Jump to content
Dogomania

Argo z Szydłowca - na DT u Murki - potrzebne wsparcie na opłaty i szukanie domu

Recommended Posts

Posted
Dnia 25.11.2021 o 22:44, mari23 napisał:

na bazarku byłam i zapraszam do zakupów 🙂

Poprosiłam o pomoc Skarpetę im. Talcott, wprawdzie Arguś już kiedyś otrzymał 200 złotych od Skarpety, ale w wyjątkowych sytuacjach ( a taką tu mamy przecież) możliwa jest ponowna pomoc.

Ponowna pomoc w szczególnych przypadkach jest możliwa - dlatego teraz Argo otrzymał 300 złotych pomocy ze Skarpety im. Talcott. Proszę o przesłanie konta do asikowska - skarbnika Skarpety.

Obrazek5__zpsjcp6pwef.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 28.11.2021 o 20:15, Monika z Katowic napisał:

Ponowna pomoc w szczególnych przypadkach jest możliwa - dlatego teraz Argo otrzymał 300 złotych pomocy ze Skarpety im. Talcott. Proszę o przesłanie konta do asikowska - skarbnika Skarpety.

Obrazek5__zpsjcp6pwef.jpg

bardzo , bardzo dziękujemy

• Like 2
Posted
Dnia 30.11.2021 o 16:23, Monika z Katowic napisał:

Tylko proszę serdecznie, aby później potwierdzić wpływ na wątku Skarpety im. Talcott.

Dam oczywiście znać 🙂

Kupiłam dla Argo Rumen Tabs (11 zł) i Cimalgex. Cimalgex tylko jeden listek, dlatego jest tylko 54 zł (zawsze biorę po dwa listki). Jest problem z dostępnością dawki 80 mg, ale ma być w tym tygodniu. Jak nie będzie to będę musiała wziąć od weta 30mg, bo lepiej nie zmieniać na inny lek.

Szczerze mówiąc bałam się czy Argo przetrwa jesień, a on ma się całkiem dobrze i nawet się nieco zaokrąglił. Chodzi sztywno, ale najważniejsze, że chodzi i potrafi czasem nawet truchtem pobiec. Ma też gorsze dni, w których chodzi wolniej, ale sytuacji, że nie chciał wyjść w ogóle już nie było.

Faktura od weta za Rumen Tabs i Cimalgex:

argopopo.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 30.11.2021 o 17:30, Murka napisał:

Dam oczywiście znać 🙂

Kupiłam dla Argo Rumen Tabs (11 zł) i Cimalgex. Cimalgex tylko jeden listek, dlatego jest tylko 54 zł (zawsze biorę po dwa listki). Jest problem z dostępnością dawki 80 mg, ale ma być w tym tygodniu. Jak nie będzie to będę musiała wziąć od weta 30mg, bo lepiej nie zmieniać na inny lek.

Szczerze mówiąc bałam się czy Argo przetrwa jesień, a on ma się całkiem dobrze i nawet się nieco zaokrąglił. Chodzi sztywno, ale najważniejsze, że chodzi i potrafi czasem nawet truchtem pobiec. Ma też gorsze dni, w których chodzi wolniej, ale sytuacji, że nie chciał wyjść w ogóle już nie było.

Faktura od weta za Rumen Tabs i Cimalgex:

argopopo.jpg

Dostałam wczoraj wiadomość, że poszedł przelew ze Staruszkowej Skarpety, więc dzisiaj pomoc powinna być już na koncie. Będzie gotówka na leki dla Argusia ❤️ 

• Like 2
Posted
Dnia 1.12.2021 o 10:20, mari23 napisał:

Dostałam wczoraj wiadomość, że poszedł przelew ze Staruszkowej Skarpety, więc dzisiaj pomoc powinna być już na koncie. Będzie gotówka na leki dla Argusia ❤️ 

Już jest 🙂

Posted
Dnia 4.12.2021 o 12:47, Monika z Katowic napisał:

Chciałabym coś wpłacić dla dogo-weterana Argo. Poproszę numer konta.

Może bezpośrednio do Murki?

• Upvote 1
Posted
Dnia 27.11.2021 o 11:13, mari23 napisał:

Arguś dostał trzysta złotych od mojej przyjaciółki, której opowiedziałam o jego sytuacji :)

25,- mtf zalesie (16.11.)

300,- Anita G. (25.11.)

minus - 444,19 zł stan konta Argo dn. 26.11.2021r.

Kolejne wpłaty dla Argusia:

40,- ranias XII (06.12.)

30,- Marek M. (06.12.)

20,- Zachary (07.12.)

90,- złotych - razem wpłaty

minus - 354,19 zł stan konta Argo dn. 07.12.2021r

Posted
Dnia 10.12.2021 o 09:18, Tyśka) napisał:

Waleczny, dzielny Argo ❤️ 

aż trudno uwierzyć, że przez prawie 13 lat pomimo ogłoszeń nie znalazł domu... dobrze, że on tego nie wie, jest szczęśliwy u Murki ❤️ kochany Arguś ❤️ 

argi3.jpg

Posted

Miałam wczoraj pytanie o Argo i Wili (domyśliłam się, że chodzi o Sambę). Dokładnie chodziło o to czy lubią koty. Był późny wieczór, ale SMS był bardzo uprzejmy z przeprosinami za późną porę, więc odpisałam, że z kotami średnio, ale pomyślałam, że jak ktoś pyta o takie staruszki, to zaproponuję coś innego bez szansy nad dom co koty lubi i zaprezentowałam Shilę. Zdziwiłam się gdy pani zapytała jak u niej z kondycją i czy da radę pójść na całodzienną wyprawę. Zaproponowałam więc Andreę, jako nieco młodszą i bardziej energiczną. Dziś była kontynuacja rozmowy SMSowej i mi ręce opadły. Pani napisała, że są zainteresowani Andreą, tylko czy ona nie ma dysplazji (??), bo oni szukają psa na wycieczki i wyjazdy pociągiem. Mieszkają w kamienicy na 3 piętrze... I nawet ankiete mogą wypełnić (pewnie nie pierwszy raz pani stara się o adopcję). No i ja się pytam PO CO w takim razie zawraca mi gitarę o 22.00 pytając o dwa duże stare schorowane psiaki??

Wzięłam głęboki oddech i odpisałam pani, że jeśli nie mają windy to proponowałbym im mniejszego psa poszukać, bo na starość z dużym będą mieli problem. No i się chyba wzięła i obraziła, bo już nic nie odpisała.

Posted
Dnia 11.12.2021 o 20:18, Monika z Katowic napisał:

Dzisiaj wysłałam ARGO 100 złotych (bezpośrednio do Murki).

Postaram się co miesiąc coś dla ARGO przesłać.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Arguś bardzo dziękuje, a jeszcze bardziej dziękujemy my - Argusiowe ciotki  :)

I pozdrawiamy serdecznie ❤️ 

• Like 2