Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK, wiec mam juz transport.
Za kilka dni ( czwartek, piatek lub sobota ) bedzie jechala z Warszawy dziewczyna autem przystosowanym do wozenia psiakow ( bo czesto to robi ).
Przyjedzie do Zgorzelca po piesia, ktorego nie chca juz w DS i zabiera go do Warszawy do DT.
Dzwoncie prosze do Lucynki , ona ten transport organizuje i Was juz umowi.
Nie ma na co dluzej czekac.

Tel. do Lucynki : 509 483 909

Powodzenia , a ja czekam na Gibona.

Posted

Wlasciwie to ona nie przyjedzie do Zgorzelca, ale do mnie.... bo ten psiak, ktorego nie chca poczeka sobie u mojej mamy !!! Jest z tego powodu bardzo nieszczesliwa i .... strasznie zla, ze ja ozenilam z tym, ale to psiak, ktory sie zupelnie nie nadaje do budy ...... No i wreszcie kto, jak nie mama ma pomagac swojemu dziecku w potrzebie ??????

Posted

Czy jest juz jakis konkretny termin ustalony ?????
Transport bedzie na trzy psiaki podzielony, bo jechac ma tez razem z Gibonem - Chojrak z Warszawy ... no i w powrotnej drodze ma byc zabrany ten psiaczek ode mnie ( jest juz u mojej mamy ..... ale nie dzwonie.... wole nie wiedziec, jak ona sobie radzi.... mi w aucie ujadal cala droge ..... a u mamy obsikal juz meble i ulozyl sie na poscielonym lozku .... ato ... basset ).

No przynajmniej tak mi sie wydaje .... mam na mysli podzial kosztow na trzy .....

Posted

:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Witajcie!

A to prawdziwy bassecior!

Twoja MAMA , jak przezyje ,dostanie ode mnie flaszkę!:drinking:

Jezeli chodzi o ten transport, to jets płatny. Dziewczyna doswiadczona w wozeniu, nawet kilku psow. Da Rade:cool3:

Nie wiem jeszcze kiedy bedzie dokladne,i ile bedzie kosztował.
jak sie dowiem zaraz napisze.

Pozdrawiam.

Posted

No .... lobuz z tego Baddyego.....
Mame juz obwarczal, jak mu chciala koc poprawic.... bo sie na kanape wpakowal.
I zwinal tubke pasty do zebow i nie chcial oddac ... tez warczal na mame.....
Mam nadzieje, ze szybko transport bedzie.... zeby jednak do czegos gorszego nie doszlo.
Mama nie ma za bardzo doswiadczenia z obcymi sobie psami, ale nie mialam go gdzie podziac ..... u mnie tylko kojce z budami..... a to rasowiec raczej delikatny.

Posted

Wiem juz, ze transport Gibona zalezy juz tylko od Was.
Bo moj basset, po ktorego mial ktos przyjechac z Warszawy, okazuje sie , ze bedzie zabrany jutro, ale z Gornego Slaska, bo jedzie do Cieszyna do behawiorysty.
Tak wiec ..... juz od Was to dalej zalezy.

Posted

Witam ponownie!
Sprawa sie troche skomplikowala poniewaz bassecik okazal sie niezlym ziolkiem i nie oddamy go do adopcji w takim "stanie".Nie jest to bezpieczne.
Najpierw musi byc resocjalizowany u behawiorysty, mamy takie miejsce na Slasku.
bardzo mi przykro ,ze tak sie stalo ,ale sama sie tego nie spodziewalam...

Jezeli chodzi o osobe ,ktora miala wiezc psa ,to nadal wyraza zgode na wyjazd. Byloby to w niedziele.

problemem sa finanse, bo musialybyscie same pokryc koszty.

Jak jestescie nadal zainteresowane to prosze o tel do mnnie 509 483 909

Koszt przewozu psow 700 zl(prawie 1000 km)

Zaznaczam ,ze nie ja daje transport..tylko posrednicze.
Za transport basseta -zaplace 500 zl a trasa o1/3 krotsza:roll:

Posted

Zastanówcie się na spokojnie - TZ będzie niedługo jechał do Wrocławia, więc Chojrak ma plan B, ale nie chcę Was zostawiać samych z opłatą za transport Gibona. Pytajcie, szukajcie - może znajdzie się jeszcze coś (bo tak naprawdę zwrot kosztów benzyny to byłoby ok. 400 zł, licząc że samochód pali 8-9 litrów w trasie - ale weźmy pod uwagę pogodę, obecny stan dróg, no i fakt, że mało kto przejedzie 1000 km w fatalnych warunkach zupełnie za darmo).

Posted

Witam ponownie!

Osoba ,ktora miala jechac z moim bassetem i tak jedzie,tym razem z innym psem..wiec koszty bylyby po połowie..
Sluze namiarami jak jestescie zainteresowami
Pozdrawiam.

Posted

Najlepiej jakby przewozic jak najwiecej psow. Czyli w niedziele jedzie basset i ew. Gibon. KOszty za benzyne to 300, 400 zl za obydwa czy po polowie?
Kiedy jedzie Chojrak?
rany, nic juz nie kumam :)

ps. uwaga, przez taubiego jestem chora :P, mysle w zwolnionym tempie :)