Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miśka pięknieje w oczach. A na kwaterze nie robili wstrętów że z psem ?
Oj Miśka, ty już po wakacjach, a ja jeszcze nie. I nie wiem czy w ogóle bedą.
Gdzie tu sprawiedliwośc ? :diabloti:

Posted

Becia66 napisał(a):
Miśka pięknieje w oczach. A na kwaterze nie robili wstrętów że z psem ?
Oj Miśka, ty już po wakacjach, a ja jeszcze nie. I nie wiem czy w ogóle bedą.
Gdzie tu sprawiedliwośc ? :diabloti:

A my Beciu jedziemy z Pako i Romką w poniedziałek.To będą pierwsze wakacje Paunia!Juz nie mogę sie doczekać.Zdjęcia oczywiście bedą.

Posted

Romka napisał(a):
A my Beciu jedziemy z Pako i Romką w poniedziałek.To będą pierwsze wakacje Paunia!Juz nie mogę sie doczekać.Zdjęcia oczywiście bedą.

Ale wam wszystkim dobrze, ciekawe jak Pakuś na pierwszych wywczasach się zachowa. A na fotki będziemy czekać niecierpliwie...
Życzę dobrej zabawy.

Posted

Podskakująca Miśka, tarzająca się Miśka, uśmiechnięta Miśka - piękne foty i widać, że dobrze się dziewczyna bawiła!

Słuchajcie, wszystkie zrzędy wakacyjne - ja sobie nie życzę wysłuchiwać żadnych narzekań w tej sprawie. Policzyłam kiedyś kiedy to ja ostatni raz miałam wakacje - był to ginący już w mrokach dziejów rok 1998. Wobec czego proszę mi tu nie jojceć, że ktoś się dopiero wybiera, albo i nie.

Posted

Florentynka napisał(a):
Podskakująca Miśka, tarzająca się Miśka, uśmiechnięta Miśka - piękne foty i widać, że dobrze się dziewczyna bawiła!

Słuchajcie, wszystkie zrzędy wakacyjne - ja sobie nie życzę wysłuchiwać żadnych narzekań w tej sprawie. Policzyłam kiedyś kiedy to ja ostatni raz miałam wakacje - był to ginący już w mrokach dziejów rok 1998. Wobec czego proszę mi tu nie jojceć, że ktoś się dopiero wybiera, albo i nie.

Nawet wiem do kogo to było!Ale jak ktos mieszka tak jak Ty Florentynko w pięknej okolicy,ma faunę(czytaj:4 psy)i florę(czytaj :wielki kawał ogrodu)to ja też nie wyjeżdżałabym.Góry, no powiedzmy pagórki masz pewnie za oknem.

Posted

Romka napisał(a):
Nawet wiem do kogo to było!Ale jak ktos mieszka tak jak Ty Florentynko w pięknej okolicy,ma faunę(czytaj:4 psy)i florę(czytaj :wielki kawał ogrodu)to ja też nie wyjeżdżałabym.Góry, no powiedzmy pagórki masz pewnie za oknem.

i cmentarz....:evil_lol:
A ten durny florentynkowy komentarz był pewnikiem do mnie.....:diabloti:

Posted

Pewnie, że tęskniliśmy. Ja parę razy miałem okazję zajrzeć, ale tylko na kilka minut.
Miśka w dniu wyjazdu miała mały jubileusz - pół roku pobytu u nas.
Z psiakiem na kwaterze nie było kłopotu, nawet żadnej dodatkowej opłaty. I mąż gospodyni taksówkarz, więc nas podwiózł na dworzec. Inni wczasowicze z tego domu,gdy widzieli nas wychodzących z Miśką, dziwili się, że tu mieszka pies, bo w ogóle nie było jej słychać. Pies ideał. No niezupełnie, bo zdążyła się wytarzać w jakimś rybsku, ale zapaszek już dziś zupełnie wywietrzał. Baliśmy się, żeby nikt do tego zapaszku nie przyczepił się w przedziale...
Romka pewnie jedzie samochodem, więc trochę będzie łatwiej. Prosimy o fotki!!!:lol:

Florentynko, gdybyśmy codziennie mieli takie kino z Gjalpem i jego czeredą, to nie wiem, czy w ogóle chciałoby się nam wyjeżdżać...:evil_lol:

Posted

Becia66 napisał(a):
i cmentarz....:evil_lol:
A ten durny florentynkowy komentarz był pewnikiem do mnie.....:diabloti:

Cmentarz?No to Florentynka ma wszystko!Proszę o wszystkim pomyślała!

Posted

Rany, to już pół roku?! Jak ten czas leci!
A jak Misia się zachowywała ( poza tarzaniem w rybie) i jak odebrała powrót do domu?

Beciu - komentarz był tak w ogóle, nie personalnie do Ciebie...
Usiłuję sobie wyobrazić wyjazd na wakacje z moim stadem - chyba powinnam ogłosić konkurs na opowiadanie "Florentynka jedzie na wakacje" - znacie moje stadko z opisów, możecie uruchomić wyobraźnię...

Posted

Florentynka napisał(a):
Rany, to już pół roku?! Jak ten czas leci!
A jak Misia się zachowywała ( poza tarzaniem w rybie) i jak odebrała powrót do domu?

Beciu - komentarz był tak w ogóle, nie personalnie do Ciebie...
Usiłuję sobie wyobrazić wyjazd na wakacje z moim stadem - chyba powinnam ogłosić konkurs na opowiadanie "Florentynka jedzie na wakacje" - znacie moje stadko z opisów, możecie uruchomić wyobraźnię...

A piszesz cudnie i juz od rana byłabym w dobrym humorze!Juz gdzieś pisałam,ze jak zaczęłam czytac dogo to od opowiadań Florentynki o jej psiakach i wątki dziewczyn z Ozrechowców.

Posted

No rzeczywiście te pół roku to jak z bicza trzasł:shake: kiedy to zleciało??:roll:
Florentynko podziwiam Cię bardzo, że tyle wytrzymujesz bez wyjadów, ja bym nie dała rady, zimą to mnie raczej nigdzie nie ciągnie, ale jak się robi ciepło to jestem "chora" i muszę się gdzies wyrwać choćby na chwile, dobrze, że te Bieszczady mamy pod ręką.

Posted

Misia nie chodziła z nami na morską plażę, ale bywała nad zatoką. Andzike miała jednak rację - kurortowe Władysławowo jest za hałaśliwe na psy. Za to polecam Hel - parunastokilometrowy odcinek plaży między Helem a Juratą, gdzie kiedyś był teren wojskowy. Można tamtędy iść i iść, a plażowicze sporadycznie, czasem w odstępie paruset metrów. Psiarze z tego korzystają i właśnie tam rozkładają się ze swoimi psami...

Podróż z Warszawy zaczynała się upiornie, bo zamówiona taksówka stała, a Misia stawiała rozpaczliwy opór przy wsiadaniu, dopiero musiałem ją wnieść. Musi mieć więc jakieś złe skojarzenia z wsiadaniem do samochodu. Ale potem już trzymała się nas bardzo, co najwyżej płochliwie się rozgladając. Na wszelki wypadek była ubezpieczona dwiema smyczami. Boi się też jeszcze odgłosów wody z łazienki...
Ale poza tym pychol uśmiechnięty. I oczywiście musiała znaleźć znów jakiś swój pomysł na budę...

Posted

UBOCZE napisał(a):
I oczywiście musiała znaleźć znów jakiś swój pomysł na budę...

Moja Figa też specjalistka w tym względzie. Mogłabym opatentować parę pomysłów....:diabloti: