Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Do tripti.A ty zapomniałaś co Ewanka zrobiła wraz z rodziną dla Lenki?Dlaczego nie miałabym ją pozdrowić.Same wychylacie się z kasą.Więc o co ci chodzi.Ewanko spokojnie mogłabym zająć się Lenką,ale nie pokonałabym, rzeszy............. .,dlatego żałuję że się włączyłam.Mam inne spojrzenie na ten temat.A do Gminy moje droge trzeba chodzić itam żebrać o pieniądze,w końcu dadzą,bo tam tez są ludzie którzy kochają zwierzaki.
Poza tematem :dlaczego ludzie wycofują się z tego forum? gdzies otym czytałam.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szufladowykram napisał(a):
Do tripti.A ty zapomniałaś co Ewanka zrobiła wraz z rodziną dla Lenki?Dlaczego nie miałabym ją pozdrowić.Same wychylacie się z kasą.Więc o co ci chodzi.Ewanko spokojnie mogłabym zająć się Lenką,ale nie pokonałabym, rzeszy............. .,dlatego żałuję że się włączyłam.Mam inne spojrzenie na ten temat.A do Gminy moje droge trzeba chodzić itam żebrać o pieniądze,w końcu dadzą,bo tam tez są ludzie którzy kochają zwierzaki.
Poza tematem :dlaczego ludzie wycofują się z tego forum? gdzies otym czytałam.

Kochana, zrobila to co do Niej nalezalo, a my za to placilismy... za darmo nie chciala Jej wziac. Wiec nie rozumiem?? Przeczytaj prosze najpierw watek, a potem udzielaj sie.
Ewanka zrobiła dla Lenki bardzo dużo, ja tego nie kwestionuje.
A do gminy chodzimy, nie martw sie. Podac wiele przykladow? ale w wypadku Lenki gmina ma tyle do powiedzenia, co Ty na wiele innych tematow ;)

Poza tematem?? poza tematem to pisz bardzo proszę w odpowiednim dziale :)

Posted

od dawnaaaa sledze watek Lenki-wprawdzie cicho,ale zagladam do suni i zmrozily mnie wiesci o tym,ze musi opuscic dt,trudno,ja sie nie wtracam,bardzo chciaalbym pomoc Lence tylko nie mam zadnej mocy:(zaproponowalabym hotelik,ale piszecie,ze jest za mala:(
teraz musze odniesc sie do !!!szufladowykram!!!.............................blagam tylko nie takie teksty,o czym Ty piszesz dziewczyno,spojrz na REALIA w Polsce,sama chcesz kijem Wisle zawrocic?????ludzie powinni to i ludzie powinni tamto,sprobuj wcielic w zycie te Twoje madrosci-wydaje mi sie,ze to jest nierealne,pogadac sobie mozna,o jakich Ty Stowarzyszeniach mowisz???zobacz na ten nasz okrutnie,nieludzki narod i zastanow sie 2 razy!!!Krytykujesz Dogomaniakow,a dla mnie to jedyna grupa ludzi,dzieki ktorym masa psow w pl zyje,ma dom,bedzie miala dom,ma pomoc,ma co zjesc ,nie jest katowana itd itp,jakie my mamy schroniska???(takie beda przez jeszcze 20 lat)tragedia za tragedia a Ty piszesz,ze mamy zmienic taktyke bo zle dzialamy????? Ci ludzie blagaja o kase bo widzisz w naszych czasach wszystko kreci sie wokol kasy,za co chcesz ku[ic jedzenie,zaszczepic itd????kto ma to pokryc z wlasnej kieszni????trzeba wolac o pomoc bo ziarnko do ziarnka i uzbiera sie na pomoc dla jakies biedaka,jakies wzmianki o tym,ze ktos tu chce zaistniec sa smieszne i niesprawiedliwe!!!skoro jestes taka poprawna politycznie pania z masa checi do pomocy to moze wez Lenke do siebie???jakos nie widze zebys sie palila!!!!!

Posted

zapomnialam dodac,ze dorzuce na Lenke 5 zl,przykro mi,ale nie moge wiecej,jestem zabita deklaracjami,ale straasznie mi Jej zal..........................wplata dopiero pod koniec stycznia:oops:

Posted

właśnie a'propos palenia, to Pani spaliła już garnek z zupą czytając forum, więc uwaga :)

Ewanko a co będzie, jeżeli do końca stycznia nigdzie nie zwolni się miejsce, w żadnym dt? jakby nie patrzeć to mało czasu:(

gdzie są jakieś zdjęcia Lenki, na których stronach jest tak więcej? jak piechcia15 była u Dosi to nie zrobiła jakiejś sesji?

