obraczus87 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Dzięki Jezabel za przyjęcia do grona znajomych na FB :loveu: Quote
Jezabel Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Hmmm....:- ) Nawet nie wiem,która to Ty:-) Tyle osób wysyła zaproszenia, że sama rozumiesz:-) A ja jeszcze was wszystkich niestety nie znam. Jeśli macie jakieś propozycje albo uwagi śmiało czekam, będziemy najwyżej coś poprawiać :-) Dzisiaj sterylka Rity i Arii w schronie. Ktoś się może wybiera? Ja niestety utknęłam w pracy :-((( Quote
andegawenka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='Jezabel']Hmmm....:- ) Nawet nie wiem,która to Ty:-) Tyle osób wysyła zaproszenia, że sama rozumiesz:-) A ja jeszcze was wszystkich niestety nie znam. [/QUOTE] ....moją mordkę da się rozpoznać....;) Quote
obraczus87 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='Jezabel']Hmmm....:- ) Nawet nie wiem,która to Ty:-) Tyle osób wysyła zaproszenia, że sama rozumiesz:-) A ja jeszcze was wszystkich niestety nie znam. Jeśli macie jakieś propozycje albo uwagi śmiało czekam, będziemy najwyżej coś poprawiać :-) [QUOTE] Ja tez nie znam wszystkich, a raczej znam niewiele osób :D Fajny pomysł ze zbiórką darów. Pewnie bym miała jakieś garnki itd, ale raczej nie dałabym rady Was odwiedzieć osobiście :( chyba, że ktoś z Warszawy by jechał do Was :) Quote
Jezabel Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 A dałabyś radę zebrać tego troszkę więcej? Od znajomych,rodziny, psiolubnych mieszkańców Warszawy? Jeśli miałabyś jakiekolwiek dary to wszystko z chęcią przyjmujemy. A będąc w stolicy, co mi się zdarza, zawsze dałoby radę coś zabrać:-) Pomyśl. A jak juz coś będzie to i się znajdzie ktoś, kto to zabierze:-) Quote
obraczus87 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='Jezabel']A dałabyś radę zebrać tego troszkę więcej? Od znajomych,rodziny, psiolubnych mieszkańców Warszawy? Jeśli miałabyś jakiekolwiek dary to wszystko z chęcią przyjmujemy. A będąc w stolicy, co mi się zdarza, zawsze dałoby radę coś zabrać:-) Pomyśl. A jak juz coś będzie to i się znajdzie ktoś, kto to zabierze:-)[/QUOTE] Masz rację. Spróbuję poszukac osób, które cokolwiek mają do oddania. :) Quote
Jezabel Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Nawet nie wiesz jacy jesteśmy wdzięczni a psiaki już machają do Ciebie ogonkami :-) Quote
obraczus87 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='Jezabel']Nawet nie wiesz jacy jesteśmy wdzięczni a psiaki już machają do Ciebie ogonkami :-)[/QUOTE] Tylko szkoda, że u mnie w pracy sa osoby, które niestety nie rozumieją tego co robię (pomoc psom) :shake: :-( Ale spróbuję gdzieś indziej zadziałać. Quote
obraczus87 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Mam info od dwóch osób, że dzisiaj wpłaca jakieś pieniążki na konto podane na FB :) Quote
jostel5 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='obraczus87']mam info od dwóch osób, że dzisiaj wpłaca jakieś pieniążki na konto podane na fb :)[/quote] Rewelacja!!!:multi::multi::multi::loveu: Quote
kinga_kinga7 Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 wstawiam zdjęcia Kolinka -obecnie Azorka z nowego domku:) [IMG]http://i53.tinypic.com/120qky0.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/i5q4gx.jpg[/IMG] Quote
jostel5 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='kinga_kinga7']wstawiam zdjęcia Kolinka -obecnie Azorka z nowego domku:) [/QUOTE] A gdzie Colin zamieszkał....? Jakiś zarąbiaszczy łańcuch ma na tym drugim zdjęciu....!:( Quote
