Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mamanabank napisał(a):
a potem to może i mieszać można z domowym jedzeniem, znaczy zamiast miarki karmy można dac jajko, albo trochę białego sera, niech tylko kurna schudnie!!!!

można raz w tygodniu jajko surowe jej dodać do karmy. Gotowane nie, bo tuczące.
biały serek też dobry pomysł bo lekkostrawny

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
a potem to może i mieszać można z domowym jedzeniem, znaczy zamiast miarki karmy można dac jajko, albo trochę białego sera, niech tylko kurna schudnie!!!!

Domowe jedzenie...Balbina by pakt z diabłem podpisała,żeby tylko takie jedzenie jeśc.Ona uwielba takie żarcie

Posted

Romka napisał(a):
BIedna Balbina !Wiem co czuje kobieta odchudzająca się!

Ja też wiem,oj wiem:-(
Kryzys pomału mija,Balbisia wciąga swoją karmę jak odkurzacz,nie jest już taka smutna i ponura,chociaż do radości z początku pobytu jeszcze Jej brakuje:sad:.No ale myślę,że będzie coraz lepiej,organizm przestawia się już na takie a nie inne jedzenie,żołądek sie obkurcza i efekty niedługo będą widoczne;)

Posted

Żeby człowiek był taki konsekwentny też w stosunku do siebie ;-) ja też robiłam kampanie odchudzające i nic z tego... a teraz to jestem w siódmym niebie patrząc jak rośnie mi brzuszek ;-)

Posted

Romka napisał(a):
Znam takie osoby i zawsze patrze z zazdrościa!

Ja tez znam i nie mogę sie pogodzic,że jedni mogą,a drudzy muszą się obejść się smakiem,bo nawet od powietrza tyją:placz:
A nasza Balbisia jak to Balbisia,nie jest za specjalnie zadowolona z jedzenia,ale wciąga całą porcję,popije wodą i jakoś żyje:razz:.Chciałam ją zostawić troszkę samą na podwórku,ale gdzie tam...wykłócała się,że chce do domu i trza było wziąć dziewczynę,bo spacerować tez nie chciała.Od razu wywalała się na plecy i można se było robić lewarek,jak ona kołami do góry-się wycwaniła:evil_lol:.Wcale,a wcale nie chce być na dworze.Dla niej to kara jakaś albo co:shake:

Posted

Renata5 napisał(a):
Ja tez znam i nie mogę sie pogodzic,że jedni mogą,a drudzy muszą się obejść się smakiem,bo nawet od powietrza tyją:placz:
A nasza Balbisia jak to Balbisia,nie jest za specjalnie zadowolona z jedzenia,ale wciąga całą porcję,popije wodą i jakoś żyje:razz:.Chciałam ją zostawić troszkę samą na podwórku,ale gdzie tam...wykłócała się,że chce do domu i trza było wziąć dziewczynę,bo spacerować tez nie chciała.Od razu wywalała się na plecy i można se było robić lewarek,jak ona kołami do góry-się wycwaniła:evil_lol:.Wcale,a wcale nie chce być na dworze.Dla niej to kara jakaś albo co:shake:

Pewnie ma tak po schronisku bidulka :( Moja sunia też tak miała przez kilka pierwszych tygodni - na siłę trzeba było na spacer :( gnała do domu co sił. Widocznie Balbinka myśli że może ten domek znowu stracić i się boi :(

Posted

słuchaj, wiem, ze to źle zabrzmi ale jeśli lewarek nie działał robiłam walec, czyli toczyłam Balbinkę w wybranym kierunku, wtedy się podnosiła i szła, bo wolała iść niż być walcem. Już u mnie zwiewała cały czas do domu, może to się zmieni za niedługi czas.

Posted

A jakieś atrakcyjne psie towarzystwo? Bo suka mojej mamy ( na szczęście z natury chuda i giejdowata) była od dzieciństwa w schronisku i też wprost nie znosi spacerów - mama ją wlecze, a ta ucieka do domu. Ale jak towarzyszy jej inny pies ( a zwłaszcza mój pies, którego obłędnie kocha) to polezie wszędzie. Albo wywieziona samochodem w teren nieznany i odległy od domu - wtedy lezie za człowiekiem.

Posted

leni356 napisał(a):
Pewnie ma tak po schronisku bidulka :( Moja sunia też tak miała przez kilka pierwszych tygodni - na siłę trzeba było na spacer :( gnała do domu co sił. Widocznie Balbinka myśli że może ten domek znowu stracić i się boi :(

Ja tez myslę,ze Balbina ma to po schronisku!Zabrana ze schroniska jako szczeniak wróciła do niego po kilku latach.Teraz juz nie chce wracac!

Posted

mamanabank napisał(a):
słuchaj, wiem, ze to źle zabrzmi ale jeśli lewarek nie działał robiłam walec, czyli toczyłam Balbinkę w wybranym kierunku, wtedy się podnosiła i szła, bo wolała iść niż być walcem. Już u mnie zwiewała cały czas do domu, może to się zmieni za niedługi czas.

Walec-dobre:evil_lol:.Na szczęście nie muszę walcować Balbinki,bo troszku odpocznie i sama idzie,no bo nie ma zmiłuj.Powiem Jej stanowczo-Balbiś idziemy,no to idzie,bo co ma za wyjście:roll:Ale do domu to leci jak strzała,aż się kurzy:p
Florentynka napisał(a):
A jakieś atrakcyjne psie towarzystwo?

Nasze psiaki wychodzą razem na dwór,także towarzystwo jest.Ale Balbi ma w nosie psie towarzystwo.Ona nie chce się kumplować z psami,wręcz je odgania zębami od siebie.Psy już się nauczyły,że Balbi trzeba omijać,bo można zarobić od niej w dziób:diabloti:

A tak poza tym to stara bida.Dobrze,że nie ma nowej:)

Posted

mamanabank napisał(a):
Ojej! Balbina z zębolami? Nie mogę sobie tego wyobrazić nawet...

No kochana,przyjedziecie to zobaczycie Balbisie-psiego pogromcę:diabloti:

Posted

Ha, typowa parówa!!! Jak Łucja moja - w schronisku cukiereczek i aniołek, a jak przyjechała do nas to od razu ustawiła resztę towarzystwa.
A że to paskudne odchudzanie może zepsuć humor to racja.

Posted

zamotałam się ciotki i nie wysłałam kwietniowej deklaracji z fuduszu parówkowego, ale juz nadrobiłam ten błąd, przepraszam.....jutro przelew będzie na koncie:oops:

Posted

Mam niespodziankę:)
Tylko nie zwracajcie uwagi na mój skrzeczący głos:p.Jestem przeziębiona

[video=youtube;hoxfZ2SRIhY]http://www.youtube.com/watch?v=hoxfZ2SRIhY[/video]

Posted

Ale pięknie, ONA SZCZEKA, jaka wesoła i mam wrażenie, ze troche szczuplejsza jest. Strasznie się ucieszyłam na jej widok! A głos masz cudny i ciepły :-) Dzięki, dzięki, dzięki!!!