Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olalolaa napisał(a):
Nikus- na razie czekam na odpowiedz od Dzikiej_Figi, czy bedzie zbierala kase ;) Ile Ci się uzbierało?:cool3:

Już sam nie wiem:shake: niedługo zacznę szukać tymczasu;) Oki to podajcie potem ten numer konta. Ja na swoim mam już finanse Stasia oraz Rusałki watek której prowadzę by wyciągnąć ją ze schronu więc w tym wam raczej nie pomogę..

Posted

dzięki Piranha, fajnie ze bedzie to miejsce. Potrzebne tylko jeszcze deklaracje ;)

aaa moze Ty wiesz czy pies u Murki w hotelu musi miec dodatkowe szczepienia? Chciałam sie juz zorientowac, bo jesli tak, potrzebne 40zl tez na ten cel

Posted

wiesz co lepiej naturalnie zeby miał...zawsze to bezpieczniej dla grupy psow jak nowy nabytek jest zaszczepiony...ale wiem ze od nas z zamoscia psiaki jechaly bezposrednio ze schroniska do Murki a więc nie miały nic poza wscieklizną, u Murki mozna je doszczepić ale nie wiem jaki koszt jest u niej tego

Posted

obawiam sie ,że co niektorzy w schronach czytują czesto dogo -choć ten pracownik akurat mowil ,że nie mają dostepu do neta -ale kier. to co innego ..

Posted

olga7 napisał(a):
obawiam sie ,że co niektorzy w schronach czytują czesto dogo -choć ten pracownik akurat mowil ,że nie mają dostepu do neta -ale kier. to co innego ..

Olga - ale po co wspominalas im o tym watku?
Bo nie wiem w jakim innym celu w rozmowie o psie wspomniany bylby net i kto ma do niego dostep a kto nie?Takie sprawy to trzeba jakos razem ustalac, teraz na mur ktos tu wpadnie i zobaczy co knujemy i moga psiaka nie wydac, tyle "roboty" poszloby na nic....

O ta sunie ze stacji benzynowej wyslalam maila ale pytajac o nie ogolnie tak jakbym byla nia zainteresowana, bez wspominanai co sie tu u nas na Dogo knuje :(

Posted

olga7 napisał(a):
Ta sunia z Orlenu -Onka - czeka ponoć w kolejce na sterylkę -jak teraz się dopytalam w schronie .A ten nasz Olek -jesli nie ma go w tym kojcu na 2 psa /jak widac na fot./ -może być w melaminie -z innymi szczeniakami.Ale to już dziewczyny same wiedzą co i jak . Co do moda- i wątku Onki z Orlenu -to trzeba bedzie prosić moda ,żeby umożliwil prowadzenie komus innemu watku -nie ma innego wyjscia .Jesli Onka bedzie po sterylce -odpadnie nam koszt sterylki i przechowanie suni po zabiegu chyba też /.Może uda mi się podjechać do schronu i zrobić fotkę suni z Orlenu -np. w środę -ale nie obiecuję na pewno./Jesli emigrantkia dostanie fot. na maila -to tym lepiej .

olga7 - napisz mi prosze o przebiegu rozmowy z pracownikiem schroniska, tylko na temat Olka. Nie chce robic zarzutow bo to moze on zaczal cos mowic o necie itd, ale chyba niepotrzebnie o nim wpsomniałaś? Czy oni wiedzą o ktorego psa dokładnie Ci chodziło? Jeszcze raz prosze, napisz tutaj albo mi na PW o przebiegu dokladnie rozmowy...

Posted

Napiszę na pw -tu nie ma co rozpisywać się za bardzo ..Nie mowilam o watku tego Olka.Mowilismy o innym psie ,ktory dotarl do cz-wy -a ktorego szukamy i dostali chyba jego fot. -a dopytuje się o niego co jakiś czas tylko .Nikomu ze schronu nie zalezy chyab na tym ,żeby miec jak najwiecej psow i roboty przy nich -a oni i tak wiedzą na pewno o dogo -tak jak i o wolontariacie w schronie .

Posted

Witam wszystkich:) Ja w sprawie bazarku dla Olka:cool3: - mam prośbę, by osoby, które mają rzeczy do sprzedaży zastanowiły się czy wygodniej jest im przesłać e-mailem zdjęcia fantów (potem będą musiały zająć się wysyłką, w międzyczasie odpowiedziami na ewentualne pytania) czy same fanty do mnie. Dla mnie nie ma żadnej różnicy. I tak już mam w domu magazyn;) Adres e-mail do zdjęć to ten, który podawała Magenka1. Adres do przesyłki podam na pw.

Posted

Cotki- nie robcie afery o tym schronie i tel. :razz: .Znam tego pracownika prawie osobiscie -ze 2-3 razy zastalam go w schronie -a rozmawialismy też o o innych dwu nawet psach -o tej suni mix-belga z Orlenu i psie z Olsztyna k/Czwy .
On sam nie pytal o żadne dogo czy wątki -a pies mozę być na stronkach schronu także .Kurcze -bo się wkurze i pojadę sama i wezmę tego psa wam -jak sie boicie tak .;) tylko ,ze prosto potem musze jechać do pracy i na pewno nie z żadnym psem .

Posted

:)- akurat pies tam nie bardzo moze wejsc - a kasę -to mogę za te prace nieco choć mieć -na takie psy do ratowania ..ale popytam nieco może też -a nuż ...jeslibym musiala tego psa wyciagać -to tylko gdy bedzie Ola -inaczej nic z tego -bo z psem nie pojadę tam .. i tylko w ten dzien i godz.-inaczej nie dam rady czasowo ..

Posted

Gdyby nie to -ze mam na jakiś czas pracę -nie na dlugo bardzo moze -to bym przetrzymala do czasu miejsca u Murki -tego malucha moze u nas -z nasza sunią 2 let. -ale samych na caly dzien zostawic prawie -to nie mozna -za dlugo nieco te 7-8 godz. jak dla niego ..

Posted

Magenka - nie, moja psica tutejsza jest....

Zadne schronisko mi tu psa nie chcialo dac bo jestem zakala psiego swiata, najgorszy mozliwy wlasciciel dla psa, warunki fatalne, nie mam ogrodu, mieszkam na 1 pietrze i pracuje...

U mnie pies mialby przechlapane wiec zaden schron mi psa nie chcial dac, musiala sobie "isc i kupic".

No moze i mieli racje, pies jest u mnie doslownie poniewierany, (kot sreszta tez)sama zobacz:

Posted

O jej - ja tez bym tak chciala by"ć poniewierana" i nasz pies pewnie tez -a kot- gościnnie także .. lubi szaleć gdzie się da i z kim - jedno i drugie po rowno ..:)
No ..piekna ta psica -nie ma co i spora :razz: i grają sobie w "Lapki " oboje - jak się nudzą czy pani w domku nie ma .. :p Piękna twoja Onka bardzo i kot też .. chyba zadny zlodziej nie odwazy się tam zakraść - sam widok psa już robi swoje ..:evil_lol: ..