obraczus87 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='jostel5']A gdzie Colin zamieszkał....? Jakiś zarąbiaszczy łańcuch ma na tym drugim zdjęciu....!:([/QUOTE] Własnie mnie aż trzęsiawka łapie, gdy widze łańcuch :( Quote
danusiadanusia Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='obraczus87']Własnie mnie aż trzęsiawka łapie, gdy widze łańcuch :([/QUOTE] a ja myślę, że trochę przesadzacie, jasne że go widać, i dobrze, że ludzie tego nie ukrywają, że pies jest na troszkę przyczepiany ale są zapewnienia, że Azorek ma do dyspozycji całe podwórko i niebawem też to pokażą:) Jego Pani jest bardzo zadowolona z psiaka, umie podać łapkę, uwielbia mizianki i jest bardzo oddanym psem i stróżem podwórka, stąd jak ktoś przyjdzie obcy z dziećmi robią to ze względów bezpieczeństwa.Osobiście nie jestem zwolenniczką łańcucha, nie mam kojca ale też jestem czasem zmuszona do takiej decyzji jak się swora rozszczeka i nie da dojść do głosu:), ale to wcale nie świadczy, że jest źle traktowany. Quote
cavani Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Przedstawiam Wam kolejnego przystojniaka z naszego schroniska, który szuka dobrego domu. To Klakier. Piesek został przywieziony wczesną wiosną tego roku z interwencji. Kolejny błąkający się, porzucony przez swoich ludzi na łaskę losu pies. Jego piękne futro wymaga doprowadzenia do ładu, bo porobiło się chłopakowi sporo dredów. Jest piękny, pięknie chodzi na smyczy i jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi i psów. Podczas następnej wizyty w schronisku postaram się dowiedzieć czegoś więcej. [IMG]http://img841.imageshack.us/img841/83/klakier2.jpg[/IMG] [IMG]http://img830.imageshack.us/img830/9387/klakierp.jpg[/IMG] Quote
cavani Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 I jeszcze Inka, która stoi na placu psów na łańcuchach. Mam nadzieję, że już niedługo jej los się odmieni - dzięki dogomaniakom ;) [IMG]http://img823.imageshack.us/img823/7800/13847355.jpg[/IMG] [IMG]http://img192.imageshack.us/img192/8101/57585474.jpg[/IMG] [IMG]http://img202.imageshack.us/img202/8115/86869262.jpg[/IMG] [IMG]http://img850.imageshack.us/img850/463/42665967.jpg[/IMG] Quote
muzzy Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='cavani']Przedstawiam Wam kolejnego przystojniaka (...)[/QUOTE] Czyżby zdjęcia Jezabel? Coś czuję, że dzięki tej współpracy powstanie dużo pięknych ogłoszeń :) Quote
Jezabel Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Moje,moje...ale lepsze rzeczywiście sa zdjęcia na łące. Tylko wez wyprowadź tyle psów:-) Quote
obraczus87 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='danusiadanusia']a ja myślę, że trochę przesadzacie, jasne że go widać, i dobrze, że ludzie tego nie ukrywają, że pies jest na troszkę przyczepiany ale są zapewnienia, że Azorek ma do dyspozycji całe podwórko i niebawem też to pokażą:) Jego Pani jest bardzo zadowolona z psiaka, umie podać łapkę, uwielbia mizianki i jest bardzo oddanym psem i stróżem podwórka, stąd jak ktoś przyjdzie obcy z dziećmi robią to ze względów bezpieczeństwa.Osobiście nie jestem zwolenniczką łańcucha, nie mam kojca ale też jestem czasem zmuszona do takiej decyzji jak się swora rozszczeka i nie da dojść do głosu:), ale to wcale nie świadczy, że jest źle traktowany.[/QUOTE] Ja nie napisałam, że jest źle traktowany, jednak dziękuję za wyjaśnienie sytuacji Azorka :) Ja po prostu nie lubię jak pies jest na łańcuchu. To jest moje prywatne zdanie. I nie wszyscy musza się z nim zgadzać :) --------------------------------------------------------------- Fajne te psiaki - Inka i Klakier. A jakie spojrzenia mają..... Quote
