Energy Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 :-(:-(:-( Gibonku (*) biegaj szczęśliwy po tęczowych łąkach... Quote
IKA & SONIA Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 :(:(:( bądź szczęśliwy umęczony życiem i tułaczką Gibonku [*] [*] [*] Quote
zuzlikowa Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Gibonku...(*)(*)(*)...odpocznij w cieple wiecznej łąki... Quote
AgusiaP Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Gibonku żegnaj tak bardzo mi przykro... Quote
omar Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 To tylko pies, tak mówisz... Tylko pies A ja Ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie a kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy Tobie jest psie niebo Z Tobą zostaje jego dusza.. Gibon Quote
marlenka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='omar']To tylko pies, tak mówisz... Tylko pies A ja Ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie a kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy Tobie jest psie niebo Z Tobą zostaje jego dusza.. Gibon Omar ... poryczałam się .... piękny ten wiersz:( Quote
marlenka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='omar']To tylko pies, tak mówisz... Tylko pies A ja Ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie a kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy Tobie jest psie niebo Z Tobą zostaje jego dusza.. Gibon Omar ... poryczałam się .... piękny ten wiersz:( Quote
Aimez_moi Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Badz szczesliwy po tamtej stronie Kochany Gibonku. Quote
happy-mamas Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 wzruszający wiersz,nie da sie go czytać bez łez . Quote
omar Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [SIZE=2] Dokąd idą psy, gdy odchodzą? No, bo jeśli nie idą do nieba To przepraszam Cię, Panie Boże Mnie tam także iść nie potrzeba. Ja poproszę na inny przystanek Tam gdzie merda stado ogonów Zrezygnuję z anielskich chórów Tudzież innych nagród nieboskłonu. W moim niebie będą miękkie sierści Nosy, łapy, ogony i kły W moim niebie będę znowu głaskać Moje wszystkie pożegnane psy. Quote
_Mona Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Kochany Gibonku czytam i płacze , żal przeszywa moje myśli i serce. Szkoda ,że nie udało się Ciebie uratować, abyś mógł zaznać domowego ciepła. Chodź nie odchodziłeś sam, na ulicy i w cierpieniu... Dołanczam się w podziękowaniach dla wszystkich , którzy otoczyli opieką Gibona. Quote
_Mona Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 omar czytam Twoje wiersze i płacze ....są przepiekne. Quote
omar Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 @Mona wiersze są autorstwa Barbary Borzymowskiej - pięknie o zwierzętach pisze Siada Pan Bóg wieczorem przy kominku, zmęczony, W wysiedzianym fotelu, wreszcie w starych kapciach, Wzdycha ciężko i smutno, potrząsając głową… Ciężko być Panem Bogiem w takich trudnych czasach. Panie... z pyskiem na Bożej nodze mruczy Boży Pies, Ten Azor, ten z wioski pod lasem, ma za krótki łańcuch, Widzę, że jesteś zmęczony, ale wiesz, jak to jest... I, Panie Boże, ta Bella, co oszczeniła się w lesie, Umarła wczoraj. Z głodu. Anioł duszę już niesie. Ale wzięliśmy mamę, a dzieci zostały same... I w lesie psa ktoś przywiązał, bo miał już jego dość… Daj żeby jeszcze dzisiaj szedł lasem inny ktoś. Pomyśl o psach, które tęsknią, i wszystkich tych, co są głodne I o tych, które są bite, i wielu tych, co samotne I przejechanych na drogach – żeby trafiły do Boga... Panie... jesteś zmęczony, ale wiesz, jak to jest… One mnie proszą o Ciebie, mruczy do Boga pies. – Dobrze już, dobrze, piesku, zrobimy wszystko w lot. Z boku, na cichych łapach, skrada się Boży Kot... Quote
Recommended Posts