Posted

Na fb dostałam taką wiadomość na pw:

Hej ! piszę w sprawie Lenki :) ile ma czasu jeszcze w DT ? Rozumiem że Pani która się nia opiekuje już dłużej nie może po prostu ? jestem wolontariuszką sama mam w domu sunię ze schroniska większą od Lenki - postaram się małej znaleźć domek stały a póki co myśle ze mogłabym ją chwilę przetrzymać .... :) tak żeby nie trafiła do schroniska :(. U nas psiaki mają b.dobrze( moja sunia jest zazdrosna bardzo... ale z czasem jej to mija...) , bardzo często mam szczeniaki na tymczasie własnie miałam brać kolejnego .. póki co próbuje dla niej znaleźć domek bo tak byłoby dla niej najlepiej.... Pozdrawiam Kasia.

Mam numer tel. Podam na pw

Posted

[quote name='tripti']właśnie a'propos palenia, to Pani spaliła już garnek z zupą czytając forum, więc uwaga :)

Ewanko a co będzie, jeżeli do końca stycznia nigdzie nie zwolni się miejsce, w żadnym dt? jakby nie patrzeć to mało czasu:(

gdzie są jakieś zdjęcia Lenki, na których stronach jest tak więcej? jak piechcia15 była u Dosi to nie zrobiła jakiejś sesji?

Miala robiona sesje. Link do albumu widnieje na pierwszej stronie w moim poscie :)

prosze :)

http://img259.imageshack.us/gal.php?g=p12600986220052.jpg

Jednak na zdjeciach Lenka wyglada na duzego pieska :(

[quote name='basiek8']Witam strasznie mi przykro z powodu sytuacji Lenki postaram się wpłacać co miesiąc po 20 zł na psiunię. Proszę o namiary ( konto i dane do przelewu)

Dziekuje serdecznie, zaraz wysle numer konta :)

[quote name='Marinka']Na fb dostałam taką wiadomość na pw:

Hej ! piszę w sprawie Lenki :) ile ma czasu jeszcze w DT ? Rozumiem że Pani która się nia opiekuje już dłużej nie może po prostu ? jestem wolontariuszką sama mam w domu sunię ze schroniska większą od Lenki - postaram się małej znaleźć domek stały a póki co myśle ze mogłabym ją chwilę przetrzymać .... :) tak żeby nie trafiła do schroniska :(. U nas psiaki mają b.dobrze( moja sunia jest zazdrosna bardzo... ale z czasem jej to mija...) , bardzo często mam szczeniaki na tymczasie własnie miałam brać kolejnego .. póki co próbuje dla niej znaleźć domek bo tak byłoby dla niej najlepiej.... Pozdrawiam Kasia.

Przeslij mi prosze namiary na ta Pania na mojego maila :)

Posted

Marinka napisał(a):
Na fb dostałam taką wiadomość na pw:

I to jest właśnie łańcuch ludzi dobrej woli i jednocześnie... cud techniki. Bo jak inaczej tak wiele osób mogłoby jednocześnie odczytać informację. Ktoś tam w poście zarzucił dogomaniakom, że prowadzą "złą politykę". A jaka jest dobra??? Trzeba próbować wszystkiego, zawsze będzie jakiś odzew - a nawet najsłabszy i najmniej oczekiwany może dać pozytywny efekt. Nie zarzucajmy nic innym, ale sami działajmy - choćby przesyłając dalej informację, podrzucając bazarki czy wspierając dobrym słowem tych, którzy robią więcej od nas.

Posted

Lolalola napisał(a):
zapomnialam dodac,ze dorzuce na Lenke 5 zl,przykro mi,ale nie moge wiecej,jestem zabita deklaracjami,ale straasznie mi Jej zal..........................wplata dopiero pod koniec stycznia:oops:

dziekuje kochana !!!

