Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiedziałam Pani że dziś (niedziela) zostanie podjęta decyzja czy pies trafi do rodziny z Wrocławia i jeśli nie to oddzwonię do Pani, dlatego proszę o sms-a z dopiskiem Chętni na Bilona z Bogatyni. Pani wtedy spytała się czy jest on jest z Wrocławia, ja potwierdziłam a ona się zmartwiła. Wtedy powiedziałam że z transportem sobie poradzimy bo mamy wolontariuszki jeżdżące w tamte okolice. Pani się ucieszyła, więc jeszcze raz poprosiłam o tego smsa. Do mnie dzwoni dużo osób i naprawdę nie jestem w stanie później odtworzyć który to numer. A chyba nie jest trudno wysłać smsa z pięcioma słowami. Zresztą jak komuś zależy to sam zadzwoniłby powtórnie.

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Czy ktos sie zajmuje tym domkiem we Wrocławiu? Boje się żeby nie przepadła szansa dla Foksia !

Ja też się boję.Poza tym nie wolno dawać poczucie ludziom ,że się ich lekceważy.
Jeżeli chodzi o oddzwanianie czy też czekanie na powtórny telefon od ew. DS , to uważam że należy oddzwaniać, korona nam z głowy nie spadnie. Interes jest obopólny.

Posted

[FONT=&quot]Czy taki tekst może być?

Bilon śliczny mix husky – gotowy do adopcji[/FONT]
[FONT=&quot].[/FONT]
[FONT=&quot]Bilon, średniej wielkości, około 3 letni pies - mieszkał pod gołym niebem przy sklepie ... nie miał nawet kawałeczka dachu, żeby schronić się przed deszczem czy wiatrem.
Czasami ktoś rzucił mu coś do zjedzenia, ale najczęściej był głodny.[/FONT]

[FONT=&quot]Dzięki[/FONT]
[FONT=&quot]wolontariuszom przebywa w płatnym hoteliku, ale czasu nie mamy za dużo… To piękny, spokojny pies, nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi i zwierząt - jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany – gotowy do adopcji. Dla Bilona poszukujemy kochającego domu, który da mu możliwość spalenia nadmiaru energii na spacerach. Najlepszym miejscem byłby dom z ogrodem i towarzystwo innego czworonoga – to jego marzenie.[/FONT]
[FONT=&quot]Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT]

[FONT=&quot]Opinia tymczasowej opiekunki:
Bilonika nie da się nie lubić. Wesoły, pogodny psiak, pełen werwy. Jak się wybiega to śpi słodko. Świetny kompan do zabawy, zarówno dla innych psów jak i ludzi.[/FONT]

[FONT=&quot]E-mail: [email protected]
Telefon: 601 73 00 13
Komunikator: gg-7082112[/FONT]

Posted

Mnie się podoba:) Ja marny pismak jestem - w tej opinii tymczasowej opiekunki zamieniłabym na początku lubić na kochać:)

Podobnie jak Poker - uważam, że ponownie zadzwonić można.
Ja po kilku telefonach też się gubiłam i nie wiedziałam co kto, którego psiaka i jak.
teraz za wiele telefonów w sprawie psiaków nie ma, ale ja po prostu zaczęłam zapisywać na kartce :) Imię psiaka, nr telefonu z którego dzwonią i miejscowość. To wspomaga pamięć:)

Posted

Trzymam kciuki, w razie potrzeby ja w Bogatyni mogę Beate poprosić o wywiad, taki nawet bez wizyty wstępnie;) Tam ludzie isę kojarzą i pewnie będzie coś wiedziała co z tym ich psem. Ja od marca zmieniam rejon zamieszkania, jak wrócę jutro to rozliczę bazarki do końca, generalnie bedzie mnie dużo mniej, bo musze ogarnąć swoją rzeczywistość...

Posted

Zadzwoniłam do obu pań.W Bogatyni odpada.Wyjeżdżają. Zawsze mnie dziwią takie nagłe wyjazdy, coś jak alergia u dziecka.Ale przynajmniej mamy jasną sytuację.
Pani z Wrocławia nie dostała żadnej oferty po Bilonie.Nadal chce psa, byle nie czarnego i z szorstkim włosem ,a taką sierść ma przecież Bilon.
Podeślę jej ofertę Foksa.

Posted

Ogloszenie bardzo dobre ale czytalam w "Moj Pies " jak pisac ogloszenia dla pieskow i tam radzili zeby wymienic jak najwiecej pozytywnych cech pieska. Np. ze bardzo przytulasny, grzeczny, umie wykonywac komendy, zachowuje czystosc w domu , lubi innne psy i koty ........

Moze by cos takiego pododawac i to jak najwiecej :) :) :) :)

Posted

zerduszko, ja głaskałam Bilona :eviltong: i on ma jak najbardziej szorstką sierść :cool3: , zresztą LILUtosi ma go , to niech się wypowie na ten temat.
A Foks nie jest terierkiem , nawet w typie nie jest. Jest właśnie w typie liska tylko ,że bardzo proporcjonalny, stąd imię.

Posted

Poker napisał(a):
zerduszko, ja głaskałam Bilona :eviltong: i on ma jak najbardziej szorstką sierść :cool3:

Uwierzę jak zobaczę :lol: On nie ma takiej sierści jak collie smooth np.? Jego sierść nie wygląda na taką jama ma wyżeł cyz jamnik szorstkowłosy.

Posted

Kurcze, ja też głaskałam Bilona jak zgarnialiśmy go spod sklepu i dałabym głowę, że szorstkowłosy to on nie jest:hmmmm:. LILU Ty wiesz najlepiej - szorściak czy nie?
Te nagłe wyjazdy to pewnie wymówka.
Czekamy co powie domek na Foksia.

Posted

zerduszko, przyjedź go pogłaskać :evil_lol:
Pani , która nie dostała Bilona zakochała się w Foksiu.Wygląda na to ,że chłopak ma dom :multi:

Posted

Bilon ma sierść gładką ale dość grubą i twardą. Nie tak jak hasky mięciutką. Jak przyjechał to miał założone szelki. Wydaje mi się że państwo nie ściągali tych szelek dlatego tam gdzie ocierały pasy Bilon miał zniszczoną sierść, tak jakby połamany włos. Głaszcząc mogło się wydawać że jest szorstka w dotyku.
Co do Bogatyni, to wydaje mi się że potrafię ocenić zaangażowanie ewentualnych właścicieli, dlatego nie angażowałam się w ten kontakt. Ale warto było spróbować.
Cieszę się że przynajmniej jakaś bida znajdzie domek.

Posted

Poker napisał(a):
zerduszko, przyjedź go pogłaskać :evil_lol:
Pani , która nie dostała Bilona zakochała się w Foksiu.Wygląda na to ,że chłopak ma dom :multi:

taaak? ta Pani z Poniatowskiego?
Foksiu sie tam bedzie bardziej nadawal.