Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weszłam na to co było, podany link. Ten tekst do wyborczej się nie nadaje. Zaraz wkleję coś co proponowałam jakiś czas temu i spróbujemy coś wymyślić. Jedno ładne zdjęcie też się przyda.

Posted

Ja wrzucam ten:

Bilon to około 2 letni piesek. Dwa lata dla Nas ludzi to niewiele.
Jednak dla Niego to chyba cała wieczność...
Dwa pełne lata Jego domem była zimna ziemia i gołe niebo...
Koczował pod pewnym sklepem...
Okoliczni mieszkańcy śmiało potwierdzali,że dwie pełne zimy spędził śpiąc na śniegu...
Nie miał żadnego zadaszenia...
Nie miał nawet kawałeczka kocyka, który izolowałby Go od zmarzniętej ziemi,
która zapewne przeszywała zdrętwieniem Jego kosteczki...
Nie wiadomo dlaczego upatrzył sobie właśnie TEN sklep...
Może Jego 'Pan' wydał Mu przed laty komendę "czekaj"...
Chciał być wierny... Posłuszny...
I czekał...
Wierzył,że Pan wróci... Przecież nie opuszcza się przyjaciół!
Prawda??
Niedawno został przez kogoś wypatrzony.
Dzięki temu zaistniał w sercach garstki ludzi,
którzy postanowili zebrać pieniążki, aby Bilon nie siedział już
pod gołym niebem...
Umieściliśmy Go w płatnym hoteliku.
Gdzie nie pada Mu na głowę deszcz.
Jednak każda doba kosztuje.
Bilon ma szansę na nowe życie,
na dobry, ciepły dom.
Dzięki pobycie w hoteliku dowiedzieliśmy się, że Bilon
to wspaniały, niekonfliktowy pies.
Nie brudzi w domu, nie jest agresywny.
W człowieku widzi cały świat...
Może magia świąt sprawi,że i dla Niego te święta będą wyjątkowe...
Z nową rodziną...
Warunkiem ewentualnej adopcji Bilona jest wizyta przedadopcyjna i
podpisanie umowy adopcyjnej.
Dbamy o to, aby Nasi podopieczni trafiali do domu, gdzie spędzą resztę
swojego życia.

Posted

ja oglądałam ogłoszenie Bilona na gumtree, może zmieńcie tytuł na pies spod sklepu-ludzie bardziej zwrócą na to uwagę, według mnie należy też tak pokazać zdjęcia, aby była widoczna metamorfoza psiaka, od tych spod sklepu, spod hotelu jak przyjechał po tą zadowoloną, ale mniej wyraźną, minę. Ja się powoli organizuję, więc na dniach do niego podjadę, teraz w święta nie chciałam nikomu głowy zawracać

Posted

[FONT=Arial]Bilon, średniej wielkości, około 2 letni pies - mieszkał pod gołym niebem przy sklepie, czasami ktoś rzucił mu coś do zjedzenia, najczęściej był głodny. Dzięki w[/FONT][FONT=Arial]olontariuszom przebywa w płatnym hoteliku, ale czasu nie ma za dużo.To piękny, spokojny pies, nie wykazuje agresji, jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony. [/FONT][FONT=Arial]Pilnie poszukujemy domu, który przyjmie i pokocha psiaka.[/FONT]
[FONT=&quot]tel. kom. 785 549 189
mail: [/FONT][FONT=&quot][email protected][/FONT]

Mam zamiar wysłać to do Wyborczej. Nic nie kosztuje, a może ktoś się zainteresuje.
Czy może pomyślimy o jego kastracji?

Posted

Piekny tekst do ogloszen, trzeba oglaszac gdzie sie da-szczegolnie jak nic nie kosztuje. Im wiecej ludzi zobaczy tym lepiej.
Bilonik to sliczny i sympatyczny piesek,domek napewno sie znajdzie.

Posted

Wysłałam prośbę o ogłoszenie, będzie w dodatku dolnośląskim. Nie wiem kiedy, czasami czeka się dwa dni, czasami tydzień. Zdarza się, że ogłaszają bez zdjęcia. Podałam namiary na klauduś, tak jak w opisie. Czekamy, zobaczymy, czy się ktoś odezwie. Zdjęcia nowe są potrzebne, wtedy uaktualnimy allegro i pozostałe.

Posted

[FONT=georgia]szczęśliwego nowego roku wszystkim przyjaznym Duszyczkom - psim i ludzkim życzy
Tami z tymczasową rodzinką
[/FONT]
[FONT=georgia]

[/FONT]

Posted

Na początku życzę Wam wszystkiego dobrego w nowym roku, dużo zdrowia i wytrwałości w tym co robicie dla tych wszystkich biedaków... Pomyślcie ile istnień uratowaliście w 2009 roku...
Oby los Wam sprzyjał i w 2010 było tych uratowanych jeszcze więcej!
Życzę też,aby w 2010 każdy dogomaniak wygrał w totka :D

I Bilon ma dzięki Wam niebywałą przyjemność wkroczyć w Nowy Rok - nie pod sklepem,ale w bezpiecznym i spokojnym miejscu!
Bilonku! Nowego domku w nowym Roczku!

Posted

Coś mi się nie zgadza z wpłatami na pierwszej stronie, bo na moim przekazie mam napisane, że 21 grudnia wpłaciłem na Bilonika zgodnie z deklaracją miesięczną 20 złotych (nie 10). Mogłabyś zerknąć, Klaudio? Aha, obiecuję też, że w tym tygodniu wpłacę też Noworocznie na kochanego Mikusińskiego!!!:lol::lol::lol:

Posted

ja Was strasznie przepraszam, ale naprawdę się zbieram i nie było transportu;/ a od wczoraj siedziałam we w-wiu, postaram się to na dniach załatwić, bo zaraz mnie czeka wielkie drukowanie z kolei całości i znowu odpłynę...