Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

Dziękuję, sprawdzenie domu mogłoby być możliwe bo mam sporo znajomych w tych stronach. Od jakiegoś czasu nie ma już kwarantanny (mysłałam o domowych pieskach, ze schroniskowymi może rzeczywiście inaczej) , tylko jak z innymi kwestiami? Paszport i czip to kwestia 120 zł, tylko nie wiem jak z tymi badaniami krwi, jaki to koszt.
Co do sprawdzenia domu też do końca nie wiem czy znajomi będą chętni, nikt nie ma czasu ostatnio, tam też wszyscy cierpią na tą przypadłość.
Problemem jest też kwestia transportu, choć pewnie są przewoźnicy. Tylko czy taka zgoda może mieć miejsce? Bo jak zaręczyć, ża kogoś że ją odbierze?
To już sama nie wiem czy odpisać dziewczynie czy nie???? Mogłabym też do niej zadzwonić, ale nie znam angielskiego, a syn ma sesję i jest zawalony nauką...

Posted

A może ktoś zna angielski, żeby to wszystko jej opisać??? Dzieci mają sesję a ja jestem więcej niż kiepska w tym względzie!

[B][U]Nieaktualne, córka sprawdziła i ta sama osoba pisze na różnych forach i portalach ogłoszeniowych również prośby o psy...[/U][/B]
[U]
[B][url]http://www.dogomania.pl/threads/148792-WROCA-AW-TERIER-MaA-y-Edek-bezpieczny-w-DT-Szukamy-domku?p=13912021[/url][/B][/U]

Posted

Czy byłby ktoś chętny na prowadzenie ze mną tego tematu, nie chciałabym prowadzić tam monologu, to takie wyrażanie swojej opinii i pisanie zgodnie z tym co ci serce dyktuje, a jednocześnie opisywanie postępów swojego pieska, połączyłam to z ogłoszeniem w dziale
sprzedam -oddam

[url]http://www.zwierzaki.org/index.php?topic=36278.msg1072429#new[/url]

Czy ktoś będzie tam ze mną pisał?

Posted

[quote name='soboz4']Czy byłby ktoś chętny na prowadzenie ze mną tego tematu, nie chciałabym prowadzić tam monologu, to takie wyrażanie swojej opinii i pisanie zgodnie z tym co ci serce dyktuje, a jednocześnie opisywanie postępów swojego pieska, połączyłam to z ogłoszeniem w dziale
sprzedam -oddam

[url]http://www.zwierzaki.org/index.php?topic=36278.msg1072429#new[/url]

Czy ktoś będzie tam ze mną pisał?[/QUOTE]

Ja niestety nie, nie mam czasu już :(

Posted

[quote name='soboz4']Album Giny (Dżiny) w picaso

[url]http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/GinaDzinaZaraTrzechImionOpiekunBozenaSoboz4?feat=directlink[/url]

Co z Fendi???
Wczoraj czytałam, że ktoś się o nią pytał i nie wiem czy drukować dla niej ogłoszenie, czy coś ktoś wie?[/QUOTE]

Właśnie wiadomo coś o Fendi? ten kontakt co był przekazałam Magdzie - opiekunce Fendi :)

Posted

[quote name='saphira18']Właśnie wiadomo coś o Fendi? ten kontakt co był przekazałam Magdzie - opiekunce Fendi :)[/QUOTE]

Kopiuje z wątku Fendi:

[quote name='mahtalie-zuzia']Już się skontaktowałam z tą Panią, ale nie nadaję się...[/QUOTE]

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/177998-Mix-AST-Katowice-Brutus?p=13920158#post13920158[/URL] Brutus

Posted

Sprawa z transportem (o której pisałam na poprzednich stronach) nieaktualna. Pani zaadoptowała psiaka z Palucha.

[COLOR=Red][B]_Laro[/B][/COLOR], mogłabyś sprawdzić jutro, w segregatorze psów, które biorą udział w szkoleniu, jakie numery schroniskowe mają psiaki, których zdjęcia są w albumie Picasso, a których numerów nie mamy? Chodzi mi o te psiaki: Okularnica, Norek, Wyjec. Wiedząc które to są mogłabym ich ładniejsze fotki wrzucić na stronę :). No i przydałyby się jakieś informacje o nich, więc jakbyś mogła spisać/skserować z ich kart szkoleniowych to byłoby super.

Posted

Jeżeli chodzi o Norka to ja niestety nie wiem jaki ma numer, ale mogę o nim coś napisać. Miałam go w sobotę.
No więc....może najpierw co potrafi. Potrafi bardzo ładnie siadać na komendę, uczy się również na komendę wstawać, co też dobrze mu idzie. Warowanie też idzie mu nieźle.
Norek jest cierpliwy, na zaczepki innych psów właściwie nie reaguje (czasem miał dość Wyjca, ale szczerzył wtedy tylko zęby). Niestety ma nawyk wchodzenia na kolana i dawania "psich buziaków" kucającym, bądż siedzącym na ziemi ludzi....co często kończy się jakimś siniakiem bądź upadkiem. Na smyczy czasem ciągnie, ale potrafi również ładnie chodzić (ciągnie zazwyczaj do innych psów, czasem do ludzi). Lubi jak się go głaszcze, prawdziwy z niego pieszczoch, najbardziej lubi głaskanie pod brodą ;).
No to chyba tyle jak na wrażenia z pierwszego z nim spaceru :)
a i jest bardzo łakomy na smakołyki.

Posted

[QUOTE]Czy byłby ktoś chętny na prowadzenie ze mną tego tematu, nie chciałabym prowadzić tam monologu, to takie wyrażanie swojej opinii i pisanie zgodnie z tym co ci serce dyktuje, a jednocześnie opisywanie postępów swojego pieska, połączyłam to z ogłoszeniem w dziale
sprzedam -oddam[/QUOTE]
Ja ledwo daje radę śledzić regularnię wątki na dogo (te najważniejsze). soboz, kiedy ty na to czas znajdujesz?

Posted

wieczorem i w nocy, choć rzeczywiście ostatnio już gonię resztkami sił i chyba muszę zwolnić tempa...

Lubię prowadzić dyskusje, szczególnie z osobami, które mają coś do powiedzenia, nawet jeżeli się pospieramy.
Pies to żywe stworzenie i najważniejsze to nie szkodzić, na innym forum często toczymy dyskusje na temat co robić, gdy...

Choć ja raczej tylko jako laik, bo tam głównie szkoleniowcy podają swoją teorię i zdziwiłybyście się, że każdy z nich ma inną na ten sam temat, więc w szkoleniu nic nie jest takie oczywiste a ma się do czynienia z żywą istotą i nie wolno popełnić błędu.

Zaczynam wierzyć,że czasami najważniejsze jest serce i intuicja, moja jamniczka lubi puścić się za tropem, zresztą od 4 tygodnia życia tak robiła, przestrzegano mnie przed tym, ale nie słuchałam, bo Besi i Arna tej samej rasy a nigdy nie oddalały się ode mnie.
Nie czytałam przy nich żadnych podręczników, a przed kupnem Roksi tony znosiłam z Biblioteki Śląskiej, a ona i tak robi ze mną co chce, nie mówiąc już o skończonym PT z nią w roli głównej...
Link, który podałam miał mieć formę opisywania postępów pieska, rozterek i pytań, najlepiej z odpowiedziami innych, ale skoro nie ma chętnych, trudno...

Oczywiście ten link miał mieć połączenie z ogłoszeniem psiaka w internecie, choć dziś zastanawiałyśmy się dlaczego Czarek tak zwraca na siebie uwagę w ogłoszeniach papierowych. Sylwia ma teorię ze mniej zdjęć, ja też uważam, że na pewno zdjęcia przykuwają i on wyszedł na nich lepiej niż w rzeczywistości, bo jak ktoś zobaczy np. Psotkę albo Fendi to nie sposób je nie pokochać, ale zdjęcia nie oddają ich czaru...

Choć Fendi w sweterku powinna zrobić furorę we wszystkich ogłoszeniach papierowych i elektronicznych...

Posted

Nie chcę sie narzucac,ale może coś sobie wybierzecie?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/177867-Ciuchy-kolczyki-i-COS-na-Lenke-aby-wiecej-sie-nie-bala-do-30-01-ZAPRASZAMY[/url]

Posted

[quote name='maciaszek']Sprawa z transportem (o której pisałam na poprzednich stronach) nieaktualna. Pani zaadoptowała psiaka z Palucha.

[COLOR=Red][B]_Laro[/B][/COLOR], mogłabyś sprawdzić jutro, w segregatorze psów, które biorą udział w szkoleniu, jakie numery schroniskowe mają psiaki, których zdjęcia są w albumie Picasso, a których numerów nie mamy? Chodzi mi o te psiaki: Okularnica, Norek, Wyjec. Wiedząc które to są mogłabym ich ładniejsze fotki wrzucić na stronę :). No i przydałyby się jakieś informacje o nich, więc jakbyś mogła spisać/skserować z ich kart szkoleniowych to byłoby super.[/QUOTE]

[B]maciaszku[/B], sprawdzę dopiero w sobotę, bo jutro mnie nie ma w schronie. Będę to mieć na uwadze. Tym bardziej, że też bym chciała umieścić te psiaki na 1 stronie.

[B]Reyes,[/B] dziękuję za założenie wątku :D

Posted

[quote name='__Lara'][B]maciaszku[/B], sprawdzę dopiero w sobotę, bo jutro mnie nie ma w schronie. Będę to mieć na uwadze. Tym bardziej, że też bym chciała umieścić te psiaki na 1 stronie. [/QUOTE]Dziękuję :).

Posted

Okularnica przez wolontariuszke została nazwana Lotka :) i jej numer schroniskowy to chyba [B]1049/08
[/B][COLOR=Black]
[url]http://www.katowice.schronisko.net/adopcja-id-26599.html[/url][/COLOR]

Jeśli chcecie mogę jutro zapytać o nr tych piesków, bo będę w schronisku

Posted

Sara ma już wreszcie wątek na dogomanii. Może licho wyszło, ale i tak cud, że mi się w końcu udało. (Zdjęcia z fotosika nie wklejają mi się z przeglądarki, poprosiłam znajomego). Ma też ogłoszenia w gratce, szerloku, czekam aż się wyświetlą w pies.pl i w przygarnijzwierzaka. Jutro będzie w allegro i może jeszcze gdzieś.

Posted

Oczywiście nie umiem podać skrótu do wątku (!), tzn. nie umiem go znaleźć. Może ktoś znów podpowie:)
I można mnie wpisać jako opiekuna na pierwszej stronie. I oczywiście podawać mój numer telefonu w ogłoszeniach o Saruni.. Udostępniony w danych albo wyślę mailem.