Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magdola, dzięki za piekny banerek !

Szarotko, ja też myślę, że Lenusia znajdzie swojego człowieka, takiego, który ją pokocha, zrozumie jej słabości i zaakceptuje ją taką jaka jest !

... ale czy tacy ludzie jeszcze istnieją ????????????? :(

Posted

Tamta Pani sama zrezygnowala z adopcji Lenki... uznala ze moze nie dac rady z tak zywiolowa sunia. Poza tym adoptowana Mania wazy polowe mniej, wiec mysle ze adopcja Mani byla stralem w dziesiatke.. mam z tym domem stały kontakt... i stwierdzam, ze z Lenka zapewne tez by sobie Pani dala rade...... no ale nic. Na watku wtedy padalo wiele zdan nt. wieku pani itd. Nie ma co roztrząsac...

Zgadzam sie, ze dla Lenki musialby byc domek dogomaniacki, ktory zniesie wszystko! Ja wierze ze taki znajdziemy! Np niecaly rok temu Kinia wyadoptowywala Gabi z drewutni, dzikuske na maxa.. sunia trafila do Panstwa na emeryturze. Byla to idealna decyzja.. czasami mysle, ze ludzie w takim wieku maja duzo wiecej cierpliwosci niz osoby mlode... A Gabi jest szczesliwa, pomimo tego ze caly czas jest bardzoo strachliwa.

Posted

ja mimo wszystko uważam, że Ewanka poddając się nie robi dobrze, wieś czy nie wieś, można przypiąć smycz i isć na spacer na załatwienie się chociaż na chwilę, zamknięcie nagle psa w pokoju jak coś się dzieje ciekawego na zewnątrz może przynieść efekty w postaci zniszczeń. Jak pies interesuje się kablami posypać je pieprzem najlepiej świeżo zmielonym, jest najbardziej aromatyczny. Żaden pies ani królik nie zjadły nam żadnych przewodów, chociaż na początku każdy się tym interesował. To samo z rurą od kaloryfera. Co do jeszcze np: widny żaden pies jej nie zna, mój też nie znał, ale jak poznał nie chciał wogóle chodzić po schodach. A ta metoda mru zostawiania psa samego najpierw na chwilę, później coraz dłużej, zakradanie się pod drzwi i głośne stukanie jak coś zacznie niszczyć? Reagowanie na słowo niewolno.
Co do traumy u AlinyS, Lenka akurat bardzo lubiła Alinę, nie bała się Jej, przez długi czas mieszkała w domu, pod koniec chyba trafiła do szopy.

Posted

szufladowykram napisał(a):
Acha,będę nieść pomoc zwierzakom,tak jak do tej pory,na własną rękę ,szczerze i za własne pieniądze.Bez rozgłosu.

Ja też nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Chcesz dać Lence dom?

Posted

[quote name='szufladowykram']Acha,będę nieść pomoc zwierzakom,tak jak do tej pory,na własną rękę ,szczerze i za własne pieniądze.Bez rozgłosu.

Hm tzn. co wg. Ciebie powinnysmy zrobic ?? Najlatwiej jest krytykowac. Jak masz jakis pomysl to prosze bardzo napisz konkretnie ??
Przyjscie na dogo i stwierdzenie, ze wszystko jest do maku i wszyscy sa tu tylko, zeby sie wygadac tez raczej nie jest konstruktywne i nikomu nic nie daje. Jak wiesz lepiej jak pomoc psom to napisz ja chetnie skorzystam z rady i sie czegos naucze.

Tripti ja nie wiem jaka byla sytuacja u Aliny, bo mnie sie wydawalo, ze bylo ok., ale potem ktos tam pojechal i stwierdzil, ze psy byly pozamykane w szopach itp. i wszyscy "swoje" psy pozabierali. Poza tym to juz historia i teraz sytuacja jest jaka jest i trzeba znalezc dla Lenki jak najlepsze rozwiazanie.
Jestem za szukaniem jak najlepszego rozwiazania dla psa a nie szukania winnych.

Posted

Szufladowykram, Widze ze jestez z Pszczyny. Stamtad jest kilka osob ,ktore za wlasne pieniadze i poswiecajac zycie osobiste walcza z bezdomnoscia psow bo jest to tam duzy problem. Psy sa wylapywane i wiezione do Schronu znanego jako Oboz Zaglady. Gmina wypiela sie na nich i grosza nie dostana. Widze ze masz zapal to zajmij sie tym w swojej miejscowosci. Wszyscy beda Ci bardzo naprawde bardzo wdzieczni .
Skontaktuj sie z tymi osobami bo kazde rece sa mile widzane do pomocy. Poszukaj watkow z Pszyny na Dogo a zobaczysz jaki ogrom pracy wykonyja te osoby a reszta Dogomaniakow pomaga jak moze. Moj brat osobiscie i za darmo(oczywiscie) wiozl smierdzaca mame ze szczeniakami. Smierdzialy tak strasznie ze musial czyscic caly samochod.Byly dzikie i nieufne . Gdyby nie Dogo pewnie to tej pory by ich nie bylo a suka miala nastepne male. Suczka jest na bezplatnym DT a maluchy poznajdywaly domki dzieki Dogomaniakom. To tylko maly przyklad jak dziala Dogomania.

Posted

Na 115 napisałam co trzeba zrobić,ale nikt nawet sie do tego nie odniósł,ale jak użyłam obrażliwych słow to koleznki zrozumiały.Pozostaję przy swojej decyzji.W schronisku są psy,o które nikt się nie upomni.Obawiam się ,że biorąc Lenkę dostałabym to samo co Ewanka.

Posted

Acha,będę nieść pomoc zwierzakom,tak jak do tej pory,na własną rękę ,szczerze i za własne pieniądze.Bez rozgłosu.

... ja odpowiedziałam na Twoje pytanie na poprzedniej stronie, post # 2874 :)

Posted

Najlepiej niech w każdej gminie powstanie stowarzyszenie na rzecz zwierząt,niech ono zbiera pieniądze na pomoc,a wolontariusze szukają domów stałych i tym domom pomagać,aby pies miał w nim jak w niebie.Ktoś kto nie kocha zwierząt na to nie pójdzie,ale jest wiele rodzin,które wziełyby psa,ale ich nie stać,taka finansowa pomoc byłaby zachętą.Na sterylizację i czipowanie drzeć kasę od gminy.Tak jest w wielu cywilizowanych krajach.Schronisko powinno być tylko właśnie takim domem tymczsowym.Państwo powinno wyeliminować wszystkie nielegalne hodowle,bo to one produkują zwirzęta obarczone chorobami,a widmo zysku przyczynia się do nadprodukcji,i gdzie to trafia,to już wiecie.Tak widzę pomoc,jesli mam pomóc to tak,aby na tym skorzystał,potrzebujący.Hotele niech będą dla ludzi,zwierzak musi mieć dom.

Na 115 napisałam co trzeba zrobić,ale nikt nawet sie do tego nie odniósł,ale jak użyłam obrażliwych słow to koleznki zrozumiały.Pozostaję przy swojej decyzji.W schronisku są psy,o które nikt się nie upomni.Obawiam się ,że biorąc Lenkę dostałabym to samo co Ewanka.

To jest wątek Lenki...

A czy Ty uwazasz ze my nie wiemy jak powinno wygladac schronisko z prawdziwego zdarzenia? Blagam, zlituj się. Naprawde. Jesli chcesz adotpowac pieska ze schroniska, gratuluje decyzji. Pojedz i adoptuj. :)

Czy my oczekujemy rozglosu?? Gdyby tak bylo, zamiast nicku mialabym imie i nazwisko wpisanie. NIKT TUTAJ nie oczekuje rozglosu ani poklasku. A skoro tak uwazasz, to znaczy ze źle trafilaś.

