Madallena Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Posrod rozpedzonych samochodow, zlych ludzi z kijami w rekach na zamarznietej trawie lezal ON. Przerazony maly KAJ. Nie wiedzial co sie dzieje, nie wiedzial, ze za chwile moze zginac, nie wiedzial tez, dlaczego jego domem stala sie ulica pelna niebezpieczenstw... Zamieszkal na ulicy po tym, jak jego ukochani wlasciciele wyrzucili go z pedzacego samochodu. Nie podobal sie, nie kochali go. Pytanie tylko czym zawinil? Kaj przeciez kocha calym sercem, nie zalatwia sie w domu, nie jest agresywny. Nie smieci, nie gryzie tylko spi na kanpaie i KOCHA. Kocha tak bardzo, ze nie da sie tego opisac, az trzeba sprobowac. Jest mlodziutkim pieknym psiakiem o umaszczeniu beagla i urodzie przystojniaka. Jego oczy wpatrzone w wybawcow wydaja sie mowic: chce dom, chce ludzi, ktorzy juz nigdy mnie nie skrzywdza, chce kochac i byc kochanym... Kaj zostal zabrany z ulicy w Szydlowcu, po tym, jak wolnotariusze zabrali jego wspoltowarzyszy niedoli Kiare i Kumpla. Kaj ma max 2 lata. Jest zaszczepiony, odrobaczony, zdrowy. Czeka na kastracje. Nic innego nie przychodzi mi do glowy. Prosze o poprawki i ewentualne dopisanie czegos, co mi umknelo :) Quote
fizia Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Super ten tekst - nie wiem tylko na kogo mają być namiary? na fundację? Quote
AnnaA Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 No właśnie, tekst piękny ale Kaj nie jest narazie zaszczepiony. Quote
yoko100 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Ja Kaja moge zaszczepic z bazarku pol na pol na szydlowiec i na Mielec uzbieralam po 86,5zl to moge Kaja zaszczepic za to a jak cos zostanie to zobaczymy. A jak z wplatami kto bedzie rozliczal sie z hotelikiem? Quote
Energy Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Przelałam na konto Fundacji moją deklarację:p Yoko:loveu: Quote
yoko100 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Czyli Fundacja sie bedzie rozliczac??Bo Pani Asia pytala bo w sumie nic niewie i obiecalam sie czegos dowiedziec Quote
Madallena Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Jak pieniadze zbierane na konto fundacji to sie fundacja (taubi) bedzie rozliczal z hotelem. Zaszczepic trzeba obowiazkowo! i za jakis czas jajka wycinac:evil_lol:, a co! :) Pokaz sie Kaju, pokaz! Quote
Madallena Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Tylko bierzcie na wszystko faktury plis!!!! taubi rozmawial dzisiaj z Pania Asia i wszystko ustalili. Jest git :cool3: Quote
Energy Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Madallena napisał(a):Tylko bierzcie na wszystko faktury plis!!!! taubi rozmawial dzisiaj z Pania Asia i wszystko ustalili. Jest git :cool3: Właśnie miałam o to pytać:evil_lol: Kaja to chyba trzeba na wirusówki też zaszczepić oprócz wścieklizny, bo to młodziak. Quote
Madallena Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Energy napisał(a):Kaja to chyba trzeba na wirusówki też zaszczepić oprócz wścieklizny, bo to młodziak. jestem za. A moze mu taka uniwersalna dac, taka co ma chyba z 7 roznych w sobie... Quote
Energy Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Madallena napisał(a):jestem za. A moze mu taka uniwersalna dac, taka co ma chyba z 7 roznych w sobie... To Duramune na 7 albo może być na 9 nawet i oddzielnie wścieklizna. Quote
yoko100 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A no to dobrze ze wszystko ustalone.Czyli z pieniedzy bazarkowych zaszczepic go tak???Wezme go w ktorys dzien , pogoda moglaby byc choc to bym na spacer go wziela a ciagle leje:angryy: I pasuje na wszystko caly kombajn bo nie wiadomo czy byl wogole szczepiony. Quote
Energy Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Yoko jesteś cudowna, zaraz lecę na Twój bazarek po spodnie:evil_lol: Quote
yoko100 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Pomodlcie sie cioteczki o ladna pogode to Kaja na spacer wezme, a jak bedzie zaszczepiony bedzie sie molg zapoznac z Łolil - Bisem i Mona schroniskowe psiaki ktore mieszkaja w hoteliku obok w pokoju. Quote
Madallena Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 o tak tak, niech poznaje kolegow. To sie zobaczy jak reaguje na inne psiaki w nowych warunkach... Deszczu! przestan padac!!!:angryy: Quote
yoko100 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Madallena napisał(a):o tak tak, niech poznaje kolegow. To sie zobaczy jak reaguje na inne psiaki w nowych warunkach... Deszczu! przestan padac!!!:angryy: Tylko pierwsze pasuje ego zaszczepic Quote
kama210 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 yoko100 kochana jesteś - dzięki za troskę o psiaka :loveu:. raptem 2 dni jak się nim z Aimez moi zajmowałyśmy ale psiak nie daje mi o sobie zapomnieć dzięki Quote
clo Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 cudny kaj dom znajdzie szybko tylko madallena na kogo namiary do ogloszen?ja z fizia mozemy byc jego mailem i tel adopcyjnym a jesli ma byc to ktos z fundacji to podaj namiary:))) Quote
Madallena Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 0 501 258 303 to taubi, ogolny rejestrator adopcyjny :) Quote
yoko100 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Kochany jest racja tylko wystraszony nowa sytuacja byl w srode.Ale ciasteczko zjadl:loveu: Mam w domu podobnej budowy psiaka tez taki dlugi glowa duza i krotkie lapy tylko rudy:p W srode dostal dwie tabletki na odrobaczenie to kiedy go wziasc na szczepienie? Quote
Energy Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A czy są wiadomości o Kaju, jak się zaaklimatyzował? Quote
yoko100 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Energy napisał(a):A czy są wiadomości o Kaju, jak się zaaklimatyzował? Dzis nie dzwonilam do Pani Asi ale jutro jak bede miala chwilee to moze pojade. A jak juz bym pojechala to bym wziela Kaja albo Łoliego do szczepiania.Tylko niewiem jaki czas po odrobaczaniu mozna, Quote
Talia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Jak moja była mała to dostała szczepienie (na zakaźne) dzień po tabletkach. Quote
fizia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 U nas dziś nawet słoneczko wyszło na chwilkę - ciekawe jaka pogoda w okolicach Mielca Quote
yoko100 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 U nas pochmurno tyle ze nie pada ale ja padam na nos dzis i jutro jade do hoteliku wyprowadzic psy Pani Asia puszcza je zeby sobie biegaly bo tam teren duzy ale ja je troche na smyczce wyprowadze poza teren.Chcialabym wziasc trojke odrazu Łoliego Mone i Kaja ale niewiem czy jak on nie szczepiony to mozna Quote
Recommended Posts