emilak Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 poproszę nr konta wpłacę swoje zadeklarowane 30 zł Quote
mysza 1 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Mru, jak patrzę na Twój podpis to mam ciarki zawsze :( Quote
malibo57 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Czy potrzebne wspomaganie finansowe na leczenie i karmę? Quote
KWL Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 mru napisał(a):mam psie węzełki do wystawienia na Florka :) na dnich to zrobię!!! Miło nam że wróciłaś :-) i za węzełki dziękujemy ! kakadu napisał(a):ja sie doczekalam na wyplate i dzis zrobie obiecany pierwszy przelew (20 stalej deklaracji) - przperaszam, ze tak pozno Dzięki ! emilak napisał(a):poproszę nr konta wpłacę swoje zadeklarowane 30 zł morisowa poda jak tylko się pozbiera do kompa - ma dziś naprawdę dużo do zrobienia. malibo57 napisał(a):Czy potrzebne wspomaganie finansowe na leczenie i karmę? Tak, Florek ma jeśli dobrze pamiętam 80 zł stałych deklaracji i 250 jednorazowych, obawiam się że wydaliśmy już więcej... Quote
malibo57 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 To podeślę cosik:) Czy mogę prosić konto na PW? Z imieniem i nazwiskiem, bo, niestety, mój bank nie przyjmuje dyspozycji tylko z nrem konta. Quote
3 x Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 KWL napisał(a):Jemu to bardzo pasuje, ale jakoś tak się złożyło że nigdy(poza bardzo sporadycznymi wyjątkami) nie karmiliśmy naszych psów puszkami i nie mamy rozeznania co do tego co jest na rynku. Możecie coś polecić ? mam kagańce od morisowej i się przemyśliwuję kiedy je ddać w pakiecie podrzuciłabym puszki które wcina Michał - na spróbowanie (dwa rózne smaki) jakby podpasowały to byśmy mysleli co dalej z nimi ;) to może ja jutro wezmę je ze sobą do pracy najwyzej bede dzwonic po pracy do Morisowej bo mam teraz taki kocioł ze nie wiem o której wyjdę :/ ps. a myslicie że makaran psi z warzywami i mięchem by jadł? taka psia chińska zupka? może tez podrzyciłambym na spróbowanie? Quote
KWL Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Z żarciem cały czas kombinujemy - ale skoro Brocconis mu mocno posmakował to został zamówiony w dużej ilości, ale bardzo chętnie sprawdzimy inne smaki. Florek kiedy już stwierdził że ma michę na wyłączność stał się jakby nieco wybredny i wygląda na to że częsta zmiana smaków może być dobrym rozwiązaniem ( zwłaszcza że nie ma żadnych rewolucji żołądkowych po zmianie karmy ). Makaron z warzywami... nie wiem, on bardzo sprytnie wybiera mięcho z gotowanego kurczaka z ryżem i marchewką ;-) Ale spróbować można. Quote
3 x Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 KWL napisał(a):Z żarciem cały czas kombinujemy - ale skoro Brocconis mu mocno posmakował to został zamówiony w dużej ilości, ale bardzo chętnie sprawdzimy inne smaki. Florek kiedy już stwierdził że ma michę na wyłączność stał się jakby nieco wybredny i wygląda na to że częsta zmiana smaków może być dobrym rozwiązaniem ( zwłaszcza że nie ma żadnych rewolucji żołądkowych po zmianie karmy ). Makaron z warzywami... nie wiem, on bardzo sprytnie wybiera mięcho z gotowanego kurczaka z ryżem i marchewką ;-) Ale spróbować można. to ja wezmę ze słoik tego makaronu i dwie puchy - Michał je Grot'a (1,25 kg niecałe 5 zł kosztuje) Michał generalnie nie jest nic a nic wybredny z jedzeniem jeszcze od czasu do czasu zajada się kiełbaskami z sokołowa (nie wiem jak to to się zwie) ale obecnie teg nie mamy w lodówie edit: jednen smak puszek wyszedł, wzielam z kurczakiem - może poskamkuję :) i makaron mam tak na 3-4 razy jak nie bedę "nocować" w robocie o powinnam się jutro do morisowej odezwać, ale na 100% nie mogę obiecac :oops: Quote
mru Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 zrobię dziś węzełkom fotki i o ile mi net włączyli w domu - to z domu je wystawię :) kurcze, ja wiem, że to wątek psa w takiej samej potrzebie jak Hen, ale od razu o nim tu wspomnę proszę Was - rozgłaszajcie wątek Hena ślepego sznaucera: http://www.dogomania.pl/threads/174435-sznaucer-olbrzym-do-uA-pienia-nie-czyta-bodA-cA-w-ZBIERAMY-PIENIAE-DZE-NA-DIAGNOZAE?p=13609831#post13609831 zbieramy kasę na hotel, ponieważ w lecznicy chcą go uśpić, a on jest tylko ślepy to jeszcze młody pies - ma 4-5 lat... neurolog wykluczył inne zaburzenia! właściwie nie mamy żadnych wpłat :( Quote
morisowa Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Jestem. Żyję. Dzięki kochanym szczeniaczkom :diabloti: ledwo żyję. Przepraszam za milczenie i zaniedbywanie wątku :oops: dziękuję KWLowi za "sprawowanie obowiązków opiekuna wątku" ;) Ze względu na przyjazd brata, Florian przeniósł się do mojego pokoju. I szczeniaki też. Mam tak trochę sajgon i tak trochę nie wyrabiam. Florian raz lepiej, raz gorzej. Ze schodów go znosimy już z założenia. Jest czysty, poza tymi momentami kiedy nie jest. Wcześniej zlał się na korytarzu, ale chyba wyłącznie na złość, przynajmniej tak do dziś myślałam. Dziś znów zsikał się, mimo, że był ze mną w pokoju, nie był zazdrosny (nie miał powodu) i nie znaczył terenu. Po prostu wyszedł, stanął i się zlał. Więc chyba jednak momentami nie trzyma. Możliwe, że chciał poprosić do drzwi, tylko, że nie doszedł. Obecnie dostaje puszki, tak jak pisał KWL. Wczoraj byłam w lecznicy, ale bez psa. Został przedłużony antybiotyk. Po konsultacjach zostało ustalone, że trzeba zrobić rtg z kontrastem, żeby wykluczyć guz w przełyku (?) jeszcze. Powinnam w czwartek między 15tą a 18tą dotrzeć z psem na Potockich. Wtedy też zdecydują czy skończyć antybiotyk no i co dalej. I co mu jest... malibo57 napisał(a):Czasem działa cuda. Tylko nie wolno zapominać o antyoksydantach. Każde pobudzenie układu immunologicznego powoduje większe zużycie tlenu i powstanie dużej ilości wolnych rodników Trzeba je wymiatać. Jest to wskazane nawet po każdym szczepieniu, a najlepiej stale. Na szczęście wielu wetów ostatnio o tym przypomina. Ale nie wszyscy.. a co konkretnie się daje psu..? Quote
morisowa Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Wydatki: ? - żarełko gotowane pierwszego tygodnia (na mój koszt) 150 - badanie, usg, krew + zastrzyk przeciwzapalny i na zbicie temperatury (Boli Łapka) 20 - badanie moczu 26 - taxówka 85 - RTG, wizyta dr Saba 100,95 - 2 x Sumamed, Flavamed 160,70 - puszki ______ 542,65 zł Wpłaty: 100 - OBRACZUS87 20 - Cajus JB 50 - mysza1 20 - kakadu 160 - Alekssandra _____ 350,00 zł Quote
morisowa Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 siekowa napisał(a):Morisowa podeślij mi numer konta, napisała do mnie pani, która chce wspomóc Florka. masz pełna skrzynkę Podziękuj Pani od nas :loveu: Quote
siekowa Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Już wyczyściłam ale jeśli się znowu nie uda to możesz na maila wysłać [email protected] Quote
malibo57 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 morisowa napisał(a): a co konkretnie się daje psu..? Po szczepieniu lub w trakcie podawania Scanomune podaje się ludzkie antyoksydanty ( compositum najczęściej). To różne wyciągi owocowo-roślinne, np. wyciąg z zielonej i białej herbaty, wyciąg z granatu, aceroli, jagody acai. Zależy od zasobności kieszeni i fantazji. Apteki są pełne różnych preparatów. Ja daję swoim Amwaya Koncentrat z owoców i warzyw, ale może być dowolny preparat. Są weterynaryjne, ale bardzo drogie, a pod względem składu wcale nie rewelacyjne. No, i obowiązkowo duże dawki L-karnityny na sprawy sercowe - to zalecenie pani dr Garncarz. Mój mix dobermana ma podejrzenie miopatii rozstrzeniowej i niedomykalność zastawki i już 3 rok trzymam to w ryzach L-karnityną - waży 45 kg i dostaje 1 kapsułkę dziennie 1000mg, czystej, bez dodatków. Ma już 11 lat i tez jest po przejściach, ze schronu. Quote
mysza 1 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Niedobór finansów, prosimy o wsparcie Florka. Quote
morisowa Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Jesteśmy prawie 200 zł na minusie, a przed nami kolejne badania :shake: Wstawiłabym nowe fotki Florka... ale KWL zawinął mi cyfrówkę :mad: Czy ktoś dysponuje samochodem i czasem w czwartek popołudniu? Florian szuka transportu do weta, Mokotów- Marysin-Mokotów. Quote
3 x Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 morisowa napisał(a):Jesteśmy prawie 200 zł na minusie, a przed nami kolejne badania :shake: pomyslimy o allegro cegiełkowym dla Floriana , w przyszłym tyg :) ps dzisiaj nie dalam rady z kagancami i nie wiem kiedy mi sie w robocie rozluźni :/ ale "paczka" skakowana stoi ;) ps. dajcie znac jak idzie z szukaniem transportu tam wet do 20 czynny? Quote
migdalena Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Czwartek mam zalatany,wzięłam sobie U.Ż na jutro. Quote
mru Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 my chyba możemy na którą dokładnie trzeba być? to zapytam Pawła, czy da radę Quote
morisowa Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 bumel już zaoferowała pomoc, jesteśmy umówione na jutro :) a Florian znów gorzej :/ W nocy dałam mu przeciwbólowy, bo spać nie mógł. Teraz jest już po śniadaniu, ale jeszcze na spacerze nie był - protestował. Poczekam do 10tej, jak się sam nie zacznie ruszać, to jakoś go będę musiała wynieść. Quote
morisowa Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Mam sposób na Florka - wystarczy donieść na niego na dogo :p Po tym wpisie powyżej od razu się podniósł i poszliśmy na spacerek :eviltong: Króciutki, ale wszystko co trzeba zrobił. APSA - też miałam takie skojarzenie :lol: Quote
mru Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 to ja zrobiłam bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/174806-psi-stuff-psie-WAE-ZEA-KI-TORTY-i-KULA-SMAKULA-na-staruszka-Florka-do-11-12?p=13616889&viewfull=1#post13616889 :) zapraszam! i rozgłaszajcie! Quote
kakadu Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 a jak zrobilas :(? bo ja obiecalam pomoc w tym temacie i nie moge ani robic bazarkow ani zakladac nowych tematow :( :( :( Quote
mru Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 o, a ja nie mam problemów z tym! normalnie założyłam nowy temat bez problemow. od czego to zależy? Quote
Recommended Posts