fiorsteinbock Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Chyba najbardziej pasuja pasozyty i brak witamin. Biedna Kasia :( Quote
fiorsteinbock Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Sa inne zdjecia Kaski, poza tymi na pierwszej stronie? Quote
kora78 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 tak, ja ma jakies ale też nie idealne no,ale już lepsze. z grudnia Quote
fiorsteinbock Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 wyslij na maila - przydadza sie do ogloszen Quote
kora78 Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 dobra, zaraz wysyłam niebawem ją odwiedzę, nowe fotki spróbuję porobić, bo dawno jej nie widziałąm. jakoś jej nie mogłam odnaleźć ostatnim razem.... oby jeszcze była Quote
marta0731 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Albo raczej oby jej nie było bo trafiła do domku........................ Za marzenia nie karają:roll: Quote
kizimizi Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Kacha ślicznoto. Z takimi zdjeciami ty musisz domek znaleść! Quote
kizimizi Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 JA zrobię naszym psiakom w przyszly weekend jakieś ogłoszenia. Kaśce oczywiscie też Quote
kora78 Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 to brzydula, ale najwspanialsza :) Quote
kora78 Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 no i noeych fotek nie mam :( nawet jej nie widziałam :( ale widziała ją kizimizi, w starym kojcu. ja skupiłam się na innych , czasu zabrakło, za późno o niej pomyślałąm. jak zwykle wszystko w biegu... cholera jasna fiosrten!! slicznie przeogromnie i stokrotnie dziekuje za taka prace,jaka wlozylas z wklejaniem tych zdjec !! :) Quote
fiorsteinbock Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kora, daj spokoj! Bardzo chce pomoc w oglaszaniu i Kasi i Łapka i Dianki...qrcze, ale czasowo nie wyrabiam! Dziewczyny, wybaczcie. Quote
_Pixia_ Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Z góry przepraszam za offa ale zapraszam na wątek kociaka, który doświadczył bardzo wiele złego. Jednak po mimo tego wszystkiego nadal chce żyć. Pomóż sfinansować jego leczenie. Dziękuję Quote
kora78 Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 dziękuję ślicznie za każdą pomoc :) kacha ma nowe alegro ode mnie. z fotkami z grudnia jej wątek już 3 miesiące się ciągnie :( a może dodam tutaj treść do ogłoszeń?chyba fajna mi wyszła. będzie zawsze pod ręką dla każdego? Quote
fiorsteinbock Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Pewnie, wklej i moze w tytule zaznacz, ktory post :) Bedziemy mialy ulatwione! Ja chyba zaczne prosic o teksciki dla moich psiakow :) Quote
kizimizi Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Oj Kora wiesz jak jest. niektóre psy są po parę alt na dogo i na tymczasach zapoomniane zostają i wogóle. 3 mce to nie tak źle. Ja po sesji siadam i każdemu odnawiam gumtree, chociaz tyle. Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Dokladnie, 3 miesiace to jeszcze mnie tak starsznie. Na pierwsza wskakuj! Quote
kora78 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Schronisko. Zgrzyt zamykanych krat... Skowyt setek psich gardeł, błagających o chwilę uwagi. Żar upalnego słońca zmieniającego boksy w pustynię. Jesienne ulewy tworzące błotne posadzki. Mrozy zimy wpychające psy w najdalsze zakątki bud, bolesne mrozy, mordercze mrozy... I między tym wszystkim tkwi od lat ona- Kaśka. Czeka na dom. Czeka na kogoś, kto da jej szansę wyrwać się z tego przerażającego miejsca. Miejsca bezgranicznego smutku, gdzie z czasem traci się wszelkie nadzieje, nadzieje na: pożywny posiłek kilka razy dziennie spokój, brak strachu i lęku o każdy kolejny dzień lepsze życie, a może nie... tak poprotsu- NA ŻYCIE Kaśka nie miała jeszcze szczęścia w życiu, no może nie licząc tego, że ją zauwoażono i zrobiono właśnie to jedno jedyne ogłoszenie, dzięki któremu ma choc cień szansy na znalezienie kochającego domu. Sunia ma 5 lat, mieszka w schronisku od 3 lat. Bardzo przypomina terierka. Ma lekko kręconą sierść, jest koloru czarnego, podpalana. Niedawno wychowała 2 szczeniaki, niestety nie dopilnowano i pies z kojca ją pokrył. Urodziłą je w boksie z innymi psami, nie wiemy, czy i ile jadła, niechcąc wyjść z budy, by wielkie psy dopadły jej maluchy i zagryzły w rywalizacji o miejsce przy misce strawy. Jednak wreszcie doczekałą się wolnego miejsca i zostałą przeniesiona ze szczeniakami do osobnego, ogrzewanego kojca, gdzie spokojnie odchowała potomstwo. Szczeniaczki jako słodkie maluchy, domki już znalazły, ale mamusia nadal czeka i czeka... Znów zostałą wydelegowana do starego, brudnego kojca, z zimną budą, z bandą konkurentów do miski. Sunia została wysterylizowana. To chyba jednak dla niej przekleństwo. A nie spokój przed kolejnym nagabywaniem przez samców, podczas zbliżającej się cieczki. Spokój przed kolejnym wycieńczającym wysiłkiem organizmu w czasie ciąży i wychowywania szczenaików. Bo gdy Kasia miałą małe, choć na te krókie 3-5 tygodni mogła zamieszkać w wykafelkowanym boksie z ciepłym domkiem i czystym kocykiem. To były jej jedyne szczęśliwsze chwile, w koszamarnym schroniskowym zyciu :( Quote
marta0731 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 O kurcze Kora masz talent... Łza się kręci w oku:( Quote
kora78 Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 poczatek, jak zwykle żywcem zerżnięty z cudzego ogłoszenia. no takiego talentu to ja nie mam, no i wieloletni już zastój umysłowy. więc mnie tak nie chwalcie ;) ważne, że wyszło jakoś w miarę prawdziwie. kilka literówek. i wycięłam tutaj stały tekst o nielicytiowaniu, o kontakcie itp. bo do innych ogłoszeń to jest chyba niepotrzebne, a i te regułki każdy zna. Kacha na dogo, 3 miesiące,ale w schronię już lata. może nie tyle, co inne psy, ale nawet kilka miesięcy to już za długo na życie w takich miejscach, jak schroniska. więc to żadne pocieszenie. :( dobre to mi wyszło, że sterylka jej przekleństwem, bo nie ma szans na trafienie do ciepłęgo kojca na parę tygodni, co? :D Quote
kora78 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 kasiu ledwie 23 obejrzenia i 10 dni do końca :( nikt nie patrzy na terierkowate psiaki :( Quote
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 U mnie Kapsla allegro tez porazka. Dziewczyny, sprawa dotyczy znecania nad zwierzetami, zalzyjcie prosze i przepraszam za offowanie: http://www.dogomania.pl/threads/178904-Dobrocin-4-dni-bez-jedzenia-mimo-ze-od-tygodnia-nic-nie-jedza-Kto-pomoze Quote
Recommended Posts