Posted

Magolek napisał(a):
I to jest właśnie łańcuch ludzi dobrej woli i jednocześnie... cud techniki. Bo jak inaczej tak wiele osób mogłoby jednocześnie odczytać informację. Ktoś tam w poście zarzucił dogomaniakom, że prowadzą "złą politykę". A jaka jest dobra??? Trzeba próbować wszystkiego, zawsze będzie jakiś odzew - a nawet najsłabszy i najmniej oczekiwany może dać pozytywny efekt. Nie zarzucajmy nic innym, ale sami działajmy - choćby przesyłając dalej informację, podrzucając bazarki czy wspierając dobrym słowem tych, którzy robią więcej od nas.

Magolek bardzo pięknie powiedziane :)
Oby wszyscy zaczęli się do tego stosować :)

Posted

Magolek napisał(a):

Mądrze i bardzo ładnie powiedziane

Posted

Właśnie wysłałam kasę, mam nadzieję że się przyda, choć w głębi duszy mam nadzieję że Lenka znajdzie prawdziwy stały dom.
Słuchajcie naprawdę robicie świetną rzecz. Niektórzy forumowicze zarzucają złą politykę, a ja się pytam jaka politykę robią ci inni?
Nie sztuka krytykować, skrzywdzonych i oczekujących na miłość piesków jest tak wiele że dla każdego " działacza " wystarczy pola do działania, nie sztuka mieć słomiany zapał, sztuka latami ,miesiącami pomagać pieskom, angażować w to czas, środki. Dlatego jeśli ktoś może pomóc, wziąść pieska, wpłacić kaskę, rozreklamować, namówić to niech to robi, każdy grosz, uratowany pies to satysfakcja że można razem pomóc.
Nie chce krytykować tej Pani która uważa że powinny być w każdej gminie stowarzyszenia, od gminy wymagać wykładania kasy, sterylizacji, czipowania tak to prawda ale to sfera marzeń i nie chodzi tu tylko o pieniądze, choć one też są ważne.
Chodzi tu bardziej o świadomość. W wielu gminach są schroniska, ale pracownicy niejednokrotnie z przypadku i dopóki w takim schronisku nie pojawią się wolontariusze, psy siedzą latami w klatkach są usypiane lub zagryzają się miedzy sobą.
Wiele ludzi w Polsce nadal uważa że pies ma być na łańcuchu, że pies jest własnością właściciela i nie musi być dobrze traktowany, w tym zakresie cywilizacja zatrzymała się w przedsionku.
W gminach tych uważa się że schronisko to strata kasy, psy to przedmioty, ważniejsze sa inwestycje, obiady dla dzieci i inne cele, żadna gmina nie ma tyle pieniędzy aby zabezpieczyć wszystkie potrzeby,a potrzeby zwierząt są na miejscu ostatnim.
Społeczeństwo mamy takie jakie mamy, z reguły mało wrażliwe, rozpolitykowane, złośliwe.
Dlatego róbcie dalej swoja robotę, jesteście naprawdę wspaniali.

Posted

Kana napisał(a):
Dziewczyny dajcie znać co z tą Panią z FB.
Być może mam opcję z DT domowym, ale niestety płatnym .

Kana ale czy mnie się wydawało że jesteś przeciwna dt płatnym? ;-)

Posted

Kana napisał(a):
Uważam że jak za takie warunki.. to stanowczo za dużo.
A podniesienie kosztów podczas hotelowania.. no nie będę komentować.
Teraz jednak Ewanka powinna pomyśleć jeżeli chce mieć dobrą opinię i klientów...
Nienawidzę zarabiania na psach.

Nie mylisz się....Lilutosi..... :razz:

Posted

LILUtosi do czego pijesz?
Zaproponowałam hotelik, ale odpada. Może znajdę kogoś z Dt ale płatnym.
Przedstawiam wszystkie opcję pomocy.
Nie na widzę zarabiania na psach, ale nie jestem przeciwna platnym DT o ile wywiązuje się ze swoich obowiązków.
W darmowym DT nikt nie może żądać jakiegoś wkładu pracy od opiekuna,
ale jednak Platny DT to troszkę inna sprawa, zwlaszcza że dziewczyny mają jakieś ale.
Zostałam zaproszona na wątek gdyż szukano pomocy.
Staram się pomóc więc nie utrudniajcie chociaż.
A w sumie. Picie pianę, dopowiadajcie i szukajcie dziury w całym - na pewno ludzie będą bardziej chętni do pomocy.