odp (dogo dzialo mi wczoraj koszmarnie) co dalej i na zbiorke pieniedzy. Z transportem trzeba sie troche wstrzymac, wprawdzie ja moge jechac prawie w kazdej chwili, ale warunki drogowe sa tragiczne, a skoro nie ma posiechu, to nie ma co szalec. Quote
elinka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Kika9004']Czyli Karolina powinna zacząć szukać jej nowego domu na własną rękę :)[/QUOTE] Ależ wcale nie ma robić tego sama, pomożemy Karolinie z Elipsą. Jednak potrzebna tu jest obustronna współpraca, a Karolina napisała, że na wątku nie będzie już więcej się udzielać. Quote
Kika9004 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Kontaktować najlepiej z esperanzą lub jayo chyba, masz do nich tel.? jeśli chodzi o warunki na drogach to masz rację ! Lepiej nie zapuszczać się tak daleko :) ale niedługo ma być troszkę lepiej :) Quote
esperanza Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 saJo podaj mi proszę swojego maila, chciałabym Ci wysłać treść umowy podpisywanej z domem tymczasowym. Na pewno osoba, która zaadoptuje Laskę na stałe będzie musiała zaakceptować i podpisać naszą umowę adopcyjną, a wcześniej musi się odbyć wizyta przedadopcyjna. Zgłosiła się jakaś pani chętna na adopcję Laski, ale jak na razie to nic pewnego. Poprosiłam jayo, by skontaktowała się z nią. Laska jest wysterylizowana, ale nie była szczepiona na choroby wirusowe. Skontaktowałam się z opiekunką Elipsy. Przetrzyma sunię do czasu znalezienia transportu do W-wy. Ponieważ Elinka ma zajęty tymczas, chcę by suczka wróciła do nas. Szukam jej dom tymczasowego tutaj. Opiekunka ze swojej strony również będzie szukała domu dla Elipsy, ale zainteresowanych będzie kierowała do mnie, ponieważ zanim suczka gdziekolwiek trafi, muszę zaakceptować dom. Quote
Kika9004 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='elinka']Ależ wcale nie ma robić tego sama, pomożemy Karolinie z Elipsą. Jednak potrzebna tu jest obustronna współpraca, a Karolina napisała, że na wątku nie będzie już więcej się udzielać.[/QUOTE] Tak tez myślę, że raczej nikt by jej z problemem nie zostawił, ale dobrze mówisz że potrzebna jest OBUSTRONNA współpraca. Nie ma co się obrażać tylko szukać najlepszego wyjścia z tej sytuacji dla psiaka :) Quote
esperanza Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Mój nr na wszelki wypadek: 607-077-350 Quote
saJo Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='esperanza']saJo podaj mi proszę swojego maila, chciałabym Ci wysłać treść umowy podpisywanej z domem tymczasowym. [email protected] i jeszcze w razie czego moj numer telefonu: 607260299 [quote name='esperanza']Zgłosiła się jakaś pani chętna na adopcję Laski, ale jak na razie to nic pewnego. Poprosiłam jayo, by skontaktowała się z nią. To najlepiej chyba poczekac, az sprawa sie wyjasni, zeby na darmo nie wozic suczki. [quote name='esperanza']Laska jest wysterylizowana, ale nie była szczepiona na choroby wirusowe. W takim razie chcialabym ja odrobaczyc (w schronie na pewno sa robale, nawet jesli byla odrobaczana), a potem zaszczepic p/ko wsciekliznie, zebym w razie czego nie miala problemow. Na pewno tez trzeba zabezpieczyc p/ko kleszczom. Mysle, ze na to + transport starczy ze zrzutki od belgomaniakow. Quote
esperanza Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Jak tylko będzie coś wiadomo, odnośnie potencjalnego domu, damy znać. Laska była szczepiona przeciwko wściekliźnie. Odrobaczenie jak najbardziej jej się przyda. Quote
saJo Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 To zostaje odrobaczenie i obrozka p/kleszczowa (wychodzi taniej, niz kropelki). W takim razie czekam na wiadomosc. Quote
Paoletta Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 super extra, że Lasce się poprawi! bardzo się cieszymy. a Elipsia wraca do Kruszewa? biedna się naprzeżywa w tym dziecięcym życiu. Quote
saJo Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 esperanza Czy wyslalas mi umowe? Nic nie dostalam i nie wiem czy nie doszlo (utknelo w zaspie :D ) czy jeszcze nie wyslalas. W weekend ma byc ladna pogoda.... Quote
Paoletta Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 tu jest ta adopcyjna jak coś: http://www.niczyje.org.pl/zobowiazanie_niczyje.pdf Quote
Recommended Posts