BajUla Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Byłam u Arleny, świetna babka:p, a jakie ma fajne te psiury, ciągle uśmiechnięte...a jakie duże, tak na "żywo":diabloti: świadomie pierwszy raz widziałam, ale masz czeeeesaaania:evil_lol::evil_lol::evil_lol: uzbierałaś już na kołderkę albo chociaż na jaśka?:evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Szczerze jakbym zebrała całą sierść wyczesaną przez 7 lat to spokojnie mogłabym sklep z kołdrami i poduszkami z samoyedziej sierści otwierać. :lol: Quote
monia&nero Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Witam :) Co słychać u Białasków? Może jakieś foteczki nowe? Plisss :) Pozdrawiam Quote
Alicja Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='BajUla']Byłam u Arleny, świetna babka:p, a jakie ma fajne te psiury, ciągle uśmiechnięte...a jakie duże, tak na "żywo":diabloti: świadomie pierwszy raz widziałam, ale masz czeeeesaaania:evil_lol::evil_lol::evil_lol: uzbierałaś już na kołderkę albo chociaż na jaśka?:evil_lol:[/QUOTE] a foty są ???? Quote
Asiaczek Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Maalwi']W gw i na bazarach nie ma. Ot, zadupie :)[/QUOTE] No na to, to ja juz nic nie poradzę:) pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 (edited) Nowych fotek niestety nie mam, bo... Mojego telefonu dalej nie mam! Facet miał mi go oddać naprawionego w sobotę a dalej nie dzwoni. A w tym nie mam karty SD i nawet zdjęć nie mogę robić. :angryy: Dostałam wczoraj mandat za brak biletu w komunikacji miejskiej. 171 zł.:mdleje:Miałam bilet! Tylko że to był autobus pośpieszny i musiałam mieć droższy o 1.10 zł. A że autobusami nie jeżdżę często, tylko tramwajami to nie wiedziałam a miły Pan kierowca mi nie wspomniał. :mad: Francik. Edited February 27, 2012 by FredziaFredzia Quote
jonQuilla Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 No to trafiłaś w dodatku też na kanara służbistę :/ Ja nocnymi z pracy wracam i to są też rzekomo pośpieszne i powinnam kasować bilet za 3,80 a nie za 2,80...zawsze jednak kasowałam ten drugi. Trzy razy kanary mnie sprawdzały od kiedy jeżdżę i żaden nawet nie skomentował tego że mam nie taki bilet jak trzeba. Szczerze to gdyby mi koleżanka nie powiedziała (było to już po dwóch kontrolach) to bym nie wiedziała że w ogóle należałoby mieć inny bilet. Quote
monia&nero Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 http://images38.fotosik.pl/1386/59798911acc1605f.jpg ale fajne :) 171 zl ło matko! kanar - kanalia :) Quote
Tekla64 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 no nie fajna rzecz z tym mandatem , zreszta zaden nigdy nie sprawia radosci ale pan kontroler mogl na upomnieniu poprzestac .... chyba trafilas na kiepski dzien u niego Quote
taxelina Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 A mogl sobie darowac pan kontroler :roll: Quote
Maalwi Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Kurde. Wkurzają mnie takie historie z kontrolerami ;/ Looknij to :) http://www.fabryka-kolczyka.pl/_var/gfx/cc4b9d963dc5c73f971e06eba02ce68e.jpg Quote
Tekla64 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 i wsatw jakie zdjacie to sie nacieszymy Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='FredziaFredzia']Nowych fotek niestety nie mam, bo... Mojego telefonu dalej nie mam! Facet miał mi go oddać naprawionego w sobotę a dalej nie dzwoni. A w tym nie mam karty SD i nawet zdjęć nie mogę robić. :angryy: Dostałam wczoraj mandat za brak biletu w komunikacji miejskiej. 171 zł.:mdleje:Miałam bilet! Tylko że to był autobus pośpieszny i musiałam mieć droższy o 1.10 zł. A że autobusami nie jeżdżę często, tylko tramwajami to nie wiedziałam a miły Pan kierowca mi nie wspomniał. :mad: Francik. Świetny obrazek:D A co do kanarów, to na prawdę.. zajął by się tymi co biletów w ogóle nie mają:mad: Quote
Amber Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Dostałam wczoraj mandat za brak biletu w komunikacji miejskiej. 171 zł.:mdleje:Miałam bilet! Tylko że to był autobus pośpieszny i musiałam mieć droższy o 1.10 zł.Nawet sobie nie mogę wyobrazić jak się wkurzyłaś :shake: Jeżdżąc komunikacją zawsze pilnuje czy mam bilet i jaki, ale zauważyłam, że kanary też różnie do tego podchodzą. Jeżdżę na ulgowe z racji legitymacji studenckiej i czasami mi ją sprawdzają, a czasami nie... Naprawdę ruletka. Ty trafiłaś na jakiegoś wyjątkowego pożal się Boże służbistę :roll: Quote
mychaaaaa Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Maalwi']Bibi miała klejone uszka do 1 roku życia. Pół roku przerwy i znów klapło :( Teraz też miałą kilka dni podklejone ale ze względu na kiepska reakcje skóry na plasty zrezygnowąłam , a o dziwo ucho stoi ( na razie ;) )[/QUOTE] Malwina, dorosłym grzywkom też czasem chlapną uszy, szczególnie przy zmianach pór roku (teraz idzie wiosna, czasem osłabia się organizm w porach przejściowych i uszko opada). Trzeba podkleić, szybko wróci do normy, nie tak jak w wieku szczenięcym :) możesz podawać wapno, albo właśnie galaretkę z kurzych łapek, jak ktoś wcześniej wspomniał. Anita, mobilizujesz mnie do rejestracji przydomka :evil_lol: sucz może kiedyś kiedyś... ale byleby wymarzonego przydomka nie zaklepali ;) A mandaty autobusowe przedawniają się po roku - a nuż się uda :) mi 2 się przedawniły, po roku przyszło upomnienie, odpisałam im poleconym, że nie zapłacę z powodu przedawnienia i sprawę umorzono :) perfekcyjnie jeżdżę bez biletów od 6 lat, 2 mandaty po 120zł zapłaciłam (i to na raty, napisałam, że jestem biedną studentką i rozłożyli mi po 20zł miesięcznie :diabloti:) a 2 się przedawniły... przeliczając na miesięczne - jestem na plusie :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Jak bym wiedziała, że może mi tylko upomnienie wstawić to bym się kłóciła... Jechałam na zwykłym ulgowym za 1.10 zł, a nawet kierowca mógł mi powiedzieć że najtańszy w pośpiesznym to 2.20 - bo u kierowcy kupowałam. Mychaaaaa, co dokładnie napisałaś w tym żeby na raty rozłożyli? :lol: Rejestruj rejestruj, a jaki chcesz? Quote
mychaaaaa Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='FredziaFredzia']Mychaaaaa, co dokładnie napisałaś w tym żeby na raty rozłożyli? :lol: "Zwracam się z uprzejmą prośbą o rozłożenie należności za mandat nr ten i ten na raty. Prośbę swą motywuję brakiem możliwości zapłaty jednorazowo tak dużej kwoty - jestem studentką i nie pracuję. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby" Coś w tym tonie ;) Rejestruj rejestruj, a jaki chcesz? Nie powiem, bo jeszcze ktoś zaklepie :eviltong: Quote
FredziaFredzia Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 A pisałaś to listem czy mailem? Quote
mychaaaaa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='FredziaFredzia']A pisałaś to listem czy mailem?[/QUOTE] Listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Quote
Asiaczek Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Oj, nie zazdroszczę spotkania z kontrolerami... Nie wiem, czy u Was tez tak jest, że jak zapłacisz do 7 dni (chyba), to płacisz mandat z jakąś zniżką. Ni wiem dokładnie, jak to wygląda, ale coś takiego słyszałam... Pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Asiaczku, 171 zł było właśnie z 30% zniżka. :diabloti: Quote
Alicja Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 o masakra z tym mandatem ...a nie możesz się odwołac ?? Quote
FredziaFredzia Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Poszłam za radą mychy i napisałam prośbę o rozłożenie na raty. Czekam na ich odpowiedź teraz, zobaczymy. Quote
WeronikaM Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 FredziaFredzia napisał(a):171 zł było właśnie z 30% zniżka. :diabloti: o matko :crazyeye: nieźle zarabiają na tym :evil_lol: Quote
Recommended Posts