Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

No to normalka, przecież jak jeździłam we wtorki to jak były 4 osoby to już było coś.

W sobotę przyjedzie Pani być może po Diuka.
Będę w sobotę, we wtorki nie mogę jeździć na razie, bo taki mam kaprys, że chciałabym mieć jakieś wykształcenie :), może za 2 tygodnie we wtorek wtedy już w sumie bym mogła.
A wolontariat dla tych psów ma bardzo duży sens.:)

A i to chodzi o naszego rudzielca Czarka?

Posted

No to normalka, przecież jak jeździłam we wtorki to jak były 4 osoby to już było coś.

W sobotę przyjedzie Pani być może po Diuka.
Będę w sobotę, we wtorki nie mogę jeździć na razie, bo taki mam kaprys, że chciałabym mieć jakieś wykształcenie :), może za 2 tygodnie we wtorek wtedy już w sumie bym mogła.
A wolontariat dla tych psów ma bardzo duży sens.:)

A i to chodzi o naszego rudzielca Czarka?

Posted

amikat napisał(a):
Laro kochana - czy dałabyś radę zeskanować kartoteki i podesłać mi je na maila?

Mogę Ci podesłać przepisane je - bo będę je przepisywać ;)

Posted

nie rybko to nie o naszego czarka pytali na akcji miałam takiego malucha i jego nazwali czarkiem ,teraz już wiem skąd te pytania oczarka mogłam lepiej to napisać.PRZYPOMNĘ TYLKO ZE JUTROJUZ CZWARTEK PROSZĘ O ZGŁOSZENIA NA SOBOTĘ OSOBY KTÓRE MAJĄ PSA PROSZE O IMIE PSA A TE KTÓRE NIE MAJĄ NIECH NAPISZĄ BRAK PSA dziękuję!!!!

Posted

:lol:nie rybko to nie o naszego czarka pytali na akcji miałam takiego malucha i jego nazwali czarkiem ,teraz już wiem skąd te pytania oczarka mogłam lepiej to napisać.PRZYPOMNĘ TYLKO ZE JUTROJUZ CZWARTEK PROSZĘ O ZGŁOSZENIA NA SOBOTĘ OSOBY KTÓRE MAJĄ PSA PROSZE O IMIE PSA A TE KTÓRE NIE MAJĄ NIECH NAPISZĄ BRAK PSA dziękuję!!!!

Posted

W czwartek zgłoszenia na sobotę? A nie miały być w piątki? ;)

Byłam dziś w mojej osiedlowej bibliotece spytać się czy mogą wywiesić plakacik z ogłoszeniami, to mi Pani powiedziała, że najpierw dyrekcja musi wyrazić zgodę i dała mi numer do centrali, pfff. Muszę tam zadzwonić.

Posted

Cześć Wszystkim, zadzwonił do mnie facet, ma domek jednorodzinny i chce pieska do domu raczej suczkę do dwóch lat, córce spodobał się mix spaniel, ale z uwagi na wiek 7 lat zrezygnował, jutro mam mu dać propozycję pieska do kolan, takiego, który będzie typowym kanpowcem, dzieci ma podrośnięte, nastolatki, córki, ma duży ogród i terenu pilnuje owczarek niemiecki w kojcu, moja Dżinka się nie nadaje, czy któraś może mi jakiegoś polecić! Oczywiście wszystkie rozmowy i wizyty przedkontrolne z kimś do pomocy mogę załatwić. Cechą nadrzędną ma być to, żeby był pieszczochem i kanapowcem....

Posted

soboz a czemu nie Dżina przecież jest kochana miała by ogród do wybiegania ludzi do pieszczenia a ona chyba już nie urośnie , a na kanapie też chętnie poleży

Posted

Mówiłam facetowi o Dżince, ale go nie zainteresowała, z tego co wywnioskowałam bardzo podobają mu się kudłate z długim włosem, lubiące się czulić. Co do pieszczot, to mało który pies nie lubi, więc w większości można mówić w ciemno, że pieszczoch.
Z leżeniem na łóżku różnie, znam psy które nie lubią. Swoją drogą chyba pierwszy raz słyszałam o szukaniu psa, który będzie chciał spać tylko w łóżku i wylegiwać się na kanapie i ma być 100% pieszczochem???
Nie mam też pewności czy on osobiście nie pójdzie do schroniska, bo choć nie mówiłam mu z jakiego jest Zorro, to pytał się z jakiego miasta jestem i Katowice mu odpowiadały. Może skończyć się tak, że weźmie obie córki i bez telefonu do mnie pojedzie bezpośrednio do schroniska, na to już wpływu nie mam, ale przynajmniej następny pies będzie na "swoim"!
On się pytał o sterylizację i ja powiedziałam, że w naszym schronisku każdy piesek dostaje bon na bezpłatną sterylkę i bardzo mu to odpowiadało, ale z rozmowy podobał mi się, a warunki z dużym ogrodem i domkiem świetne dla psa, jeszcze na dodatek wolny wstęp do łóżka.
Aha może jedno mnie zastanowiło, ale to nie zbrodnia, bo pytał się co je Zorro, bo stwierdził, że jego pies ma jeść to co oni, zupy, mięso z zup itp., a tylko dodatkowo może dostać coś extra, ale znam tak żywione psy i nie mają się źle, więc na to można przymrużyć oko, przynajmniej tak sądzę...

