Jump to content
Dogomania

Ja marznę.... i tak juz trzecia zima dla pinczerowatego Kubusia.MA DOM!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Juz pisze szczegóły :evil_lol:
DT to mój baaardzo dobry znajomy. Zdecydowali sie calą rodzina na opieke nad Kubusiem. Pani domu zobaczyła zdjecia i sie rozkleiła :diabloti: Zdecydowali sie przyjąć psiaka wstepnie na czas zimy lub do czasu kiedy ewidentnie okaże sie ze sie nie dogadują- są realistami. Zobaczymy jak bedzie dalej. Ja wychodze z załozenia, ze dla niego każdy czas spedzony w domu, w łóżeczku, to czas nadziei. Jest to, przyznam, czas próby dla obu stron. Ten DT nigdy nie mial psa. Zawsze w domu mieli koty, króliki, rybki i inne zwierzątka domowe ale na zobowiązanie w postaci psa nigdy sie nie zdecydowali. Przyszedł ten czas kiedy wspolnie stwierdzili, po obradzie rodzinnej, ze to własnie Kubuś bedzie członkiem ich rodziny na czas tymczasowy. Że przyszedl okres kiedy, miarą sił na zamiary, są w stanie podjąć odpowiedzialność za psiaka.
Powiem od siebie tak- odpowiedzialni ludzie. Zawsze ktoś z rodziny jest w domu przy czym ja jestem dom dalej :diabloti: Znam ich na tyle tez, ze wiem, ze jesli okaze sie ze dogadają sie z Kubusiem za nic na świecie go nie oddadzą...
Dodam też, że wiem że dla tego psiaka, w zasadzie kazdy dom w czasie zimy jest lepszy niz buda :mad:
A to naprawde dobra rodzina :loveu:

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i mamy news`a:
Dzwoniłam własnie do schronu. Bardzo miła Pani powiedziala, ze w sprawie Kubusia było pare telefonów (prawdopodobnie z ogłoszen w internecie- Rita :loveu: ) no i zdeklarowali się na Kubusia jacyś ludzie z Warszawy :cool3:. Mają problem z dojazdem, będą kombinowac ale mają przyjechać po niego w przeciagu tygodnia. Umówiłam się z tą Panią, ze jesli okaze sie, ze ci Panstwo sie wycofują, badz nie przyjadą w przeciagu tygodnia to zadzwoni do mnie i zabieramy Kubusia do "mojego" DT... Nie mniej jednak wygląda na to, ze Kubuś znalazł domek stały i za to trzymajmy kciuki!

Posted

Ja tez dostalam maila w sprawie Kubusia:p

Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć czy piesek Kubuś jest dalej do adopcji? I najważniejsze,czy piesek lubi dzieci. Mam 3 letnie córkę...nie męczy zwierząt:), ale to zawsze dziecko,ktore chce sie bawic. Czekam na odp.dziekuję.

Co odpowiedziec,czy cos wiadomo na temat jego stosunku do dzieci ?

Posted

O stosunku do dzieci to chyba niewiele wiadomo :cool1:

Co odpowiedziec? hymm,sama nie wiem. Moze tylko tyle, ze piesek jest wstepnie zarezerwowany ale jeśli w przeciagu tygodnia nie przyjadą po niego ludzie, ktorzy go zaklepali to ogłoszenie nadal jest aktualne :roll:

Posted

:multi::multi::multi: Tez sie strasznie ciesze:multi::multi::multi:

Przyznam nie mniej jednak, że zaluje, że nie poznałam i nie wymiziałam chłopca :oops:

Ale to fantastyczne wieści :loveu::multi:

Edit. Zadzwonie jednak jeszcze za dwa czy trzy dni i upewnie sie czy jednak dojechali:diabloti:

Posted

Izis1984 napisał(a):
(...)
Edit. Zadzwonie jednak jeszcze za dwa czy trzy dni i upewnie sie czy jednak dojechali:diabloti:

Tak, tak zadzwoń. Brazowa mówiła, że różnie to bywa. I nawet jak przyjadą mogą go nie zabrać, bo...nie spodoba się na żywo :roll:

Posted

rita60 napisał(a):
Ja tez dostalam maila w sprawie Kubusia:p

Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć czy piesek Kubuś jest dalej do adopcji? I najważniejsze,czy piesek lubi dzieci. Mam 3 letnie córkę...nie męczy zwierząt:), ale to zawsze dziecko,ktore chce sie bawic. Czekam na odp.dziekuję.

Co odpowiedziec,czy cos wiadomo na temat jego stosunku do dzieci ?

jezu dziewczyny uważajcie, to mi pachnie babką z Gdyni która niedawno adoptowała białego ratlerka i oddała go po dwóch dniach. też ma 3letnia córkę... moze to zupełnie kto inny ale tak mi się skojarzyło, uwaga na nią, nie powinna mieć żadnego psa! a wiem ze będzie szukała po innych schroniskach, w Gdyni i Dąbrówce już o niej wiedzą, jest też tutaj na czarnych kwiatkach.

Posted

O kurcze :shake: cioteczki, dzieki za informacje :roll:

Chyba zaczne czytac czarne kwiatki :shake:

Rita, dziewczyny pisza o tej kobiecie, ktora pisala do Ciebie.
Ci ludzi z Wawki to zupelnie inna sprawa.

Posted

[quote name='Izis1984']O kurcze :shake: cioteczki, dzieki za informacje :roll:

Chyba zaczne czytac czarne kwiatki :shake:

Rita, dziewczyny pisza o tej kobiecie, ktora pisala do Ciebie.
Ci ludzi z Wawki to zupelnie inna sprawa.
Izis wydaje mi sie,ze to raczej niemozliwe,ona jest z Gdyni i szukala małego pieska,ci panstwo z Warszawy,to całe szczescie inna bajka.

Posted

[quote name='Izis1984']Rita, dokladnie o to mi chodziło :cool3: (BTW, ale masz imponujaca liczbe postów :diabloti:)
O cholerka,nawet nie zauwazyłam:crazyeye:tfu,tfu na urok:cool3:

Posted

Dzwoniłam własnie do schronu, dzis przyjechali Państwo i zabrali Kubusia do domciu!!!!:multi::multi::multi::multi:

Bedzie maluszek dziś spał we własnym, ciepłym domku- pierwszy raz od 3 lat :multi:
Mam tylko nadzieje, ze zostanie z nimi do końca życia :p
Brazowa, mysle ze, w zwiazku z powyzszym, mozna poprosic o przesuniecie watku do "Juz w nowym domu" i zmienic tytuł :razz:

Rita- jeszcze raz wielkie dzieki za ogłoszenia, ktore zaowocowały tym, ze chłopczyk znalazł dom :loveu: