Jump to content
Dogomania

Ja marznę.... i tak juz trzecia zima dla pinczerowatego Kubusia.MA DOM!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Kubus miał dom-przez tydzień.Ale ludzie maja inne psy,Kubus sie przed nimi bronił,więc szybko sie go pozbyli i znowu buda i znowu zimno.Bez sensu to wszystko.Ale tak własie wygląda ludzkie miłosierdzie.

Posted

Brazowa masz ode mnie PW.
Zadzwonila do mnie Pani ze schroniska w sprawie Kubusia, zaraz po tym jak dostala telefon od Państwa z Wa-wy- okazalo sie ze, jak twierdza "własciciele", Kubuś jest agresywny w stosunku do psów...
ahhhh, szkoda gadac.,.. Pies w ogólnym boksie siedzial tyle czasu i nagle agresywny do innych sie zrobil :(
No w kazdym razie Kubus nadal jest u nich, informacje mam sprzed 5 minut, ze jeszcze do schronu nie zostal przywieziony ale z tego co wiem to "właściciele" Kubusia szukają domu dla niego na wczoraj. Wiecej bede wiedziala jutro...
Powtarzamy akcje szukanie dlomu dla Kubka- najgorsze w tym wszystkim jest to, ze mój tymczas został zajety przez bide po adopcji Kubusia i stoimy w punkcie wyjscia :(

Posted

Kuba jest w schronie :(
Zrobie psiakowi nowy wątek, podam tutaj link, skupimy sie wtedy bezposrednio na nim. Na dniach jedziemy do Kubusia go obfocić. Rozmawialam z Pania ze schronu. Kubus wrocil bo agresywny niby nagle do innych psow, rowniez podobno na ulicy sie rzuca na obce psy :-/ Przy czym Pani ze schronu powiedziala, ze nigdy nie wykazywal zadnej agresji, rowniez na spacerach wyprowadzany przez wolontariuszki

Posted

Izis1984 napisał(a):
Kuba jest w schronie :(
Zrobie psiakowi nowy wątek, podam tutaj link, skupimy sie wtedy bezposrednio na nim. Na dniach jedziemy do Kubusia go obfocić. Rozmawialam z Pania ze schronu. Kubus wrocil bo agresywny niby nagle do innych psow, rowniez podobno na ulicy sie rzuca na obce psy :-/ Przy czym Pani ze schronu powiedziala, ze nigdy nie wykazywal zadnej agresji, rowniez na spacerach wyprowadzany przez wolontariuszki

Biedny mały,tak krotko cieszyl sie domkiem:-(

Posted

Debile i czuby.Przeciez to normalne,ze pies,który od trzech lat nie miał NIC prócz konkurencji w postaci innych psów ,będzie czuł sie w obowiązku obszczekać każdego psa i każdego psa odbierze jako zagrożenie.
Agresywny??? Gdyby byl agresywny ,to juz dawno by go nie było.Bo by go w ciagu trzech lat zjadły inne psy,chudzielca jednego.

Jak debile,nie potrafia prowadzic psa na smyczy,to pies szczeka na inne psy.

Niech ich szlag trafi,przez nich pies znowu gnije w budzie,a mogł być w dobrym DT.

Posted

czytalam watek ale moglam cos przeoczyc,chcialabym wiedziec:
-czy jest na cos chory?jakies przewklekle/zarazliwe?
-zdaza mu sie zalatwiac w domu?
-jak zostawal sam(na tamtym tymczasie)mocno plakal?niszczyl cos?
-jest energiczny,potrzebuje sporej dawki ruchu codziennie? czy spacerki niezadlugie na smyczy wystarcza?(+ogrodek do dyspozycji)
-wykazuje jakas agresje/powazna nerwowosc w kontaktacvh z ludzmi?daje sie spokojnie wziac na rece,zalozyc obrozke itp?

to narazie chyba tyle.... tak mysle zeby nim pewna osobe zainteresowac ale najpierw musialabym wiedziec te podst. rzeczy...

szkoda ze sie z psami srednio dogaduje..moze bym go nawet na DT wziela ale mam mlodego goldka w domu i nie chcialabym zeby sie ze soba meczyly:/

Posted

Nie jest zaraźliwie chory-jest zaszczepiony
-gdy chce wyjśc,prosi piszczeniem,jest teraz w schroniekowym biurze,panie ze schroniska ulitowały się nad nim,nie sika po katach
-tego nie wiem,ale wg mnie spokojnie bedzie został,a wrazie gdyby wyszło niszczycielstwo,jest tyle sposobów,aby tego unikąć,ze w przypadku niedużego psa,to nie powinno byc kłopotliwe
-nie jest enrgicznym psem,średnia aktywność,krótkie spacerki mu wyastarcża,na dworze juz sie w soim zyciu nasiedział :(
-żadnej,spokojnie można go ubierać,przytula się

ZABIERZCIE GO!

Posted

ehh, żeby coś się udało... :(
on jest w schronisku w Warszawie, tak? i czy właśnie tam musi zostać do czasu znalezienia ds/dt, czy Starogard rości sobie do niego jakeiś prawa?

Posted

Jest szansa na DS:p, wiecej napisze jak przemyślą to i zobaczą fotki (pewnie dopiero jutro..). Ehh bardzo bym chciala zeby sie zdecydowali, ale nie chce naciskac bo to bez sensu....

Posted

FLY napisał(a):
Jest szansa na DS:p, wiecej napisze jak przemyślą to i zobaczą fotki (pewnie dopiero jutro..). Ehh bardzo bym chciala zeby sie zdecydowali, ale nie chce naciskac bo to bez sensu....

Trzymam kciuki za malego.........

Posted

:p dobra jest dla niego domek, pytanie tylko teraz czy uzyska Wasza akceptacje..;) Więc tak...

Poszedlby do moich dziadkow, mieszkają w olsztynie-w domku z ogrodem (oni oczywiscie wiedza,że maly jest do domu-tyle ze jak jest cieplo ladnie to moglby posiedziec w ogrodku tez). Nie maja duzego doswiadczenia z psami-mieli jednego pieska takiego wlasnie pinczerowatego, jak on odszedl to sie narazie na nastepnego nie zdecydowali-chociaz mysleli o tym... Z tym, że sa zmotoryzowani, w razie potrzeby napewno by go wzieli do weta (mieszkaja blisko wety na UWMie takze tamtego wozili na jakies konsultacje bo kulal na tyl nie wiadomo czemu:/).
ok 1-2razy do roku oni wyjezdzaja (sanatorium itp) i wtedy zajelaby sie nim moja mama (mieszka domek obok w szertegowcu).
Jako ze to ludzi w starszym wieku napewno nie beda z nim ganiac ani chodzic na dlugie spacery(zwlaszcza jak zimno..)-ale o to juz pytalam wczesniej i z odpowiedzi wnioskuje ze to by nie byl problem.
aha no oczywiscie wiekszosc czasu ktos jest w domu.

Moim zdaniem jedyne co moze budzic jakies zastrzezenia to to, ze babcia niebardzo chce zeby piesek do sypialni (do lozka to juz w ogole..)takze tamten na noc zostawal na poslanku na dole, a jak piszczal to dziadek spal razem z nim na dole...;)

Nie wiem co tam jeszcze napisac....... moze poczekam na jakies pytania..

Posted

a i jeszcze zeby nie bylo...- nie naciskalam na nich, nie wymuszalam szybkiej decyzji (caly dzien cierpliwie czekalam na tel!!:diabloti:).. sami powiedzieli ze go wezma, i ze bardzo slodki i sliczny.. tylko oczka takie ma smutne.. :-(

Jeszcze takie pyt: on jest wykastrowany? czy dopiero bedzie?

Posted

z tegio,co ja pamietam wykastrowany,ale zawsze lepiej dopytac w schronie.Panie udziela wszelkich info.
Tak bardzo bym chciała.......
Tam w schronisku mozna na miejscu zrobic za 10 zł bardzo porządną adresatkę dla pieska :) Przyda się Kubusiowi,może dziadkowie bedą chcieli mu kupić,zeby zawsze nosił przy obróżce? Ma 40cm w kłębie,niby średni,ale drobny.Miły jest bardzo,nie wyobrażam sobie,ze dziadkowie mogliby go nie polubic,potwornie potrzebuje człowieka.

Kubus szczeniakiem nie jest.Wiadomo,wpierw bedzie bardzo ozywiony nowym miejscem,ale potem juz utknie w fotelu i tylko bedzie sadełko zawiązywał.

Posted

chyba zaraz zadzwonie tam do schrona;)
brazowa1 a moze orientujesz sie czy ktos z 3miasta (niekoniecznie sama gdynia) tam jezdzi?moze Ty?? bym go odwiedzila wczesniej..nawet jutro.. Generalnie nie jest dla mnie problemem jechac sobie pociagiem tylko chodzi o to ze wtedy musze mojego psiaka na pol dnia zostawic w domu:( nie chcialabym..

Posted

Ja mam w zamiarze pojechac do Kubusia, chcialam go obfocic :)
Kiedy Kubus mialby pojechac do nowego domu? Przeczytalam ostatnie posty jednym tchem i moglam nie doczytac czy padl juz jakis termin....

Posted

jutro mam w dzień zadzwonić bo teraz tylko dozorca był..;)

Dziadek moglby po Kubusia przyjechac dopiero ok 16tego grudnia-i wtedy by zabral tez mnie i mojego psa do olsztyna. Ciągle myśle czy na te 3tyg on nie mogłby zamieszkać u mnie......obawiam sie tylko tego jego stosunku do psow...chociaz z drugiej strony nie wyobrazam sobie zeby miala jakas tragedia byc bo moj pies jest absolutnie niekonfliktowy, a ja prawie caly czas też jestem w domu...

Nic no, i tak musiałabym najpierw zobaczyc na zywo jego, to jak sie zachowuje, i przy psach.... i ewentualnie wtedy taka decyzja.
..Takze ponawiam pyt czy ktos z 3miasta tam jezdzi i mogly mnie zabrac..?:razz: