kora78 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Witam wieso, mnie również się wiele w sytuacji tego psa nie podoba, wszelkie wątpliwości zawsze wyjaśniam wszystkim na PM. Trzeba starannnie dobierać słowa na forum, by nie zaszkodzić. Na twoje wątpliwości odpowiem również. Zbędne są tu osoby niezainteresowane pomocą i uważające, iż Kaśka z małymi ma teraz tak cudownie, że nic lepszego im się nie należy ! Quote
darunia-puma Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 kora nie jesteś panią tego wątku i nie ty będziesz decydowała kto tu przychodzi a dla dobra psa powinnaś sie cieszyć że jest on podrzucany na pierwszą stronę i nie zaśmiecaj już więcej tego wątku bo nie wszyscy chcą tego czytać .......... na pewno tak jak już Wiesia zauważyła zbędne było wielkie hallo i przenoszenie jej do kolejnego lepszego schronu - pomysł jaki mi proponowałaś a ja się nie zgodziłam i teraz jestem be ale numer .............. a okazuje się ( proszę czytać kilka postów wstecz ) ze Kasia na tą chwilę ma osobne ogrzewanie pomieszczenie i jest tam sama z małymi w innym schronie nikt by jej nie dał kanapy i domowych warunków........... więc tak myślę - jest na tą chwilę ok nie ma co cudować, nikt nie mówi że Kasia ma dobrze ale na pewno nie cierpi jak psy w poniższych linkach, na innych wątkach są znacznie bardziej potrzebujące psy niż na tą chwilę Kasia więc również zapraszam na nie może tam kora wesprzesz finansowo jakieś psy, całe pieniążki łącznie z pieniędzmi na Kasie poszły i nadal idą na nie : Ja cię na pewno nie wyproszę z tamtych wątków bo liczy się dobro psów a nie to co ty sobie w główce myślisz....... http://www.dogomania.pl/threads/174468-KochaA-a-bezgranicznie-do-koA-ca-jego-dni-Czy-teraz-ktoA-pokocha-jAE-Zbieramy-na-DT http://www.dogomania.pl/threads/148458-A-yje-w-piekle-A-agodna-sunia-POMOC-FINANSOWA-i-DT-uwiAE-ziona-w-klatce http://www.dogomania.pl/threads/172094-Muki-ze-zdeformowanAE-dolnAE-szczAE-kAE http://www.dogomania.pl/threads/173976-AnioA-umiera-w-psim-piekle-Potrzebna-pomoc-finansowa-na-leczenie http://www.dogomania.pl/threads/174159-Ugotowany-A-ywcem-szczeniak-POMOCY http://www.dogomania.pl/threads/172013-ZagA-odzona-i-ranna-ONKA-chce-A-yAE-MoA-esz-pomA-c-KaA-da-zA-otA-wka-siAE-liczy http://www.dogomania.pl/threads/174451-Odebrany-interwencyjnie-Przekochany-Weron-z-nowotworem-prosi-o-wsparcie-finansowe http://www.dogomania.pl/threads/174527-Fuks-ofiara-czA-owieka-potrzebna-pomoc http://www.dogomania.pl/threads/174642-TROJKA-ofiara-wnykA-w-OBDARTA-ZE-SKA-RY-w-1-5-pow-ciaA-a-URWANA-A-APA-POMOCY Quote
kora78 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Nie ripostuję, bo podkręcanie kłótni psu nie pomaga. Dojrzyj to wreszcie. Quote
CASIA&ttb Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 a czy ktoś był w schronie i sprawdził czy suka z małymi(ile sztuk) tam jest czy tylko opieracie się na tym co mówią pracownicy schronu czy weci ,kto może jano i klarownie opisać faktyczną sutuacje tej suki?! Quote
kora78 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 mogę ja i kizimizi, bo tylko my tam chodzimy. tydz temu suka była, małe były schowane. Kilka dni temu przez tel pani sekretarka mówiła,że małe są 2. wiesz, jak to jest z jasnością... Quote
CASIA&ttb Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 wiem i wcale się nie zdziwie jak za max 2tyg szczyli nie będzie a suka w najlepszym razie wróci na ogólny boks... zostawienie szczeniaków tylko potwierdza moje zdanie o lecznicy i schronie... Quote