Posted

Jaki jest stosunek Lenki do innych psów i małych dzieci.Pogadam z mężem,może będę mogła pomóc.Czytam to forum i od momentu,kiedy zalewałam się łzami nad każdym biedaczkiem,zaczynam realistycznie myśleć.Wszystkie kochane robicie ,rzeczy wielkie,ale co raz bardziej dostrzegam w Waszym zaangażowaniu drogę na końcu której nie ma już nic,poza wołaniem o pieniądze i dalej o pomoc,Musicie zmienić tok pomocy,Nich dogomania nie będzie portalem typu nk i wyścigem,która lepsza,skuteczniejsza.Jesli jest problem to trzeba go rozwiązać,a nie klepać w nieskończoność o pomoc której jest mało.Dajecie w DT i hotelikach nadzieję tym biednym sierotom,a potem gdy kończą się pieniądze znowu wołanie i gehenna dla psa.Skoro nasze wspaniałe katolickie państwo nie może uporać się z bezdomnością zwierzat to może grupa zapaleńców,jakimi niewątpliwie wszyscy tu jesteśmy,stworzymy coś,co nie będzie tylko tym o czym powyżej pisałam.To co robi się do tej pory na rzecz zwierząt jest nieudolne.Pieniądze jakie wykłada państwo są niewłasciwie wykorzystywane,skoro jest tyle nierozwiązanych spraw.
Najlepiej niech w każdej gminie powstanie stowarzyszenie na rzecz zwierząt,niech ono zbiera pieniądze na pomoc,a wolontariusze szukają domów stałych i tym domom pomagać,aby pies miał w nim jak w niebie.Ktoś kto nie kocha zwierząt na to nie pójdzie,ale jest wiele rodzin,które wziełyby psa,ale ich nie stać,taka finansowa pomoc byłaby zachętą.Na sterylizację i czipowanie drzeć kasę od gminy.Tak jest w wielu cywilizowanych krajach.Schronisko powinno być tylko właśnie takim domem tymczsowym.Państwo powinno wyeliminować wszystkie nielegalne hodowle,bo to one produkują zwirzęta obarczone chorobami,a widmo zysku przyczynia się do nadprodukcji,i gdzie to trafia,to już wiecie.Tak widzę pomoc,jesli mam pomóc to tak,aby na tym skorzystał,potrzebujący.Hotele niech będą dla ludzi,zwierzak musi mieć dom.

Tu jest Twoj post. Ale to dalej nie zmienia faktu, ze schroniska w Polsce sa jakie sa .........., a dogo pomoga ogromnej ilosci psom znalezc dom i o wiele latwiej jest wyadoptowac psa z dt. czy hotelu niz ze schroniska, procz tego zabranie psa ze schroniska w wielu wypadkach ratuje psu zycie i mamy na to wiele przykladow. Chociazby Henio z mojego podpisu.

Posted

[quote name='szufladowykram'](...) o dogomaniackim domku/takim jak u Ewanki.którą potem miłosierne koleżanki zjechały jak burą sukę/Mam takie same warunki jak Ewanka, nawet psa coli,cierpliwości tyle,że starcza dla moich dwóch psów czterech kotów i królika miniaturki,który zjada wszystko co popadnie nie patrzy że kupione piękne dywany nie są tylko dla niego, ale dla pozostałej gromadki też,no i co nawet żadna nie zapytała czy ewentualnie można by było liczyć na domek,(...)

dzisiaj nawet się uśmiechnęłam ...... choć jeszcze kilka dni temu naprawdę bylo mi przykro ...

przez 7 miesięcy wychodzimy ze skóry, by Lenka była szczęśliwa, słyszałam same pochwały , a potem nagle kubeł pomyj ...

no cóż fortuna kołem się toczy, mam wiele powodów by wycofać się z tymczasowania, wiem, że to jest proces i musi troche potrwać, ale cieszę się, że nareszcie coś ruszyło w tej kwestii ........

czy rozważasz wzięcie Lenki na DT ?

Posted

Pozdrawiam Cię Ewanko.Zrobiłaś kupę dobrej roboty i Lenka powinna pozostać u Ciebie.Następny domTymczasowy tylko jej zaszkodzi,Będzie tak ogłupiała jak ja teraz.Nie powinno być,żadnych tymczasów i hotelików.Jak biorę psa ze schronu to chyba wiem na co się porywam i albo robię to szczerze ale do piachu ze mną.Pies to nie rzecz.Kocha bardziej od nas i ono nie rozumnie,że to tylko na krótki czas.W Nowym domu będzie powtórka z rozrywki;sikanie po kątach,niszczenie przedmiotów,testowanie człowieka.Błagam zmieńcie styl działania,bo jak czytam o tym przeswietlaniu to sąię zastanawiam,czy nie trzeba by się zająć ta, tak dązacą do tego sprawdzania.Daj psa,a potem bądż czujna.Po co te zbiórki pieniędzy,te lamenty ,,,,,że brak kasy.to droga do nikąd.

Posted

Pozdrawiam Cię Ewanko.Zrobiłaś kupę dobrej roboty i Lenka powinna pozostać u Ciebie.Następny domTymczasowy tylko jej zaszkodzi,Będzie tak ogłupiała jak ja teraz.Nie powinno być,żadnych tymczasów i hotelików.Jak biorę psa ze schronu to chyba wiem na co się porywam i albo robię to szczerze ale do piachu ze mną.Pies to nie rzecz.Kocha bardziej od nas i ono nie rozumnie,że to tylko na krótki czas.W Nowym domu będzie powtórka z rozrywki;sikanie po kątach,niszczenie przedmiotów,testowanie człowieka.Błagam zmieńcie styl działania,bo jak czytam o tym przeswietlaniu to sąię zastanawiam,czy nie trzeba by się zająć ta, tak dązacą do tego sprawdzania.Daj psa,a potem bądż czujna.Po co te zbiórki pieniędzy,te lamenty ,,,,,że brak kasy.to droga do nikąd.

Gdyby kazdy tak uwazal jak Ty to byloby super.. ale wiele osob biorac psiaka jak cos sie nie podoba - chca Go zwracac.. to jakis obłęd...

Posted

[quote name='Ewanka']Szufladowykram, to może DS ???

... Lenka zasłużyła na kogoś, kto jest w stanie zrozumieć jej słabości :)

Podoba mi sie to pytanie Ewanko :):)

Posted

na wyeliminowanie rozmnażania kudnli nie ma szans, nie jest to zabronione i pewnie długo nie będzie o ile wogóle. Co do stowarzyszeń - są np TOZy w wielu miastach działają na podobnych zasadach, nie sądze aby były zadowolone z powstania kolejnych konkurencyjnyc np stowarzyszeń. Poza tym za bardzo się to rozmyje. Niektóre TOZy działają prężnie, ale psów jest za dużo. Dogomania działa poza wszelkimi stowarzyszeniami, to jest samo w sobie stowarzyszenie ludzi, którzy chcą pomóc czy coś zrobić. Takie nowe stowarzyszenia nie będą miały racji bytu, za dużo już tego jest, dołączając do tego jeszcze fundacje. Jak kogoś nie stać na psa to nie powinien go mieć, a przypadku jakiejś tragedii po prostu się go pozbędzie albo przywiąże w lesie, albo zakopie. Pies to członek rodziny, trzeba mieć na jego godne życie i leczenie w przypadku choroby. Gdyby nie było mnie stać na psa to bym nie brała na siebie takiego obowiązku, a zarazem przyjemności z posiadania futerka w domu. Uważam, że jeszcze nie stać mnie na dziecko, to go nie mam.

I jeszcze jedno, mijasz się sama z sobą, najpierw krytykujesz zarobek na psach, a później pozdrawiasz Ewanke....

Posted

tripti napisał(a):

I jeszcze jedno, mijasz się sama z sobą, najpierw krytykujesz zarobek na psach, a później pozdrawiasz Ewanke....

Strzał w dziesiątkę :)

--------------------------

A ja bardzo prosze zacząc pisa NA TEMAT LENY. To jest JEJ wątek.. jak ktos ma ochote podyskutowac na temat organizacji stowarzyszen gminnych, ma ochote przedstawic Nam swoje psy i swoje zasługi - zapraszam do odpowiednich działów. :)

Posted

tripti napisał(a):
jakby postów ubyło:) no ale tematem wątku jest Lenka :) obraczusiowa poczyść skrzynkę.

Ubyło, bo ubyc powinno :) skrzynka czysta.

---------------------------------------------------------

Jesli ktos chciałby i mógłby rozwiesci w swojej okolicy plakaty adopcyjne Lenki - moge wyslac plakaty mailem, badz wydrukowac i wyslac pocztą. :) Plakaty sa bardzo wyraźne, rzucaja się w oczy. Ja u siebie powiesilam. Jednak... po dwóch dniach ich juz nie było. Jutro podrukuje nowe i bedę wieszac do skutku...