kora78 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 wymyślmy lepszy tytułna ogłoszenia kasi jej oglądalnośc na allegro słąbiutka :( pomóżcie wymyślić tytuł, by więcej ludzi weszło, bo i więcej okazji, że może kogoś poruszy i się w niej zakocha Quote
kizimizi Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Mowilam Ci na watku eee chyba Diany. Napisz ze jest miss schroniska. Quote
kora78 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 no czytałam tam,ale zapomniałam, jak to szło. dlstego tutaj napisałam, żeby byłóo na jej wątku :) uśmiałąm się z tej miss.. może to dobrze? może i kto inny się będzie śmiał i ją zapamięta przez to :) jakie jeszcze propozycje? wieczorem zmienię tytuł alegro Quote
kizimizi Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 wiesz bo kacha jest na prawde bardzo terierowata. Taka duza jest i ładna. Jak rasowy pies! Quote
kora78 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 dobra. zmieniam tytuł na allegro na mis schrniska :D kacha czeka sobie nadal ma 60cm w kłębie z linijką w ręku dziś pan mi ją zmierzył metrówką :) nie wiedziała, o co chodzi,ale się dałą :) wychodzi z budy na moje wołanie, ale zaraz wraca się w jej okolice. w tej chwili w boksie z jeszcze jednym psem,chyba suką kacha gruba bella jest!!!!!!!!!!! głaskałąm ją, grzeczna jest, macha ogonkiem. pyszczek ma szorściakowy. sierść na ciele króka bardzo, ubita, lekko karbowana. nie jest lśniąca, oj nie. pewnie braki po tych szczeniakach mam nowe fotki- kto wstawi? miskę naszą :) Quote
marta0731 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Tyle czasu w schronie to jak ma być błyszcząca... Ważne że dalej się cieszy do ludzia Quote
kora78 Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 kto foteczki nowe doda? mam piękne! Dogo07 pomożesz w ogłąszaniu kachy? jakiś domek szukał kudłącza i Dogo ją poleciła,ale pewnie jej nie wezmą, bo za mało kudłąta :( Trzeba jej ogłoszonka przycisnąć. foty już mam rewelacyjne i wiadomości o niej pełne. nic więcej nie wskóramy z tych rzeczy, musi wystarczyć. trzeba ogłoszenia przycisnąć Quote
kora78 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Dogo07 pisze, że z ogłoszenia odpowiedział jakiś ds chętny na Kasię spod Krakowa! Czekam teraz na tel, żeby rozmawiać o szczegółach. Tylko w domu jest małe dziecko i nieznajomość Kasi na dzieci to problem nr 1 :( tak w ciemno to nie wiem,czy pójdzie. co tu robić? jak ją sprawdzić? schron nie da eksperymentów robić Quote
kizimizi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 nie da, niestety. A najgorsze jest to ze to kawał drogi jakby przyszło do oddawania psa. Jakby na hotel ją wziąć to inna bajka. ACh, mamy problem. Quote
kora78 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 no i dlatego trzeba było ją wtedy w grudniu brać na hotel i już byśmy wszystko wiedzieli... każdy odradzał, niewielu chciało się zdeklarować. a dodatkowo stówa jej uciekła, bo nie była w najpilniejszej potrzebie. ale ale: Kocham Dogo07!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Znalazłą domek dla Kasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wysyłąm zaraz więcej fotek, domek na bank pewny,że przyjedzie sam ją zobaczyć i albo wrócą z psem do domu albo bez psa- tylko Kasi! ona i tylk ona! tylko musi się na wizycie spisać idealnie! nie mogę w to uwierzyć :))))))))))))))))))))))))) szukamy osobę na wizytkę w krakowie, koło Zielonek. lecę szukać :) a warunki sa takie- mieszkanie około70m kw, za oknem pola łąkowe idealne na spacery, kil,ka razy w tygodniu u mamy tej pani na wsi w domu z gospodarstwem, dziecko 2,5 roku, 2 świnki morskie w domu, masa psów schroniskowych wśród znajomych i właśnie o dość dużego psa chodzi ! bajka!! Quote
marta0731 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Oby się udało!!!:) Spisuj się Kasia na wizycie, pamiętaj że jesteś miss schroniska:):):) Quote
Shawnee Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Kciuki trzymam!!! Proszę was wszystkich brać udział i publikowania projektu. Dla psów schroniska Dluzynie Gorny http://www.dogomania.pl/threads/179558-Projekty-bez-pieniendzy-do-zfinansowania?p=14067723#post14067723 :multi::loveu::multi: Quote
kora78 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 No to tak. ludzie przyjadą Kasię podziwiac naocznie. Musi się niunia spisać koncertowo. Jeszcze dogrywamy szczegóły. Trzymamy kciuki za pomyślne zakończenie :) trzeba kasię zarezerwować, żeby nam nie zniknęła dziwnie, jak inny pies. bo przecież szukamy domków dla psów trudno adoptowalnych, one bez nas MARNE SZANSE MAJĄ NA DOBRY DOM. I mogą dalej latami czekac i czekać, a nie zawsze się doczekują :( Quote
kora78 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Dziś Kachę w schronie zarezerwowałąm, ale te rezwrwacje nic nie dają, bo psy nam znikają. Poprostu powiedziałąm, że po Kaśkę ktoś przyjedzie. W pt jeszcze będę dzwonić, żeby upewnić się, że pies jest, żeby ludzie na darmo nie jechali Z opisu pani w schornie- Kacha do dzieci będzie ok, jest fajna, zkoro do zabawy, gdy ma miejsce w dużym kojcu wybiegowym, grzeczna i miłą, itp Quote
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 hahahhaha! suuper wiesci! Kacha do domu! oby nie zapeszyc, trzymam sobie kciuki! Quote
marta0731 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 W tym przypadku żeby rzeczywiście nie zapeszyć................................ Quote
kora78 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Dziewczyny! Kachę dziś zabrałam do siebie do dt :) lada dzień transport do ds!!! w krakowie. będzie wawel zwiedzała grubachna nasza :) farciara Kasia jest bardzo fajna, grzedczna, kochana. Silna jak koń pociągowy,ale dośc łądnie chodzi na smyczy- zna smycz, nie pochodzi z łańcucha na pewno. Plusem wielkim jest to, że szybko się grubaska męczy :) Bodługo tak z nią łazić nie można ;) Jechaliśmy grzecznie autobusem, pootem dłuuugi spacer, jakieś 2 km? pod górę pomalutku, z odpoczynkami i jęzorem na wierzchu. Ptem grzecznie bez szarpania, a przy głównej ulicy znó ciągnęła. Na wieczornym spacerku już elegancko :) Ale rozwolnienie ma strasznie rzadkie! Dostała na kolację ryż z marchewą i piersiami kurczęcimi. Wszamała, aż się uszy trzęsły. Z sierścią bęzie roboty, a roboty. Leni się strasznie. Zamieszkałą chwilowo w moim ogrodzie przy domu, w altance przerobionej na wolierę dla papug :D z częścią zewnętrzną osiatkowaną z patykami nad głową suńki. Ma ciepłą kołdrę i koce. Na noc ją zamykam w altance- 2 na 3 m. To dla niej taka duża buda. Jutro wprowadzę ją na salony na chwilę, zobaczyć, co potrafi w domu spsocić. bardzo się cieszycie?? bo ja bardzo! to był mój, razem z łąpkiem priorytetowy psiak w schronie. Jej się udało, jeszcze łąpek czeka na jakąś szansę... A Kacha pobiegac lubi, pobawić się i w śniegu wytaplać po sam czubek nosa :D i wygląda wtedy jak dziadek mróz ze śniegiem na brwiach i brodzie. aż broda jej zamarza. kasia tyle czasu i udało Ci się!! jupi!! dzięki Dogo za ogłoszenia! dzięki nim kasię wreszcie wypatrzyła pani Kasia :) ta zbieżnośc imion też pomogła ponoć. więc nazywajmy pieski popularnymi imionami ludzkimi, może znó się uda ;) Quote
fiorsteinbock Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Trzymam kciuki za Kache! Moze nas zaprosi do Krakowa i oprowadzi, pokaze sukiennice? :) Kora - wymiziaj dziewusie! Quote
kora78 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 miziam i miziam za każdym razem :) czyli 3 jak na razie :) co poradzicie na to lanie się spod ogona? żeby jej szybciej przeszło. kiedyś słyszałam, że węgiel można psu dać? ile? może jagody ze słoika dać? Quote
fiorsteinbock Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 oj, takich metod nie znam :) moze sucha karme? albo samo przejdzie jak zaczniesz podawac "normalne" jedzenie dla psa, nie rozrzedzone... Quote
kkanarekk Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Gratuluję dziewczyny, że znalazłyście jej taki wspaniały dom:multi::multi:!!!!Już z Elik jesteśmy po wizycie, świetny dom się trafił suni :) Państwo psiarze, dziecko też :) mają świnki morskie a mama tej Pani ma psa ze schroniska więc będzie towarzystwo:), Ludzie bardzo odpowiedzialni, już nie mogą się doczekać adopcji, są przygotowani na wystąpienie wszelkich problemów na początku pobytu suczki, nie będzie w domu sama zostawała po Pani ma bardzo elastyczną pracę a jak już musi gdzieś jechać to ją weźmie ze sobą. Mamy z Elik zaproszenie na wizytę poadopcyjną:razz::razz:. Gdyby była agresywna w stosunku do dziecka i nie dałoby się inaczej rozwiązać tego problemu jak tylko oddaniem Kaśki to nie ma możliwości żeby wróciła do schroniska tylko trafi albo do domu z ogródkiem mamy tej Pani albo znajdą jej wspaniały dom. Uważam, że Kaśka ma ogromne szczęście, zresztą należało jej się!!!!:multi::multi::p Quote
Recommended Posts