Jump to content
Dogomania

Ja marznę.... i tak juz trzecia zima dla pinczerowatego Kubusia.MA DOM!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 8 months later...
Posted

Witam wszystkich:)
Minął prawie rok od kiedy Kubuś jest w nowym domku,z moimi dziadkami. Postanowiłam z tej okazji napisać co tam u niego słychać:) Ostatnio byłam w Olsztynie jak dziadkowie wyjechali do sanatorium, wiec kilka dni się nim opiekowałam.

Kubuś owszem przytył,ale nie jest jakąś kluchą, wygląda fajnie;) Na spacerkach chodzi bez smyczy, perfekcyjnie reaguje na przywołanie. Do obcych psów z dystansem, ew z daleka obszczeka ale nie wszczyna awantur;)- Nikogo jeszcze nie zagryzł! ;) Z naszym starszym goldenkiem, który jest Kubusia sąsiadem zawarły "pakt o nieagresji";)-wielkiej miłości nie ma,ale nie ma tez żadnych konfliktów i przepychanek, wiec dobrze.

Oczywiście sercem swoich właścicieli Kubuś zawładnął już na dobre, jest troszkę rozpuszczony ale w takim pozytywnym znaczeniu (jeśli takie może być;)),tzn nie ma problemów z agresja, podporządkowaniem itp,a ze trochę żebrze i włazi nam na kolana..;) Ze schroniskowych pamiątek pozostał mu głos..niski zachrypnięty,zza drzwi ma się wrażenie ze mieszkania broni wielki owczarek (Kuba jest b czujny i w sekundę przy drzwiach jak kogoś słyszy).

Ze zdrowiem nie miał żadnych problemów,jest wesoły, energiczny i chyba zadowolony:)Zrobiłam mu nawet kilka foteczek ale są baaardzo słabej jakości, poza tym byłam na spacerze z oboma psami i ciężko było uchwycić Kube w kadrze, ale coś tam widać:)

Pozdrawiam!:)

Posted

Kubaaaaaaaaaaaaaaaaa:) Ale fajnie FLY< dzięki za wieści!!! Kuba wygląda na bardzo zadowolonego! Super, że dziadkowie zadowoleni, pakt o nieagresji jest, wszyscy żyją w zgodzie! Ale to jest niezła czujka z tego Kuby no i głos potężny w małym ciałku hehehe:)
Pozdrawiam Was serdecznie!

Posted

pięknie wygląda,przecudownie!

w jego dawnym schronie tez się duzo przez rok zmieniło. Nowa kierowniczka nastala (nasza,dogomaniacka),pieski sa tłuste,zdrowe,juz nie chodza po schronisku,jak kiedyś: łysawe,zapchlone,zarobaczone wychudzone ,osowiałe psy.Boksy zadaszone,adopcje ino furczą

Posted

Betbet napisał(a):
Brązowa...a dlaczego ja o niczym nie wiem???:P:P

Kochana,to Ty nie wiesz,ze nasza oleńka_f jest kierowniczką na Kociewiu? Poustawiała wszystko,aż miło. Dobre schronisko jest teraz w Starogardzie Gdańskim.Bardzo dobre :)

• 1 year later...
Posted

wazy ok 14 kg;) jak przyszedl wazyl ok 8. Ale mimo ze moze troche tluszczyku ma to nie wyglada na jakiegoś niezdrowo otyłego. Na zdjeciach mogłam go złapac tylko jak sie na czyms "zawiesil" albo żebrał,stąd takie malo radosne;) ale jak Kuba sie cieszy to nie da rady fotek zrobic. Na pierwszych 2 fotach widac że ogonek "ucieło" bo za szybko chodził;)