ania z poznania Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Kochani, zapraszam na [B]drugą edycję bazarku fotograficznego :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/192150-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29-II-Edycja?p=15309741#post15309741[/url][/B] Quote
magenka1 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Dzisiaj wszystko się wyjaśni, Olek nie świadomie na pewno szaleje w hoteliku Quote
olalolaa Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Przynajmniej u mnie, dzień bardzo ładnie się zaczął :) Słoneczko świeci, oby dla Olusia zaświeciło w końcu ;) Quote
magenka1 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 U mnie też niebo niebieskie żadnej chmurki świeci słońce tylko ta temperatura jakaś malutka :) Quote
olalolaa Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 [B]Zapraszam do Chanel ze schroniska w Częstochowie. Jest szansa na DT dla suni, a ona siedzi tam od małego..[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/179484-JEST-SZANSA-NA-DT!-POTRZEBNE-DEKLARACJE-!-%C5%9Aliczna-czekoladka!-Chocco-Chanel-czeka-[/url].. Quote
ania z poznania Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 No to jesteśmy po wizycie.... OLUŚ MOŻE SIĘ PAKOWAĆ :loveu:! Pani Asia zrobiła już na mnie bardzo dobre wrażenie podczas rozmowy telefonicznej, w rzeczywistości potwierdziło się, jest niesamowicie sympatyczną, ciepłą osobą, córki też fajne, poukładane. Najstarsza, 15-letnia, będzie mieć z nich trzech największy wkład w opiekę nad Olkiem, psiara, zna się na psach, wychowaniu, ma niezłe pojęcie o co chodzi. Bardzo podoba mi się, że panie są otwarte na sugestie, będzie się na pewno dobrze z nimi współpracować. Dałam namiar na naszego szkoleniowca, w razie jakichkolwiek problemów będą mogły zadzwonić i porozmawiać. Olek będzie miał też do dyspozycji dłuuuuuuugi balkon, na pewno będzie mu dobrze. Taki fajny dom, że życzyłabym wszystkim psiakom takich. Quote
kaskadaffik Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Plan jest taki, że w poniedziałek jedziemy się czipować, odrobaczenie też zrobimy, Olek sprawował się ostatnio dobrze, tylko cos Asia wspominała, że w czwartek miałą problem, że nie chciał wrócić do siebie.. ale ja praktycznie już problemów z nim nie mam, jak chcę żeby wszedł, to mu mówię, żeby nie robił z siebie głupka, a on się na mnie patrzy i wchodzi, jakby rozumiał, że nie jest fajnie byc głupkiem ;) on to wszystko rozumie :) trzeba mu tylko wjechać na ambicje ;) Quote
olalolaa Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Ja juz rozmawiałam z Anią wczoraj po wizycie, bardzo dziękujemy za przeprowadzenie jej:): Ciesze sie bardzo ze Olek w końcu znalazł dom. Jak juz będzie 'u siebie' odsapne spokojnie. :) Quote
olalolaa Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Teraz musimy szukać transportu. Ania mówiła mi ze około 14 września bedzie wracać z południa Polski do Poznania, i gdyby ktoś przywiózł Olka do Krakowa dalej moze go zawiezc. Kaskadaffik, moze macie tam kogoś znajomego jezdzącego w te strony, albo kogos kto zawiozlby Olka do Krakowa za zwrotem kosztów? Quote
Dzika_Figa Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Oluś, tak się cieszę! Wreszcie! Po takim czasie... Ale warto było czekać na taki dom! Zero strachu, zero niepewności i poczucie, że Olek ma już ludzi, którzy go kochają bezwarunkowo i zrobią wszystko, żeby się czuł dobrze. Aniu, wielkie dzięki za wizytę! A co do transportu Olka do Krakowa, to porozmawiam z Florentynką (moją siostrą). Quote
Szarotka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Bardzo sie ciesze, ze Olus znalazl dom :):) Quote
magenka1 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Dopiero przeczytałam informację tak się cieszę bardzo bardzo mocno Quote
olalolaa Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 właśnie najwazniejsze jest to ze nie ma zadnych watpliwosci, jestesmy pewni ze to dobry domek i Olusiowi będzie dobrze:) Tylko zeby się wyluzował szybko i pokochał nowych ludzi ;) Quote
olalolaa Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Dzowniłam do Pani Asi i do przyszłej właścicielki Olka, miało byc na chwile ale jak się rozmowa rozkręciłą to ... Rachunki będa wielkie hehe:d Pani jest bardzo skora do współpracy, będzie dzwonic i do szkoleniowca z Poznania, i do Julii, poniewaz Pani ASsia poleciła mi dac nowej właścicielce nr do niej, rzadko widziała Olka, ale miała bardzo dobre podejście i na pewno dobrze wytłumaczy jakimi metodami mozna go 'podejsc'. Jeszcze Julia nic nie wie, ale myśle ze się zgodzi;) Ol;ek jest zaczipowany i zaszczepiony na wscieklizne, na razie czip zarejestrowany na hotelik, po jakimś czasie pobytu Olka w DS zmienimy na dane nowych opiekunów. Całkowity koszt dzisijejszej wizyty u weta to 70zł, Dzika_Figo prosze żebyś przelała z Olkowego konta na to samo gdzie płacimy za hotelik. Oluś miał problemy z wejściem do auta, w koncu nie jezdzil od lutego, pewnie sobie biedak pomyslał ze znowu go gdzies wywiozą, natomiast w aucie juz jest grzeczny, nie wariuje. Być moze Pani Asi mąż będzie jechał we wtorek 14.09 do Krakowa i wezmie Olka, dalej zawiezie go Ania z poznania, ale to nic pewnego jeszcze, nadal szukamy transportu, bo Olus juz jest gotowy :) Cichutko zapraszam raz jeszcze wszystkich na watek Chanel.. przepraszam ze tak męczę, ale w srode będzie jej sterylka w schronisku, tydzien pozniej będzie mozna ją wyciagać a nie mamy jeszcze całej sumy deklaracji na hotel u Ulki12. Zapraszam do suni z Częstochowy http://www.dogomania.pl/threads/179484-JEST-SZANSA-NA-DT!-POTRZEBNE-DEKLARACJE-!-%C5%9Aliczna-czekoladka!-Chocco-Chanel-czeka-../page21?p=15325767#post15325767 Quote
olalolaa Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie, jak zrobić z umowa adopcyjną? Wiem ze jest gdzies na dogo watek z przykłądowymi. Ale nie wiem, czy wysłać do Poznania i poprosic o odesłanie kopii.. Tak na prawdę to moj pierwszy tak prawdziwie w dogomaniacki sposob wyadoptowany pies.. Quote
ania z poznania Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Umowę możesz mi wysłać mailem, jeżeli macie swoją, dam Państwu do podpisu i jedną Tobie wyślę, a jeżeli nie masz, to mogę wydrukować swoją. Quote
Szarotka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Super, ze Olek ma domek :):) Czy wrzesniowa deklaracja jeszcze potrzebna ?? Quote
olalolaa Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Aniu mozesz jak najbardziej swoja, bo ja swojej osobistej nie mam ;) Będziesz dla nas mogła jeszcze zajrzec do Olka, na wizyte po adopcyjną? Szartotko, z tego co widac niepotrzebna;) Jak Olek będzie juz w DS po rozsyłam PW. Quote
Szarotka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Podniose i przy okazji zapraszam na bazarek dla naszych ukochanych TZtow :):) - dochod na Toffika :):) http://www.dogomania.pl/threads/191331-Bajecznie-kolorowe-koszule-m%C4%99skie-na-Toffina-do-15-wrze%C5%9Bnia Quote
olalolaa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Cioteczki, szukamy transortu.. Na Olusia bardzo czekaja. Mielec - Kraków na 14 wrzesnia.. Ania z poznania, a wiesz moze juz o ktorej godzinie bedziesz przejezdzala przez Kraków? Mam nadzieje ze to aktualne ze mozesz wiasc Olka :) Quote
Dzika_Figa Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ola, napisz do Florentynki, może Tobie powie coś więcej niż "zastanowię się" Ja ją trochę postraszyłam, że Olka trzeba wieżć w obroży i szelkach i na dwóch smyczach być może w kagańcu, albo w klatce... (no wiecie, lepiej przesadzić niż dopuścić do ucieczki czy czegoś) Właśnie... czy on ma te wszytskie uprzęże, czy coś mu trzeba dokupić? Zapłacę za tego weta. Zamawiać karmę? Nie wiem, czy to co jest wystarczy... Z drugiej strony może warto zamówić worek Acany na przykład żeby pojechała do domu z Olkiem i tymsamym zasugerować nowym państwu takie właśnie żarełko, co? Quote
Recommended Posts