Yoshko Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Dla mnie akurat to jest wyrażnie napisane , widziałam większe hieroglify. Quote
:) Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='Yoshko']Dla mnie akurat to jest wyrażnie napisane , widziałam większe hieroglify.[/QUOTE] Tylko ja nie rozumiem.. jezeli daja kogos do pisania,to czemu do ch... nie sprawdza,jak pisze?Czy poprawnie,wyraznie itd??!! Udalo mi sie dostac opis z naprawde razacym bledem.. Tak,jak ten.. Swiatowa wystawa.. to osoba piszaca moglaby z laski swojej wiedziec,ze pisze sie "linii" a nie "lini" Quote
Yoshko Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 brakujące "i" to mały pikuś , aj mam w jednej karcie oceny charmonijny hud " nawet się zastanawiałam co to znaczy ten hud Quote
cockermanka Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='AiMiN']Znajoma z Rosji przez miesiąc stara się odczytać ten opis.... Ja też mam problem z jego płynnym odczytem :roll: [URL="http://img101.imageshack.us/my.php?image=tekst1kh8.jpg"][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/7963/tekst1kh8.th.jpg[/IMG][/URL][/quote] Ojjj...chyba nie widziałaś nieczytelnego opisu.Ten jest naprawdę ok :multi: Quote
nidhogg Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 ale przynajmneij jest katowanie nie kontowanie ;) Quote
AiMiN Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Ale dla równowagi dodam, że byli i tacy Rosjanie, którzy bardzo chwalili sobie organizację w ich ringu, bowiem otrzymali opis po angielsku, a do tego był bardzo czytelny :) Quote
Gazuś Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Ja z Docem otrzymałam bardzo czytelny opis po polsku, a z flatką bardzo czytelny opis w DWÓCH językach - polski i włoski ;) Quote
bajadera Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Jak wszyscy wiemy w Poznaniu trofea jakie były takie były. O ile, nie ufundowano w danej rasioe specjalnych pucharów, to tylko medale i koniec.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Oddział łódzki nam to wynagrodził. W czoraj w oddziale odbyła sie wigilia, na której tym, których psy zdobyły laury w Poznaniu wręczono pamiatkowe puchary i dyplomy. I my tam też coś dostaliśmy. :multi: :multi: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [IMG]http://i65.photobucket.com/albums/h229/bumgol/w6.jpg[/IMG] [IMG]http://i65.photobucket.com/albums/h229/bumgol/w7.jpg[/IMG] [IMG]http://i65.photobucket.com/albums/h229/bumgol/w9.jpg[/IMG] Quote
Nor(a) Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='sirion'] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Oddział łódzki nam to wynagrodził. W czoraj w oddziale odbyła sie wigilia, na której tym, których psy zdobyły laury w Poznaniu wręczono pamiatkowe puchary i dyplomy. I my tam też coś dostaliśmy. :multi: :multi: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/quote] No...no... proszę :cool3: ..jestem pod wrażeniem :lol: . A to na jakieś specjalne zaproszenie dla laureatów było? Quote
puli Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Piękny gest i piękny pojemnik na opłatki dla stada. Tylko jakie to wysokie jest? Sięgna do srodka bez pomocy? Quote
bajadera Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Dwa tygodnie wcześniej obdzwaniali wszystkich z zaproszeniem na wigilię. Było dwóch posłów z Łodzi, weterynarz wojewódzki, proboszcz, świetne jedzonko zapewnione przez byłego marszałka województwa łódzkiego, wódeczka, plotki i spotkania znajomych.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
bajadera Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='puli']Piękny gest i piękny pojemnik na opłatki dla stada. Tylko jakie to wysokie jest? Sięgna do srodka bez pomocy?[/quote] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Puli, to jest nieotwieralne !:evil_lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
puli Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 To mozna wypiłować szczeline i zrobić skarbonkę Quote
Iwa-R Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Jak wszyscy wiemy w Poznaniu trofea jakie były takie były. O ile, nie ufundowano w danej rasioe specjalnych pucharów, to tylko medale i koniec.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Oddział łódzki nam to wynagrodził. W czoraj w oddziale odbyła sie wigilia, na której tym, których psy zdobyły laury w Poznaniu wręczono pamiatkowe puchary i dyplomy. I my tam też coś dostaliśmy. :multi: :multi: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/quote] Jak już wiadomo, sponsorem była firma Pedigree i to oni decydowali o nagrodach, o pucharach także. Zażyczyli sobie wyłączności, i ją mieli, także nie miejcie pretenci o ilość czy jakość nagród na poznańskiej wystawie. Quote
BalticStorm Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Piękny gest. Brawo Łódź! :klacz::klacz::klacz: Andrzej - też ze "światowym weteranem", ale niewidocznym na Trójmiejskich salonach...:shake: Quote
