FredziaFredzia Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Dziękujemy za gratulacje! :loveu: mychaaaa, no za duża nie była :diabloti:, jednak Panu się spodobał - opisał go pięknie. darii_iia - jeszcze Sopot, Poznań (planuję dwa dni). No i chyba wszystko. magdaww1 - to Ty byłaś z silką tam przy nas? Tam z Państwem z bulterrierem? Czemu nic nie mówiłaś? :mad: Wstawię dwa zdjęcia Erisa: Reszta zdjęć z wystawy w Koszalinie (156 zdjęć) do oglądania pod tym linkiem : https://picasaweb.google.com/fredziae/Koszalin240711Krajowa?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNTU8YbVtKjbwAE&feat=directlink Jakby coś nie działało, skarżyć! Quote
magdaww1 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 FredziaFredzia napisał(a): magdaww1 - to Ty byłaś z silką tam przy nas? Tam z Państwem z bulterrierem? Czemu nic nie mówiłaś? :mad: no... to my...:oops: bo ja nieśmiała jestem:oops: A zdjęcia super:multi: Quote
darii_iia Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 My w Poznaniu też będziemy. ;) A Erisek cuudowny. :) Quote
Squ Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 O widziałam was ;) Szkoda, że mój whippet się nie załapał na zdjęcie ;) Quote
FredziaFredzia Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 [quote name='magdaww1']no... to my...:oops: bo ja nieśmiała jestem:oops: No wiesz co! Następnym razem już będę wiedziała która to TA NIEŚMIAŁA i sama podejdę. ;) [quote name='darii_iia']My w Poznaniu też będziemy. ;) A Erisek cuudowny. :) Dziękujemy, może się zobaczymy w Poznaniu! :) [quote name='Squ']O widziałam was ;) Szkoda, że mój whippet się nie załapał na zdjęcie ;) Whippetek jeden był, ale się rozmazał niestety.. [quote name='deer_1987']pieknie sie prezentuje! Dziękuję! :) Pomożecie mi chociaż go rozgłaszać? Bo to u mnie.. Łaciaty black&white szuka DT / DS I bazarek dla łaciatka! Bazarek dla łaciatka black&white Quote
taxelina Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 cudny laciatek, bede podrzucac co jakis czas Quote
Maalwi Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Szkoda,ze cię nie spotkałam w koszalinie, bo byłam ;) J ateż bedę na 2x Poznań, do zobaczenia :) Quote
Amber Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='FredziaFredzia']Jestem zakochana w podenco z ibizy gładkowłosym... ;) Ale to też duży pies, także też nie wiem czy się w końcu na niego zdecyduję. O takim: http://www.eyeonspain.com/userfiles/Podenco%20Ibicenco%202.jpg Dobrze Cię rozumiem z tym zauroczeniem tą rasą - jest cudowna :loveu: (przynajmniej z wyglądu, nie wiem jak z charakterem). Jakbym miała warunki, czas i pieniądze ;) to z pewnością takie cudeńko by u mnie zawitało. Szkoda, że w PL to rasa praktycznie nieznana. Quote
FredziaFredzia Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Maalwi napisał(a):Szkoda,ze cię nie spotkałam w koszalinie, bo byłam ;) J ateż bedę na 2x Poznań, do zobaczenia :) Może w końcu na siebie trafimy! deer_1987 napisał(a):cudny laciatek, bede podrzucac co jakis czas Dziękuję, przyda się i podrzucanie, a może ktoś go wypatrzy! Amber napisał(a):Dobrze Cię rozumiem z tym zauroczeniem tą rasą - jest cudowna :loveu: (przynajmniej z wyglądu, nie wiem jak z charakterem). Jakbym miała warunki, czas i pieniądze ;) to z pewnością takie cudeńko by u mnie zawitało. Szkoda, że w PL to rasa praktycznie nieznana. I jeszcze zazwyczaj się trochę czekaa na szczeniaka, którego i tak trzeba byłoby wieźć zza granicy. Więc dochodzi następny wydatek. :shake: Quote
Amber Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 I jeszcze zazwyczaj się trochę czekaa na szczeniaka, którego i tak trzeba byłoby wieźć zza granicy. Więc dochodzi następny wydatek. :shake: Że zza granicy to jeszcze nie tak tragicznie, teraz sporo psów się importuje i nie jest to już taki wielki problem, gorzej z samą dostępnością... Cena pewnie też ciekawa ;). Quote
FredziaFredzia Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Oj o cenie to jeszcze na razie nie chcę myśleć. :lol: Jak się zdecyduję na drugiego to dopiero będę się orientować w cenie i czy na pewno taka rasa mi odpowiada i co najważniejsze - czy mam warunki. ;) Quote
Amber Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Ja pozostanę wierna dobermanom do końca, bo to rasa mojego życia i żadna inna nie może się z nią równać wyglądem i charakterem. Tego cudaczka, kupiłabym jakbym miała za dużo czasu i pieniędzy (czyli pewnie nigdy :evil_lol:) ale fajnie by było chociaż raz zobaczyć go u kogoś ;) Quote
FredziaFredzia Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Ja tylko czekam na wystawę na której w katalogu wyczytam że będzie pokazywany Ibiziak. ;) A dobermany uwielbia moja siostra - chociaż i mi się podobają, a najbardziej ich zacięcie w tym co robią i natychmiastowe wykonywanie poleceń właściciela. Chociaż z drugiej strony samoyedy kocham też za uwielbienie do dyskusji (po wydaniu polecenia często jest najpierw charakterystyczne "uuuuuuu...", po czym dopiero kiedy zobaczy że mówię poważnie, wykonuje je :lol:). Amber, wystawiasz Jariego? Bo kiedyś się pytałam u Ciebie na wątku, ale nie trafiłam chyba na odpowiedź, bo nie pamiętam. :oops: Quote
Amber Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Jari był wystawiany kilka razy i byłby pewnie więcej, ale z uwagi na jego problemy żołądkowe i wagę 34 kg na chwilę obecną (kiedy powinien ważyć ok. 40 kg) zreygnowałam z wystaw zupełnie, gdyż i tak nie mielibyśmy szans. Kiedy uda nam się przytyć (o ile w ogóle) to chętnie je wznowię. Quote
Asiaczek Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Buuu, bazarek dla dla takich szczuplutkich.... Pzdr. Quote
Obama Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Amber napisał(a):Dobrze Cię rozumiem z tym zauroczeniem tą rasą - jest cudowna :loveu: (przynajmniej z wyglądu, nie wiem jak z charakterem). Jakbym miała warunki, czas i pieniądze ;) to z pewnością takie cudeńko by u mnie zawitało. Szkoda, że w PL to rasa praktycznie nieznana. Podenco moje marzenie!!!! ale gdzie to taki szczuplaczek pełen gracji i wdzięku z moim wiejskim grubasem??:) Quote
Jaga. Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 białas jest obłędny :) baaaaardzo mi się podoba, mam nadzieję że kiedyś uda mi się na żywo zobaczyć Was :) Quote
virtavalo Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Gratki dla Erisa - prezentował sie pieknie :) [quote name='Amber']Dobrze Cię rozumiem z tym zauroczeniem tą rasą - jest cudowna :loveu: (przynajmniej z wyglądu, nie wiem jak z charakterem). Jakbym miała warunki, czas i pieniądze ;) to z pewnością takie cudeńko by u mnie zawitało. Szkoda, że w PL to rasa praktycznie nieznana. Polecam lekture forum samoyedziego (http://www.samoyed.iq24.pl - nie wiem czy moge tu podac link do tego forum ??) i poganianie po stronach polskich hodowli - zobaczysz, że rasa nie jest wcale tak nieznana, a polskie samoyedy są eksportowane do wielu krajów Europy a nawet do Australii:) Na chwile obecna rasa w Polsce zaczyna byc coraz popularniejsza ( o zgrozo) co widac na portalach ogłoszeniowych - zbyt czesto pojawiaja sie psiaki w typie samoyeda..... A importowanie psa zza granicy?? No, cóż to nie temat dla niewtajemniczonych :) A ceny?? Sa różne - w zalezności z jakiej hodowli, z jakiego skojarzenia i wyjatkowości pochodzenia maluszków :) Quote
FredziaFredzia Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 virtavalo - tu chodziło o podenco z Ibizy ;) I dziękuję za gratulacje! Jaga. - zapraszam do Sopotu 13 sierpnia! :D Quote
virtavalo Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 aaaaaaaaaaaa, no to prawda, że są wybitnie rzadkie :( a piękne...... Quote
FredziaFredzia Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Łaciatek black&white, zajrzyj! Quote
Asiaczek Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Coś się dzieje u Łaciatka? Bo o kapieli to wiem;) pzdr. Quote
Tekla64 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 no znowu jestem na biezaco i mimo ze juz spoznione to jednak szczere gratulacje zdjecia boskie a bialy jak zwykle cudny przekonalam sie po wizycie tej barwy psa ze mialabym problemy z zadomowieniem czegos tak bialego u siebie ale se choc odbije u ciebie patrzac na fotki Quote
Recommended Posts