Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj bidulka... właśnie jak się zaczęło wszystko zmieniać na lepsze w jej życiu.:-(
Zupełnie jak staruszek Timur, który znalazł wspaniały kochający dom, ale niedługo się nim cieszył, bo po operacji usunięcia guza jądra odszedł za TM...
Tak jakoś jest, że te starsze psiaki jak się je wyciągnie ze schroniska często zaczynają się sypać... jakby wiedziały, że już mogą...bo w schronie trzeba się było trzymać za wszelką cenę, a tu bezpiecznie i już nic nie trzeba...

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj DzikaFiga chyba masz racje...w schronie musze jakos sie trzymac... walcza jak moga nawet gdy juz nie moga a pozniej....

Strasznie podle sie czuje, Lady juz niby bylo lepiej :(

Olek - trzymaj sie chlopak....

Posted

Oj co za zła wiadomość :( płakać sie chce.. biedna staruszka, mam nadzieje ze juz nie czuje bólu i samotności za TM ;(

Mama ma sie dobrze, juz rany praktycznie zagojone ;) Olek dzisja zwymiotował.. nie wiem czemu, suchego nie zmieniłam mu odrazu, je pomieszane jeszcze, ale poza tym czuje sie dobrze, jak dzisja wróciłam do domu starsznie sie cieszył, nawet dał sie pogłaskać i.. ucałować w nosek :D:D ;)
Emigrantko tez znam ten sposób z tabletkami, do tego jeszcze głaszcze gardło psu, zeby pokłknął szybciej, niestety u Olka to sie nie sprawdza, on nie da sobie przeciez tak otworzyc pyska, przytrzymac.. wrzucam mu pokruszoną ta tabletke (bo jest dosyc duza) razem z suchym albo gotowanych, je az sie uszy trzęsą.. kiedyś nawet zjadł ją samą. Pogryzł sobie i wszamał hehe ;) wie chłopak ze to dla jego dobra :)

Posted

Dobrze ze z Olkiem ok wszystko bo nie dosc ze wczoraj Lady to jeszcze tez Debek, stary slepy On-ek w nocy z przedwczoraj na wczoraj :(

A Debka nawet nie zdazylismy ze schronu wyciagnac i tam biedaczysko umarl :(

Dziewczyny ja nie zapomnialam o Olku, ja tu zagladam tylko mi sie bid uzbieralo pare ktore potrzebuja wiecej zaangazowania.. a Olek bezpieczny i bogaty chlopak juz "z domu" jest to wiem ze o niego nie musz sie tak martwic ;)

Buzka - i jak czasem mozecie to.. podrzuccie chociaz do gory ktorys z moich banerkowych bid... Dzieki

Posted

Do wymiotów doszła biegunka, i to bardzo rzadka.. na razie go przegłodze, mam nadzieje ze leki nie będą potrzebne. Ale ogólnie jest wesoły, bawi się, i jest coraz lepiej, juz tak nie ucieka często jak chce sie go pogłaskać ;) szkoda mi go ze będzie musiał w hotelu sie przyzwyczajac do nowej sytuacji znowu :( ale latwo domku mu sie nie znajdzie niestety..

Posted

[quote name='olalolaa']aa ma juz Olek jakies ogłoszenia? Dzika_Figo doszły te zdjęcia które chciałaś jakos ładnie obrobic? na meila wysyłałam[/QUOTE]

Olu doszły, przepraszam, ostatnie trzy dni leżałam w łóżku z temperaturą bliską 39 i po szklankę wody nie miałam siły sięgnąć... zrobię te obrazki, jak obiecałam... ale troszkę cierpliwości...

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Olu doszły, przepraszam, ostatnie trzy dni leżałam w łóżku z temperaturą bliską 39 i po szklankę wody nie miałam siły sięgnąć... zrobię te obrazki, jak obiecałam... ale troszkę cierpliwości...[/QUOTE]
nie ma sprawy, zdrowiej szybciutko ;) Olek cierpliwy hehe, chcociaz zaczyna troche rozrabiać :D:diabloti: lubi targac wszelkie szmatki, ścierki, gąbki, ubrania.. pościel... :shake::angryy: :lol: ale wybaczamy mu hehe :loveu: na spacerkach ma energi za trzy psy.. ciagnie skubany, juz sie przyzwyczail do obrozy i smyczy. Aa i jest agresywny do innych psów :shake: jak juz zobaczy z daleka to najezony idzie i chce sie rzucac.. Nie zdązylismy jeszcze sie zorientowac, ale jak jest suczka, to sie chyba troche uspokaja, nie wiem, mnoze to taka jakas trauma ze schroniska, byl w boksie z samymi psami, i dalej chce walczyc.. ?

Posted

Już mi lepiej, postaram się do jutrzejszego wieczoru z obrazkami wyrobić.
Co do siemienia lnianego, to z uwagi na duza zawartośc błonnika polecałabym je raczej w przypadku zaparcia.
Na biegunkę najzwyklejszy węgiel leczniczy najlepiej działa na psiaki - i chętnie zjadają, bo słodki.
A jak Olka brzuszek? lepiej?

Posted

zaraz będę wrzucac nowe fotki tylko troche to potrwa bo duzo nacykanych musze powybierrac ladne ;) Olek ma ostatnią wizyte w czwartek, będziemy go tez szczepic bo najwyzszy czas.. Do hotelu moze pojedzie w ten weekend, zobaczymy jak to sie wszystko rozwiąże. Musze jeszcze dokładnie porozmawaić z P. Joasią.

Posted

Cioteczki jak ja tego Olka uwielbiam strasznie szkoda, że domu mu nie mogę dać , mam trzy psy w domu i już jestem uważana za dziwaczkę.
Olu ile ja Ci kasy musze wysłać na przesyłkę za kosmetyki?

Posted

A co tam jak na Ciebie patrzą ;) wazne ze Ty sie dobrze z tym czujesz hehe, u mnie tez tak jest, mam dwa psy w bloku i sie dziwnie patrzą.. dzisja jak wyszłam z trzema na raz, to sie jacys robotnicy na głos smiali ze mnie :/ a radziłam sobie :D to nie wiem o co im chodzi.. U mnie na osiedlu są dwa wielkie bernardyny w bloku, to juz chyba lekka przesada..

magenko właśnie nie mam pojęcia jak to wysłać, czy listem poleconym sie nadaje? to chyba będzie wtedy koszt ok 4,50zł, kupie koperty bąbelkowe, bo podobno takie są? czy wysyłać paczkami?

Posted

Ola są koperty bąbelkowe i takie najlepsze, poleconym do 50 gr kosztuje 3,75 zł nie wiem ile to może ważyć ale myślę, że 5 zł to powinno starczyć, wyślę dopiero w czwartek

Posted

słuchajcie z tego co się orientuje to pare osób jeszcze nie wysłało deklaracji, czy te pieniądze dotrą powiedzmy do połowy miesiąca czy ktos sie nie daj boze wykruszyl z deklarcji stałej? Mamy jak na razie duzo na koncie, ale jesli Olek pojedzie do hotelu to sie zacznie wydawanie kasy.. potem jeszcze kastracja, niedlugo szczepienia itd

olga7 - 5zł
sacred PIRANHA - 10zł
szarotka - 20zł
Ciencienia - 10zł
magenka z tego co pamiętam wysyłaś?

Posted

Ojć, wiem, ze jeszcze nie wysłałam, ale pisałam przy deklaracji, że pierwszy przelewik pójdzie od lutego, bo kwota zadeklarowana to polowa z tej, którą przelewałam na Ogryzka u Biafry, a przelewik na niego w styczniu poszedł. Więc moje 10 zika na Olka będa szły od lutego,każdego 4 dnia miesiąca :)

Posted

Wszystko widze w porzadku?

Ola bedziesz ryczeeeeeeeeeeeeeec za Oliem oj bedzieszzzzzzzzzzzzzzzzzzz heheh

Moje deklaracje beda 1 lub 2 kazdego miesiaca - to tak zeby bylo jasno.... dlatego prosilam zeby moja pierwsze stala od razu pod "luty" zapisac...

Buzka