kora78 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 ja wiem,że sytuacja nawet za chwilę może się zmienić, dlatego o psicy nie zapominam. Nie można jej skreślać, bo akurat ma lepiej, niż na początku. mam coś w rękawie, ale nie wiem,co z te, wgo wyjdzie, więc jeszcze nie wyciągam. zależy to od innych dobrych osób. nie będę zapeszać Quote
xmartix Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 wieso Ty jesteś wolontariuszką w tym schronie? pracownikiem? domek w Austrii odpadł a czemu będzie wiadomo niebawem co do domków w Niemczech - ja jestem za, ale należy organizacje sprawdzać Kasia jest bezpieczna bo odchowuje maluchy, a potem? znowu trafi do boksu z psami? Quote
wieso Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 xmartix napisał(a):wieso Ty jesteś wolontariuszką w tym schronie? pracownikiem? domek w Austrii odpadł a czemu będzie wiadomo niebawem co do domków w Niemczech - ja jestem za, ale należy organizacje sprawdzać Kasia jest bezpieczna bo odchowuje maluchy, a potem? znowu trafi do boksu z psami? witam, nie nie jestem ani jednym ani drugim, przesylam tylko pieniazki na te najbiedniejsze bidule..... tak nalezy wszedzie domki sprawdzac jak najbardziej.... To pytanie co bedzie Kaska gdy odchowa male tez mnie zastanawia.... Pisalam tylko zeby pieniedzy nie wyrzucac w bloto w momencie gdy jeszcze mozna zaoszczedzic, skoro "jakotako" ma.... Sa na forum biedniejsze.... Pozdrawiam Wieso Quote
wieso Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Witaj Kora 78, Twoja wiadomosc na PW rozbawila nas. Wiesz ja jestem w wieku w ktorym takie teksty wogole juz nie wywoluja zadnej reakcji......angazuje sie w ochronie zwierzat dluzej niz Ty zyjesz na tym swiecie i moge powiedziec tylko jedno: jezeli chcesz komukolwiek i kiedykolwiek pomoc to ZMIEN TON !!! Twoj jest nieodpowiedni !!! Pozdrawiam Wieso Quote
kora78 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 maluchy są 2 pieski, czarne, podpalane i jeden ma biały krawacik i jest bardziej szorstkowłosy :) oczka otwarte, same łażą, a mamusia ich strzeże pilnie, ale pozwala swojej opiekunce brać je na ręce. Widać, że jej ufa :) Quote
marta0731 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 wieso napisał(a):Witaj Kora 78, Twoja wiadomosc na PW rozbawila nas. Wiesz ja jestem w wieku w ktorym takie teksty wogole juz nie wywoluja zadnej reakcji......angazuje sie w ochronie zwierzat dluzej niz Ty zyjesz na tym swiecie i moge powiedziec tylko jedno: jezeli chcesz komukolwiek i kiedykolwiek pomoc to ZMIEN TON !!! Twoj jest nieodpowiedni !!! Pozdrawiam Wieso Cokolwiek to były za teksty, jednak reakcję wywołują... Niestety... Szkoda że nie na priv... Bo od tego jest. Jak jedna da sobie spokój - zaczyna następna. Błędne koło:shake::angryy: Długo tylko czytałam i czytałam... Wiesiu z całym szacunkiem dla tego co robisz, nie jesteś tu fizycznie ale pomagasz bardzo, wiem o tym (przykład podstawowy dla mnie - Lara, jeszcze raz dziękuję w jej imieniu) Dziewczyny zaprzestańcie tych przepychanek słownych!!! Jest nas zbyt mało na "naszym terenie" żebyśmy się jeszcze miały kłócić między sobą!!! Quote
wieso Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 marta0731 napisał(a):Cokolwiek to były za teksty, jednak reakcję wywołują... Niestety... Szkoda że nie na priv... Bo od tego jest. Jak jedna da sobie spokój - zaczyna następna. Błędne koło:shake::angryy: Długo tylko czytałam i czytałam... Wiesiu z całym szacunkiem dla tego co robisz, nie jesteś tu fizycznie ale pomagasz bardzo, wiem o tym (przykład podstawowy dla mnie - Lara, jeszcze raz dziękuję w jej imieniu) Dziewczyny zaprzestańcie tych przepychanek słownych!!! Jest nas zbyt mało na "naszym terenie" żebyśmy się jeszcze miały kłócić między sobą!!! Witaj Marta, jak milo slyszec " dziewczyny...." , podoba mi sie Twoja rada a i Ciebie bardzo cenie (za Lare ) o jedno tylko prosze: nie mow mi dziekuje bo usmiech szczescia na pysiu piesia to najwieksze dziekuje dla nas wszystkich... Pozdrawiam Wiesia Quote
Ewelina.w38 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='CASIA&ttb']wiem i wcale się nie zdziwie jak za max 2tyg szczyli nie będzie a suka w najlepszym razie wróci na ogólny boks... zostawienie szczeniaków tylko potwierdza moje zdanie o lecznicy i schronie... I ja niestety ale podzielam tą opinię. Z tego powodu i z tego co czytam muszę sie wreszcie włączyć bo wątek bierze zły kurs. Przecież wszystko jest w postach napisane i nikt nic nie wymyśla na biegu i nie kłamie. Wystarczy cofnąć sie i poczytać; 20-11-2009 21:12 Kora napisała: "... W czw za drugim telefonem wetka mówiła,że czeka na wieści schronu, po następnym telefonie, po godzinie wetka mówiła, że psa ma już w lecznicy. Teraz w telefonie 2 dni temu wetka mówiła, że Kaśka oszczeniła się w lecznicy w pt, na drug dzień po przywiezieniu. Szczeniorów 8, z czego mówiła,że zostawią 2-3, bo nie ma schron warunkó na trzymanie tylu psów.... to była rozmowa przez tel, nikt tego nie widział. A jak jak miałam okazję sie przekonac na prawdziwość ich wypowiedzi nie ma co liczyć. Pani Joli z gabinetu też. " W międzyczasie wysłałąm kolesia do schronu i widział Kaśkę w starym boksie w dniu, gdy wg wetki powinna być w lecznicy! Koleś na 98proc pewny,że to ten sam pies. Nie chciała wyjść z budy, wystawiła tylko łeb. Więc może już pilnowałą szczeniaków w budzie?" tak, tym kolesiem byłam ja, wiem co widziałam! Byłam robic psom zdjęcia z dziewczynami i z Daria i z Korą więc mamj a jeszcze na swojej karcie pamieci. jakby ktos uznał, ze pewnie kłamię! 25-11-2009 21:48 Daria napisała: "niestety Kasi w schronisku nie ma dzwoniłam dziś i pytałam o sunię z małymi .....szkoda bo miałaby świetne warunki do życia..... pani powiedziała że wczoraj ktoś przyjechał z Niemiec i zabrał jedyną sunię jaką mieli z małymi............" to skąd te zarzuty, ze pies nagle zniknął? Skoro Kora jest niewiarygodna to może Darii uwierzycie? 28-11-2009 21:08 Kora napisała: [FONT="]"Dziś widziałąm Kachę w schronie. Oddzielona, sama z małymi. W domku połączonym z małym wybiegiem w kaflach. Mają kocyki i grzejniczek." [/FONT] Ja też tam byłam i też ją widziałam. Jeżeli ktoś nie zna realiów tegos chroniska to niech poczyta, popyta CASIA&ttb jak tam jest. Po co ta Nagonka? Przecież Kora tez nie kłamie bo po jaka chol...?! Nie wzięła żadnych funduszy, prosiłą tylko o deklarację. Proponuję wszystko sobie wyjaśnic teraz i tu i na nowo zadeklarować pomoc; kto chce a kto nie. Chyba to nie miejsce i nie czas by ciągnąc te kłótnie. Quote
CASIA&ttb Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Ewelina.w38']Jeżeli ktoś nie zna realiów tegos chroniska to niech poczyta, popyta CASIA&ttb jak tam jest. Po co ta Nagonka? Przecież Kora tez nie kłamie bo po jaka chol...?! Nie wzięła żadnych funduszy, prosiłą tylko o deklarację. Proponuję wszystko sobie wyjaśnic teraz i tu i na nowo zadeklarować pomoc; kto chce a kto nie. Chyba to nie miejsce i nie czas by ciągnąc te kłótnie.[/QUOTE] też nierozumiem co kieruję coponiektórymi i dlaczego dąży się do pyskówek tu... a pod tym co napisała Ewelina.w38 podpisuję się Quote
marta0731 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Dzięki Ewelina za wnikliwą analizę:) Oczywiście macie moje wsparcie dla naszych regionalnych potrzebujących Quote
Apbt_sól Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 To co sie dzieje w schronisku to dluga bajka .. psy giną po czym po 2 tygodniach sie odnajdują cudownie- czesto te ktore maja isc na adopcje.. kaska zaraz wleci na ogolne i znow beda szcz eniaki.. ech.. take bledne kolo widziomy od lat..jesli nie zosytanie wysterylizowana. kto wie co jest kryterium oceny przy wyborze suk do sterylizacji w schronisku?? sa wiesci? Quote
kora78 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 młodość, ładność, nowość, szybkie szanse adopcji. Głównie chcą psy szybko wychodzące ciachać, by ludzie ich w domach później nie rozmnażali :) Quote
darunia-puma Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 .................................................... Quote
Apbt_sól Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 " i co że wyciągnęłyście dwa psy skoro na ich miejsce przyszły 4" jeśli kieroniczka schroniska ma takie argumenty to mi rece opadają... gdyby wszystkie były wysterylizowane to "wpływ" nowych zwierząt byłby mniejszy. ponadto szkoda ze schronisko nie roboi zadnych akcji zwiazanych z adopcją psów ze schroniska. Była kiedys propozycja by psy małe, srednie były uczone podstawowych komend- chodzenia przy nodze itp - wszystko to by ułatwic im zycie w nowych domach. To tez spalilo na panewce. mnie sie marzy nowy konkurs na dyrektora schroniska... mysle ze mnienił by wiele.. Quote
kora78 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 te słowa to nie były kiero, a pracowniczki. Nam tam się jeszcze mieszały osoby i ich funkcje. Teraz już wiem, kto jest kim. proszę o dyskusje o schronie przeniesienie do stosownego wątku, nie bruźdźmy tu Kasi. Ważne, że sterylki i kastracje w ogóle się zaczęły, teraz czekamy na rozpęd, aż nabiorą wiatru w żagle, aż przyniosą skutek kilka lat potrwa. kto da fotki maluchow tutaj? Quote
Ewelina.w38 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ach dziewczyny, nie marzmy o zmianach bo wpływu na to niestety nie mamy. Mozemy za to pomóc tym psiakom, które tam są i na tym trzeba sie skupic. Mi też sie wiele rzezcy nie podoba i nie mówie o tym ani tu ani nikomu bo to przecież nic nie zmieni. Jak słyszę to gderanie i narzekanie, ze żle, ze mało, ze cos tam jeszcze, to mi sie scyzoryk w kieszenie otwiera, ale co poradzę? ja wkleję foty ale już nie dziś, jutro? Quote
Apbt_sól Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 to nie sa tylko czyste mareznia a realne rzeczy.. nasz prezydent wałbrzycha jest w stanie to ukrucic tylko droge do niego tzreba znalezc.. mi sie nie otwiera scyzoryk, bo zardzewiał kilka lat temu :eviltong: ilez razy mozna sie otiwerac :evil_lol: Quote
Ewelina.w38 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='Apbt_sól']to nie sa tylko czyste mareznia a realne rzeczy.. nasz prezydent wałbrzycha jest w stanie to ukrucic tylko droge do niego tzreba znalezc.. [/QUOTE] no cos ty, rok wyborczy się zbliża aj ego już nie wybiorą wiec po co to?!:shake: Quote
Recommended Posts