paros Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Na Krakvecie pojawiła się oficjalna informacja o zwycięstwie przytuliska Znajdki w majowym konkursie. Psiaki i kociaki z przytuliska Znajdki bardzo dziękują za głosy. Quote
UlaFeta Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='EVA2406']Cóż widać, że nawet wśród "przyjaciół" zwierząt perfidnych ludzi nie brakuje......smutne to :( Tylko dlaczego chcą zaspakajać własne ego kosztem tych biednych, i tak już skrzywdzonych, istot?[/QUOTE] Ewa zyczliwych ci u nas dostatek:mad::diabloti::angryy: Ciekawe co jeszcze wymysla i gdzie donios napisza. Quote
EVA2406 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='UlaFeta']Ewa zyczliwych ci u nas dostatek:mad::diabloti::angryy: Ciekawe co jeszcze wymysla i gdzie donios napisza.[/QUOTE] Wiesz Ula, to już nawet nie ma co komentować, bo oni to czytają i mają satysfakcję :angryy:. Ja tylko nie mogę zrozumieć obecności tych osób na forum pomagającym biedakom. Jak można donosić na osobę, która nie zostawi w potrzebie żadnej istoty. Przecież, zakładając wariant, że udałoby się im zniszczyć Jolę, donosicielki - te głupiutkie istotki, przygarną Jej podopiecznych......? czy już wtedy zwierzęta nie będą ważne i ze spokojem skażą je na schronisko...........? Quote
UlaFeta Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Ewa przygarna tylko niektore:-( Ja taka ciemna nie jestem i sie domyslam kto to zrobil i kto konto na fb zalozyl,a niech sobie czytaja zaluje tylko,ze tu nie mozna brzydko napisac, dlatego malo co glos zabieram. Quote
mimiś Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 ja sie coraz bardziej skłaniam ku poglądowi,że gdyby głupota umiała fruwać mielibysmy na dogo wypasioną sekcję ornitologiczno-entomologiczną:shake: Quote
EVA2406 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Mimisiu, bardzo trafnie to ujęłaś .......dr Strosmayer wiecznie żywy ;) Quote
Erin32 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Ręce opadają :( Dobrze, że w Krakvecie udało się wygrać :) Quote
3 x Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 dziewczyny a myślala pani Jola o zalegalizowaniu swojej działaności? fundacja, stowarzyszenie , cokolwiek innego? bo takie donosy będą się powtarzac :shake: Quote
kama210 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 witam :) nie wiem czy powinnam jako pierwsza ... ale co tam .. cieszę się ogromnie :) wczoraj wieczorem po niemiłym psim dniu bardzo mile zaskoczył mnie telefon od paros :smile: [COLOR=#ff8c00][SIZE=3][B]P. Jola - zdecydowała że 10 % z wygranej z krakvet przekazuje dla psiaków z Szydłowca !!!! :smile:)) [/B][/SIZE][/COLOR]:multi::multi::multi: już się kontaktowałam z P. Jolą :smile: wieczorem przyszykuję listę .. dziękuję ogromnie w imieniu psiaków szydłowiaków ... mamy obecnie pod opieką około 30 psów - naszych zabranych z ulicy, psy z wywalczonego Punktu Przetrzymań wyłapywanych przez Miasto i psy z ubogich rodzin .. więc jest to dla nich ogromne wsparcie :)) Quote
Gosiapk Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='mimiś']ja sie coraz bardziej skłaniam ku poglądowi,że gdyby głupota umiała fruwać mielibysmy na dogo wypasioną sekcję ornitologiczno-entomologiczną:shake:[/QUOTE] :roflt: śmieszne bardzo! Szkoda tylko że takie prawdziwe Quote
UlaFeta Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='3 x']dziewczyny a myślala pani Jola o zalegalizowaniu swojej działaności? fundacja, stowarzyszenie , cokolwiek innego? bo takie donosy będą się powtarzac :shake:[/QUOTE] Damy rade:evil_lol: Quote
Annaa4 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='paros'][B]Do Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej wpłynęło zgłoszenie,[/B] że w przytulisku znajdki znajduje się pies owczarek w bardzo złym stanie, wychudzony, w złych warunkach bytowych i nie jest leczony. Na leczenie psa Iwana były zbierane pieniądze, co można przeczytać w Internecie…. W wyniku takiego zgłoszenia zostało podjęte działanie zgodnie z procedurami. [B]Stwierdzono, że wszystkie zarzuty mijają się ze stanem faktycznym. Jedyny zarzut to nie wolno prywatnej osobie zbierać psów ani na leczenie psów.[/B] Przy okazji zgłoszenia stwierdzono, że nie można mieć takiej ilości psów bo to przytulisko a nie może istnieć prywatne przytulisko. Bezdomne psy są własnością gminy a że gmina nie ma pieniędzy na leczenie dlatego psy bardzo chore należy usypiać. Założenie fikcyjnego konta na Facebooku tylko w celu napisania paszkwilu nie pomogło to wykonany został kolejny krok w postaci doniesienia. Został napisany donos ale ……. na pewno nie w celu dbałości o leczenie Iwana. Nie jest to temat do dyskusji, bo …. „ mleko już się rozlało”. :shake: Skoro wpłynęło zgłoszenie musiała zostać uruchomiona urzędnicza machina i działanie. [B]A przy okazji ucierpią teraz na tym i zwierzęta i przytulisko i p. Jola. [/B][/QUOTE] Mam pytanie, jak rozumiem p. Jola legalnie prowadzi przytulisko to do czego mogą się przyczepić ?? Może to głupie ale nie wiem jak to prawnie wygląda ? [quote name='kama210']witam :) nie wiem czy powinnam jako pierwsza ... ale co tam .. cieszę się ogromnie :) wczoraj wieczorem po niemiłym psim dniu bardzo mile zaskoczył mnie telefon od paros :smile: [COLOR=#ff8c00][SIZE=3][B]P. Jola - zdecydowała że 10 % z wygranej z krakvet przekazuje dla psiaków z Szydłowca !!!! :smile:)) [/B][/SIZE][/COLOR]:multi::multi::multi: już się kontaktowałam z P. Jolą :smile: wieczorem przyszykuję listę .. dziękuję ogromnie w imieniu psiaków szydłowiaków ... mamy obecnie pod opieką około 30 psów - naszych zabranych z ulicy, psy z wywalczonego Punktu Przetrzymań wyłapywanych przez Miasto i psy z ubogich rodzin .. więc jest to dla nich ogromne wsparcie :))[/QUOTE] Pani Jola jest niesamowita :) Quote
bajk21. Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Mam kłopot z internetem bo często u mnie brak zasięgu, a teraz jeszcze dodatkowo szczeniaki zjadly mi kabel od antenki. Szkoda mi pieniędzy na kolejny internet, więc będę sie odzywała, kiedy będę u kogoś z internetem. Wydarzyła sie przykra sytuacja z Inspekcją Weterynaryjna, ale nikt nie ma zamiaru odbierać mi Iwana, bo jest i w dobrych warunkach i leczony tak jak potrzeba. Natomiast gdyby zaistniała sytuacja, że będą chcieli coś zrobić z innymi moimi zwierzakami, to dam Wam znać i poprosze o przyjazd w licznej grupie bronić moich praw. Wszystkie zwierzaki są oczipowane na mnie, więc są moją własnością, a jedynie Powiatowy czepia się o to, że nie mam prawa ich wyadoptowywać i za to będę miała sprawę sądową oraz za to, że prowadzę nielegalne schronisko. Do niczego innego nie mogli sie przyczepić, bo psy są poszczepione, dobrze wyglądają i są w dobrych warunkach bytowych oraz pod opieką weterynaryjna. Mam nadzieje, że głupota tego, kto zgłosił, nie odbije się na innych zwierzakach. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Dziękuję również osobom, które do mnie dzwoniły i pisały, podtrzymując mnie na duchu i obiecując ewentualny przyjazd do sądu. Pozdrawiam Wszystkich i obiecuje, że postaram sie jak najszybciej wstawić rozliczenie, abyście wiedzieli ile już zostało wydane, a ile jeszcze jest na koncie Iwanka. Na pewno z konta Iwanka nie ruszę żadnych pieniędzy na innego psa, choćby nie wiem jak były potrzebne. Zawsze pieniądze zebrane na danego psa tylko na potrzeby tego psa są wydawane, chyba że zostaje nadwyżka i darczyńcy godzą sie na przekazanie innemu z mojej trzódki. [/FONT][/COLOR] Quote
Gosiapk Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 co to za tchórz zrobił to 'doniesienie' ??? Tak za plecami?! Halo, prosze się ujawnić, stanąć z nami twarzą w twarz, a nie chować się za 'donosami'! Quote
UlaFeta Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [quote name='Gosiapk']co to za tchórz zrobił to 'doniesienie' ??? Tak za plecami?! Halo, prosze się ujawnić, stanąć z nami twarzą w twarz, a nie chować się za 'donosami'![/QUOTE] Nie po to donos napisal zeby sie ujawnic:mad:komuna wraca:diabloti: Quote
bric-a-brac Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Ula, Twoje wystawię następnym bazarkiem, z wysyłkami od różnych osób ;) [B][COLOR=#006400][SIZE=4]Zapraszam wszystkich na nowy Znajdkowy bazar[/SIZE][/COLOR][/B]: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228019[/URL] Quote
wapiszon Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 A może faktycznie powołać Stowarzyszenie Znajdki? Quote
Aleksa. Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Dziś jak wszystko wypali będę z koleżankami w przytulisku.;) Quote
UlaFeta Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='Aleksandra95']Dziś jak wszystko wypali będę z koleżankami w przytulisku.;)[/QUOTE] A ja jutro.Ktos chetny? Quote
Aleksa. Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='UlaFeta']A ja jutro.Ktos chetny?[/QUOTE] Jutro niestety jesteśmy zaproszeni na grilla do rodziny i muszę jechać.. Quote
UlaFeta Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Bric moze bys upchnela ten moj dlugopis(w sensie na bazarku)EURO jest to moze bedzie zainteresowanie.Prosze:modla: Quote
Gosiapk Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='wapiszon']A może faktycznie powołać Stowarzyszenie Znajdki?[/QUOTE] Albo fundację. Fundacja może zbierać datki na cele statutowe (zbiórka powszechna), a stowarzyszenie utrzymuje się z wkładów członków. Quote
Recommended Posts