olalolaa Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 ok ;) to dopisuje 150 do wplat jednorazowych Quote
magenka1 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 liiak_a bywasz w schronisku w Częstochowie? Jakaś sugestia? Quote
koss Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 FIDZE POWIERZYŁABYM SWOJE KONTO BEZ ZADNYCH ZASTRZERZEŃ- TO DOBRZE ZORGANIZOWANA I ODPOWIEDZIALNA " BABA":):):) Ale nikt nie wyda psa ze schronu do hoteliku- KTOŚ ???? ?MUSI ZAADOPTOWAĆ malucha i zawieśc do hoteliku- sama mam na " koncie "z 8 takich adopcji - a że mam sunię i piesa, zawsze wszystko się zgadza- prócz masci i psich gabarytów. Są deklaracje , jest osoba chętna do trzymania kasy - a o to bardzo trudno - KTO CZUJE SIĘ ODPOWIEDZIALNY ZA TO DZIECKO.???? OBbiecuję zrobić bazarek ale ciut pózniej mam teraz matury próbne do sprawdzenia i paskudną grypę, w kwestii ogłoszeń, allegra też podtrzymuję deklarację - teraz proszę wyciagąc malucha. Quote
Szarotka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Mysle, ze oprocz Lilki napewno sa inne osoby z Czestochowy. Quote
olalolaa Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Dokładnie- teraz szukamy tylko osoby ktora go wyciagnie. Przykro mi ze nie moge to byc ja, ale mialam juz nieprzyjemnosci z TOZ-em, w zwiazku z wyciaganiem psow.. Postaram sie popytac, czy ktos sie zgodzi adoptowac psa. Quote
magenka1 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 może to głupie pytanie ale aby wyciągnąć małego trzeba być osobiście w schronie ze swoim dowodem osobistym? Quote
lilk_a Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ja mogłabym go wyciagnąć ze schroniska ...ale jak ? mam sukę w domu która jest agresywna do innych psów , ojca na górze , który nie zgodzi się nawet na cień następnego psa i psa rodziców też wariata ... nie mam możliwości zatrzymać go nawet na krótko ..... no chyba że na parę godzin ale też nie bardzo wiem jak .... pomyślę nad tym jeżeli trzeba by było go tylko stamtąd wyciągnąc , zaadoptować na moje nazwisko to być może ....piszę być może mogłabym to zrobić ...ale przetrzymać go nie mogę nawet chwili , nie w zimie , kiedy nie mogę odizolować psa od nadpobudliwej suki jeżeli Ola sprawdzi czy Largo jest jeszcze w schronisku i będzie pewny transport , wszystko ustalicie to mogę wystąpić jako figurant ale tylko wtedy kiedy nie znajdziecie nikogo innego Quote
magenka1 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 lilk_a rozumiem Cię ja sama mam trzy psy w domu i jak bym przyprowadziła 4 to bym znalazła się na ulicy taka jest prawda, rodzina i tak mnie już uważa jak dziwaczkę a ojciec każde mi szukać męża zamiast pomagać psom wiec cioteczko rozumiem Cię Quote
olalolaa Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 zeby adoptowac psa trzeba miec dowod. Ja mysle ze moznaby to tak dograc ze ktos psa zaadoptuje, ja moge go 'przejac' odrazu,jesli bym go zawozila do hoteliku. Wiadomo ze chyba nie pojedzie sie z nim odrazu w droge, moglby byc u mnie dzien-dwa. Mam dwie swoje suki, nie sa agresywne do innych psow, a on raczej mysle zeby lepiej sie chyba czul w towarzystwie psow. Tak jak na niego patrzalam w schronisku, kiedy byly psy w boksie stal przy kratach i moznaby powiedziec ze zachowywal sie normalnie, gdy tylko koledzy wychodzili na spacer, wkraczal ' czlowiek' on wedrowal do budy... Quote
Szarotka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Moze jest jeszcze ktos z Czestochowy co ma lepsze warunki. Mam pytanie czy jest na watku ktos z Warszawy, bo trzeba przeprowadzic dwie wizyty przedadaptacyjne: jedna kolo bielan a druga w centrum i szukamy dwoch osob. Sa dwa domki dla pieskow. Quote
Ewcia38 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ola wydaje mi się ,że jednak suki są dla niego lepszym rozwiązaniem. Każdy pies będzie chciał go zdominowac...więc w jego przypadku stawiam na zdecydowanie suki....przecież suki go nie będa domonwac...co najwyżej pokaża miejsce w szeregu gówniarzowi...On jest tak przerażony ,ze ulegnie każdemu psu...a wszystko co jemu potrzeba teraz TO WIARY W SIEBIE!!! Psy mu w tym nie pomoga....tylko suki. Quote
olalolaa Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Szarotko- wydaje mi sie jednak ze u mnie bedzie mial bardzo dobre warunki, tak jak pisalam, wiem ze w towarzystwie psow on czuje sie lepiej, ludzi panicznie sie boi. Quote
Emigrantka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 O jak fajnie ... ruszylo sie u malucha cos :D To byle do soboty? Ode mnie deklaracja stala, 25 zl mieiecznie od lutego Bo ten maly to moj ermmmm ziomal...... Do gory maluchu, bedzie dobrze. Ruszy ktos gdzies spis deklaracji na Malego? Zebysmy wiedzieli jak psie stoi finansowo? Sorki ale to imie Largo mi jakos za diabla do niego nie pasuje, w ogole..... Quote
Szarotka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 olalolaa napisał(a):Szarotko- wydaje mi sie jednak ze u mnie bedzie mial bardzo dobre warunki, tak jak pisalam, wiem ze w towarzystwie psow on czuje sie lepiej, ludzi panicznie sie boi. To czekam na dalszy rozwoj wydarzen. Moja suka uwielbia szczeniaki, poprostu je kocha :):) Quote
lilk_a Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Szarotka napisał(a):To czekam na dalszy rozwoj wydarzen. Moja suka uwielbia szczeniaki, poprostu je kocha :):) no to nie taki szczeniak ... już trochę podrośnięty :) Quote
Emigrantka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ermmmm no wlasnie - im mniejszy tym lepszy a ten wcale taki maly nie jest ;) Quote
malibo57 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A dzień dobry! Jak sytuacja? Chyba pierwszy post nieaktualny? Quote
zuziaM Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 magenka1 napisał(a):Trochę podsumowania: Ktoś wspomniał o hoteliku u Zuzi już tam napisałam czy gdybyśmy uzbierali pieniądze czy by go przyjęła. Koszt to 300 do 450 zł m/c. Nasz kochany nazywa się LARGO (przewijało się te imię na wątku) chyba tak już zostanie. LARGO musi mieć szczepienia, myślę, że w schronisku szczepią wszystkie psy? Tak, dostalam PW. Dokladnie, to 350,- zl na miesiac. Musi miec szczepienie p. wsciekliznie i ze soba tabletke na robale ( ja woze kupy zawsze do badania i jesli psiak zarobaczony, to podaje ja od razu, a jak nie - to za jakis czas profilaktycznie ). Prosze o zajrzenie na moj watek hotelowy ( w podpisie ). Tam sa zdjecia kojcow, jak wygladaja w tej chwili. Zebyscie wiedzialy, czym dysponuje obecnie. Miejsca beda sukcesywnie przybywac razem z nowymi budowanymi stale budami. Obecne 6 jest juz zarezerwowanych, kolejne beda ok. 20-tego stycznia i wtedy psiak moglby przyjechac. Quote
magenka1 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 olaolaa proszę dopisz deklarację Emigrantki 25 zł dziękujemy :) mamy stałych deklaracji dopiero 95 zł!!! Brakuje 255 zł :( Emigrantko powiem szczerze, ze te imię też mi trochę nie pasuje to psiuni może masz jakieś na myśli??? teraz to chyba szukamy dalszych sponsorów!!! Nie wiem czy rezerwować te miejsce u ZuziM co robić dalej? Czekamy do soboty co napiszę Olaolaa? Quote
Emigrantka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Jemu trzeba jakies takie imie nie wiem... mocne..... Mialam kiedys ONka ktory mial na imie Oscar Ola tego wypatrzyla, moze Olek? Largo w ogole nie pasuje do tego dzieciaka.... (nei bijcie) Quote
Emigrantka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Oooooooo szarotka wstala? ja dzisiaj na rzesach do pracy dojechalam.. zeby sie 7.5 godziny na Dogo opier...c ;) Quote
magenka1 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 nie będziemy bić, OLEK co Wy na takie imię cioteczki??? Quote
Recommended Posts