Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lilk_a napisał(a):
bo ja tak jeszcze o to chciałam zapytać ..... czy np nie mógłby powstać na Dogomanii wątek Częstochowskiego Schroniska a jeżeli już jest to gdyby można link do niego bo z powodu braku wyszukiwarki nie mogę odnaleźć to może byłaby dobra forma promowania schroniska i pomocy psom, bezpośredniej pomocy ...tak sobie tylko myślę głośno ...miałabym już jedną chętną do współpracy (moją córkę , była z nami ) :)

No... super by bylo.....

Toz to ziomale moje te kudlate i te lyse i wszystkie stamtad.. :D

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olek siedzi sobie w otwartym transporterku , jeszcze niepewny tego co się dzieje, mając coś nad głową i z boku prawdopodobnie czuje się bezpieczniej , nakarmiłam go z ręki suchym jedzonkiem , jadł z ochotą ale bardzo ostrożnie , zaraz zorganizujemy mu kąpiel .... :)

zdjęcia zaraz wrzucę , bo tak trochę na szybko wszystko :)

Posted

nie jest dziki tylko bardzo nieufny i chyba jeszcze przestraszony , daje się głaskać tylko trochę przy tym przywiera do ziemi jutro albo pojutrze idziemy do weta założyć mu książeczkę

Posted

Olek wykapany, nie obyło się bez kłapania zębami i przyłapania ręki ale bezkrwawo tak że ok , transporterek potraktował jako budę i śpi zakopany w kocyk :) , zapytamy weterynarza kiedy go zaszczepić ale myślę że od razu jutro czy pojutrze jak do niego dotrzemy ... wyjechać od nas to masakra jakaś :)

Posted

W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA
ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!!
Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju)
PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!!

Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!!

To apel EMIR, ja też się podpisuję czterema łapami, kto jeszcze ???
Podaj dalej !!!!! tyle możesz

Posted

@olaolaa i lilk_a
Sytuacja półdzikiego psa w schronisku rzeczywiście jest niedobra - ubolewamy jednak, ze cała akcja promocyjna psa (nigdy nie zostało użyte słowo "szum") odbyła się za plecami schroniska. Byc może gdyby skontaktowano się z nami, można byłoby np wykastrowac psa przed jego adopcją, przedstawić osobom na DGM jego przeszłość i zastanowić się, czy taka droga pomocy jak tutaj przedstawiona jest dla takiego psa odpowiednia (pisze o hotelu).
Ale to jeden problem.
Lilk_o - wyraźnie spytałam, czy jedna z osób odbierająca psa pisze (dokładnie tego słowa użyłam) na DGM w wątku Olka. Odpowiedziano mi, ze nie, a jednak okazało się, że prawda jest inna.
W związku z niejasnościami, które towarzyszą adopcji tego psa pytam po raz kolejny i oczekuję szczerej odpowiedzi - czy Olek będzie przewożony do hotelu, czy zostaje w Częstochowie. Bo inne informacje sa tutaj, inne otrzymałam przy podpisywaniu umowy adopcyjnej.
I jeszcze jedna uwaga - proszę przetrzymac psa przez tydzień w domu, poobserwować jak się zachowuje i czy nie odezwą się jakieś kłopoty zdrowotne (np biegunka, o której byłyście informowane) i dopiero psa zabrać do weterynarza na szczepienia i odrobaczania. Wiadomo - gdyby Olek okazał się chory, to leczenie nalezy natychmiastowo podjąć.

Wątek czestochowskiego schroniska i psów w nim przebywających pojawi się w najbliższym czasie. :) Z tą myślą powstał profil schronisko_czest. Także niedługo Was na niego zaprosimy.