kaskadaffik Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Hmmmm, piszczenia to ja nie słyszałam Olkowego ;) cos nowego :) Quote
Dzika_Figa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 może mu brak psich kumpli z hoteliku? Quote
oluś Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 ale piszczy tylko jak nie chce sie go wpuscic do łozka:) Quote
olalolaa Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 oluś napisał(a):ale piszczy tylko jak nie chce sie go wpuscic do łozka:) Ach. mały pieścioch :) Moze masz jakąs kolezanka z przyjacielskim pieskiem, pochodz z takim dluzej, niech Olus zakoleguje do 'kogos' nowego ;) Quote
oluś Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 jest taka suczka wyzełka tylko ona to taki wulkan energi i Oluś sie jej boi:) ale postaram sie kogos znalesc z przyjacielskiem i spokojniejszym pieskiem:) Quote
Dzika_Figa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Wciąż nie mogę uwierzyć, że to tak łatwo poszło... Olek chyba naprawdę czekał właśnie na Was i teraz już wie, że jest na właściwym miejscu. A lęk przed psami mu z czasem przejdzie, jestem pewna. Quote
oluś Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 heh:) moze miał jakies przeczucie:) juz mu kolege znalazłam i jutro pujdziemy razem z nim na spacerek mam nadzieje ze ten lęk mu przejdzie Quote
lilk_a Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 oluś napisał(a):jest taka suczka wyzełka tylko ona to taki wulkan energi i Oluś sie jej boi:) ale postaram sie kogos znalesc z przyjacielskiem i spokojniejszym pieskiem:) wiem coś o tym ;)wyżełki już takie są , nasza straszy swoim rozedrganiem wszystkie psy :):):) pomalutku , przecież Olek był wśród psów , na pewno się uda , teraz może czuć się niepewnie na spacerach ze względu na nowe miejsce , jak pozna teren będzie dobrze :) Quote
Dada M Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Nasz Marcel - klon Olka, jesli chodzi o zachowanie - też na poczatku reaguje nerwowo w towarzystwie nieznanych mu psów. Ale wystarczy kilkanaście minut i już próbuje się z nimi bawić. Cieszę się, że Olek tak dobrze radzi sobie w nowym domu :) Quote
magenka1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 a ja tak nieśmiało spytam jak Oluś się miewa? miałam nie pytać i dać się zadomowić ale taka jestem ciekawska Quote
Dzika_Figa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Nie Ty jedna. Ja też ciągle czekam na nowe wieści od Olka. I nie ukrywam, że mogłabym całe tomy czytać na temat jego adaptacji w nowej rodzinie ;-) Quote
magenka1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 uffff a ja myślałam, że tylko ja taka jestem ale się cieszę, nie jestem sama :) Quote
Dzika_Figa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Nie jesteś sama. Nie mogę nasycić tą radością, że Olek ma dom... Quote
oluś Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 u Olusia wszystko dobrze:) jest bardzo grzecznym psiakiem dzis pierwszy raz został sam... obgryzł drewniana framuge od drzwi i rozszarpał swojego pluszaka sasiadka powiedziała ze skomlał bardzo głosno ale nie przeszkadzało jej to na szczescie:) mam nadzieje ze oluś przyzwyczai sie do tego ze zostaje sam w domu szczerze mówiac mysłałam ze bedzie wiecej zniszczen ale nie było tak zle:) na spacerkach tarza sie w trawie i nareszcie ma ogonek podniesiony do góry:) bardzo interesuja go kaczki dzis prawie do wody za nimi wskoczył:) w sobote postaram sie dodać zdjecia ze spacerku:] Quote
kaskadaffik Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Noi pokazał się malutki, u nas obgryzał framugę okiem jak został sam, może mu potrzeba kulę smakulę sprawić, to by miał zajęcie na jakiś czas i może nie myślałby o tym, że jest sam. Konga rozpracowywali w 5 minut u nas niestety, al e kula smakula trudniejsza:) Quote
oluś Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 mozna spróbowac:) jak narazie to ma gryzaki i piłeczki Quote
Dzika_Figa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Uff cieszę się, że Olek trafił do takiego cierpliwego (czytaj: normalnego) domu - niestety są ludzie, którzy z powodu obgryzionej framugi natychmiast by psa chcieli oddać... smutne to ale prawdziwe... faktycznie kula smakula (czyli piłka do której się wsypuje smakołyki i pies ja musi rozpracowywać) by się przydała i różne inne takie gryzaki... (pozwolę sobie wkleić ilustracje poglądowe) Niestety, nie jest to tanie... Alternatywą może być wieeeelka kość - no ale tego nie można psu dawać codziennie... EDIT: albo zabawka domowej produkcji: do plastikowej butelki z wąską szyjką wsypujemy smakołyki Quote
olalolaa Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Oj no i Olus pokazał co potrafi, dobrze ze tylko tyle.. niech nie zaczyna więcej, bo się zdenerwujemy! ;) Ciesze sie ze poza tym wszystko ok, niech się chłopak sprawuje , bo taki domek mu sie trafił ze nie wypada! Quote
magenka1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 robię się spokojniejsza wiedząc, że Oluś ma taką rodzinę niech chłopak będzie grzeczny , proszę go ucałować w nosek ode mnie :) Quote
oluś Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 damy rade:) przyzwyczai sie do zostawania w domu sam:] dobrze ucałuje:) Quote
Szarotka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Jak by za bardzo gryzl, to moze na poczatku jezeli nie zostaje na zbyt dlugo, wsadzic go do kennela. Ja tak robilam, ze swoja, bo zjadala rozne rzeczy co jej szkodzily. Po pewnym czasie, juz nie trzeba bylo. Teraz to sie zaden kennel by nie domknal ;);) Mozna tez kupic kosc do gryzienia. Quote
lilk_a Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 podobno taka duża kość wołowa działa cuda , pies najpierw ją obgryza a później , jak już obgryzie i tak traktuje jak skarb , takie skarby właśnie znajdujemy ostatnio np na naszych poduszkach w łóżku , albo pod kołdrą , bo Fiśka akurat uznała że to najlepsze miejsce :evil_lol: Quote
Ciencienia Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Witam a jak z deklaracjami, bo moja chyba bedzie szła na dniach, bo autoamt mam zadany no koncie, czy wstrzymać już czy jeszcze nie? :D Quote
Recommended Posts