Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

no jak na razie mam 11 osób chętnych i niestety muszę za chwilę kończyć nabur bo muszę dać dane fluxblues soboz 4 masz nową psine nazywa się nelly ma ok 2-3 lat trafiła do nas gdy była szczenna jej numer to 64/09 jest w kojcu 703 zobacz ją sobie na stronie żebyś wiedziała co masz wziąść .jak ktoś jeszcze nie ma psa to się niech odezwie

Posted

Nas niestety nie będzie i to najprawdopodobniej przez 4 następne tygodnie, także jak ktoś nie ma psa to może niech weźmie Czarka szkoda żeby chłopak się marnował.

Posted

Kira była na spacerze.
Była też Maja z moją koleżanką i ta duża suczka pręgowana, Sara, Tina, Brutus, Borys, Czarek, Lotka, taki fajny biały psiak w czarne łatki, szorściakowata ruda sucza, i takie małe fajowe szczenowate suczydło....reszty nie przyuważyłam, bo z foksem trzeba mieć oczy w d upie.
W budynku w sumie nawet nie skowyczał zbytnio.

Foks i Borys poszli do 1 domu.
Borys do nich na działke do kojca, a Foks do ich mieszkania, ich syn był zachwycony Foksem, ale nie wiem czy wzieli go tylko ze względu na tego dzieciaka, myślę, że kochają psy, ale wydawało mi się, żę tego Foksa wzięli troszkę na siłę.
No nic, wykastrować nie chciał psów ten facet bo mówił, że nie będzie okaleczać, ale ciotki na dniach mają ten dom sprawdzić, nie chcę, żeby Foks wrócił.

Ładnie przytył, dawał mi buzi i cieszył się na mój widok, prawie się nie wypyszczył, tolerował inne, małe samce, szalał, bawił się i był wreszczie przełom....mam nadzieję, że trafił mu się fajny dom, i że zostanie wykastrowany, ja bym psa nie wydała bez ciachu nigdy, jak ktoś ma poglądy, że kastracja to okaleczanie....to to jest ciemnogród.

Posted

Rybak_39 - no tak, z facetami na temat kastracji ciężka rozmowa - odbierają to tak osobiście - a właśnie taki żywioł mógłby się trochę wyciszyć.

Posted

Rozmowy nie było, Pan stwierdził, wręcz nakrzyczał na mnie, że nie po to adoptuje psa, żeby go kaleczyć.
Borys z Foksem się nienawidzą o ironio, tyle, że jeden na działce drugi w mieszkaniu...może trafił dobrze i się mylę...mam nadzieję, że wytrzymali psychicznie podroż z 2 sfiksowanymi samcami.

Posted

Zamieściłam zdjęcia na picaso, niestety eksperymentowałam z ustawianiem odległości, a co za tym idzie ostrości i niektóre to kompletna klapa, zamieszczam wszystkie, ale jak któreś się nie podobają to wywalić. Pogoda na zdjęcia szczególna nie była i są dość ciemne, może je nieco rozjaśnić, przyciąć itp. Proponuję rozdzielić na poszczególne psy, te które nie mają założyć nowe albumy. Co do zdjęć, następnym razem postaram się poprawić i nie będę eksperymentować, tylko dam na automatyczny tryb, no i może trochę słońca błyśnie...

Mam coraz większą pewność, że nie dostałam suni o nr 64/09, tylko jakąś inną, ale nie bardzo wiem którą, najbardziej pasuje mi pod numer 965/08, malutka z 5-6 kg przyjazna, ale wówczas historia którą mi podano nie jest jej (oddana przez opiekuna przy ciąży).
Założę jej wątek, ale czy ktoś pomoże mi w dochodzeniu z jaką sunią dziś spacerowałam??? Jedyną wskazówką jest jej niesamowita skoczność i umiejętność wspinania się po kratach, jest jak magik, wychodzi sama z każdej klatki...

Hasło do albumu i poczty na psiwolontariusz nowym osobom mogę wysłać na maila, chętni niech napiszą do mnie: [email protected]

Posted

Soboz4, większość zdjęć, które wrzuciłaś do albumu Kesi to fotki suczki nr 513/08 (Maja) ;).

Prosiłabym o numery nowych psiaków, poszerzę info na stronkach schroniska. Jeśli Wy nie wiecie to poczekamy na xszilax albo dowiem się tego ja, jak w schronie będę.

Posted

maciaszek napisał(a):
Soboz4, większość zdjęć, które wrzuciłaś do albumu Kesi to fotki suczki nr 513/08 (Maja) ;).

Prosiłabym o numery nowych psiaków, poszerzę info na stronkach schroniska. Jeśli Wy nie wiecie to poczekamy na xszilax albo dowiem się tego ja, jak w schronie będę.

hmmm, byłam przekonana,że to Kesi???? Rozdzieliłam zdjęcia na 2 albumy
Może to Kasiu wiesz z jaką sunię dostałam??? Czy to ta, którą podałam???

Olu z Kirą była na spacerze Ania (koleżanka z LMG)

Posted

__Lara napisał(a):
Ja również proszę, podajcie mi imiona, numery nowych psów, muszę je dodać do pierwszej strony.

Rybka_39, kto był z Kirą?

Nie wiem kto był z Kirą, bo to nowy wolontariusz.

Podpisałam zdjęcia, ta szara sunia z picassy to Maja.

Posted

To są dwie Maje??? Maja, którą opiekuje się Karolina - ma numer 513/09 i Maja o numerze 471??? Mieliśmy numerów nie podawać w ogłoszeniach, a album picaso jest wysyłany wraz z ogłoszeniami. Chyba zrobił się mały bałagan z psami, bo na pierwszej stronie Nely to Maja o której pisze Maciaszek, Nely (czyly Neli) to tak miała w papierach sunia, którą ja dostałam w sobotę, Borys i Foksik i Fendi już są w domu, nie wiem co z Tofikiem, tylko raz go dostałam na pierwszym spotkaniu, zauważyłam że większość opiekunów to nie zagląda, może napisać im na pocztę, bo mogą o tym nawet nie wiedzieć, ja też początkowo nie wiedziałam o co chodzi z wątkiem i opisem psa

Posted

Nietrudno się domyśleć, tym bardziej, że większość ogłoszeń wymaga podania miasta.
Opis najlepiej dawać w opisie zdjęcia, nie w komentarzu, jest czytelniej i można wówczas go zmieniać, gdy pies zaczyna robić postępy i się zmieniać, ale jeżeli chodzi o mnie jest mi to obojętne jak zrobisz...

Posted

Źle mnie zrozumiałaś, chodzi o to żeby wszyscy się mieszali, dawali opisy i porządkowali zdjęcia, tylko w jakimś ogólnie ustalonym porządku.
Wtedy będzie łatwiej każdemu uzyskać szybko informację o każdym psie, tym bardziej, że bardzo często dogomania w ogóle nie chce działać. Ma to być alternatywa na szybką informację, no i wygodniej wrzuca się zdjęcia...
A co do numeru, może masz rację, pomogło by to szybciej poszukać psy, dla mnie to duże ułatwienie, ale cały czas słyszałam że nie wolno???
Może spróbujemy ustalić wspólnie co piszemy w picasie???
telefon, gg, maila, numer psa??
Wyślemy wówczas zasady wszystkim na maila???