Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 lilk_a napisał(a):bo ja tak jeszcze o to chciałam zapytać ..... czy np nie mógłby powstać na Dogomanii wątek Częstochowskiego Schroniska a jeżeli już jest to gdyby można link do niego bo z powodu braku wyszukiwarki nie mogę odnaleźć to może byłaby dobra forma promowania schroniska i pomocy psom, bezpośredniej pomocy ...tak sobie tylko myślę głośno ...miałabym już jedną chętną do współpracy (moją córkę , była z nami ) :) No... super by bylo..... Toz to ziomale moje te kudlate i te lyse i wszystkie stamtad.. :D Quote
lilk_a Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Olek siedzi sobie w otwartym transporterku , jeszcze niepewny tego co się dzieje, mając coś nad głową i z boku prawdopodobnie czuje się bezpieczniej , nakarmiłam go z ręki suchym jedzonkiem , jadł z ochotą ale bardzo ostrożnie , zaraz zorganizujemy mu kąpiel .... :) zdjęcia zaraz wrzucę , bo tak trochę na szybko wszystko :) Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Och - doczekalam sie... Ogladamy z Monika, dawaj wiecej :D Quote
Dzika_Figa Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Ufff czyli nie jest taki ZUPEŁNIE dziki Quote
lilk_a Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 i jeszcze jedno , widać na nim piękne białe pazurki i białe poduszeczki ..... to jeszcze przed przekupstwem jedzonkiem :) Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 O rany.. i on tak ciagle na lezaca psia bida mala? Piekny jest.... kochane malenstwo..... Wymyziaj od nas koniecznie.... Quote
lilk_a Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 nie jest dziki tylko bardzo nieufny i chyba jeszcze przestraszony , daje się głaskać tylko trochę przy tym przywiera do ziemi jutro albo pojutrze idziemy do weta założyć mu książeczkę Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Super psisko, az zazdroszcze ze sama go nie moge wymyziac...... Daj mu kiska w nosek ode mnie....na dobranoc. Quote
lilk_a Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Daj mu kiska w nosek ode mnie....na dobranoc. ryzykować nie będę :):):) może kiedy indziej .......:):):) Quote
Dzika_Figa Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Leży ale nic Lilka nie pisała, żeby sie trząsł jak galareta czy inne histerie odprawiał, więc nie jest źle. Ja się spodziewałam, że będzie gorzej niż to wygląda. Quote
Maada Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Cioteczki wysupłajcie po parę złociszy na te dzielne psie matki, które nie mają sie gdzie podziać : http://www.dogomania.pl/threads/177764-Dwie-sunie-z-maleA-stwami-POMA-Z-JE-URATOWAAE-Potrzebne-WSPARCIE-FINANSOWE/page26 (watek jest o dwóch ale od dzis jest tez trzecia bidka z 6 szczeniaczkami - wszystkie suńki!- na razie na mrozie BO NIE MA KASY!!!! :( ) Pokażmy co to jest SOLIDARNOŚĆ KOBIECA! Quote
Maada Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 LINK DO PIERWSZEGO POSTA: http://www.dogomania.pl/threads/177764-Dwie-sunie-z-maleA-stwami-POMA-Z-JE-URATOWAAE-Potrzebne-WSPARCIE-FINANSOWE Popatrzcie na te śliczne smutne mordy... :( Quote
olalolaa Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Oleczek śliczniutki jest zobaczcie :D:D:D Quote
lilk_a Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Olek wykapany, nie obyło się bez kłapania zębami i przyłapania ręki ale bezkrwawo tak że ok , transporterek potraktował jako budę i śpi zakopany w kocyk :) , zapytamy weterynarza kiedy go zaszczepić ale myślę że od razu jutro czy pojutrze jak do niego dotrzemy ... wyjechać od nas to masakra jakaś :) Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Ja padam na ... pysk.... ide spac - wymyziac Olka na noc ode mnie prosze.... Dobranoc.... syskie was kofafffffffffffffffm ;) Quote
olalolaa Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 uff to teraz pachnący kwiatkami ? :D:D Dobranoc Wszystkim, Oleczku jestes dzielny chłopak ;) Quote
Emigrantka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Zadnymi kwiatkami, Olek to chlopak..... NO... hehhe Quote
olalolaa Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 no drogeria dla niego jest to i kwatkami moze pachnąc hehe ;) co mu zaszkodzi :D Quote
Emigrantka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!! Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju) PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!! Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!! To apel EMIR, ja też się podpisuję czterema łapami, kto jeszcze ??? Podaj dalej !!!!! tyle możesz Quote
Schronisko-czest Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 @olaolaa i lilk_a Sytuacja półdzikiego psa w schronisku rzeczywiście jest niedobra - ubolewamy jednak, ze cała akcja promocyjna psa (nigdy nie zostało użyte słowo "szum") odbyła się za plecami schroniska. Byc może gdyby skontaktowano się z nami, można byłoby np wykastrowac psa przed jego adopcją, przedstawić osobom na DGM jego przeszłość i zastanowić się, czy taka droga pomocy jak tutaj przedstawiona jest dla takiego psa odpowiednia (pisze o hotelu). Ale to jeden problem. Lilk_o - wyraźnie spytałam, czy jedna z osób odbierająca psa pisze (dokładnie tego słowa użyłam) na DGM w wątku Olka. Odpowiedziano mi, ze nie, a jednak okazało się, że prawda jest inna. W związku z niejasnościami, które towarzyszą adopcji tego psa pytam po raz kolejny i oczekuję szczerej odpowiedzi - czy Olek będzie przewożony do hotelu, czy zostaje w Częstochowie. Bo inne informacje sa tutaj, inne otrzymałam przy podpisywaniu umowy adopcyjnej. I jeszcze jedna uwaga - proszę przetrzymac psa przez tydzień w domu, poobserwować jak się zachowuje i czy nie odezwą się jakieś kłopoty zdrowotne (np biegunka, o której byłyście informowane) i dopiero psa zabrać do weterynarza na szczepienia i odrobaczania. Wiadomo - gdyby Olek okazał się chory, to leczenie nalezy natychmiastowo podjąć. Wątek czestochowskiego schroniska i psów w nim przebywających pojawi się w najbliższym czasie. :) Z tą myślą powstał profil schronisko_czest. Także niedługo Was na niego zaprosimy. Quote
Emigrantka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Czekamy na watek Schroniska, napewno bedziemy odwiedzac - sprobujemy rowniez oczywiscie pomoc w miare naszych mozliwosci. Quote
Recommended Posts