olalolaa Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 A Olek bardzo dobrze :D juz prawie nie załatwia się w domu, wytrzymał całą noc, na spacerku robi to co moja Lara, jak ona zaczyna szczekać to on tez ;) Jestem sama pod wielkim wrazeniem jak na niego patrze, zmienia sie niesamowicie chłopak, to pewnie za sprawą tego ze jest młodziutki ;) wcina ile popadnie, chce nawet kraść ale nie udaje mu sie:mad:;) tak jak w czwartek zakładałam mu kaganiec 10 minut.. tak teraz 30 sekund :D popiskuje jak chce isc na spacer. Śpi z nami na lozeczku, wygłupia sie ale tylko z larą.. wieczorem włącza im sie adhd i nie mozna zasnąć ;) dzisija wrzuce jakies jego nowe fotki ;) a co na wątku tak cicho? ja nie mam za duzo czasu zeby tu siedziec ale prosze Olka ogłaszac gdzie sie da moze uda sie znalezc mu domek?? Quote
Emigrantka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Ola na watku cicho bo Olek bezpieczny i ma kase w skarpecie a bid nowych sie wysypalo az.... az strach. Wiec wszyscy lataja po Dogo i pomagaja jak sie da tam gdzie najbardzej potrzeba.... Domek dla Olka to byloby idealne rozwiazanie oczywiscie...... Czy ma gdzies ogloszenia? Jezeli nie to trzeba bedzie Furciaczka poprosic....Ona expresowo ogloszenia robi Wymyziaj Okla i moze jakies jedno zdjecie na stojaco? ehhe BUZKA Quote
olalolaa Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Ja na razie nie robiłam zadnych ogłoszeń Quote
magenka1 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 ja akurat dzisiaj mam mieć gości Ale cieszą mnie wiadomości o Olku Ola jak będziesz miała czas to napiszę trochę rozliczenia, ile poszło pieniędzy na weta, na wyprawkę trzeba trochę rozliczenia zrobić żebyśmy wiedziały na czym stoimy. I też bym chciała zobaczyć zdjęcie Olka na stojąco Quote
olalolaa Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 właśnie musze prosić o przelew od Dzikiej_Figi Wyciagnięcie Olka- 30zł wyprawka - 59zł (miski 17, kaganiec-14, smycz-19, obroza-9) razem 89zł wrzucam skany paragonu i dowodu wpłaty :http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/421807f9e56d40df.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1344ea5a941846cb.html Quote
olalolaa Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 właśnie musze prosić o przelew od Dzikiej_Figi Wyciagnięcie Olka- 30zł wyprawka - 59zł (miski 17, kaganiec-14, smycz-19, obroza-9) razem 89zł wrzucam skany paragonu i dowodu wpłaty :http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/421807f9e56d40df.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1344ea5a941846cb.html Quote
magenka1 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 no to ja wieczorem jak pozwolicie torchę podliczę , teraz już muszę wyjść z dogo, Miłej niedzieli ! Quote
olalolaa Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 w sumie na koncie mamy teraz; jednorazowych wpłat - 590zł z dekjlaracji stałych - 315zł kilka osób jeszcze nie wpłaciło. na ta chwile na Olka poszło 89zł, takze jest 501zł na wydatki ;) Quote
Emigrantka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Ola mykaj na ten spacer i zrob mu zdjecie na stojaco hehehe Quote
Emigrantka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Magenka - TY masz miejsce na jeszcze 1 banerek w podpisie....... Quote
olalolaa Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Mam juz zdjęfcia na stojąco hehehe będą pozniej, bo aparat rozłądowany, musze go podłądowac i wrzuce Quote
furciaczek Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Jak ktos skleci tekst do ogloszen to chetnie pomoge :) Quote
Emigrantka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Ze tak niesmialo zapytam - czy ktos jest w kontakcie z Joasia (Hotel Terier)? Miejsce bylo zaklepane dla Okla w Hotelu Terier, lepszego wiecie ze sie znajdzie. Czy ustalone bylo jak dlugo beda na niego czekac zanim wezma inna psia bide? Czy to miejsce dla Olka jeszcze tam jest? Kiedy jedzie? Quote
magenka1 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Emigrantko mam jeszcze jedno miejsce wolne i wkleję je jak trochę czasu będę miała teraz mam jeszcze gości ale wchodze na dogo sprawdzić co słychać :) Ostatnio z Panią Joasią kontaktowała się Ola więc ja nic nie wiem, Quote
Emigrantka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Nie chcialabym zeby to miejsce Olkowi przepadlo - po to zadeklarowalam sie tu po uszy i Nikus zrobil przelew wczesniej ze swojej kasy zeby TAM wlasnie Olek jechal. Dajcie znac jak sprawa stoi bo wiadomo ze psich bid jest tu cala masa i miejce wiecznosc czekac nie bedzie. I jeszcze, na 1 stonie pisze ze koszt hotelu to 310. Dopiszcie prosze - "plus karma". Potrzebujemy na to jeszcze pare groszy stalych deklaracji - ja nie wiem ile miesiecznie Olek zje i ile to bedzie kosztowalo? Quote
Dzika_Figa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Olu - przeleję Ci co trzeba tylko daj numer konta. Postaraj się tez porobić Olkowi jakieś zdjęcia na spacerze i wyslij mi mailme, to je obrobię, dodam ramkę, gwiazdki śniegowe itd, żeby było słodko i zwracało uwagę. Quote
Dzika_Figa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Emi, ja deklarowałam 30 na karmę, więc nie wiem brakuje może jeszcze 15... tak żeby było pewne że chłopak głodny nie będzie chodził Quote
magenka1 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 No i trzeba napisać jakiś dobry tekst Może trzeba kogoś poprosić ktoś na dogo ładnie piszę Quote
Dzika_Figa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Ja mogę spróbować. Tylko uprzedzam, że jestem wyznawczynią teorii, że tekst powinien być krótki i treściwy, a nie dłuuuuuuugi i smętny. Quote
Dzika_Figa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Co powiecie na to? Olek to młody pies po przejściach. Urodził się i wychował w stadzie na wpół dzikich psów, koczujących na giełdzie. Kiedy miał koło ośmiu miesięcy, został złapany i umieszczony w schronisku dla bezdomych zwierząt. W tej chwili Olek ma około 11 miesięcy i mieszka w domu tymczasowym. Jest trochę zdziczały i wymaga wiele uwagi i pracy. Ale jest młody, szybko się uczy i bardzo się stara. Robi ogromne postępy z dnia na dzień ! Nauczył się już załatwiać tylko na spacerach. Olek szuka doświadczonego, odpowiedzialnego, kochającego i pełnego zrozumienia domu, w którym "zrobi się z niego psa". Dobrze się czuje w towarzystwie, dlatego najchętniej zamieszka z innym psem, który przyjmie go serdecznie i pomoże mu nauczyć się funkcjonować wśród ludzi. Czy znajdzie sie ktoś, kto da Olkowi szansę? Ten psiak naprawdę na to zasługuje. Quote
lilk_a Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 można jeszcze dodać informację o jego wielkości i konieczne dobre zdjęcia z bliska, Olu zrób mu sesję zdjęciową :) dla mnie tekst jest dobry :) Quote
Dzika_Figa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 No jasne, oprócze tego wszystkie podstawowe informacje. Olu, pamiętaj, jak zrobisz zdjęcia to mailem do mnie a ja je obrobie cudnie. Quote
olalolaa Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 tekst super, dla mnie wazne jest to zeby moze miszkal z innym psem(?), on na prawde całkiem inaczej zachowuje sie w towarzystwie psa,a inaczej jak jest sam z człowiekiem. Emigrantko dzwoniłąm do Pani Joasi, wszystko wytłumaczyłam, ze Olek musi jeszcze 2 tygodnie być w Częstochowie itd. Pani Joasia będzie miała go pod uwagą, jest dla niego miejsce, ale jelsi wyskoczy coś pilnego, jakas bida która potrzebuje na juz hoteliku to będzie musiała przyjąć. Trzymam tez kciuki, ze moze znajdzie się jakis domek hmm ;) Zdjęcia łądne będą, postaram się jak mogę, i to tez od Olka zalezy heheh:D Quote
Recommended Posts