Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lilk_a napisał(a):
Oluś wszystkiego dobrego dla ciebie i twoich nowych właścicieli :loveu:

co z umową którą mam w domu ? czy trzeba przepisać ją na kogoś innego ?

lilk_a własnie miałam tez do Ciebie o to pisac, bo nie pamietałam czy ja ją mam czy Ty. Wydaje mi się że nie trzeba przepisywac, wysłałabym ja tylko do Państwa z Poznania za jakis czas, żeby nie musieli płacic podatku od psa. Wzięty ze schroniska jest z tego zwolniony. Tylko właśnie nie wiem czy to będzie działało, jak będzie na kogo innego umowa? hmm

Posted

olalolaa napisał(a):
lilk_a własnie miałam tez do Ciebie o to pisac, bo nie pamietałam czy ja ją mam czy Ty. Wydaje mi się że nie trzeba przepisywac, wysłałabym ja tylko do Państwa z Poznania za jakis czas, żeby nie musieli płacic podatku od psa. Wzięty ze schroniska jest z tego zwolniony. Tylko właśnie nie wiem czy to będzie działało, jak będzie na kogo innego umowa? hmm
a muszą przepisywać ? może wystarczy że ją będą mieli u siebie :)

Posted

magenka1 napisał(a):
:placz: w końcu Oluś był mój najukochańszym psem na dogo :loveu::loveu:
doczekał się malutki domku tak bardzo się cieszę
mam nadzieje, że Pani Joasia się zaloguje i będziemy mieć informacje i fotki Olusia z nowego domku,
Ciekawe czy imię zostanie czy Państwo zmienią je

Magenko zapraszam do Henia, on tez jest slodki :):)

Posted

Uff... nie było mnie cały dzien i dopiero teraz dotarłam do komputera.
Strasznie się cieszę, że tak łatwo poszło.
Najbardziej bałam się Olkowej podrózy i pierwszych godzin.
Wiadomo, (tfu, tfu) jeszcze może Olek jakiś numer wykręcić, ale wierzę, że taki początek to zapowiedź szybkiej i łatwej adaptacji.
Olku - masz nowy dom - taki prawdziwy i na zawsze - więc się chłopie staraj!

Posted

lilk_a napisał(a):
a muszą przepisywać ? może wystarczy że ją będą mieli u siebie :)

No tez mi sie tak wydaje ;) Będziesz mogła ją wysłać pocztą jak dam Ci adres, czy odebrać ją jakos od Ciebie?

Posted

magenka1 napisał(a):
Ciekawe jak pierwsza noc Olusia :)

Napisałam smsa do Pani joasi, ale nic nie odpisuje. Mysle ze wszystko dobrze, Olek mądry jest, wie jak sie trzeba zachowywac!

Posted

oluśś wspaniale sie zachowuje:)
bardzo grzeczny w nocy był
gdy przyjechał był zdezorientowany i wystraszony... ale wieczorem juz chodził za nami po mieszkaniu
na pierwszych spacerach troche sie bał ogonek był podkulony ale był grzeczny
dzis rano gdy wstalismy cieszył sie i pierwszy raz od przyjazdu zamerdał ogonkiem :)
nic nie zniszczył i zachowuje sie wspaniale: ]
daje sie juz pogłaskac, straszny łakomczuch z niego heh
na spacerkach ogonek nie jest juz podkulony, lubi lezec na tapczanie:)
siostrzyczki cały czas go rozpieszczaja i ja zreszta tez hehe:> teraz własnie sobie lezy kołomnie i spi^^

Posted

Witamy właścicielkę Olusia na dogomanii, podejrzewam że chyba którąś z córek :)
Dzięki za zajrzenie tutaj, i informacje o Olusiu z pierwszych dni :)
Buziaki ogromne i ciepłe dla niego! I dla Waszej całej rodzinki, za to że zgodziliscie sie wziąść takiego biedaka, będziecie dla niego teraz całym światem! :)
Ja - olalolaa - to ta, co tak często dzwoni i pisze o Olusia, przepraszam, chyba jestem przewrażliwiona, na pewno, wiem że jemu będzie dobrze, jak jest taki grzeczniutki to on już zrozumiał że to będzie jego domek na zawsze, niech Was mocno pokocha!

Posted

tak najstarsza heh młodsze sie teraz pieskiem zajmuja:)
nie ma za co postaram sie jeszcze zdjecia dodac:]
mam nadzieje ze oluś sie szybko u nas zaklimatyzuje
rozumiem, przywiazac sie do psiaka nie trudno nam nie przeszkadza to dzwonienie bardzo chetnie porozmawiamy
mamy nadzieje ze nas pokocha:)

Posted

dodaje zdjecia Olka z dzisiejszego dnia:)
[img=http://images43.fotosik.pl/345/bdf0cd15cc08934em.jpg]" class="ipsImage" alt="">[img=http://images43.fotosik.pl/345/bdf0cd15cc08934em.jpg]" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt="">

Posted

Olus Ty przystojniaku ale Ci sie trzy laski trafiły! Będą Cie myziac az będziesz miał dosyc! :loveu::loveu::loveu:

Ciesze sie ze dałas radę w dodaniu zdjęć, fotosik jest łatwy i szybko mozna to zrobić ;)

Posted

Oj nie mogę uwierzyć :) :) Olus daje się spokojniutko głaskać nowym osobom, a jaki leży rozanielony na łóżku :)

Kochana psinka, jeszcze zdążyłam wczoraj przed wyjazdem go zobaczyć, podszedł, poprzytulaliśmy się i bardzo grzeczniutko pojechał :) MAm kilka zdjęć ale w hotelu zostawiłam aparat... ale widzę że z nowego domku super zdjećia mamy to super !!!!

Oluśku dobranoc i bądź grzeczny (mnie tylko ciekawi jak będzie jak Oluś zostanie sam w domu .....tfu, tfu, pochowajcie Dziewczynki to co macie cennego, żeby nie zjadł ;) ;) )

Posted

Aż mi się ryczeć chce...
Kto by pomyślał, że Oluś dzień po przybyciu do nowego domu będzie się tak spokojnie wylegiwał w łóżku i dawał tulić...
Lepiej nie mógł trafić i warto było czekać 7 miesięcy na taki dom.
Olek, tylko nie zepsuj tego pierwszego wrażenia...
Czy pojechały z nim jakieś jego zabawki? ( nie pamiętam, konga chyba zezarł, ale była jeszcze taka pomarańczowa gumowa kość...)Bo pewnie przydałoby mu się coś do żucia jak będzie musiał zostać sam w domu.
Dziękuję bardzo Oli (przede wszystkim!) i wszystkim sponsorom Olka za to, że dostał od Was szansę.
I dziękuję nowej rodzinie Olka, za to że jest i że Olek wreszcie ma dom. I za to, że nie musimy się niczym martwić ani stresować, bo mamy pewność, że wszystko będzie dobrze.