Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A więc tak, dzwoniłam do Wyborczej. Pani stwierdziła,że nie dostała takiego maila 28 grudnia. Dziwne, ja mam w wysłanych. Dziś poszło jeszcze raz (pani potwierdziła otrzymanie) obiecała wydrukować w piątek.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja byłam i mój Bismarck też, ale on 3 lata temu. Od tamtej pory dużo się zmieniło, jest mniej psiaków, bo prowadzona działalność skupia się w dużej mierze na niuńkach prywatnych, gdy właściciel wyjeżdża. Pan Kazik dba o to, aby psy były czyste, bez robali i pcheł. Boksy zewnętrzne to kawał terenu, wewnątrz też pokoje fajne. Jak pojadę do Bilona - myślę o sobocie, to pocykam foty, jest tez strona internetowa
http://www.animalshotel.pl/
Podejście do zwierząt w porzadku, mój osobisty potworzasty pomimo wiezi z Panem Kazikiem-był on pierwszym człowiekiem do którego pomerdał ogonem, po wyjściu ze schronu, to bez problemu przystosował się do mnie.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
dzięki, czyli posyłać. ogromnie się ciesze bo jest okropna bieda do ratowania w GUBINIE, łajdak przwiązał go w lesie na mrozie. oby szczezł!!!Dwoniłam i jestem wstepnie umówiona.

A kiedy będziecie jechać?

Posted

ja byłam przed umieszczeniem Bilona.Moim zdaniem jest oK, bo inaczej Bilon by tam nie trafił.
Mam pytanie jeszcze w sprawie Bilona, czy będziemy go kastrować jeszcze w hoteliku ?

Posted

też bym tego chciala, nam przed świętami z dłużyny same wielkie psy poszły do domów - jak nigdy podhalanka i cane corso, do pilnowania owczarki, ale do sprawdzonych miejsc, gdzie będą miały ciepło i będą biegac luzem - to i tak lepiej niż zatłoczony zbiorowy boks. A maluchy i średnie siedzą. Mam nadzieję, ze zdjęcia wyjdą, pomimo śniegu. Kierowca wie, że ma się urwać z pracy, bo światło nam potzrebne dzienne;)

Posted

na początek poprosze o maila do osoby, która robi ogłoszenia lub doda tutaj więcej zdjęć - ja jadę do schronu jutro i nie dam rady wybrać tych najlepszych, a na fotosiku tez mam jakieś limity;/

Zdjęcia nie sa idealne - słońce już się za górą schowało, a ostrość nie zawsze mogłam ustawić-paluchy mi zamarzły totalnie, bo mniej sprytni zabierają rekawiczki "łapki" grube i wełniane...

Teraz Bilon
- według mnie to mix husky i tak możemy go ogłaszać, to też więcej wejść
- pies jest zupełnie innym zwierzakiem niz ten, którego zabierałam kilka tygodni spod sklepu - jest radosny, żywiołowy, kocha wszystkich
- dom musi być naprawdę aktywny, ogród to byłoby to. Pies chce się bawić, skacze - lekcje manier też mu się przydadzą
- był też zapewne bity, bo gwałtowne ruchy z góry w jego stronę powodują kulenie się
Wybrałam tylko kilka zdjęć, które potwierdzają moje obserwację, pozostałe prześlę chętnej osobie

tutaj Bilon w Biegu, niestety nie ustawiłam migawki

tutaj widać jego postawę i tylne łapy - sa dość mocno zbudowane i przypominają haszczaka, profil też ma zgrabny, końcówka ogona biała

portret

tutaj przy znajomym, ma około 175

Bilon umie się czołgać i zaczepia do zabawy, ogólnie rozbrykany chłopak z niego

nie nabrudził w pokoju do tej pory ani razu, na początku tylko karmę jadł, ale teraz przekonał się też do gotowanego.

Posted

Zdjecia cudowne, a portret zwala z nog. Masz racje ze on przypomina haszczaka . Bardzo podobny do tych z ras pociagowych . Widac ogromna roznice z tego Bilona spod sklepu (zrezygnowany i smutny) a teraz. Oczka takie weslole az sie serducho raduje.

Posted

[quote name='magda z.']na początek poprosze o maila do osoby, która robi ogłoszenia lub doda tutaj więcej zdjęć - ja jadę do schronu jutro i nie dam rady wybrać tych najlepszych, a na fotosiku tez mam jakieś limity;/

Wyślij Klaudus, mail pewnie w pierwszym poście i mi [email protected]
A ja mu niedawno odnowiłam ogłoszenia....

Posted

jutro wyślę foty, bo zmykam z piesem, a później dość szybko spać - aby dojechać do dłużyny to muszę z kuzynem się o 6 wybrać do pracy - zwiedzę kopalnię odkrywkową. Inaczej tam nie dojadę.

Posted

ale fajny pies z Bilona, zupełnie ma inny wyraz oczu.czyli trzeba szukać domku aktywnego ,a nie dziadków przed telewizorem albo komputerem ;)

Posted

Już pakuję zdjęcia na maila i posyłam dziewczynom. Twarz mojego znajomego chyba możecie wykorzystać, za bardzo go tam nie widac, z jednego wyciełam-jak Bilon mu czapke chciał ściagnać;)
Psiak superowy, naprawdę jestem pod wrażeniem jego przemiany.
Możecie więcej fot tutaj dać, ja mam mnóstwo informacji ze schronu i musze tam się skupić. Jest około 200 psów, mnóstwo ślicznotek i oprócz nas nikt ich nie zareklamuje.

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Zdjęcia boskie... Magda dziękuję bardzo! :Rose:
Do mnie i do Zerducho podeślij zdjęcia [email protected] [zresztą tu jest ;)] Pododaję do ogłoszeń.
Ja od pierwszych zdjęć tak się zastanawiałam czy Bilon nie ma haszczakowatych korzeni :P

Dobre oko miałaś. Ja pojechał z misją gdzie by go usystematyzować, ale teraz to juz widać gołym okiem.
Jak go zabierałam, to on miał tak zastane tylnie łapy, że ciężko było powiedzieć, a teraz hasa jak szalony. On by też się nadawał do domu z większymi dziecmi, takimi które się nie przestraszą jego zabaw, bo ma mnóstwo energii.

Posted

magda z. napisał(a):
On by też się nadawał do domu z większymi dziecmi, takimi które się nie przestraszą jego zabaw, bo ma mnóstwo energii.

Trafna i ważna uwaga! Dodam w ogłozeniach ;)

Posted

ihabe napisał(a):
Bilon wygląda cudownie!!! Jest tak uroczy, że aż zaniemówiłam, Sama bym go chciała i to bardzo;-)

to bierz :evil_lol::evil_lol: