Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My Paulę Heikinen-Lehkonen wspominamy baaardzo miło!:loveu: W Warszawie u niej wygrałyśmy BOB(a potem byłysmy 3 na grupie),a w Tulln BOS:loveu: :multi: :loveu: .Sama p.Paula hoduje foksy pod przydomkiem Wolfheart.

Posted

Prosiem bardzo;)
A jeszcze ktoś się pytał o Luisa Pinto Teixierę...
Ten nie był zbyt kulturalny...:roll: Dziewczynie wystawaijącej jacka powiedział,że suka jest beznadziejna i w ogóle po co z nia przyjechała(a mnie ta suka się podobała:razz: ):mad: :angryy: ...Dla nas też nie był uprzejmy...:angryy:

Posted

[quote name='Wojenka']Prosiem bardzo;)
A jeszcze ktoś się pytał o Luisa Pinto Teixierę...
Ten nie był zbyt kulturalny...:roll: Dziewczynie wystawaijącej jacka powiedział,że suka jest beznadziejna i w ogóle po co z nia przyjechała(a mnie ta suka się podobała:razz: ):mad: :angryy: ...Dla nas też nie był uprzejmy...:angryy:[/quote]

Wojenka, to ja pytałam o tego sędziego.
Nie strasz- aż taki ostry?
Dobrze,że mam fileta z ojerizą, to w razie co :mad:

Posted

Sluchajcie a ktos zna tego Pana???[FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=Black][B]Damir Skok (HR)[/B] [SIZE=2]jestem ciekawa jak ocenia i w czym sie specjalizuje tzn w jakiej rasie . pozdrawiam[/SIZE]
[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Dogomaniacy,
a ktos zna może panią Ivanisheva, ocenia suki szetlandy. W ogóle ten wybór jest dośc dziwny, bo nie mogli sprowadzić na tak ważną wystawę jakiegoś specjalisty, moze z GB albo kogoś, kto sędzieju poza swoim krajem, a nie tylko w Rosji.
Czekamy na opinie.
I mam nadzieje, że wystawa będzie lepiej zorganizowana, bo jak będzie jeden albo dwa punkty gastronomiczne, to chyba umrzemy z głodu albo sami będziemy musieli sobie gotować.

Posted

co do tego to my w Poznaniu na jedzenie nie narzekaliśmy...plus? mieliśmy ring przy pizzy hut a rozłożylismy zię naścianie wejścia dopizzy więc było wygodnie ;-))

Posted

Ooo, pizza hut mniam :) Z tego co wiem to McDonald też kilka kroków dalej (byłam tam w lato :)) Bo to jest w tych wielkich halach dość blisko dworca, tak? (Jo-jo - teraz nie pomylę z Dogiem :D)

Posted

[quote name='Elitesse']hmm jakos nigdy nie nazekalam na brak jedzenia w Poznaniu :) a jesli nawet nie na terenie wystawy to jednak hale sa w samym centrum a tam pelno restauracji[/quote]

Taaaa, żeby jeszcze do tych restauracji z psami wpuszczali.:evil_lol:

Posted

Ja będę wystawiać w championach i weterankach.
Co do Poznania grrrrr - z 2004 mam okropne wspomnienia - nieogrzewana hala, cholernie zimno. Byliśmy już o 7 rano na miejscu, pies wszedł na ring o 16.30 zamiast o 13. Co prawda wzioł BOBa, ale na BOG weszliśmy po 19!!!!!! SKANDAL!!!!!

Posted

[quote name='Jagoodka']Ja będę wystawiać w championach i weterankach.
Co do Poznania grrrrr - z 2004 mam okropne wspomnienia - nieogrzewana hala, cholernie zimno. Byliśmy już o 7 rano na miejscu, pies wszedł na ring o 16.30 zamiast o 13. Co prawda wzioł BOBa, ale na BOG weszliśmy po 19!!!!!! SKANDAL!!!!![/quote]

ja w 2003 nabawilam sie zapalenia pluc wiec w 2004 sie naubieralam atu zdziwienie bo goraco i duszno - dostalam jakiegos ataku kaszlu :roll:

Posted

Mi chodziło o to, że samych punktów gastronomicznych na wystawie bylo mało. Mysmy znalezli tylko jeden, a rok wczesniej były chyba z 2 l;ub 3. Na wystawie rangi międzynarodowej powinno być lepsze zaplecze, przeciez wystawcy zagraniczni niekoniecznie muszą znać punkty gastronomiczne opza terenem wystawy. Poza tym przygotowanie ringu było srednie. Brak było stoliku do malych ras, a sheltiki potrzebują, gdy przyniesli stolik, to jakis biedny, kolyszący się, sliski, a sheltie, jako ze jest rasa nieco niespokojny potrzebuje bardzo db warunków. Dopiero sędzia musiał się o wszystko upominać.
Ja nie piszę, dlatego, że nam coś nie poszło, wrecz przeciwnie, dostaliśmy Zwyc.Polski, tylko zauważamy, że z roku na rok coraz mniej się przejmują, tak nam się zdaje.

Posted

To ładne rzeczy tam się dzieją... No, ale myślę, że jak już organizują światową, to się postaraja... Chociaż jakoś dziwnie mnie nie ciągnie do wystaw halowych :/

Posted

Gazuś mnie też nie ciągnie do halowek.
Jazgot straszny. Nie ma gdzie rzeczy położyć (w Poznaniu miałam szczęście, bo kawałek parapetu mi 'przysługiwał', brudny jak cholera...).
Psy zestresowane...
A w Poznaniu, w 'knajpce' blisko mojej hali zabrakło lanego piwa:icon_roc:

Posted

wielkim minusem jaki zastałam na międzynarodowej w zeszłym roku (2005) to było to że psy nie miały gdzie się załatwiać :-? owszem postawili jakiś tam (1x1) kwadratowy pojemnik z piachem ale widziałam w hali 3,3a,i bodajże 4 tylko jeden taki :o więc trzeba było na dwóra tam też żadnych trawników i to było zabójcze :-?

Posted

Jo-jo... Moja suka w ogóle się nie chciała załatwiać na tej niby-trawie przed pawilonami. Za dużo pozostałości i zapachów innych psów. Efekt? 7,5 miesięczna suka wytrzymała od godziny 7 rano do 17 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nie śpiąc przy tym w ogóle... Jak widać jednak potrafi :roll: :lol:

Zgadzam się z opiniami poprzedników co do punktów gastronomicznych. Za mało. Ja na ostatniej wystawie praktycznie nie jadłam nic. Częściowo pewnie dlatego, że byłam zbyt zabiegana i zestresowana. Ale w sporej mierze też dlatego, że jak widziałam tę gigantyczną kolejkę przy jednym z punktów, to mi się odechciewało.

P.S. I piwo lane się szybko skończyło. A wybór między butelkowym Pilznerem a Carmi to dla mnie nie wybór :-?

Posted

nie no my na szczęscie znowu to mówie nie mieliśmy problemów ;-))
a co do tych trawników to Jo-Jo mimo wszystko coś tam siknął ale to było na przeciwko hali 3 chyba pod 2 :roll: nie wiem można było się pogubić..i w pewnym momencie nie mogłam znaleźć stanowiska z katalogami :roll: ale udąło się ... ale podsumowaując tego roczną wysatwe (mam na myśli 2005) zdziwiłam się że światówka ma być właśnie tam organizowana patrząc na tyle nie dopracowań i mankamentów :-? mam nadzieje że na światówke to się zmieni :roll: