Beatkaa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 To czekam na foteczki do wklejenia :):) Quote
jaguska Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) Witamy się z Edziem, jak na staruszka to bardzo żywiołowy psiak tak wnioskuję ze zdjęć. Sylko wiem że taka jest kolej rzeczy z wątkami takimi jak Myszki/Margolci codziennie przybywa psich nieszczęść, dlatego zaprosiłam zainteresowanych na fotbl. i mam nadzieję że Ty też nas tam czasem odwiedzisz. Moja futerkowa drużyna pozdrawia Twoje futrzaki, a ja - Ciebie. Wróciłam tutaj z powrotem z fotbl. żeby Ci odpowiedzieć że to jest po prostu sychy szampon z Trixie , wmasować w sierść i wyczesać, dla psów, kotów i małych zwierząt. Pewnie dla dużych psów to nieopłacalne ale dla takich wielkich brytanów jak nasze to spoko :-) Moje wszystkie śpią z nami w łóżku więc ten suchy szampon u mnie się sprawdza bo zbyt często musiałabym moczyć je całe w wannie a tak to wystarczy umyć podwozie :-) Dziękujemy za odwiedziny :-) Edited February 19, 2012 by jaguska Quote
Beatkaa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Wklejam foteczki od Syli :loveu: [FONT=Arial].Eduś dostał reklamówkę maskotek od cioci Agucha.Prosimy o powtórkę, bo to już niestety ....końcówka była.Drugie, trzecie i czwarte zdjęcie - stały czytelnik DZ, trzymający bardzo mocno kciuki, za nowe domki, innych piesiów .[/FONT] Quote
Beatkaa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Z Żabką :loveu: :loveu::loveu::loveu: Quote
Awit Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Odwiedzam Edzia i jestem zachwycona zdjęciem z wybebeszonymi maskotkami:-) Quote
Gosiapk Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Beatkaa']Wklejam foteczki od Syli :loveu: [I][FONT=Arial].Eduś dostał reklamówkę maskotek od cioci Agucha.Prosimy o powtórkę, bo to już niestety ....końcówka była.Drugie, trzecie i czwarte zdjęcie - stały czytelnik DZ, trzymający bardzo mocno kciuki, za nowe domki, innych piesiów (...) Długo się niemi nie pobawił psotnik jeden :D Quote
__Lara Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Pięknie Eduś wyszedł, jak zawsze :D :D Quote
Ghanima Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 hihihih, Edziulek przesłodki, jak zawsze, rozczulające jest to, ze nawet czasem śpi na posłanku pieskowym nie tylko na fotelach, kanapach i łózkach :) Quote
Syla Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Dziękujemy wszystkim, za odwiedzinki.Od piątkowego popołudnia nastały dla Edzia niewesołe czasy, ale o tym innym razem, jak zrobię ładne zdjęcia.Powiem tylko, że rodzinka nam sie powiększyła o kilkunastoletnią Puśkę i biedny Eduś...jak wariuje, to go pańcia przywiązuje, albo na smyczy trzyma.Boję się, że mimo, że ślepy, to oczy straci, bo kotka ma paskudny charakterek...Pracuję nad tym, ale muszę go bardzo pilnować.On krzywdy nie chce zrobić, ale Puśka sobie nie życzy i nawet atakuje, jak widzi Edwardoska za blisko.Widać na zdjęciach powyżej, że z tamtą młodą, to razem spali, razem bawili się i wariowali :lol: Teraz rwie się, bo chce tak samo, ale....niestety :cool3: Quote
jaguska Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Syla czy to ta kotka co jest na zdjęciach? Nie wygląda na agresorkę czy to jakiś inny kocik? Quote
Syla Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 jaguska napisał(a):Syla czy to ta kotka co jest na zdjęciach? Nie wygląda na agresorkę czy to jakiś inny kocik? Ta ze zdjęć, to Migotka, która była u mnie 3,5 miesiąca, ale znalazła 25 listopada DS.Puśka ma ok 13 latek, jest po operacji bioderek, ma niewydolność nerek i nie lubi innych zwierzątek.Nawet jak Żabcia do niej podejdzie, to jest gotowa atakować.Dla człowieka jest fajna, ale jak ma dobry humorek, bo dużo rzeczy nie lubi.Edziu już ciutkę lepiej, ale nie mam ich wspólnych zdjęć, jedynie Beatka wstawiła Puśkę, na wątku Żaboli.Kicia wie, jak się robi użytek, z pazurów i ząbków, choć zęby ma bardzo brzydkie.Jak podchodzi sama i się łasi, to ją wymizam, ale też nie wszędzie można.Dwa razy dostałam nauczkę i jest ok.Ona bardzo nie lubi, jak się ją dotyka na brzuszku, jeszcze łapki, bardzo rzadko, ogon częściej.Jednak bardzo się otwiera i dobrze, to widzę.Już trzecią noc spała, ze mną, na mojej poduszce, przytulona do mojej głowy i nie chce gdzie indziej, chyba tak była nauczona.Liże mnie po uchu i po szyji, akurat, jak tylko się ruszę, ale śpię i od razu się budzę.To miłe uczucie.Większość dnia śpi w kuchni. Żabcia, do dzisiaj nie da się tak przytulić, choć 3 kwietnia, będziemy obchodzić 1,5 roku razem.Edziu, 7 maja już 2 lata i też święto.Celebruję takie "rocznice", bo nigdy nie wiem, ile takich wspólnych, nam jeszcze zostało.Puśka bardzo pasuje do tej fundacji Szara Przystań, bo jest też szara.Jak jej jeszcze siszka odrośnie, to będzie jeszcze ładniejsza. Quote
Syla Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Proszę, zajrzyjcie do tego piesia, bez oczka....może macie wolną dyszkę....to jeszcze lepiej... http://www.dogomania.pl/threads/220096-zaszczuty-bezbronny-Zuczek-powoli-umiera-w-schronie Quote
jaguska Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Byłam na wątku Żabci poznać Twoją nową domowniczkę, jest piękna a na ostatniej focie taka dumna :-) Cóż takie koty po przejściach potrzebują dużo czasu na aklimatyzację. Z czasem kicia na pewno zaakceptuje resztę domowników. Moja Czarna jest z nami ponad rok a i tak jest sama sobie "sterem, żeglarzem, okrętem" jak ma ochotę to się da pomiziać a jak jej coś nie "pasi" to potrafi pokąsać, pierwsze ugryzienie jest zawsze delikatne ale każde następne mocniejsze, daje do zrozumienia żeby iść sobie i dać jej spokój, za to Krzyś to jest miziak nieziemski chociaż jeszcze nie ma roku jak dołączył do nas. Może kotki takie niezależne są a kocurki miziaste? Trzymam kciuki za Twoją Pusię :-) i za resztę załogi oczywiście też. A moja Mycha/Margola jak w zegarku co dwa, trzy dni ma kryzys, w połowie marca robimy badania i zobaczymy jak to wszystko z Margolcią wygląda. Pozdrawiam Cię serdecznie - ja i moje pięć sierściuchów. Piszesz "Celebruję takie "rocznice", bo nigdy nie wiem, ile takich wspólnych, nam jeszcze zostało." Ja bardzo bym chciała żebym z Margolką mogła świętować takie rocznice, chociaż jedną albo dwie. Quote
Syla Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 [quote name='jaguska']Byłam na wątku Żabci poznać Twoją nową domowniczkę, jest piękna a na ostatniej focie taka dumna :-) Cóż takie koty po przejściach potrzebują dużo czasu na aklimatyzację. Z czasem kicia na pewno zaakceptuje resztę domowników. Moja Czarna jest z nami ponad rok a i tak jest sama sobie "sterem, żeglarzem, okrętem" jak ma ochotę to się da pomiziać a jak jej coś nie "pasi" to potrafi pokąsać, pierwsze ugryzienie jest zawsze delikatne ale każde następne mocniejsze, daje do zrozumienia żeby iść sobie i dać jej spokój, za to Krzyś to jest miziak nieziemski chociaż jeszcze nie ma roku jak dołączył do nas. Może kotki takie niezależne są a kocurki miziaste? Trzymam kciuki za Twoją Pusię :-) i za resztę załogi oczywiście też. A moja Mycha/Margola jak w zegarku co dwa, trzy dni ma kryzys, w połowie marca robimy badania i zobaczymy jak to wszystko z Margolcią wygląda. Pozdrawiam Cię serdecznie - ja i moje pięć sierściuchów. Piszesz "Celebruję takie "rocznice", bo nigdy nie wiem, ile takich