Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

No i zaczynam samki - mam jeszcze kilka zdjęć ale strasznie rozjaśnionych, jakby sierść w słońcu strasznie odbiła światło... I prawie nic nie widać - nie wiem jak ustawić aparat żeby robił ładne w słońcu białej sierści - ktoś się zna na Fujifilm FinePix S9500?

Eris z Reptowskiego Lasu

Makesi's ACAIZA OZF JOEY

Discos PRINS JOEY

Discos PRINS JOEY, Eris z Reptowskiego Lasu i chyba Icemist SONATA ROYAL SCANDAL

I to wszystko, bo reszta samoyedowych jest praktycznie biała i mało co widać. Chyba że ktoś mi pomoże, czy da się coś z nimi zrobić - to wstawię. ;)

Dla oglądających - od strony 12 jest fotorelacja z niedzielnej wystawy w Szczecinie.

Edited by FredziaFredzia
Posted

A widziałas tego Doga co z kopiowanymi uszami jezcze nie zaleczonymi z tym "mostem" między usznymi opatrunkami był :mdleje:

http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/110675946.jpg coto za rasa ?:hmmmm:

Pozdrawiamy i na wybieg zapraszamy :multi:

A ja się ejszcze przyznam, ze myślałam, ze Eris jest większy... ze wogule smoyedy są większe :lol:

Na wybieg przychodzi taki właśnie wielki i ja zawsze myślałam, ze to samek ale chyba sie myliłam :lol:

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Hovawart. ;)

Ale na wybieg przychodzi z rodowodem samek? :) Ja się cieszę że samoyedy nie są olbrzymami bo jakbym miała kąpać... :roll:
Doga widziałam, nawet zdjęcie dałam - http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/110675544.jpg

Ooooo nie zorientowałam się ha Hovawarta tylko ciemnego widziałam :lol:

Nie wiem czy on rodo nie rozmawiałam z włąściicelem ale ejst ze dwa rady większy;) Poza tym taki sam;)
A no widzisz na zdjęciu nie dojrzałam tych "stójek"

heh

Posted

wtajcie bialaski cudne
ja tam mimo wszytsko pogartuluje a co zawsze to nie zawalona doszczetnie wystawa a bedzie ino coraz lepiej
zdjecia superanckie takie wlasnie z wystawy i nie ukierunkowane na jedna rase hihihi mozna se na wszytskie popatrzec i to wlasnie nie na ringu

mam nadzieje ze za chwile eda cudne zdjecia bialego psa w narmalnym zyciu i jego radosci ????
lato to i pewnie ona ma mala niechecice do wszelakich ruchow wiekszych co???

Posted

deer_1987 napisał(a):
Jak tam Pepperek? :)
No i Eris?

Pepper najbardziej szczęśliwy jest jak wychodzimy na pole - tylko musi się pilnować bo nie za bardzo widzi i słyszy i wtedy jak gdzieś chcę skręcić to muszę na niego czekać aż przydrepta i dopiero możemy iść w inną stronę. ;) A Erisowi troche dokucza temperatura - ale w tygodniu jakoś pojedziemy nad morze wieczorem i się wyhasa :)

Tekla64 napisał(a):
wtajcie bialaski cudne
ja tam mimo wszytsko pogartuluje a co zawsze to nie zawalona doszczetnie wystawa a bedzie ino coraz lepiej
zdjecia superanckie takie wlasnie z wystawy i nie ukierunkowane na jedna rase hihihi mozna se na wszytskie popatrzec i to wlasnie nie na ringu

mam nadzieje ze za chwile eda cudne zdjecia bialego psa w narmalnym zyciu i jego radosci ????
lato to i pewnie ona ma mala niechecice do wszelakich ruchow wiekszych co???

Zdjęcia będą jakoś niedługo, jak będę z koleżanką wychodziła to porobimy, bo moja cyfrówka po 2 latach akurat jak skończyła się gwarancja skończyła swój żywot - obiektyw się nie otwiera w ogóle. ;)
A powiem Ci, że ja też wolę te z poza ringu! ;)

Posted

[quote name='FredziaFredzia']
Zdjęcia będą jakoś niedługo, jak będę z koleżanką wychodziła to porobimy, bo moja cyfrówka po 2 latach akurat jak skończyła się gwarancja skończyła swój żywot - obiektyw się nie otwiera w ogóle. ;)
A powiem Ci, że ja też wolę te z poza ringu! ;)[/QUOTE]
O, a dlaczego tak krótki był zywot aparatosa?

Pzdr.

Posted

Nie mam pojęcia - obiektyw nie chce się otworzyć i koniec. Aparat po próbach ma wyświetlone że jest błąd obiektywu - no i dpa.
Zdjęć z nad morza nie ma bo... Nie byliśmy, pogoda nie dopisuje, niestety. Dopiero dziś się trochę wypogodziło, jak tak dalej pójdzie to pojedziemy w tym tygodniu - oby!

Ale za to wstawię ostatnie zdjęcie zrobione w mieszkaniu w Szczecinie. Ostatnie, bo już oddałam klucze, będziemy na nowy rok akademicki szukać nowego. Mimo wszystkich wad tego mieszkania, to jednak trochę szkoda - zawsze to prawie rok tam przemieszkany. :roll:

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Nie mam pojęcia - obiektyw nie chce się otworzyć i koniec. Aparat po próbach ma wyświetlone że jest błąd obiektywu - no i dpa.
Zdjęć z nad morza nie ma bo... Nie byliśmy, pogoda nie dopisuje, niestety. Dopiero dziś się trochę wypogodziło, jak tak dalej pójdzie to pojedziemy w tym tygodniu - oby!
Ale za to wstawię ostatnie zdjęcie zrobione w mieszkaniu w Szczecinie. Ostatnie, bo już oddałam klucze, będziemy na nowy rok akademicki szukać nowego. Mimo wszystkich wad tego mieszkania, to jednak trochę szkoda - zawsze to prawie rok tam przemieszkany. :roll:
[/QUOTE]
Oj, to trzeba oddać obiektyw do naprawy...
A dlaczego musieliście się wyprowadzić z tego mieszkanka?

pzdr.

Posted

[quote name='deer_1987']a jaki to jest aparat?[/QUOTE]

Fujifilm finepix.

Asiaczku - nie musieliśmy, raczej chcieliśmy - piękne z wyglądu, ale co chwila coś się psuło... Ale jakby nie to to byłoby ekstra - za bramą, podwóreczko było dla psów, kosz nawet na kupy, no boskie.

Posted

[CENTER][SIZE=5][B]ERIS KOŃCZY DZIŚ 7 LAT![/B][/SIZE] :tort:

[LEFT]Dla porównania Eris kiedyś (ten z prawej):
[IMG]http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/87112657.jpg[/IMG]

I dzisiaj (robione kilka dni temu):
[IMG]http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/112114055.jpg[/IMG]

Nie mogę się nadziwić że to już tyle czasu!
[/LEFT]
[/CENTER]