Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dorota k. napisał(a):
Zaciskamy cały czas. Bądź grzeczny Bilonik. Daj czas Rodzince i sobie, a wszystko się ułoży.

Aż dech mi zaparło.Myślałam,że coś złego się dzieje.

Posted

Jedno jest pewne. Mój Zizu haszczak odżył od kiedy nie ma Bilona. Myślałam że on sie już postarzał że taki spokojny. Na drugi dzień po wyjeździe Bilona dostał szału i nadal tak ma. ;-) Wróciła mu ochota na zabawę.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Jedno jest pewne. Mój Zizu haszczak odżył od kiedy nie ma Bilona. Myślałam że on sie już postarzał że taki spokojny. Na drugi dzień po wyjeździe Bilona dostał szału i nadal tak ma. ;-) Wróciła mu ochota na zabawę.

Nigdy bym nie pomyslala ze Bilon to taki dominator .
Biedny Zizu musial sie porzadnie zachowywac jak boss byl w poblizu:roll::lol::razz:
Dziwny ten pieskowy swiat .

Posted

Jestem już po wizycie, wszystko w najlepszym porządku :multi::multi::multi:
Bilon w domu jest bardzo grzeczny, chodzi z Panem na spacerki, towarzyszy im suczka onka z sąsiedztwa, jest puszczany ze smyczy na łące i jest bardzo posłuszny. Najmłodsza córcia bez Bilona do przedszkola nie wyjdzie. Jest takim uparciuszkiem, że codziennie musi ją odprowadzić przedszkola:evil_lol:.
W kojcu był już zamknięty, wszedł nawet do budy i grzecznie czekał, nie szczekał, nie wył i sprawił się na "piątkę". Mam fotkę, jak wydobędę z komórki, to wrzucę. Pani zamówiła mu karmę z jagnięciną, żeby wyeliminować ewentualną alergię.
Z tego co się zorientowałam, to Pan Bilona pracuje w taki sposób, że idzie do pracy na dłużej, a potem jest dłużej w domu. Tak więc chyba psiak nie będzie musiał w tym kojcu tak długo przebywać. Wszystko jest i będzie dobrze, jestem pewna, że to jest ostateczny dom naszego podopiecznego, wysyłajmy jeszcze ciepłe myśli przez jakiś czas. Prześlę jeszcze do Pani sms z podziękowaniem za domek :loveu::loveu::loveu:
Umowa podpisana jest na mnie.

Posted

no to swietnie!
zaktualizuje kaske wieczorem, Lilu napisz ile Ci przelac za ten miesiac.

Cholera, a ja chcialabym wydostac psa ,ktory cale swoje zycie (7-8) lat spedzil w malym kojcu, to piekny dlugowlosy ONek,troche daleko bo za Krakowem, musze chyba uderzyc do tamtejszych cioteczek.Lilu , masz jakis wolny kojec w tej chwili?

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Nigdy bym nie pomyslala ze Bilon to taki dominator .
Biedny Zizu musial sie porzadnie zachowywac jak boss byl w poblizu:roll::lol::razz:
Dziwny ten pieskowy swiat .

Dziwny, dziwny.
Bilon z Zizulcem mieli dziwny układ. Raz jeden lizał drugiego a innym razem odwrotnie. Po za tym Zizu jest karny jeśli chodzi o agresję do innych zwierząt. Takie zachowania są u nas tępione. Dlatego nasze psy rzadko używają zębów. A już na pewno nie w naszym towarzystwie. A Bilon to pewnie wykorzystywał. Zizu siedział w budzie żeby nie prowokować, bo to jemu by się oberwało pewnie.

Posted

[quote name='monika083']no to swietnie!
zaktualizuje kaske wieczorem, Lilu napisz ile Ci przelac za ten miesiac.

Cholera, a ja chcialabym wydostac psa ,ktory cale swoje zycie (7-8) lat spedzil w malym kojcu, to piekny dlugowlosy ONek,troche daleko bo za Krakowem, musze chyba uderzyc do tamtejszych cioteczek.Lilu , masz jakis wolny kojec w tej chwili?

Kojce mam wszystkie wolne. ;-)
a za Bilona kasiorka jak zawsze - 10zł za dobę.

Posted

Też nie wiem, czy ja bym tak robiła ... :roll:
Gdy wychodziłam Bilon wyszedł z domu i podszedł do furtki, jest zamknięta i otwierana elektrycznym przyciskiem. Pani stała w drzwiach domu, powiedziałam mu, aby wrócił do domu. Odszedł od furtki i po schodkach pobiegł do Pani.
Rozmawiałam o tym z Lilu i potwierdziła, że jest on bardzo posłuszny. Ma do obroży przyczepioną adresówkę.
Zdjęcia wyszły kiepsko, ale Pani obiecała przysłać takie ze spacerów.

Na tym zdjęciu ma taką smutną minkę, ale jak się do niego "mierzy" aparatem, to niestety tak pozuje robiąc ośle uszy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

I jeszcze dodam, że widziałam go pierwszy raz, jest bardzo ładny ... czułam się jakby to był mój dobry znajomy :loveu: zresztą machał do mnie ogonkiem i dostałam buzi :eviltong:
Koleżanka Bilona Onka to pies sąsiada, kolegi Pańcia. Razem chadzają na spacerki, Bilon gania po łące jak szalony i bawi się z Oneczką.

Posted

Myślę, że będą próbować. Pani troszkę się martwi o mrozy, pytała o historię Bilona i jak to było z tym niszczeniem. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że młodzi zmienili miejsce zamieszkania, Pańcio często poza domem itd.
Bardzo się cieszę, że znalazł taki nowy domek ... :loveu:

Posted

Widzę, że zostało 55 zł, ja nie wysłałam mojej deklaracji za październik - miałam nadzieję na dołożenie dla Nero. Czekam na ostateczną kwotę i zobaczymy co się da zrobić.