magenka1 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 jakie piękne towarzystwo:loveu: a kocurek skąd? Ale rozpustę maja Twoje zwierzaki, chciałabym kiedyś zobaczyć Olka w domku na kanapie. Emigrantko a jak jest ze schroniskami na wyspie??? Teraz w gazecie chyba przyjaciel pies jest nowy cykle, przedstawiane są kraje europejskie i prawa trzymania psów. Oluś to góry kochany!!! Quote
furciaczek Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Matko i tu o wspiarskich schronach temat hihi Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Widok moze i tak... ale Ci co ja znaja to wiedza jaki z niej pies obronny - zalizac moze na smierc No bo przeciez jak jest pies w mieszkaniu to ma przesrane, nie? Na dwor nie wychodzi.......kumpli nie ma (ta chuda to Gosia.Marta) No ale ja taka zakala to musialam sobie psice "isc i kupic", kota zreszta tez.... Ma kocisko juz 10 lat, nerki ma chore ale i tak psice po katach ustawia rudzielec..... No Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Hej Furciaczek.... ;) Dziewczyny pytaja o tutejsze schrony... nawet nie pytajcie. Krotko i na temat - tutaj nie ma Dogo. Reszte jak Furciaczek chce to niech napisze bop ja padam na ryj.... Moze wam "naszego" Bruna opisze..... Quote
Olga7 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 No ale ta Twoja psica -to i tak jak krolowa-matka góruje i panuje nad tą piękną gromadką psow :p.-siedzą jak zaczarowane w kręgu ..:razz:. a to psy prywatne z okolicznych domow na spacerku chyba ? jak ma na imię ta piekna -a jak kot -czemu nie zdradzisz nam ? no i adres podaj -na wszelki wypadek - jakby ktos z dogo szukal dobrej duszy i kąta ...;) heheh- żartuję .. oczywiscie .. :eviltong: Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Pies Zara, kot Tiger (tez tutejszy), adres na priva (jak sie ktos wybiera) - w okolicy mieszkaja jeszcze: Furciaczek ze swoim chlopem i ich wielkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa banda futrzakow Gos ze swoim chlopem i Frytka Gosia.Marta ze swoim chlopem i Lajka (obecnie w Polsce, tylko 3 dni jej zajelo zeby stad wyleciec bo 5cm sniegu spadlo i panika na lotniskach byla) Na zdjeciu "siedzacym" jest Gosia.Marta - wyprowadza Zare z banda innych psiakow jak jestem w pracy....bo pracuje wlasnei jako dogwalker.... ;) Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Dobra - to ile nam dla Olka brakuje? 95 zlotych? To ja ide do wanny a pozniej bede po Dogo lazic i krzyczec do luidzi o te pare groszy..... Quote
magenka1 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 madcat1981 napisał(a):Witam wszystkich:) Ja w sprawie bazarku dla Olka:cool3: - mam prośbę, by osoby, które mają rzeczy do sprzedaży zastanowiły się czy wygodniej jest im przesłać e-mailem zdjęcia fantów (potem będą musiały zająć się wysyłką, w międzyczasie odpowiedziami na ewentualne pytania) czy same fanty do mnie. Dla mnie nie ma żadnej różnicy. I tak już mam w domu magazyn;) Adres e-mail do zdjęć to ten, który podawała Magenka1. Adres do przesyłki podam na pw. Madcat1981 dziękuję, że zajrzałaś i zrobisz nam bazarek. Więc cioteczki Olusia kto ma te fanty odzywać się. Ja przypominam do mnie meila: [email protected] Quote
olalolaa Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Śliczna Twopja sunia, marzy mi sie taka, z czarną maską:loveu::loveu:mmm.. Zostawmy sprawe tego telefonu.. oby bylo wszytsko w porządku. Zobaczymy kiedy będziemy Olka wyciągac, Lilk_ a sie pierwsza zgodzila, jesli by jej nieodpowiadalo, bo tez musi sie zgrac ze mną, to olga7- Ciebie wykorzystamy. Ja na bazarek będę miala to co pisałam wczesniej prowdopodobnie, jutro postaram sie zdobyc :razz: Moge odrazu to przeslac pocztą. Dostałam odpowiedz od Dzika_Figa ( nie wiem chyba dobrze?), będzie zbierac kase. Ale mysle ze zaczniemy robic przelewy jak pies będzie poza schroniskiem??? Bazarek mozna juz zacząć robic, jak tam pasuje. Quote
magenka1 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ola jak jutro już będziesz miała fanty to ja prześlę Ci adres do madcat1981 a co konta nie wiem kiedy płaci się Murce pieniądze czy w chwili przezywania psa czy jak już jest tam.. jutro przejdę się na jej wątek i doczytam. Quote
madcat1981 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Już przesłałam adres do wysyłki. Ja u Murki regulowałam po raz pierwszy opłaty w miesiąc po przybyciu psa a potem systematycznie co miesiąc. Dziewczyna pilnuje terminów i kwot, zagląda i pisze na wątkach, angażuje się w szukanie domków...Bardzo sobie chwalę naszą współpracę. Quote
magenka1 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Już wszystko wyjaśnione :) ich cioteczko dziękuje jeszcze raz :) więc czekamy na miejsce u Murki a potem jedziemy bo małego i najważniejsze brakuje 95 zł! i jeszcze na paliwo dla Oli Quote
olalolaa Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 policzyłam mniej więcej koszty paliwa, wzielam litr za 4,40, tak jakos teraz kosztuje? Wyszło mi ok205 zł, ja mam 150 na Olka, to juz tego nie będę wysylac tylko po prostu pojdzie na paliwo. Potrzebne jest jeszcze 50 zł na transport, i przypomniało mi się.. za psa w schronie trzeba zapłacic, wydaje mi sie ze za takiej wielkosci 30zł. Musimy uzbierac jeszcze na szczepienie, ja juz go odrobacze bo mam kupione tabletki. Tak więc: 50zł - paliwo 30zł - cena psa :angryy: 40zł - szczepienie = 120 zł Mam nadzieje ze ten bazarek duzo pomoze, tylko trzeba to w miare szybko uzbierac.. Nie wiemy kiedy to miejsce u Murki się zwolni, a Olek czeka juz dluuugo :-( Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Cholera, tez nie pomyslalam ze w schronie trzeba bedzie zaplacic..... Czyli w chwili obecnej brakuje 95 zl stalych i 150 (pies, paliwo, szczepienie. odrobaczanie-wole wiecej niz te 120 liczyc na wszelki wypadek....tam jeszcze ktos jednorazowa oprocz Ciebie Olu zadeklarowal na poczatku chyba tez?) Tak? Czy jeszcze cos wyskoczy? Quote
olalolaa Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Jest tylko jezszcze 10zł od olgi7. Juz chyba nic nie wyskoczy, mam nadzieje ze on będzie zdrowy, bez zadnych problemow.. Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 OK - to jak wpadna jeszcze kjakies jednorazowe to dolozymy do Toijej i Olgi deklaracji i to bedzie na paliwo/veta/za psa zaplacic tak? Quote
olalolaa Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 no tak, bo deklaracje stale sa za hotelik tylko. Będzie jeszcze bazarek, więc nie martwmy sie na zapas;) Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Alez... czy wyglada na to ze ja sie martwie? ;) Quote
Nikus Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 a ja lubię dobre zakończenia więc jak coś wam wyskoczy ekstra to Emigrantka wie gdzie mnie szukać:) dołożę jednorazowo i tyle:) Quote
Olga7 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 dorzucę jeszcze 20 zl /w sumie 30 zl teraz -jednorazowo -ale tylko na początek -na podroz /- bo potem najwyzej 10zl/m-c postaram sie -wiecej nie dam rady ..:oops: Quote
olalolaa Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Alez skąd ;) Martwimy sie tylko o deklaracje, bo one muszą byc szybciutko! i zeby nikt potem o Olku nie zapomniał!!! Quote
olalolaa Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 oj :) olga7, super to bardzo duzo.. wyciągasz wlasnie Olka ze schronu:multi: dzięki. Quote
Emigrantka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Nikus, Olga - dzieki wam :D Ola, na pierwsza i edytuj :D Ale fajnie.. nawet sie nie fqurfiam ze rano poniedzialek i trzeba isc do pracyyyyyyyyyyyyyyyyy (zerka okiem na adres Nikusia.... jakby cos... heheh) Quote
Nikus Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Emigrantka napisał(a):Nikus, Olga - dzieki wam :D Ola, na pierwsza i edytuj :D Ale fajnie.. nawet sie nie fqurfiam ze rano poniedzialek i trzeba isc do pracyyyyyyyyyyyyyyyyy (zerka okiem na adres Nikusia.... jakby cos... heheh) będzie dobrze:) fajnie tu u Was:) Quote
olalolaa Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 juz edytowane ;) Ja tez odrazu mam banana jak zobacze ze jest coraz lepiej. kątem oka sie ucze bioologi:cool1: Quote
Recommended Posts