elinka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Przed chwilą dzwoniła do mnie Pani z ogłoszenia zainteresowana adopcją Elipsy, a docelowo Malinkii. Jest z Kamienia Pomorskiego, pytała się o warunki adopcji. Ze sterylką się zgadza, ale troszeczkę się zawahała, gdy powiedziałam jej o wizycie przedadopcyjnej. Na telefon ma przysłać mi swój adres e-mail. O! właśnie przyszedł jakiś sms ... Jest!:multi: Quote
Paoletta Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Super, ale.. elinka napisał(a):Jest z Kamienia Pomorskiego Jak my ją tam dowieziemy?? I kto tam zrobi wizytę? Quote
elinka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Paoleto, na wątku transportowym na pewno coś się znajdzie. Co do wizyty, to jeszcze zobaczymy. Jestem już z Panią w czynnym kontakcie. Karolino, jaki ew. namiar w sprawie pytań o sunię mogę podać tej Pani do Ciebie? Quote
Paoletta Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Kawał drogi, ale może się uda. Trzymamy kciuki (ci co mają kciuki - reszta trzyma łapki) :) Quote
karolina_g_k Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 elinka napisał(a):Paoleto, na wątku transportowym na pewno coś się znajdzie. Co do wizyty, to jeszcze zobaczymy. Jestem już z Panią w czynnym kontakcie. Karolino, jaki ew. namiar w sprawie pytań o sunię mogę podać tej Pani do Ciebie? Elinko za chwile przesle Ci moj nr na prv, daj znac czy doszedl. Jakby co trzeba będzie szukac transportu, ale to najmniejszy problem jesli okaze sie, że dom jest wspaniały. Quote
elinka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 [quote name='karolina_g_k']Elinko za chwile przesle Ci moj nr na prv, daj znac czy doszedl. Jakby co trzeba będzie szukac transportu, ale to najmniejszy problem jesli okaze sie, że dom jest wspaniały. Karolino, priv do mnie dotarł. Odpowiadam dopiero teraz, bo miałam cały dzień bieganie. Dopiero co zalogowałam się na Dogo. Oczywiście, o mojej nieobecności poinformowałam wcześniej tą Panią. Podałam jej także linki do wątku tego i do wątku Enterka. Muszę jeszcze na chwilę skoczyć do kuchni , a potem napiszę do Pani e-maila z zapytaniem jak wrażenia o Malince? Quote
Owieczka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Szukam na tym watku jakiejś informacji o charakterze suńki ale nie jestem w stanie ( czasowo-przestrzennym ) żeby to wszystko wertować. Czy może ktoś mi napisac lub skopiowac z innej strony cos o suni ?? :help1::modla: Quote
karolina_g_k Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='Owieczka']Szukam na tym watku jakiejś informacji o charakterze suńki ale nie jestem w stanie ( czasowo-przestrzennym ) żeby to wszystko wertować. Czy może ktoś mi napisac lub skopiowac z innej strony cos o suni ?? :help1::modla: Owieczko sunia jest lagodna, pogodna, karna, bez problemu zostaje sama w domu (przesypia caly ten czas). W nocy spi na swoim poslaniu. Pieknie i delikatnie bawi sie z kotem i moimi synami (4 i 8 lat). Szybko sie uczy. Z tego co wiem jest tez swietnie nastawiona do inych psiaków. Nie jest typem niszczycielskim, bawi sie swoimi zabawkami, kostkami. Kiedy nie zauważę jak skończy sie jej woda albo karma to przynosi mi w pysku miskę i siada przed nia :) Bez żadnego problemu i stresu jeździ samochodem. Reasumując, wspaniala, sliczna mądrala. Czystosci jeszcze nie mialam okazji jej uczyc bo dopiero za tydzień kończy sie jej kwarantanna. Jest trzykrotnie odrobaczona i dwukrotnie zaszczepiona. Cos jeszcze?;) Quote
Owieczka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 karolina_g_k napisał(a):Owieczko sunia jest lagodna, pogodna, karna, bez problemu zostaje sama w domu (przesypia caly ten czas). W nocy spi na swoim poslaniu. Pieknie i delikatnie bawi sie z kotem i moimi synami (4 i 8 lat). Szybko sie uczy. Z tego co wiem jest tez swietnie nastawiona do inych psiaków. Nie jest typem niszczycielskim, bawi sie swoimi zabawkami, kostkami. Kiedy nie zauważę jak skończy sie jej woda albo karma to przynosi mi w pysku miskę i siada przed nia :) Bez żadnego problemu i stresu jeździ samochodem. Reasumując, wspaniala, sliczna mądrala. Czystosci jeszcze nie mialam okazji jej uczyc bo dopiero za tydzień kończy sie jej kwarantanna. Jest trzykrotnie odrobaczona i dwukrotnie zaszczepiona. Cos jeszcze?;) eee...yyyy.... kopara mi opadła :question: Dzięki serdeczne za szybka odpowiedź :Rose: miałam pytanie z Owczarków Belgijskich bo mają nieaktualne fotki i info Quote
