Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
Myślę ,ze kontakt na klaudus, a domki sprawdzą osoby mieszkające w danej miejscowości.
:

już wypowiedziałam swoje zdanie wcześniej, podobne do magdy z. :evil_lol:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To numer i mail do kogo, do klaudus? Bo tzreba jakieś ogłoszeniowych specy znaleźć, ja odpadam, aktualnie bibliografię na wczoraj muszę wysłać, i tak prof. zgodził się na razie na częściową, tzn tylko literatura, a z rękopisami to ja przez kilka dni walczyć bedę, nie mam opcji na rozmowy z ludźmi, bo brak mi cierpliwosci do samej siebie...
Miłego wieczoru, ja lecę uskuteczniać kopiuj i wklej:roll:

Posted

[FONT=Arial][FONT=Arial]Podaję treść ogłoszenia, do poprawy oczywiście, może coś dopisać lub zmienić? :cool3:
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] Bilon, średniej wielkości, około 2 letni pies - mieszkał pod gołym niebem przy sklepie ... nie miał nawet kawałeczka dachu, żeby schronić się przed deszczem czy wiatrem.
Czasami ktoś rzucił mu coś do zjedzenia, ale najczęściej był głodny.
[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Dzięki wolontariuszom jest teraz bezpieczny i pilnie poszukuje kochającego domu.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Bilon to piękny, spokojny pies, nie wykazuje agresji, jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony.
[/FONT]
[/FONT]
Kontakt w sprawie adopcji
Tel: 785 549 189
mail: [email protected][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

[FONT=Arial][FONT=Arial] Po poprawce:

Bilon, średniej wielkości, około 2 letni pies - mieszkał pod gołym niebem przy sklepie ... nie miał nawet kawałeczka dachu, żeby schronić się przed deszczem czy wiatrem.
Czasami ktoś rzucił mu coś do zjedzenia, ale najczęściej był głodny.
[/FONT][/FONT]
Dzięki [FONT=Arial][FONT=Arial]wolontariuszom przebywa w płatnym hoteliku, ale czasu nie mamy za dużo - Bilon pilnie poszukuje kochającego domu.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]To piękny, spokojny pies, nie wykazuje agresji, jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony.
[/FONT]
[/FONT]
Kontakt w sprawie adopcji
Tel: 785 549 189
mail: [email protected]

Posted

Ja wymyśliłam coś takiego [bylejakiego] - ale może coś zmienicie i wyjdzie jakiś rozsądny tekst - bo ja niestety dobra w te klocki to nie jestem...

Bilon to około 2 letni piesek. Dwa lata dla Nas ludzi to niewiele.
Jednak dla Niego to chyba cała wieczność...
Dwa pełne lata Jego domem była zimna ziemia i gołe niebo...
Koczował pod pewnym sklepem...
Okoliczni mieszkańcy śmiało potwierdzali,że dwie pełne zimy spędził śpiąc na śniegu...
Nie miał żadnego zadaszenia...
Nie miał nawet kawałeczka kocyka, który izolowałby Go od zmarzniętej ziemi,
która zapewne przeszywała zdrętwieniem Jego kosteczki...
Nie wiadomo dlaczego upatrzył sobie właśnie TEN sklep...
Może Jego 'Pan' wydał Mu przed laty komendę "czekaj"...
Chciał być wierny... Posłuszny...
I czekał...
Wierzył,że Pan wróci... Przecież nie opuszcza się przyjaciół!
Prawda??
Niedawno został przez kogoś wypatrzony.
Dzięki temu zaistniał w sercach garstki ludzi,
którzy postanowili zebrać pieniążki, aby Bilon nie siedział już
pod gołym niebem...
Umieściliśmy Go w płatnym hoteliku.
Gdzie nie pada Mu na głowę deszcz.
Jednak każda doba kosztuje.
Bilon ma szansę na nowe życie,
na dobry, ciepły dom.
Dzięki pobycie w hoteliku dowiedzieliśmy się, że Bilon
to wspaniały, niekonfliktowy pies.
Nie brudzi w domu, nie jest agresywny.
W człowieku widzi cały świat...
Może magia świąt sprawi,że i dla Niego te święta będą wyjątkowe...
Z nową rodziną...
Warunkiem ewentualnej adopcji Bilona jest wizyta przedadopcyjna i
podpisanie umowy adopcyjnej.
Dbamy o to, aby Nasi podopieczni trafiali do domu, gdzie spędzą resztę
swojego życia.

UBOCZE - to już 10 dni Bilon jest bezpieczny :Cool!:

Posted

Dziewczyny ja na razie nie mam jak tam podjechać, zostały mi jakieś 2 tygodnie, aby skończyć pracę, brakuje mi trzech podrozdziałów i częsci bibliografii, nie dam rady, gdyż każda godzina jest teraz ważna-wyglądam prawie jak zombie. Już nawet spóźniłam się na podziękowania za ratowanie psiaków na sesję rady miasta, bo po nocy pisałam-ja humanistka i punktualność to nie jest moja mocna strona, zresztą myślałam, ze oni dłużej się schodzą, no i lolka jeszcze zadzwoniła w psich sprawach:evil_lol: nie dam rady na razie porobić zdjęć, ale napiszcie moze do córki p. Kazika, oni swoim robili, może cosik by podesłali.
Pozdrawiam i umykam w XVIII wiek:roll:
dogo też mi strajkuje co chwilę, wczoraj w ogóle nie mogłam strony otworzyć:shake:

Posted

Tekst klaudus jest bardzo wzruszający ,ale na ogłoszenie w Metrze czy tez Gazecie Wyborczej za długi.Musi być krótki i treściwy.Nic nie stoi na przeszkodzie,żeby się posługiwać 2.ogłoszeniami w zależności od potrzeby.
Klaudus, wiem,że pan i jego córka umieją robić ładne zdjęcia.Może poproś ich o to i niech wyślą do Ciebie i wstawisz na wątku.

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Ja niestety nie umiem robic ogloszen pozatym chyba Klaudus czeka na nowe zdjecia.

Jak się umie pisac posty na dogo i wstawić avka z komputera, to robienie ogłoszeń nie powinno sparwiac problemów ;)

Czekamy na zdjątka :)