BajkaB Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 Mały glut odważnie zwiedza mieszkanie,a Bonka mu matkuje.Jest zachwycona synusiem.Brajl nie reaguje,maluch podszedł do ,,wujka,, powąchał go,a Brajliński sie..wystraszył Własnie maluszek zaatakował bohatersko mopa.. Szukamy dalej domków!!Najlepszych! Paulinko,jeśłi maluszek daje Ci sie mocno we znaki,to moze poprosze Szefowa zeby go zabrała do siebie.Będzie miał większe szanse na adopcje Quote
Teba Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 BajkaB napisał(a): Paulinko,jeśłi maluszek daje Ci sie mocno we znaki,to moze poprosze Szefowa zeby go zabrała do siebie.Będzie miał większe szanse na adopcje Edytko spokojnie. Mama po prostu przeczytała że jest tak dużo chętnych, że 4 braci znalazło domki i obawiała się, że Nektar został zapomniany. Ja jak najbardziej do końca grudnia z przyjemnością mogę się nim opiekować, jeśli do tego czasu nie znajdzie domu to może wtedy jakoś go przekażę do Emira do Grodziska? Quote
a.piurek Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Zostały jeszcze dwa szczeniaczki do adopcji, nadal też potrzebne jest wsparcie finansowe. Dlatego proszę rozsyłajcie aukcję http://allegro.pl/item835174776_kosz...ii_edycja.html Quote
a.piurek Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Poniżej zdjęcia synusia Neli który mieszka w pięknym Krakowie Quote
a.piurek Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 szczęściarz krakowianin ze na kolanach nowej szczęśliwej Pańci Quote
a.piurek Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 a ja dalej szukam domu !!!!! gościnnie teraz siedze u Edytki z jej ogonami właśnie obgryzam ogon Brajluszka witam w "mojej sypialni" Chyba jakaś konkurencja przyszła.... Quote
wapiszon Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Oj dla Pańci chyba miejsca nie będzie :)) Quote
diana79 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 z mojego bazarku uzbierało się 234zł, czekam tylko na ostatnie wpłaty i robię przelew :lol: Quote
bela51 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Psiaczek, cudo w białych bucikach ! :loveu: No, jak ktoś smiał marudzic, ze nie haski.:mad::shake: Quote
a.piurek Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 W DALSZYM CIąGU DWA PSIACZKI PO NELUSI SZUKAJA DOMKóW!!! Nadal też potrzebne jest nasze wsparcie. http://allegro.pl/item835174776_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci_ii_edycja.html Quote
BajkaB Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Mały Nemo,bo tak juz go nazwałam jest niesamowicie pocieszy.Oczywiście spał ze mna dzisiaj w łózku.Wstałam nieprawdopodobnie pokurczona i obolała,bo z jednej strony miałam Bajkę,a z na piersi gluta.W cięgu dnia podrózował ze mna szczelnie opatulony kocykami,w transporterze.Zaliczył wizyte u moich rodziców,zjadł odpowiedni dla niego obiadek,pospał,pobawił sie z psami.Potem musiałam zabrac go do pracy,bo nie miałam wyboru.Studenci byli zachwyceni,wszyscy go ogladali i podziwiali,bo głaskac za bardzo nie pozwoliłam.Mały był bardzo grzeczny,spał prawie cały czasPewnie wykład był nudny..:evil_lol: Jak tylko wrócił do domu od razu zaatakował wujka Brajla..Musimy szybciutko znaleźdź domek,bo Brajliński grozi ze sie wyprowadzi..Ileż w końcu mozna poswięcać swój piękny ogon:evil_lol: Quote
Energy Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Bajka myślę, że to był jeden z fajniejszych wykładów :evil_lol: Quote
BajkaB Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Energy napisał(a):Bajka myślę, że to był jeden z fajniejszych wykładów :evil_lol: Jasne,bo skończył sie godzine wcześniej:evil_lol: Poza tym mały glut rąbnał kupke na środku sali i smiechu było co niemiara..Smrodu tyleż samo..:evil_lol: Quote
J_ulia Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Oj gdyby moi wykładowcy na studiach fundowali nam takie atrakcje na wykładach to pewnie bym częściej na nie chodziła hehe... i inni też :) Quote
BajkaB Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Specjalnie uczyć to studenci sie nie lubia,ale ustawę o ochronie zwierzat znaja bardzo dokładnie i to wszystkie roczniki.. Bajka od lat ze mną,,uczy,,ale takiej atrakcji jak dzisiaj to jeszcze nie mieli:evil_lol: Quote