wspólnych, nam jeszcze zostało." Ja bardzo bym chciała żebym z Margolką mogła świętować takie rocznice, chociaż jedną albo dwie. Też tak często pisałam, ale nie zawsze się da.Jak było źle, z pieskiem, to rocznice były tygodniowe, albo miesięczne.Jak miałam Lejka, to pisałam, że chciałabym wiosny z nim doczekać, a byla zima.Jak było lato, to prosiłam o jesień....jeszcze jego zdjęc ostatnich nie dałam i na wątku, nie bywam.Strasznie mi go brak i tęsknię.To samo z Majeczką, Nolcią i Karenką.Obiecuję sobie i nici, z tego.Mam doła, bo dzisiaj Misiu odszedł, sterany życiem onek, siedzę tu, ryczę i nie mogę przestać.Płaczę potem, nad wszystkimi tymi, które znałam, a które odeszły.Coraz częściej, mam dosyć tej swojej bezsilności, a jeszcze częściej Dogo, tych ludzi żrących się "dla dobra psa" a to gówno prawda.Zaistnieć, nabić postów, zgnoić innych ludzi, przegonić z wątku i najlepiej nic nie wpłacać i nie pomagać.Nawet banem mi grożono, bo nazwałam jedną osobę wariatką, a drugą Miss Dogo.Menopauza, chyba też mi się kłania, skoro takie doły mam.Byle do wiosny, bo ona już, tuż, tuż. Quote
Beatkaa Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Syla napisał(a):Też tak często pisałam, ale nie zawsze się da.Jak było źle, z pieskiem, to rocznice były tygodniowe, albo miesięczne.Jak miałam Lejka, to pisałam, że chciałabym wiosny z nim doczekać, a byla zima.Jak było lato, to prosiłam o jesień....jeszcze jego zdjęc ostatnich nie dałam i na wątku, nie bywam.Strasznie mi go brak i tęsknię.To samo z Majeczką, Nolcią i Karenką.Obiecuję sobie i nici, z tego.Mam doła, bo dzisiaj Misiu odszedł, sterany życiem onek, siedzę tu, ryczę i nie mogę przestać.Płaczę potem, nad wszystkimi tymi, które znałam, a które odeszły.Coraz częściej, mam dosyć tej swojej bezsilności, a jeszcze częściej Dogo, tych ludzi żrących się "dla dobra psa" a to gówno prawda.Zaistnieć, nabić postów, zgnoić innych ludzi, przegonić z wątku i najlepiej nic nie wpłacać i nie pomagać.Nawet banem mi grożono, bo nazwałam jedną osobę wariatką, a drugą Miss Dogo.Menopauza, chyba też mi się kłania, skoro takie doły mam.Byle do wiosny, bo ona już, tuż, tuż. Syla kochana ! Widziałam Cię na wątku Misia,wczoraj Martika do mnie dzwoniła,płakałyśmy razem przez telefon.Tyle tych biednych psów ostatnio poodchodziło.Wyć się chce.:( A Dogo to juz nie to dogo,na które logowałam się 2lata temu.Albo masz zdanie takie jak wszyscy, a jak nie to "won".Taka prawda niestety i coraz gorzej się dzieję. Powolutko wybieram się do Ciebie,ponarzekamy sobie razem ;) Quote
Syla Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Cieszę się na Twoje odwiedzinki.Tym razem wykorzystam Cię totalnie :loveu: Zapraszam na bazarek starociowy http://www.dogomania.pl/threads/224375-Wielkanoc-u-babci-czyli-bazarek-dla-Grety-i-Bezia!-Do-31marca!?p=18804168#post18804168 Quote
Beatkaa Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='Syla']Cieszę się na Twoje odwiedzinki.Tym razem wykorzystam Cię totalnie :loveu: Zapraszam na bazarek starociowy http://www.dogomania.pl/threads/224375-Wielkanoc-u-babci-czyli-bazarek-dla-Grety-i-Bezia!-Do-31marca!?p=18804168#post18804168 No to się również cieszę :loveu: Na bazarku się już zameldowałam ;) Quote
Beatkaa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Mam troszeczkę niespodzianek z dzisiejszej wizyty,którą złożyłam dziś z mamą u Syli :loveu: Edziu wygłaskany,wykochany,wymiziany za wszystkie czasy :) Jedzonko :cool1: Quote
Beatkaa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 i to co podoba mi się najbardziej :loveu: Filmik! :) [video=youtube;rIf60IahtkE]http://www.youtube.com/watch?v=rIf60IahtkE[/video] Quote
Recommended Posts