Jump to content
Dogomania

Ja marznę.... i tak juz trzecia zima dla pinczerowatego Kubusia.MA DOM!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Izis1984']jest rano, czekamy na fotki:loveu:

MÓWISZ I MASZ
z wczorajszego spacerku po klifie;) na jakość nie narzekać bo były tel robione.. :P
surykatka...:)

jakby ktoś się zastanawiał-nie, nie udało im się spotkać pod ziemią;)

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='brazowa1']ciekawe,co ich tak zaintrygowało?[/QUOTE]
chodzi o tą ostatnia fotke?;> tam dookoła były kretowiska więc myślę, że mogły wyczuć jakiegoś kreciocha;P stałam z nimi z 15min w środku lasu i patrzyłam jak kopią;D

Posted

Ciotki,któras się z was pytałą o Skoczną Suczka od miesiaca ma ogłoszenie na:
trójmiasto,kupiepsa,eOferty,przygarnij zwierzaka,allegro plus ogłoszenia robione przez adopcje zaprzegowców.Fundacja niemiecka tez poniformowana.Jeżeli macie jeszcze jakis pomysł-kazdy na wagę złota.

Posted

Kuba z rańca wykąpany, także już pachnie ślicznie;)
I foteczki w ulubionej pozycji- na kanapie, i wtulony we mnie:loveu:
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/1273/121109142853.jpg[/IMG]
[IMG]http://img697.imageshack.us/img697/9143/121109143102.jpg[/IMG]
[IMG]http://img697.imageshack.us/img697/5971/121109143012.jpg[/IMG]
Od kiedy był kąpany (ok 12tej) wstał z tej kanapy może na 10-15min-łącznie:)

Kubuś od wczoraj jest spuszczany na spacerkach..oczywiście w bezpiecznym terenie. Bardzo się słucha, reaguje na wołanie, wcześniej tez sprawdzałam jak reaguje na hałas, jakieś wystrzały, "dziwne" przedmioty itp-raczej w ogóle nie reaguje a napewno nie strachem....

Posted

zOFFuję:
[B]Brazowa[/B]-
Ja pytalam o skoczną, zalozylam jej juz watek, rozmawialam z Pania ze schronu.Tutaj link: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175324-Niebieskooka-suczka-HUSKY-w-schronie-Starogard[/URL] wpadnij, bo mamy pare niescislosci z nia zwiazanych,moze bedziesz wiedziala cos wiecej....
I wpadnij tez na bullmastiffy w potrzebie na dogo, podjelam temat Pudziana z Nestorem. Rozmawialam z Panią przez tel dzis w jego sprawie. Moze wspolnymi silami cos rozwiazemy....
Przepraszam za OFFa ale chcialam Ci wyslac PW ale mialas zapchana skrzynke :roll:

Posted

[B]FLY[/B] jestes wielka :D
Kuba wyglada bosko!!!! Teraz jeszcze pachnie świetnie... ahhh Kawal dobrej roboty ciotka :)
na kazdym zdjeciu przypomina mi nadal małego dobremana :D świetny jest :D

Posted

Fly,czy moge Wasze wspolne fotki dac na metamorfozy?

Izis,Nestor mnie zdenerwował uwagami,z ich strony nie widziałam zadnej checi pomocy psu,chyba najlepiej poradzimy sobie same.

Posted

[B]FLY[/B] jak Kubełek? Kiedy jedzie do dziadków? Wiadomo juz cos?

[B]brazowa[/B]- zOFFuję znowu- Zadzwonilam do Nestor w sprawie Pudziana. Widzialam calą Wasza rozmowe na forum ale mysle ze dla dobra psa mozna by wspomóc sie na jej olbrzymim doświadzceniu. Jest moim zdaniem, najlepszym ekspertem w sprawie psychiki bullmastiffów.Autorką książki o tejze rasie z serii "hobby". Wiadomym jest że Nestor w samych bullmastiffach to ponad 10 lat doświadzenia. Przez tel niesamowicie pomocna i chetna w dawaniu odpowiednich wskazówek i rad. Dzwonila juz po znajomych w sprawie chocby tymczasu dla Pudziana. Pudzian to agresywny przypadek molosa, psa nalezacego do bardzo specyficznej grupy ras i mysle, ze dobrze by bylo wspolpracowac z jakims specjalista w temacie bo to nie jest piesek gabarytów Kubusia, zeby mozna bylo...hymmm... zaryzykowac :roll:

Posted

Izis1984 napisał(a):
FLY jak Kubełek? Kiedy jedzie do dziadków? Wiadomo juz cos?

W ogóle nie jedzie, moje maleństwo słodziutkieee:diabloti::loveu:

Nie no oczywiście żartuje-nie mam warunków na 2:placz:ale Kuba jest naprawde fajniutki, jak sie przyzwyczaił do Faziego to go też już traktuje trochę ulogowo, w porównaniu do innych dużych piesków.. B-) Jak oglądam tv albo coś przy kompie robię to się pcha na kolana, i jak już wejdzie to się meeega przytula:loveu:

Ja go na spacerach spuszczam jak nie ma psów, ale babci powiem żeby jakąś flexi kupiła i niech go na smyczy trzyma. dla jego bezpieczeństwa. on niestety z tych jazgotliwych piesków, "atakujących" (nie gryzie ale oszczekuje z pasją, nawet jak go nie zaczepiają) większe psy:/

aha-i odpowiadając na pytanie;) Kuba jedzie do domu jakoś czw/pt- to wtedy i my z Fazim się załapiemy na transport samochodem..:)

edit:
brazowa1-sorki nie widziałam, że pisałaś;) pewnie, że możesz dać NASZE WSPÓLNE FOTKI(:loveu::loveu::loveu:)na metamorfozy..tyle, że ja jestem tylko tymczasikiem dla niego.. w święta cykne napewno jakieś foty jak już będzie u swoich docelowych opiekunów:) no ale to jak tam wolisz;)

Posted

W ramach rozrywki zrobiliśmy sobie małą sesyjke;)

Kuba jako rottek.. :diabloti:

..ratlerek;)

pinczer średni:P nie mogłam się powstrzymać..:evil_lol:

i Kubuś-lizusek;) niech żałuja ci, co chcieli go wziąć i zrezygnowali:diabloti:

Posted

Ojej, jak milo widziec go takiego szczesliwego!!!!!Az oczy mu sie śmieją :)
" pinczer średni:P nie mogłam się powstrzymać.." - hihihi, uśmiałam sie, Ciotka FLY juz sie za wystawy bierze z Kubełkiem heheh. Do KW trzeba go wspisac :D

Posted

Izis1984 napisał(a):
Do KW trzeba go wspisac :D

On nie potrzebuje wpisu do KW żeby dziadek zrobił z niego championa:evil_lol: Tamten ich poprzedni, mimo mocno krzywych łapek i widocznego przodozgryzu, był wszystkim przedstawiany jako Rubinek- ch. Świata:diabloti:

A swoją drogą Kubuś za kawałek serka zrobi chyba wszystko-nie mogłam tego nie wykorzystać B-) a chwila pozowania to też znowu nie taka katorga;p

edit.
rita60 napisał(a):
widze,ze Kubolek moze sie wcielac w rozne rasy;)

taaak..różne rasy....ale i różne inne zwierzątka....najczęściej bawią się z Fazim w udawanie takich ptaszków na eS:diabloti:

Posted

FLY, co tak zamilklas :diabloti:
Nieladnie :evil_lol:
Cioteczki czekają na newsy każdego dnia a tu cisza... Jak przygotowania do transportu? jakis transporterek wymyslilas czy jedzie na kolankach? :razz:
Napisz cos kochana, powstawiaj jakies fotki bo zesmy sie wytesknili za nasza surykatką :loveu:

Posted

Eee nie pisałam bo tylko lookam w subskrypcje, widze ze nikt nas nie odwiedza (wtydzcie sie, wstydzcie:P) to i nie pisze... ;)

Hm newsy takie, że musze zostać na piątek jeszcze w gdyni walczyć o moje pieniążki(;)), w sob nie mogą po mnie przyjechać...więc dopiero w niedziele...

A jechać będzie raczej na kolankach..nie wiem jak on nieprzyzwyczajony to transportera to nie wiem czy to dobry pomysł. karmić go nie będe to może mnie nie obżyga;)

aaa no i dzis pierwszy śniag w gdyni. Kuba nie dość, że pokurczony chodzi to jeszcze mi kuleje na zmianę na wszystkie łapy. I się bardzo cieszy jak wracamy do domu;) coś babcia będzie mu musiała udziergać do zarzucenia na plecki:p

No i niestety dostaną zalecenie wychodzenia tylko i wyłącznie na smyczy. Czyli trza kupić flexi i tyle..

Zdjęcia jutrooo...nie robiłam żadnych;) zresztą on większość dnia w tej samej pozycji na kanapie leży:P

Posted

Juz nie chcialam nic pisac ale tez mam dylemat, identyczny jak brazowa :lol::lol::lol:
FLY teraz zrobila nieświadomie quiz - sikorka? :diabloti:
brazowa- wyczysc skrzynkeeeeeeeeeeeeeee :mad:

Posted

czas rozwiać wątpliwości...;)

prosimy o jedzonkooooo.....

Kubie nerwy lekko puszczają... :P

wdzięczymy się;)

Fazi i...okruszki chleba:P

Posted

a ja nad ptaszkiem na eS też się głowiłam;) zdjęcie Fazi i okruszki chleba -hyhyhyhyhyhy

Ubranko można wydziergać albo zakupić na łallegro w przystępnej cenie bo ta chudzina faktycznie będzie marznąć i kuleć na wszystko co się da;)

Posted

nie!!! Ja mam ubranko,wspanaiłe,wydziergane przez markofiksową.Sliczne,zielone.Twarzowe.Miala nosic Alinka,ale Alinka w sobote jedzie do domku nowego,a kubrak dla niej za duzy..Jeżeli Fly przyjmie prezent dla Kubuisa,bedzie nam wszystkim bardzo miło.