Em_ Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Czy ktos bedzie monitorowal te sprawe? To znaczy - jaki wyrok dostanie ta pani?! Przykro to stwierdzic, ale bez „przykladu” – czyli naglosnionej przez media sprawy, jak juz to bylo dane nam zobaczyc – nic sie z tego nie da „ugrac” dla dobra zwierzat. Codziennie zdarzaja sie podobne tragedie istot czujacych ból, psow wyrzucanych, okaleczanych, glodujacych. Kotow, innych zwierzat. Bez wplywu na prawodawstwo pozostanie to syzyfowa praca armii wolontariuszy. Armii - ale bedacej kropla w morzu potrzeb w oceanie cierpienia. Media pelne byly niedawno np. informacji o urodzie poslanki nazwiskiem Mucha. Przypadkiem odkrylam, ze jest to przewodniczaca Zespolu Przyjaciol Zwierzat. http://zespoldlazwierzat.pl/?page_id=15 Znane sa jakies informacje na temat dzialanosci tej poslanki i zespolu, poza fasonem jej butow (Gazeta opublikowala te fascynujaca informacje przed kilkoma dniami)??? To nawet nie chodzi o istnienie tego zespolu (pewnie musi byc), ale o jego skutecznosc, i o zainteresowanie mediow dzialalnoscia parlamentarzystow. Mam wrazenie, ze bez naszej reakcji na tego typu dzialanosc – mediow i poslow – nic sie nie zmieni. [FONT="]Bardzo prosze o info, czy beda podawane, i gdzie, dalsze wiadomosci na temat losu wlascicielki zakatowanej suki. [/FONT] Quote
BajkaB Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Wszystkie wiadomości na temat psiaków i właścicielki będa podawane na bieżaco w tym topiku Quote
Isiak Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Podejrzewam, że dla tego Zespołu Przyjaciół Zwierząt ważniejsze są rozgrywki międzypartyjne niż zwierzęta. Quote
Teba Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Bajko gdyby moi wykładowcy przychodzili z takimi niespodziankami to miałabym frekwencję 100%- a tak trochę mi brakuje ;) Nektar pierwsze 2-3 dni też był bardzo grzeczny- tzn odsypiał stres. Za to od wczoraj to diabełek wcielony. Gryzie, szczeka, biega, skacze, drapie- jest wszędzie i zupełnie nie reaguje na moje karcenie... Czy to normalne w tym wieku że szczeniaki mają takie ADHD? Bajko w książeczce zdrowia szczepienie jest wpisane na 16.12- ale maluchy chyba teraz mają 6 tygodni- to kiedy mam szczepić malucha? Quote
J_ulia Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Tebusa napisał(a):Bajko gdyby moi wykładowcy przychodzili z takimi niespodziankami to miałabym frekwencję 100%- a tak trochę mi brakuje ;) Nektar pierwsze 2-3 dni też był bardzo grzeczny- tzn odsypiał stres. Za to od wczoraj to diabełek wcielony. Gryzie, szczeka, biega, skacze, drapie- jest wszędzie i zupełnie nie reaguje na moje karcenie... Czy to normalne w tym wieku że szczeniaki mają takie ADHD? Bajko w książeczce zdrowia szczepienie jest wpisane na 16.12- ale maluchy chyba teraz mają 6 tygodni- to kiedy mam szczepić malucha? Takie ADHD jest normalne... mój szczeniak teraz ma fazy... śpi... demolka... znowu śpi... polowanie na koty... śpi.... demolka... śpi... dokucz starszym psim Cioteczka- uszczypnięcie- pisk- spokój przez chwilkę... i znowu demolka ... i nastaje noc...śpi... ranem... demolka... Ja właśnie mojego 6 tyg. malucha szczepiłam 1 raz ... właśnie odsypie stresy... a jaki grzeczny jest ;)... Quote
Teba Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Tak demolka to bardzo trafny opis sytuacji :evil_lol: Quote
bela51 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Chciałam zaprosić Was na bazarek dla Szarusi, suni bedacej pod opieką sosnowieckiego EMIR. Szarusie czeka operacja. http://www.dogomania.pl/threads/175144-Zestaw-Sylwestrowy-bazarek-na-operacje-Szarusi-do-13-12-2009-r?p=13647043#post13647043 Quote
wapiszon Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 J_ulia napisał(a):Oj gdyby moi wykładowcy na studiach fundowali nam takie atrakcje na wykładach to pewnie bym częściej na nie chodziła hehe... i inni też :) Ja też :)) Quote
BajkaB Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 :evil_lol:No coz..Widać nie kazda uczelnia ma takie atrakcje,podejrzewam nawet,ze jest to jedyna uczelnia w Polsce,gdzie wykładowcy towarzysza psy,a jeden pies zawsze. Za to mój mały Nemo jest po prostu nie do podrobienia.W nocy śpi dosc grzecznie,a jak sie nawet obudzi,to nie rozrabia tak,abym musiała wstawac.Rano kiedy sie obudziłam stwierdziłam,ze w jednym papuciu mam nasikane,a drugi jest nadgryziony.Mały jest bardzo sprytny,juz znalazł sobie droge zejścia z łózka.W sumie jest naprawde grzeczny.Brajla,a dokładnie ogona po prostu nie odstępuje.Bawi sie z bonka,przewraca,turla,pocieszny niesamowicie.Jedno co mnie martwi to to,ze straszny z niego niejadek.Je bardzo malutko i mimo iz przechodze sama siebie w dogadzaniu mu,mało co mu podchodzi.Małe miski sa be,za to ,,duze,, miski sa super.Nawet woda w duzych jest lepsza niz w małych,zatem trzeba sie wdrapywac na stojak zeby napić sie z duzej michy.Wyjadał tez Bonie jej żarełko.Natomiast moje psy dosłownie poluja na małe miseczki,bo na pewno tam jest jakiś wyjątkowy rarytas. Quote
Recommended Posts