Kika9004 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Trzymam kciuki za domeczek a moje psiaki trzymają łapki :) W sumie 2 x kciuki i 12x łapki :) Musi się udać :D Quote
elinka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Niestety, nie dzwoniła. Ale chyba jeszcze nie jest tak tragicznie, bo widzę, że nawet nie odczytała mojej poczty na WP. Wiem, że ma małe dziecko, może nie ma czasu? Z tego co mi mówiła, Malinka ma zamieszkać z jej ojcem. To jest już starszy człowiek, mieszka gdzieś indziej, pewnie stąd to lekkie zakłopotanie co do wizyty przedadopcyjnej. Mam nadzieję, że ta wizyta nie zaważyła jednak na dalszych losach Malinki. Nie chcę Pani zbytnio bombardować swoją osobą, ale dla pewności jeszcze raz napiszę do niej e-maila z zapytaniem o decyzję. Jeśli Pani będzie dalej milczeć, jutro rano tam przedzwonię. Quote
Paoletta Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 elinka napisał(a):To jest już starszy człowiek, A da radę? Psie dziecko trzeba wychowywać :) elinka napisał(a):Jeśli Pani będzie dalej milczeć, jutro rano tam przedzwonię. Dzwoniłaś może? Zdawaj relacje, bo my ciągle trzymamy te kciuki i łapki i już nam się spociły :D Quote
Lilmo Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Przepraszam, że się wtrącę, ale jestem osobą przeciwną adopcji szczeniaków do osób starszych. Wiem, że to może brzmieć brutalnie, ale wydając psa do adopcji trzeba mieć świadomość, że ten pies może żyć jeszcze nawet 15 lat, a może i więcej, czego niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć w stosunku do osób starszych. I jak to się kończy? Nagle okazuje się, że w rodzinie nikt nie może się psem zająć i co robią... bum psa do schroniska. Może bezpodstawnie wysuwam tutaj takie wnioski w stosunku co do te konkretnej rodziny, ale takich historii na dogo jest mnóstwo. Nawet z pamięci mogę wymienić takie psy ... np. Murzynek, Mrówka nie mówiąc o całych dziesiątkach jak nie setkach takich przypadków w schroniskach w całej Polsce. Quote
Paoletta Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Nie da się zaprzeczyć, że coś w tym jest.. Chyba, że rodzina weźmie psa jakby co. A może zaproponować dziadkowi staruszka, nie szczeniaka? Razem będą będą przeżywać ten okres życia. Quote
elinka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Dziewczyny, już nie musimy o starszych ludzi się martwić bo pani z suni zrezygnowała. Czyli chyba dobrze, co? Quote
Paoletta Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Nie wiem czy dobrze, zawsze to rezygnacja. A nóż wszystko było by ok. No nie ma co gdybać. Szukamy dalej. Quote
karolina_g_k Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Paoletta napisał(a):Nie wiem czy dobrze, zawsze to rezygnacja. A nóż wszystko było by ok. No nie ma co gdybać. Szukamy dalej. No szukamy, szukamy bo Malinka coraz bardziej sie przywiazuje... A to taki niesmialy typ do obcych...więc nie pomaga jej ten uplywajacy czas. Zdjecia mam ale cięzko uchwycic urode malej. W rzeczywistosci wyglada o niebo lepiej. Quote
Paoletta Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 karolina_g_k napisał(a):Zdjecia mam ale cięzko uchwycic urode malej. W rzeczywistosci wyglada o niebo lepiej. Entek też na zdjęciach wygląda dziwacznie. Widocznie mają niefotogeniczną urodę :) Quote
karolina_g_k Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Dziewczyny moze, któras z Was chciałaby plakat Malinki? Moze macie gdzie rozwiesic albo rozesłałybyscie znajomym? Quote
elinka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Jeden przyślij do mnie. Może weterynarz mojej Louli zgodzi się powiesić plakat Malinki w swojej klinice. I jeszcze dwa do sklepów zoologicznych, w których mam już wykupione "znajomości." ;) Quote
karolina_g_k Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 elinka napisał(a):Jeden przyślij do mnie. Może weterynarz mojej Louli zgodzi się powiesić plakat Malinki w swojej klinice. I jeszcze dwa do sklepów zoologicznych, w których mam już wykupione "znajomości." ;) Elinko, a podasz mi swoj prw? :) Zrobiłam Malince dwie wyroznione gratki, kupiepsa, adopcjepsa i darmobranie. Quote
elinka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Podam, tylko o jakie prw chodzi? :hmmmm: Quote
elinka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 podany jest w moim profilu, ale gdyby coś i to proszę: [email protected] Quote
Recommended Posts