TERESA BORCZ Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 czy macie juz jakies opcje przetrzymania w KRAKOWIE? ja niestety jestem na Śląsku uziemiona totalnie operowanym psiakiem Jeśli nic nie ma to szukam Quote
olalolaa Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):czy macie juz jakies opcje przetrzymania w KRAKOWIE? ja niestety jestem na Śląsku uziemiona totalnie operowanym psiakiem Jeśli nic nie ma to szukam Pani Tereso, mamy opcje, Ulaa sie zgodziła go przetrzymac, ale teraz jest problem z dalszym transportem do Poznania, moze nie wypalic bo popsuło sie auto dziewczynie która ma go wiezc.. Quote
olalolaa Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Ani z poznania poszedł caly rozrząd :( masakra po prostu, wracaja z mechanikiem i laweta w środe, ale nie wiedzą czy mechanik zgodzi sie wziasc Olka, napisałam do Ani zeby zapytała, bo nie wiem czy 'wysyłać' Olka do Krakowa w ogóle w takim razie. Quote
AMIGA Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 O kurcze, ale się porobiło!!!! Ale zaraz poszukam - ostatnio w kilka dni udalo się znaleźć transport - oczywiscie za zwrotem kosztów za benzynę dla Kaskaderki, ktora przejchala ponad 250 km do nowego domu z Hajnówki, Takie osoby się oferują z dowozem na terenie calej Polski http://www.dogomania.pl/threads/176436 Kontakt: [email protected] lub 668 155 860 http://www.dogomania.pl/threads/185757-Pies-b%C5%82akaj%C4%85cy-si%C4%99-przy-quot-Gierk%C3%B3wce-quot/page19 - post 182 http://www.dogomania.pl/threads/136862-Oferta-transportu-zwierzak%C3%B3w-okolice-Katowic-ca%C5%82a-Polska-za-zwrot-koszt%C3%B3w-paliwa http://www.dogomania.pl/threads/179317-Oferuj%C4%99-transport-za-zwrot-koszt%C3%B3w-paliwa http://www.dogomania.pl/threads/176436 Quote
olalolaa Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Amiga dzieki! Ten pierwszy jak jezdzi bo link nie wchodzi? Quote
AMIGA Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 olalolaa napisał(a):Amiga dzieki! Ten pierwszy jak jezdzi bo link nie wchodzi? Upssssssssss to jest ten sam link co i ostatni. Quote
olalolaa Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 aha ;) zadzwoniłam do dwoch, oprocz tego pierwszego i zarazem ostatniego ;) Jeden facet jest z Katowic, mzoe Olka wiezc z Krakowa do Poznania, ale jak mi na szybko policzył to będzie koszt grubo ponad 400zł, i troche dziwnie gadal, ze go przywiąze czy cos takiego.. Ten z linku przy ktorym jest napisane post 182, całkiem ok, tylko ze nie jezdzi w tych terenach. Ma kogos kto moglby go wziasc z kielc do warszawy ale dzisiaj, nie ma sensu, nie ma jak.. Quote
AMIGA Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Nam Kaskaderkę wiozla chyba osoba z tego pierwszego i zarazem ostatniego linku.Super kobieta - jechala razem z mężem, psiak mial caly tyl samochodu dla siebie. Też wyszlo ok 400 zł, ale ona wiozla Kaskaderkę z Hajnowki aż w okolice Stalowej Woli chyba (no i jeszcze musiala dojechać z domu - o ile się nie mylę to z Torunia i wrócić do domu) Quote
ania z poznania Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Dziewczyny, jeżeli mój mechanik się nie zgodzi to dorzucę 50 do transportu. Wpakowałam w ten samochód prawie 2tys. przed wyjazdem a taki numer mi odwalił :angryy: Quote
magenka1 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 400 zł to jest strasznie dużo kurcze co tu robić Quote
AMIGA Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 No dużo, dużo, ale ktoś jednak musi te 400 zł wlać do baku :-( Quote
Dzika_Figa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 jest jeszcze papatkiole - Ola, zaraz Ci dam namiar. Ja uważam, że w tej sytuacji trzeba szukać na transportowym. Quote
magenka1 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Cioteczki wejdźcie tutaj http://www.dogomania.pl/threads/191530-FS-Wyciagamy-kolejnego-psa-z-mordowni-HARRY-w-hoteliku-szukamy-super-domku!!!/page46?p=15364583#post15364583 tam też kombinują transport napisałam o olku do nich Quote
olalolaa Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 słuchajcie, wiem ze Ania juz na pewno Olka nie moze wiezc, nie ma miejsca. Jest opcja ze Olek jedzie pod koniec tygodnia z tym facetem za 400zł, albo Pani Asia powiedziała mi ze jeje mąz bnędzie jechał w pierwszym tygodniu pazdziernika na pewno do Poznania, wtedy będzie pewnie za darmo, ja juz nie wiem co robic, do wieczora musze dac znac, Olek u Ulaa moze byc do soboty rano (tej soboty) nie dłuzej, moze jesli bylby transport jakiegos innego psiaka to tylko ten gosc co chce zwrot zawiozlby go tam gdzie trzeba, byle by bylo taniej.. Quote
magenka1 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 wiecie może to głupio zabrzmieć ale ja to troche się boję wypadać 400 zł na transport co jeśli Olek będzie musiał wracać do hotelu? tyle było przypadków super domków ja wole dmuchać na zimno oby nie zapeszać skąd wtedy weźmiemy pieniądze? może niech Olek na razie będzie w hoteliku a między czasie dograć inny transport z kimś na spółkę to jest moje zdanie Quote
Dzika_Figa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 poczekajmy na transport z mężem P. Asi - zawsze jednak to ktoś, kto Olka zna i będzie się chłopak lepiej czuł. A Olkowi ludzie poczekają cierpliwie przecież. Nie widzę sensu wydawania pieniędzy, skoro jest szansa na darmowy transpot - to 400 zł może uratowac innego psa! Quote
Nikus Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ja też jestem zdania,że jeżeli jest opcja bezpłatnego transportu to lepiej się wstrzymać.Magenko a Harry którego wątek tu dałaś jedzie do Poznania z Żar w lubuskim czyli kolo niemieckiej granicy-więc to opcja nie do połączenia:) Quote
magenka1 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ja wiem gdzie jest poznań i Kraków i Mieliec i Częstochowa ale żar to już nie wiem gdzie jest :) Quote
Dzika_Figa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 To co? Moim zdaniem najlepiej będzie czekac do października, w międzyczasie na bieżąco przeglądac wątek transportowy oraz skontaktować się z papatkiole i kilkoma innymi osobami, żeby dali znać, jakby wieźli psiaka na podobnej trasie ( z elastycznością np - Kraków - Poznań, Śląsk - Poznań) Quote
olalolaa Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Ja dzisija cały dzien przy telefonie.. Juz nie wiem jak sie nazywam, ale miałam czas jak byłam w schronie żeby to przemyslec, i jestem tego samego zdania w 100%-tach. Rozmawiałam dzisija kilkakrotnie z Pania chcącą Oleczka z Poznania, Pania Asia z hotelu i osobami do ktorych mialam namiary, ten Pan ktory jezdzi za zwort kosztów nie wzbudzil mojego zaufania, powiem szczerze. Mysle ze to byloby nawet niebezpieczne powierzac Olka komus zupełnie obcemu, jeszcze za to płacąc, on liczy sobie 50 gr za kazdy kilometr. Dosłownie przed momentem rozmawiałam z Pania Joasią(bo tak sie nazywa ;) ) z Poznania, ona dzwoniła jeszcze do jakiegos wujka z Bielska Białej, ktory byc moze w ta sobote będzie jechał do Poznania, ale to nic pewnego bo ma jakies interesy na głowie. Powiedziała, ze sa na Olka zdecydowani, chcą juz psa ale poczekaja do tego pierwszego tygodnia pazdziernika, to zawsze bezpieczny transport, bo wiemy kto bedzie jechał z Olkiem. Do tego bez zadnych przesiadek i pewnie za darmo. W tym czasie mozna szukac, a noz cos sie trafi, ja mam ludzi ktorzy będa jechac do Wrocławia pod koniec wrzesnia, ona tez cos kombinuje, obdzwania rodzine znajomych itp kto gdzie i kiedy jedzie. Takze wszystko trzeba na spokojnie, Olek juz tyle wytrzymała to i trzy tygodnie zleci mu szybciutko. Quote
olalolaa Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Odwołalam wyjazd Olka do Krakowa na jutro. Pani Asia mowiła ze chodził dzisiaj za nią jak nigdy, tyrpał noskiem, leżał obok, ciekawe czy coś czuł, czyu sie przełamuje ;) Oby mu tak zostalo. Quote
magenka1 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 olalolaa nie ma to jak podjąć męską decyzję :) Bardzo mnie cieszy, że nowa Pani interesuję się Olkiem może już go pokochała tak jak ja Quote
olalolaa Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Magenko, musiałam ;) Olka bezpieczeństwo priorytetem, nie chce zeby sie tez tak bardzo bał,miał tyle przesiadek i nowych opiekunów chwilowych, i jeszcze większy uraz do jazdy autem. Pani Joasia bardzo zaangażowana, juz była taka zdenerwowana jak a nia rozmawiałam, najchętniej sama by po niego pojechała, ale jej mąż jest cały tydzien w delegacji zawsze.. Nawet kombinowałysmy na poczatku jak zorganizowac kasde na ten transport, mowila ze sie dołozy, ale to nie ma sensu. Aha, jak teraz rozmawiałam z Pania Asia z hotelu, to mówiła ze planują pojechac moze w przyszłym tygodniu do Poznania, bo mają sie tam ogolnie przeprowadzac. I cos musza sprawdzic, nie wazne, ale moze sie uda w takim razie wczesniej, to nic pewnego, ale Olek na pewno nic na straci, pobędzie troche dłużej ze swoimi kolegami ;) Quote
kaskadaffik Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Poczytałam całą sprawę dopiero teraz i oczywiście że uważam, że Oluś ma zostać i pojechać z Krzyśkiem. Dla niego to rewelacja, zna go bardzo dobrze i lubi, dużo mniejszy stres :) a jeszcze jakby Asia jechała za tydzień to już wogóle super :) A za taką kasiorę jeżeli by Oluś miał faktycznie tfu tfu wrócić do nas to pomyślcie jakby było szkoda.... a tak wszyscy zadowoleni :) i Oluś coś czuje, bo dzisiaj był bardzo grzeczny, byli obcy ludzie w hotelu i on wtedy biegał i nie było żadnego problemu z powrotem do siebie :) A ja też dzisiaj sie z OLkiem nie pożegnałam, ale to specjalnie, to też jakbym czuła że jeszcze go jednak zobaczę ;) :) Quote
Recommended Posts