bajadera Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Pedigree (a bardziej chyba koncern Unilever) tnie po kosztach. Kiedyś fundował znacznie więcej nagród na wystwach. [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Agappe Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 własnie nadrobiłam zaległości w tym termacie.. przeczytałam ok 50stron... kilka osób prosiło o stawki (jamników i podengo).. na stronie wystawy zostały opublikowane wyniki wszystkich ras, wiec nie wiem czy prośby są nadal aktualne :roll: :roll: :roll: :roll: <na stronie oddziału jest tylko nazwa, przydomek psa> jeżeli nadal ktoś chce skany katalogu[B] grup I, IV i V [/B]prosze pisać [B]PW[/B] niektóre opowieści o niekompetencji sędziów, asystentów lub innych współorganizujących osób są jak dla mnie po prostu przerażające!!! i wręcz cieżko mi uwierzyć, ze takie rzeczy sie działy :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: ale miło, że mimo wszystko zagraniczni wystawcy byli zadowoleni... może momentami jestesmy za bardzo krytyczni???? <nie byłam na jakiejkolwiek innej światówce lub europejskiej wystawie, wiec nie mam porównania> Quote
Asiaczek Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 [B]Sirion[/B] - jeszcze raz gratulacje!! I jednocześnie duże brawa dla O/Łódż za gest! Bardzo mi się takie zachowanie Oddziału podoba. No cóż, nie wszędzie tak jest... Pzdr. Quote
Gonia Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 [quote name='Agappe']własnie nadrobiłam zaległości w tym termacie.. przeczytałam ok 50stron... kilka osób prosiło o stawki (jamników i podengo).. na stronie wystawy zostały opublikowane wyniki wszystkich ras, wiec nie wiem czy prośby są nadal aktualne :roll: :roll: :roll: :roll: <na stronie oddziału jest tylko nazwa, przydomek psa> jeżeli nadal ktoś chce skany katalogu[B] grup I, IV i V [/B]prosze pisać [B]PW[/B] niektóre opowieści o niekompetencji sędziów, asystentów lub innych współorganizujących osób są jak dla mnie po prostu przerażające!!! i wręcz cieżko mi uwierzyć, ze takie rzeczy sie działy :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: ale miło, że mimo wszystko zagraniczni wystawcy byli zadowoleni... może momentami jestesmy za bardzo krytyczni???? <nie byłam na jakiejkolwiek innej światówce lub europejskiej wystawie, wiec nie mam porównania>[/quote]Żeby nie być "za bardzo krytycznym",to proszę sprawdzić w wynikach długowłose standardy.W niektórych klasach jest lokata 1-wsza i 2-ga(suki championy)3-ciej i 4-tej brak.Albo lokata 2-ga i 4-ta,reszty też nie ma,bo personel np:na 3-ciej lokacie zapisał"pani w szarym garniturze". Asystentów,nie ma na WŚ,a w kartach ocen moich psów podpisała się p.sekretarz jako asystent.Nie wspomnę o tym,że karta mojej suki,która wygrała kl.ch wygląda jakby ją dorwało dziecko z przedszkola:razz: Quote
UTAAP Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Tak, tak - albo jakies nowe ujednolicanie ocen dla klasy szczeniat i mlodziezy (ciekawe od kiedy to weszlo) - pies z klasy mlodziezy dostal ocene 'wybitnie obiecujacy' :evil_lol: I jeszcze w jamnikach nie rozumiem czemu jest taki dziwny podzial: najpierw dlugowlose [U]krolicze[/U] psy wszystkie klasy potem suki ale tylko puppy i mlodziez potem dlugowlosa [U]miniatura[/U] - jeden egzemplarz(plec?) potem znow dlugowlose [U]krolicze[/U] ale jaka plec? potem znow dlugowlose [U]miniatury[/U] czy to tak ma byc:crazyeye: Quote
rodzice Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Brawa dla Łodzi ! Ja tez chęynie postawiłabym na półce taki puchar zamiast wielkiego medalu z którym nie bardzo wiadomo co zrobić . Quote
BooBC Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Jak wszyscy wiemy w Poznaniu trofea jakie były takie były. O ile, nie ufundowano w danej rasioe specjalnych pucharów, to tylko medale i koniec.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Oddział łódzki nam to wynagrodził. W czoraj w oddziale odbyła sie wigilia, na której tym, których psy zdobyły laury w Poznaniu wręczono pamiatkowe puchary i dyplomy. I my tam też coś dostaliśmy. :multi: :multi: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [IMG]http://i65.photobucket.com/albums/h229/bumgol/w6.jpg[/IMG] [IMG]http://i65.photobucket.com/albums/h229/bumgol/w7.jpg[/IMG] [IMG]http://i65.photobucket.com/albums/h229/bumgol/w9.jpg[/IMG][/quote] Najpiękniejszy weteran na wystawie ?!? Czy w rasie ?!? Chyba na wystawie prawda :) :oops: :oops: :oops: :) Proszę o odpowiedź .... :loveu: :loveu: :loveu: I gratulacje :loveu: :loveu: :loveu: Quote
bajadera Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Palma, w rasie oczywiście. Ale było miło ![/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
BooBC Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 W rasie :crazyeye: No a najładniejsze szczenięta też dostawały ?!? :oops: :eviltong: :oops: Quote
Recommended Posts