Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magenka1 - wolałabym nie zbierać, przemyśle to jeszcze.. jesli kogos interesuje dlaczego to napiszcie na pw. Pomoge w ew transporcie jesli sie uda, zadeklaruje tez cos

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Arial]12 WOLNYCH MIEJSC [SIZE=4]- Hotel u zuziaM - tel. 0695 555 221 [/FONT]
HOTELIK u zuziaM ....... zdjecia kojcow w poscie nr 290

POLECAM !!!!!!!!!!!!!:lol:
Transport zawsze wychodzi.
Deklaruję 25 zł - stała opcja, postaram sie użebrać coś jednorazowo wśród przyjaciół- ( ale dopiero co skończyłam zbiórki...)
Obiecuję pomóc w allegro, napiszę tekst do ogłoszeń, ALE BŁAGAM ZABIERZ GO ......, WYCIAGNIJ, PÓKI NIE JEST ZA PÓZNO, psy nie idą za TM. - idą do utylizacji....
Mam psa - uratowanego od azylowego zagryzienia , była zupełnie dzika, jest nadal półdzika - po prawie 2 letnim pobycie u mnie, wiem, jakie to trudne - starać się zaprzyjaznic z takim psem , ale wiem,ze był to ostatni moment dla mojej Zoski - wariatki, boję się o tego malucha, bardzo ..
Proszę nie zostawiajmy go

Posted

Przepraszam, że się mieszam, ale nie ma kogoś jeszcze na dogo z Częstochowy, kto by mógł zaglądnąć do tego psiaka? Przecież do schroniska chyba można po prostu wejść szukając sobie psa do adopcji? To schronisko nie wygląda jakoś przerażająco http://czestochowa.schronisko.net ... Tego psiaka rzeczywiście szkoda, jeśli sa już jakieś deklaracje wpłat (ja tez moge coś dorzucić) to zabierzcie go stamtąd do jakiegos dobrego płatnego DT, przeciez taki mlodziak ma szanse sie szybko zsocjalizować a jest ładniutki.. ludzie lubią takie ładniutkie psy... Wiem że tak łatwo gadac siedząc przed kompem ale na tym wątku się niewiele rusza a na innych czasem błyskawicznie organizowana jest pomoc w trudniejszych przypadkach. :(

Posted

Jestem - koss właśnie dała mi znać.
Jutro postaram się poprzeglądać wątek. Biedna psina - serce się kraje jak się patrzy w Jego oczy.
Dam znać po 10-tym stycznia czy mogę jakoś wspomóc malca (jednorazowo lub na stałe).
Gdyby coś, to mnie ścigajcie-postaram się coś wysłupłać dla malca a jautro porozsyłam wątek po znajomych z Dogo.

Posted

Witam, Koss mnie tu nakierowała...
Ech i nie wiem jak moge pomóc, banerki widzę, są, finansowo chwilowo jestem... no szkoda gadać
Na razie zapisuje sobie wątek, będę tu zaglądać i trzymać kciuki mocno mocno.

Posted

Jak nikt nie chce to mogę ja, bo mam puste konto. :diabloti:
Yyy, znaczy, że mi będzie stosunkowo łatwo nad tym zapanować, miałam na myśli :roll:
Ale uprzedzam, że do Częstochowy mi bardzo daleko i i tak ktoś inny będzie musiał monitorować sytuację.
Więc traktujcie mnie jako ostateczność.

Posted

Olaolaa zalozyla watek wiec chyba tylko ona moze pierwsza strone edytowac?

Jest pare deklaracji porozrzucanych po watku, trzeba to jakos zebrac w kupe i razem w jednym poscie trzymac?

Ja jestem za daleko, konto mam nie w Polsce wiec zbierac nie moge - zreszta trzeba tego Malego najpierw stamtad wyciagnac a to moze zrobic tylko ktos kto jets na miejscu.

Bez sensu jest sciaganie ludzi, odbijanie watku jak nic praktycznego sie tu jednak nie dzieje?

Ktos to ruszy z praktycznej strony - ja naprawde nie mam jak, nie mieszkam w Cz-wie od 20 lat, nawet w Polsce nie mieszkam.

No to kto chetny na rozkrecenie i wywleczenie tego psiego dziecka stamtad?

Posted

Ja moge pojechac go zobaczyc, czy w ogole jeszcze tam jest - w sobote, po prostu wejde w godzinach na adopcje tak jak ktos pisal. Potrzebny jest ktos kto go wyciagnie, byc moze ja zorganizuje transport. Dzisiaj zbiore te deklaracje i edytuje pierwszy post. Dziękuje Wam za pomoc, sama nie dam rady nic zrobić..

Posted

Trochę podsumowania:
Ktoś wspomniał o hoteliku u Zuzi już tam napisałam czy gdybyśmy uzbierali pieniądze czy by go przyjęła. Koszt to 300 do 450 zł m/c.
Nasz kochany nazywa się LARGO (przewijało się te imię na wątku) chyba tak już zostanie.
LARGO musi mieć szczepienia, myślę, że w schronisku szczepią wszystkie psy?
Z stałych deklaracji jest:
magenka1 - 15 zł
kaakaicezar 20 zł
koss 25 zł
Doda M -10 zł
= 70 zł
kto jeszcze:cool3: ???
może coś nam zaoferuje skarbonka kunelkowa:oops:
Nasuwają się pytania czy schronisko wyda Largo i na jakich warunkach?
Co z transportem? (olaolaa coś wspominała, że w miarę chyba możliwości?)
I najważniejsze musimy mieć kogoś kto jest w Częstochowie i będzie doglądał sprawy.
Co jeszcze?

Posted

Dzika_Figa by zaproponowała swoje konto bankowe z góry dziekujemy
Sama bym zaproponowała ale ja dostaję wypłatę do ręki (choć wydział ekonomiczny mnie ściga żebym założyła).
Planuję zrobić malutki bazarek mam dobry krem i wodę perfumowaną nie wiem ile z tego będzie.

Posted

Wkleje te deklaracje do pierwszego wątku, w schronisku obawiam sie ze nie wydadza go jesli beda wiedziec ze potem bedziemy dla niego szukac domu. Trzeba go zaadoptowac. Tak jak kazdego psa ze schroniska. Na razie umowmy sie- ja jade w sobote i sprawdzam czy on tam jest jako prywatna calkiem osoba.. Co napisac w temacie? zeby kogos ruszalo i bylo wiecej deklaracji?

Posted

A ja dziś miałam przypadkową, aczkolwiek bardzo miłą rozmowę telefoniczną w sprawie "uciekinierki Miszki" - to rudowłosa piękność zabrana ze schroniska która po 5 dniach nawiała na gigant.
Podczas rozmowy okazało się że siostra mojej rozmówczyni mieszka w Częstochowie. Dziś wieczorem zaproszę dziewczyny na wątek. Byż może nasz szczeniak będzie miał kolejną ciotkę do odwiedzin w schronie. Odezw sie wieczorem.

W górę psiaku !!!

Posted

olaolaa zrób tak jak napisałaś idź i zobacz małego, jeśli chodzi o tytuł to ja pomyślę nie jestem w tym dobra....
Napisałam do mosi
znajdę jeszcze Lilka i też napiszę
Cioteczki bierzmy się za naszego Larga!!!!

Posted

ja mam 150 zł na Omene, ktora wyciagalam ze schroniska i byla u mnie, w ostatecznosci po tygodniu wzieli ją moi dziadkowie, kasa byla na sterylizacje, ale na razie sie wstrzymujemy, jesli bedzie sterylizowana to sami ją wysterylizują. W takim razie moge oddac te pieniazki na Largo, Lilk_a czy Ty sie zgadzasz? bo to chyba Ty je zebrałaś na bazarku dla innego psa? Transport pod Warszawe raczej uda mi się załatwic, nie wiem tylko czy bedzie tyle kasy na bezyne ale to jeszcze troche czasu jest.