Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

Byłam dziś powymieniać psiaki na tablicach ogłoszeniowych, jest spory odzew w obu sklepach zoologicznych poproszono mnie o większą ilość psów i o koty, mogą być bez opisu, tylko zdjęcia, płeć i wiek,
Jest spory odzew a dzieci przychodzą je oglądać wraz z rodzicami.

[B]Jeżeli chodzi o Fendi, to ta Pani z 5 letnim dzieckiem jest właśnie z mojego sklepu zoologicznego, podobno to psiara i kociara i dziewczyny, które tam pracują stwierdziły, że mogą za nią ręczyć głową. [/B]
Bardzo proszą o koty czy ktoś może takie zrobić? - wiek, płeć i parę zdjęć.

Pytano się też o Brutusa, ale ja już nie miałam nic wydrukowanego, dość dużo tego zamieszczam i mam problemy z drukowaniem takiej ilości, [B]czy ktoś może podrukować część firmówek?[/B]
W sklepie na Kotlarza są wywieszone 2 kalendarze i potrzeba aż 18 firmówek, zaraz jak się do niego wchodzi to pierwsze na co się patrzy to na tablicę z psiakami.

Jest jeszcze 1 sklep, który chce taką tablicę, ale ja już nie dam rady, tym bardziej ze jest zbyt daleko ode mnie.

Na razie potrzebuję 7 pełnych kompletów (razem z naborem ona wolontariat):
1 kpt - brakło mi na Kotlarza
2 kpt - do Sosnowca sklep zoo
2 kpt - Klub osiedlowy
2 kpt - weterynarz na Paderewskiego

Gdy będę miała chwilkę dołożę na firmówkach jakieś zwierzaki ze strony fundacji, o ile mają konkretny kontakt telefoniczny i mailowy
Warto by też zmienić ulotkę z numerami telefonów,

Może zrobić ją tak:

Bożena - [email][email protected][/email] - 7144074 - 503-364-290
XXXX - .............
xxxxx
xxxx
....

bez wypisanych psów, bo się zmienia, ulotki muszą być malutkie, żeby mieściły się w kieszonce na segregatorze

Napiszcie co kto może zrobić (wydrukowanie ulotek, firmówek - ile?, zrobienie nowych np. ze strony fundacji, zrobienie nowych ulotek z kontaktami...

Posted

To cenna informacja odnośnie Pani która chce adoptować Fendi :) Właśnie ona zrobiła na mnie najlepsze wrażenie, także teraz mogę ze spokojem ją oddać do tego domku :)

Ja będę mogła zrobić ogłoszenia, wydrukować firmówki, ale dopiero za ok. 2 tygodnie... Teraz piszę pracę i nie mam na razie zbyt wiele wolnego czasu, także jeżeli nie jest to bardzo pilne to ja mogę to zrobić.

Posted

[quote name='saphira18']Mojego psiaka nie dałaś na pierwsza stronie :) 1356/09 imie SiSi [URL]http://www.katowice.schronisko.net/adopcja-id-40350.html[/URL]
opis tam parę stron wcześnie[/QUOTE]

[B]saphira18[/B], jest na drugiej stronie, bo się nie zmieściła ;)

[B]soboz4[/B], ja mogę wydrukować tylko na czarno biało...

[B]P. Aniu[/B], dobrze, ściągnę Ludwika stąd w takim razie. Mój mail: [email][email protected][/email]

[B]soboz4[/B], to może innym psiakom też porobić, ze schronu? tym, które nie są szkolone?

Posted

Można innym ale może z numerem telefonu do schroniska? Ale niech to będzie omówione z innymi, no i trzeba mieć wówczas informacje czy dany pies jeszcze nie opuścił schroniska, no i trzeba zrobić parę kotów, skoro jest na nie popyt!

Posted

[quote name='soboz4']Można innym ale może z numerem telefonu do schroniska? Ale niech to będzie omówione z innymi, no i trzeba mieć wówczas informacje czy dany pies jeszcze nie opuścił schroniska, no i trzeba zrobić parę kotów, skoro jest na nie popyt![/QUOTE]

Nie, lepiej telefon nie do schroniska. Takie domy trzeba sprawdzić.

Posted

Przy kotach albo psach ze schroniska dobrze by umieszczać numer schroniskowy, bo jak wtedy będziemy mogły odpowiadać czy dany zwierzak jeszcze jest do wzięcia?
Podobno Mała może pomóc przy robieniu plakatów dla paru kotów, tylko z numerem ze schroniska 0 nie mam kontaktu z "Małą"

Posted

Czy ktoś może mi coś powiedzieć więcej na temat suni o numerze 471/09. Wolontariusz, który się nią opiekuje nadał jej imię Maja.

W żadnych ogłoszeniach, czy to w necie czy na papierze [B]NIE PODAJEMY NUMERU TELEFONU DO SCHRONISKA !!![/B] Z kilku powodów. Ważnych. A przede wszystkim takiego, że tam pracownicy naprawdę mają co robić i nie ma osoby, która by cały czas przy telefonie siedziała i odpowiadała na przeróżne (czasem idiotyczne) pytania ludzi.

Posted

na psi napisała kobieta w sprawie suni, ale nie podała jakiej, chyba chodzi o Fendi???, ale może też o Sarę albo Kirę, w każdym razie pyta czy adopcja suczki jest nadal aktualna...

Posted

[quote name='soboz4']na psi napisała kobieta w sprawie suni, ale nie podała jakiej, chyba chodzi o Fendi???, ale może też o Sarę albo Kirę, w każdym razie pyta czy adopcja suczki jest nadal aktualna...[/QUOTE]

Jak na firmówkach nie ma e-maila - psi wolontariusz to najbardziej prawdopodobne, że Pani pisze w sprawie Fendi albo Sary.

Posted

Soboz - jaka pani? Gdzie się odezwała? Na psiwolontariusz nic nie widziałam.. Jeśli w sprawie Sary, to dawaj ją!:)
Na sobotę wydrukuję z 6 firmówek, na razie tylko tyle:( Które najpilniejsze?

Posted

[quote name='maciaszek']Czy ktoś może mi coś powiedzieć więcej na temat suni o numerze 471/09. Wolontariusz, który się nią opiekuje nadał jej imię Maja.

W żadnych ogłoszeniach, czy to w necie czy na papierze [B]NIE PODAJEMY NUMERU TELEFONU DO SCHRONISKA !!![/B] Z kilku powodów. Ważnych. A przede wszystkim takiego, że tam pracownicy naprawdę mają co robić i nie ma osoby, która by cały czas przy telefonie siedziała i odpowiadała na przeróżne (czasem idiotyczne) pytania ludzi.[/QUOTE]

[quote name='soboz4']Przy kotach albo psach ze schroniska dobrze by umieszczać numer schroniskowy, bo jak wtedy będziemy mogły odpowiadać czy dany zwierzak jeszcze jest do wzięcia?
Podobno Mała może pomóc przy robieniu plakatów dla paru kotów, tylko z numerem ze schroniska 0 nie mam kontaktu z "Małą"[/QUOTE]

[B]Tak samo nie można podawać nr schroniskowego psa! Można wymyślać imiona na poczekaniu, bez podawania numeru![/B]

Posted

Na poczekaniu to nie bardzo, bo trzeba wiedzieć o jakiego kota chodzi, przerobiłam firmówki Karoliny, mam nadzieję, że nie będzie miała do mnie żalu? Dołączyłam numery z imionami na dodatkowej stronie. Tylko jak dojdzie do konkretów i tak trzeba będzie zadzwonić do schroniska by dowiedzieć się czy dany kot jeszcze jest do adopcji, tego się nie uniknie.

Nowe firmówki przesłałam na pocztę.

Niestety nową głowicę w drukarce znowu mi "trafiło", ale teraz przynajmniej nie przez moje drukowanie, ale pewnie załatwianie reklamacji trochę potrwa, tak więc nawet tego kpt. do Sosnowca, który dziś miałam dostarczyć nie mam jak wydrukować...

Posted

Przykro mi kiedy czytam na innych forach opinie o naszym wolontariacie prezentowaną zresztą przez nas samych. Zachecam do odwiedzenia Mysłowic, Sosnowca, MIedar itd. Potem należy formułować opinię

Posted

[quote name='amikat'][url]http://www.dogomania.pl/threads/179661-UMIERALNIA-NA-POMOC-Szczeniaki-zjadane-przez-szczury-psy-i-kozy-w-karcerze[/url]

Przepraszam za offa ,. Na pomoc[/QUOTE]

Umieściłam gdzie tylko mogłam, może jakiś odzew będzie