magenka1 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jeśli chodzi o rozliczenia to baczność, ja sobie też założyłam w końcu konto i też prowadzę jednemu pieskowi finanse i wiem, że trzeba pilnować tego wszystkiego dokładnie, Quote
kaskadaffik Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Olus dostaje codziennie nabitego konga, bardzo lubi :)Znaczy sie dostają obaj razem z Pręguskiem, bo inaczej Oluś by konga nie widział, a tak obaj lżą zadowoleni i grzebią :)Oluś ma juz założoną obrożę insektobójczą, teraz jak go łapię to już nie podsikuje i jak zaczynam głaskać, to się nadstawia, jakby chciał więcej ) Tylko szkoda, że jest tak tylko ze mną, u niego w boksie, bo jak ktoś się inny pojawi, to Oluś zwiewa i obserwuje ... Quote
olalolaa Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 [quote name='lilk_a']wznowiłam zwykłe allegro Olka w taki razie moze wyroznimy? Quote
olalolaa Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Melduję, że kupiłam Oleczkowi żarełko i witaminki - zapłaciłam 111,90 zł. Dziękujemy :) zaraz posyłam nowe konto hoteliku i będzie mozna niedlugo zapłacić za kolejny miesiąc. Quote
olalolaa Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 kaskadaffik napisał(a):Olus dostaje codziennie nabitego konga, bardzo lubi :)Znaczy sie dostają obaj razem z Pręguskiem, bo inaczej Oluś by konga nie widział, a tak obaj lżą zadowoleni i grzebią :)Oluś ma juz założoną obrożę insektobójczą, teraz jak go łapię to już nie podsikuje i jak zaczynam głaskać, to się nadstawia, jakby chciał więcej ) Tylko szkoda, że jest tak tylko ze mną, u niego w boksie, bo jak ktoś się inny pojawi, to Oluś zwiewa i obserwuje ... Dzieki ze się nasyzm Olkiem opiekujesz :) na pewno mu się w takim towarzystwie nie nudzi :) A czy nikt innt oprocz Ciebie nie probuje go głaskac? Moze bylby jakis chętny, zeby Olus sie do kazdego pokolei 'ludzia' przekonywał :D ? Ja caly czas bacznie czekam na telefony.. Juz tak bardzo chciałabym byc o niego spokojna, ze ma swoj ten jedyny domek.. Quote
Dzika_Figa Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Super - czekam na konto. To teraz rozliczenia: doszły następujące wpłaty: 10/05/10 - Koss - 50 zł za kwiecień i maj 10/05/10 - Nikus - 15 zł Quote
olalolaa Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Super - czekam na konto. To teraz rozliczenia: doszły następujące wpłaty: 10/05/10 - Koss - 50 zł za kwiecień i maj 10/05/10 - Nikus - 15 zł juz uzupelniam :) a te niezgodnosci nasze ostatnie to jakoś Ci sie rozwiązały czy to ja zrobiłam błąd? :) Zastanawiam sie tez czy za jakis czas nie braknie Olusiowi kaski, czy nie trzeba zebrac jakis deklaracji..? Moze troche panikuje , ale nie chcialabym zeby sie kiedys okazalo ze nie ma z czego np jedzonka kupic ;) Informuje ze wg mojego zapisu z pierwszego postu brakuje wpłat: za marzec: od Furciaczek i Maady (to usprawioedliwione-wycofała się z deklaracji) za kwiecień: od olgi7 i Sacred pirani. Quote
olalolaa Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 furciaczek napisał(a):Deklaracje majowa jutro wysle :) dziękujemy :) Oleczek uśmiechaj się ładnie, niech Cie ktos wypatrzy ;) !! Quote
Olga7 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Sprawdzę w dzień w swych przelewach ,czy faktycznie nie wyslalam na Olka tych 5 zl-wydawalo mi sie ,że nie pominęlam tego psa. Być może- przy wplatach na różne psy ,umknie pamięci, ta czy inna wplata -wtedy w następnym m-cu staram się to uzupelnić. Chyba faktycznie wpisalam w stalych wplatach opis przelewu na kwiecień /maj i tak zostalo na tym -przelew nie byl wyslany ,bo szukalam wczoraj .Jest wplata ostatnia:luty -marzec.Zaraz wyslylam zatem.Sorki. Quote
Dzika_Figa Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 No istnieje też mozliwość, że ja przeoczyłam... Proszę, sprawdź u siebie i podaj datę przelewu w razie czego... Tak to jest jak się finanse kilku psom naraz prowadzi... Quote
olalolaa Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 i co tam u Olusia słychac? czy tez macie taka paskudną pogode jak ja..? Głupie pytanie, pewnie tak :D Dzika_Figo przyszły jakieś wpłaty? np moja bo wysyłałam juz jakoś w zeszłym tygodniu..:roll: Quote