Posted

Wysłanie postu kosztowało mnie 30 minut, to najgorzej działające forum jaki znam, makabra, żeby otworzyć czy przesunąć stronę to można sobie w tym czasie na spacer iść...

Posted

poprzednie psy karmiłam często zupą i mięsem(wcześniej nie było suchej karmy, a nie zawsze miałam możliwość ugotowania osobno kaszy z mięsem) i całkowicie się z Tobą nie zgadzam, bo to wcale nie znaczy o karmieniu resztkami.

Koleżanka w pracy, która ma fioła na punkcie swojego psa, nawet pod namiotem gotuje zupy z uwagi na niego. Całe życie dostawał śniadanie, obiad kolację i jedyne co mu dolega to nadwaga. Nie ma dnia żeby nie dostał zupy z wkładką mięsną, niestety rano dostaje parówkę, albo kanapkę, na kolację gotowane mięso z makaronem, albo biały ser...
Jak wyjeżdżam nad Bug, gdzie gotuje mama, to tak samo nasze psy jedzą zupę z mięsem, albo makaron z mięsem, nie resztki z talerza, bo to zupełnie co innego. A zupy po prostu są doprawiane dopiero na talerzu, o dziwo moja Roksia bardzo lubi takie menu, o wiele bardziej niż suchą karmę w domu, pałaszuje aż jej się uszy trzęsą. Zresztą nie można niczego uogólniać, ale na pewno nie skreślałabym z adopcji kogoś kto karmi psa ugotowaną zupą...

Posted

Zupa zupie nierówna :) ważne żeby nie były przyprawione. U mnie zresztą zawsze gotowało się dla psa osobno zupkę, ryż z mięskiem lub makaron z mięskiem. Zależy też jakie mięso. No i oczywiście żadnych kości z kurczaka!!

Posted

Kochane robaczki.
DO czasu aż zrobi sie jaśniej i przyjemniej , do czasu aż mina mrozy i ciemności - spotykamy sie tylko w soboty. Zajęcia wtorkowe wrócą od marca. Przespać musimy ten czas zimowy.

Mam nadzieję ze z prowadzenia wolontariatu od soboty wszyscy będą zadowoleni.
1. Strona elektroniczna - wątek, informacje w necie itd - LARA (mam nadzieję ze dalej tak dobrze jak do tej pory)
2. Organizacja wolontariatu, sprawy "techniczne" , pilnowanie zasad w schronisku i opiekana wolontariuszami - KUBA123.
3. prowadzenie szkoleń w - nasza Szkoleniowiec dotychczasowa . Zobaczycie różnicę już od soboty.

Chciałabym aby wolontariusze też byli oceniani - za to co robią, jak robią, jak sie starają. Sami zobaczycie "z zewnątrz" jak nasza praca wygląda.

Ćwiczą 2 grupy w sobotę - 10:00 i 11:30

O 10:00 w sobotę szkolenie dla wolontariuszy z Szkoleniowcem. Ma kilka rzeczy do powiedzenia - warto posłuchać.

Na koniec - PRZYPOMINAM tym którzy zapomnieli - BEZWZGLĘDNIE NIE WOLNO ODDAWAĆ PSÓW DO KLATEK PO SZKOLENIU CZY SPACERKU SAMODZIELNIE.

06.02. - nie ma mnie w schronie. 13.02 - juz jestem

Akcja w Silesii 20-21 luty.

W marcu 20-21 marzec.

26-27-28 marca jesteśmy n awystawie psów w katowickim spodku. Dajcie znać kto chce byc, kto chce rozdawac ulotki, kwestowac a moze pracować jako protokolant?

Posted

Napisałaś to tak jakby pies miałby być karmiony resztkami z obiadu ( pies je to co oni), chyba, że odłożą psu zupę przed przyprawieniem i nie będzie to na zasadzie wwalaniu do miski gotowanych kości z kurczaka, resztek ziemniaków itp. to wtedy ok.