Szarotka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Cos z tym domkiem dla Olka to wolno idzie ............. Quote
olalolaa Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Dobrze wiedziec ze jestescie bezpieczni :) Pamietam, u mnie rowniez lapanie za obroze bylo dla niego paralizujace.. nie dowiemy sie dlaczego niestety. kaskadaffik, do niego trzeba na pewno wiele wiele czasu i cierpliwosci, na pewno sie juz przekonalas, Olus jestem pewna ze z dnia na dzien rozumie wiecej, ze czlowiek jest dobry. Pamietam ze on bardzo chętnie podchodzil do reki jak bylo jedzenie, moze sprobuj tak dawac mu suche po jednym chrupku i jakos glaskac go od czasu do czasu po glowie, szyi itd, jesli nie będzie uciekal.. moze najpierw tak w pomieszczeniu, pozniej na zewnatrz? No nie wiem , na pewno trzeba nad nim popracowac, jelsi będziesz miala kiedys czas mozesz o tym pomyslec :) Figo za nic nie przepraszaj :) mysle ze tam jeden dzien spoznienia to zadne spoznienie przy tym co robisz ;) Dzięki! juz zapisuje :D Z domkiem Olka rzeczywiscie cos kiepsko, ale musimy trzymac caly czas kciuki, ja teraz w ogole nie mam czasu, bardzo duzo nauki w szkole, ale w czerwcu juz będę w maire wolna, wiec poodnawiam wszelki ogloszenia ktore juz wygasly, tyeraz jakos Olek powinien byc w Przyjacielu Psie.. moze to cos da? ;) trzymac kciuki ;) edit: A nie ma na dogo jakiegos psiego behawiorysty, ktory cos by doradzil jak z Olkiem naszym trudnym postepować? ;) Quote
kaskadaffik Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Tak robimy, daję mu część z ręki i wtedy jest super, on nie ma lęku wtedy , dopiero jak chcę go złapać, to gorzej. Ale przyparty do muru ;) siada, pręzy sie i jak sie go długo głaska to zaczyna uszy stawiać i już nie ucieka, ja i tak uważam że jest duuuużo lepiej niż było :) Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Oluś a Ty nie w DS?? No coś Ty chłopie, zasiedziałeś sie za bardzo :) Quote
olalolaa Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 kaskadaffik napisał(a):Tak robimy, daję mu część z ręki i wtedy jest super, on nie ma lęku wtedy , dopiero jak chcę go złapać, to gorzej. Ale przyparty do muru ;) siada, pręzy sie i jak sie go długo głaska to zaczyna uszy stawiać i już nie ucieka, ja i tak uważam że jest duuuużo lepiej niż było :) aha, no widzisz, to po trochu i będzie coraz lepiej.. kurcze.. pamiętam jego w boksie schroniskowym, zapietego na smycz jak sie rzucal ze strachu.. długa droge juz psiak przeszedl, będzie dobrze, potrzeba mu super domku!! Quote
olalolaa Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 obraczus87 napisał(a):Oluś a Ty nie w DS?? No coś Ty chłopie, zasiedziałeś sie za bardzo :) Widzi ciocia, było kilka szans, ale niestety.. Olus musi mieć domek w pełni odpowiadający jego zapotrzebowaniom psychicznym hehehe :D Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Z innej beczki, ale zapraszam pięknie na filmowy bazarek :) http://www.dogomania.pl/threads/186096-Najlepsze-filmy-pod-słońcem-od-5-zł.-Na-Wegę-i-Tytusa-do-27.05-godz.-20-!!!! Quote
olalolaa Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 No i zobaczyłam dzisiaj Przyjaciela Psa w sklepie i odrazu kupiłam, Oleczek jest :) Pani, ta chyba ktora zgodziłą sie umiescic Oleczka napisała bardzo fajny tekst.. Trzymajmy kciuki, zeby telefon dzwonił od jakis fajnych osóbek :) wrzucam ogłoszenie: Quote
Dzika_Figa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Super! Dzięki za skan! Trzymam kciuki, żeby poskutkowało!!! Quote
olalolaa Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Szarotka napisał(a):To o Olku juz w gazetach nawet pisza ;);) no a jak ;) sławny będzie:loveu: Szarotko, gdzie mozna poogłaszać podhalana z częstochowskiego schroniska? Psiak jest taki fajny... Quote
Szarotka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Mowisz o Admirale ?? on ma watek u nas. Problem polega na tym, ze ostatnio podhalany nam sie posypaly jak z dziurawego worka i chyba teraz mamy ok. 5 na tymczasie, wiec juz nie damy rade przez jakis czas nastepnego. Mysle, ze trzeba by mu robic caly czas ogloszenia na internecie i moze jakies w darmowych gazetach, no i wstawic na nasza klase i face book i gdzie sie da. Dobry tekst i piekne zdjecia mile widziane. :):) Quote
J_ulia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Jak tu się w tym pysiu nie rozkochać... Oluś ma niesamowity urok i ten jego wyraz pyszczka... wiecznego zdziwienia... cudo... Quote
olalolaa Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='J_ulia']Jak tu się w tym pysiu nie rozkochać... Oluś ma niesamowity urok i ten jego wyraz pyszczka... wiecznego zdziwienia... cudo...[/QUOTE] Trzymajmy kciuki zeby ktos sie zakochał na dobre i złe :):) Quote
olalolaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 i co tak cicho u Olka:diabloti: Dzisija widziałam sunie w schronisku, normalnie identyko jak Oluś.. I mi sie przypomnial za tymi kratami. Dzika_Figo, nie ma zadnych wpłat? Przypominam ze jest koniec maja, nie ma jeszcze wpłat od: kakaicezar furciaczek ( brakuje mi za maj i marzec?) sacredPIRANHA brakuje za maj i kwiecień Był jakiś telefon dziwny o Oleczka, byłam w szkole i nie mogłam rozmawiać kazałam zadzwonić o 15, Pani pozniej powiedziala ze ma inna oferte, a na nastepny dzien mialam polączenia nieodebrane z tego numeru... Mam nadzieje ze w koncu zadzwoni 'TEN' domek :D Musimy chyba jakos Olka jeszcze promowac.. ja juz nie wiem jak. Lilko allegro jeszcze jest? I co tam u Olusia słychać moze nam kaskadaffik cos napisze ;) Quote
magenka1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 ja dzwoniłam do Pani Joasi, Olek ma się dobrze, zawsze coś tam pogryzie ale jest kochany, nie jest to piesek którego można wzjąść na kolanka i miziać ale jest kochany Quote
olalolaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 no Szarotko opczywiście ze by sie przydal.. juz troche Olus czeka, niestety ale trudny z niego pies, musi go ktoś wziasc kto sie będzie z tym wszystkim w pełni swiadomie liczyl, nie chcialabym zeby Olke tfu tfu wrocil kiedykolwiek z adopcji! Quote
Dzika_Figa Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Przepraszam, zapuściłam trochę kwestię rozliczeń. Dziś albo jutro przysiądę i posprawdzam, czy cos dla Oleczka przyszło. EDIT: niestety, żadnych wpłat na dzieciucha nie było od ostatniego rozliczenia Quote
martini77 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Witam. Ja jutro zrobie przelew na czerwiec. Pozdrawiam Olka. Quote
lilo Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ciotki przepraszam za offa ale tu bardzo pomoc potrzebna http://www.dogomania.pl/threads/186636-Bernardyn_Bernardynka_-NIE-mog%C4%99-si%C4%99-UJAWNI%C4%86-bo-ZNIKN%C4%98!_pomocy!_-_dt_hotel_Zd%C4%85%C5%BCymy/page7 moze ktos zajrzy... Quote
magenka1 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Zobaczcie znalazłam braciszka Oleczka: źródło: http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/artykul164908,23.html Quote
Recommended Posts