kaskadaffik Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Asia boi się, żeby nie zalało, ale jeszcze około 1km jest do hoteliku, ewakuowany jest Chrząstów, al etam wzdłuż biegnie Wisłoka, małe pieski są juz w pomieszczeniach dla kotów na piętrze, żeby w nocy nie trzeba było wszystkiego, tfu tfu naraz robić. Asia ma czuwać, będzie wstawała i zaglądała, na tyłach zostały cztery psiaki, także jakby co szybko można będzie zabrać, miejmy nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Most w Gawłuszowicach nieprzejezdny jest od rana Oby nie lało !!! Oluś z Pręguskiem i sunią są nadal w domku przy domu Asi, tam narazie bezpieczniej, ciepło i sucho :) Quote
Nikus Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Trzymajcie się tam...jejku czytałem co pisałaś u jamnisi i teraz tutaj...prosimy bardzo o relację rano... Quote
Dzika_Figa Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ola, doszły wpłąty - od Ciebie 30 zł, od Olgi 7 - 10 zł, od Dady M - 20 zł . Przepraszam że nie zalądałam - właśnie zresztą odkryłam dlaczego - wątek Oleczka mi zniknał z subskrybcji!!! A ja taka nieprzytomna, że nie zauważyłam... Trzymam kciuki, żeby ta woda już tylko opadała a nie podnosiła się. Quote
olalolaa Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Jejku to niezle.. Oby juz nie padało bo będzie masakra. Napisz cos dzisija prosze, jak tam sie trzymacie! W Częstochowie jedna dzielnica zalana, szpitale ewakuowane.. obok schroniska płynie rzeka, w sobote nie była bardzo podniesiona, mam nadzieje ze tam woda nie dojdzie.. Dzika_figo dzięki, juz zapisuje. ;) Quote
kaskadaffik Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jest tak jak wczoraj, zalane nie z Wisłoki, ale z pól po deszczach, Asia dzisiaj zamówiła wywrotke piasku, jutro będziemy zasypywać zalane boksy, oby już nie padało, proszę po raz kolejny .............. Wisłoka zalała druga stronę, po prostu Oni mieli mniej szczęścia :( :( :( Olek jest zupełnie inny w pomieszczeniu zamkniętym, szczególnie na kanapie, to normalny piesek domowy, wtedy skaka, szalej po cżłowieku, mizia się. On musi zamieszkać na kanapie :) Quote
olalolaa Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 To dobrze ze do Was nie doszło. I mam nadzieje ze juz nie będzie padac.. Olus moze ma zle wpomnienia jesli chodzi o schronisko, widok kratek, siatki i tym podobnych.. Tak mi sie wydaje. Zdecydowanie najlepszym domem dla niego będzie mieszkanko z kanapami do dyspozycji ;) Czy jedzonko Olusia doszło? Mysle ze tak ;) Quote
Vlk Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 na razie prognozy są dość obiecujące. Trzeba z nadzieją patrzeć! Oluś trzymaj się :) Quote
Dzika_Figa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Uff ... a ja zaraz zapłacę za Olkowy hotelik... Miałam to rano zrobic, ale mnie pochłonęły siostrzane tymczasy -utopce (w podpisie) Quote
magenka1 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 cioteczki dopiero wróciłam z urlopu, nie miałam dostępu do netu tylko do tv strasznie się czułam myślałam o wszystkich pieskach czy P. Joasia nadal bezpieczna? Quote
kaskadaffik Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Wszystko wraca do normy, ta strona Wisłoki nie przeleje, tfu tfu, ale po drugiej znowu zagrożone sa nowe wioski bo wały puszczają, biedni ludzie :( :( My7 zasypujemy kojce zamówionym piaskiem, powoli "jeziorka" na podwórzu wysychają, choć niektóre psiurki napewno będa niezadowolone z tego powodu, tak brodziły jak żurawie, jakby wczasy nad morzem miały :) Chłopcy zamieszkali z Sunią teraz malutka i bardzo dziką, ale już się robi "lepsza". na rączki już ją bierzemy, daje się za chwilę głasnąć, ale upalić też potrafi ;) Dla Olka największa traumą jest łapanie go za obrożę, to Go po prostu paraliżuje i potrafi łapnąć wtedy, bo głaskanie i zabawa to już mamy opanowane :) ale tylko w zamknięciu, na przestrzeni Olek podchodzi, skacze po mnie, ale jest czujny jak pies ;) wystarczy że zrobię ruch ręki w jego kierunku i jest odskok ... Quote
Dzika_Figa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Bardzo się cieszę, że już nic hotelikowi nie grozi! Ech, skomplikowany ten Olek ;-) Wymyśla jakieś dziwactwa... EDIT: za hotelik dziś zapłaciłam - przez te utopce i ine okoliczności nie miałam głowy wcześniej - przepraszam Quote
magenka1 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 kaskadaffik dziekuję za informacje, szkoda, ze jestem daleko tak bym chciała pomóc.. Oleczku kochany trzymaj się kaskadaffik trzymajcie się mocno wierzcie cioteczki myślami jestem z Wami mocno..... Quote
Recommended Posts