Bejotka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Jezabel']ale lepsze rzeczywiście sa zdjęcia na łące. Tylko wez wyprowadź tyle psów:-)[/QUOTE] ... albo takie jak muzzy robił - niczym w studio :) Tylko, że to jeszcze bardziej karkołomne zadanie .... Im lepsze zdjęcia, tym większe szanse na adopcję z ogłoszenia. To zdjęcia przyciągają uwagę. Bywa, ze pies jest piękny, ale brzydko przedstawiony na fotce nie zwróci niczyjej uwagi... I odwrotnie też :-D Quote
Jezabel Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 No cóż...to musicie prosić Muzzego,żeby przyjechał. Ja nie jestem profesjonalnym fotografem,pstrykam tylko to tu to tam. No i mam po prostu lepszy aparat,więc jakość jest lepsza niż w zwykłym kompakcie. Lepiej chyba już niestety nie umiem :-) Quote
arabiansaneta Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Na pierwszy ogień trzeba zrobić zdjęcia Myszki - nowoprzywiezionej pinczerki. Stoi tam, gdzie przedtem Żaba. Największe wrażenie robią jej oczy i uszy - jak u myszy z kreskówek Disneya albo Hanna-Barbera! Quote
Bejotka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Jezabel']No cóż...to musicie prosić Muzzego,żeby przyjechał. Ja nie jestem profesjonalnym fotografem,pstrykam tylko to tu to tam. No i mam po prostu lepszy aparat,więc jakość jest lepsza niż w zwykłym kompakcie. Lepiej chyba już niestety nie umiem :-)[/QUOTE] Izuniu - ależ piękne robisz fotki!! :) Nad scenerią tylko głośno myślałam... Na zdjęciach do ogłoszeń trzeba by unikać bud, łańcuchów, misek (to nie zachęca, wręcz przygnębia). Podobnie jest z ludzkimi nogami (w Olsztynie często nawet owłosionymi - wolontariusze płci męskiej) :) Po prostu unikać wszystkiego, co rozprasza, bałagani w kadrze, przeszkadza w ładnym ujęciu... Wiem, że to trudne w schroniskowych warunkach. Ale zawsze mówię, żeby choć mieć to na uwadze :) Quote
kinga_kinga7 Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 [quote name='obraczus87']Ja nie napisałam, że jest źle traktowany, jednak dziękuję za wyjaśnienie sytuacji Azorka :) Ja po prostu nie lubię jak pies jest na łańcuchu. To jest moje prywatne zdanie. I nie wszyscy musza się z nim zgadzać :)[/QUOTE] ja też nie lubię jak psiak jest na łańcuchu,ale [B]na pewno ma lepiej niż taki schroniskowy,przynajmniej ma stały kontakt z człowiekiem i nawet jak pobiega od czasu do czasu-to jest szczęśliwy![/B] u nas niektóre psiaki są dzikie-tak jak moja Lusia,bała się człowieka,właśnie przez coś takiego,że "ja psa na łańcuch nie oddam" ja uważam,że [B]każdy dom,nawet taki,powinien dostać szansę,bo nie zawsze jest zły..[/B] Quote
obraczus87 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='kinga_kinga7']ja też nie lubię jak psiak jest na łańcuchu,ale [B]na pewno ma lepiej niż taki schroniskowy,przynajmniej ma stały kontakt z człowiekiem i nawet jak pobiega od czasu do czasu-to jest szczęśliwy![/B] u nas niektóre psiaki są dzikie-tak jak moja Lusia,bała się człowieka,właśnie przez coś takiego,że "ja psa na łańcuch nie oddam" ja uważam,że [B]każdy dom,nawet taki,powinien dostać szansę,bo nie zawsze jest zły..[/B][/QUOTE] Nie chcę zaśmiecać Waszego wątku, ale akurat w tym wypadku Azor ma dobrze. Jednak ile psów oddanych na łańcuch nie ma takich luksusów? Ja [U]osobiście[/U] psa na łańcuch nie oddałam. Nie widzę powodu, aby dyskusję dalej prowadzić. Każdy z nas ma prawo mieć własne zdanie na ten temat. Gdybym znała sytuację Azora od początku, zapewne bym nie zadała pytania po obejrzeniu Jego zdjęć. W kwestii zbiórki darów dla Waszego schroniska, to fajnie by było założyć osobny wątek - dotyczący zbiórki na terenie Warszawy. Gdyby domownicy się zgodzili, to mogłabym trzymać dary u siebie w piwnicy do czasu organizacji transportu. Co sądzicie? Quote
Recommended Posts