FredziaFredzia Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 (edited) No i zaczynam samki - mam jeszcze kilka zdjęć ale strasznie rozjaśnionych, jakby sierść w słońcu strasznie odbiła światło... I prawie nic nie widać - nie wiem jak ustawić aparat żeby robił ładne w słońcu białej sierści - ktoś się zna na Fujifilm FinePix S9500? Eris z Reptowskiego Lasu Makesi's ACAIZA OZF JOEY Discos PRINS JOEY Discos PRINS JOEY, Eris z Reptowskiego Lasu i chyba Icemist SONATA ROYAL SCANDAL I to wszystko, bo reszta samoyedowych jest praktycznie biała i mało co widać. Chyba że ktoś mi pomoże, czy da się coś z nimi zrobić - to wstawię. ;) Dla oglądających - od strony 12 jest fotorelacja z niedzielnej wystawy w Szczecinie. Edited December 28, 2012 by FredziaFredzia Quote
Saththa Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 A widziałas tego Doga co z kopiowanymi uszami jezcze nie zaleczonymi z tym "mostem" między usznymi opatrunkami był :mdleje: http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/110675946.jpg coto za rasa ?:hmmmm: Pozdrawiamy i na wybieg zapraszamy :multi: A ja się ejszcze przyznam, ze myślałam, ze Eris jest większy... ze wogule smoyedy są większe :lol: Na wybieg przychodzi taki właśnie wielki i ja zawsze myślałam, ze to samek ale chyba sie myliłam :lol: Quote
FredziaFredzia Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Hovawart. ;) Ale na wybieg przychodzi z rodowodem samek? :) Ja się cieszę że samoyedy nie są olbrzymami bo jakbym miała kąpać... :roll: Doga widziałam, nawet zdjęcie dałam - http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/110675544.jpg Quote
Saththa Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 FredziaFredzia napisał(a):Hovawart. ;) Ale na wybieg przychodzi z rodowodem samek? :) Ja się cieszę że samoyedy nie są olbrzymami bo jakbym miała kąpać... :roll: Doga widziałam, nawet zdjęcie dałam - http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/110675544.jpg Ooooo nie zorientowałam się ha Hovawarta tylko ciemnego widziałam :lol: Nie wiem czy on rodo nie rozmawiałam z włąściicelem ale ejst ze dwa rady większy;) Poza tym taki sam;) A no widzisz na zdjęciu nie dojrzałam tych "stójek" heh Quote
Asiaczek Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Kradnę 2 fotki baskowe. Będą wstawiona na wątek "Basenji na wystawach". Może tak być? pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Asiaczek napisał(a):Kradnę 2 fotki baskowe. Będą wstawiona na wątek "Basenji na wystawach". Może tak być? pzdr. Nie ma problemu ;) Quote
Tekla64 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 wtajcie bialaski cudne ja tam mimo wszytsko pogartuluje a co zawsze to nie zawalona doszczetnie wystawa a bedzie ino coraz lepiej zdjecia superanckie takie wlasnie z wystawy i nie ukierunkowane na jedna rase hihihi mozna se na wszytskie popatrzec i to wlasnie nie na ringu mam nadzieje ze za chwile eda cudne zdjecia bialego psa w narmalnym zyciu i jego radosci ???? lato to i pewnie ona ma mala niechecice do wszelakich ruchow wiekszych co??? Quote
FredziaFredzia Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 deer_1987 napisał(a):Jak tam Pepperek? :) No i Eris? Pepper najbardziej szczęśliwy jest jak wychodzimy na pole - tylko musi się pilnować bo nie za bardzo widzi i słyszy i wtedy jak gdzieś chcę skręcić to muszę na niego czekać aż przydrepta i dopiero możemy iść w inną stronę. ;) A Erisowi troche dokucza temperatura - ale w tygodniu jakoś pojedziemy nad morze wieczorem i się wyhasa :) Tekla64 napisał(a):wtajcie bialaski cudne ja tam mimo wszytsko pogartuluje a co zawsze to nie zawalona doszczetnie wystawa a bedzie ino coraz lepiej zdjecia superanckie takie wlasnie z wystawy i nie ukierunkowane na jedna rase hihihi mozna se na wszytskie popatrzec i to wlasnie nie na ringu mam nadzieje ze za chwile eda cudne zdjecia bialego psa w narmalnym zyciu i jego radosci ???? lato to i pewnie ona ma mala niechecice do wszelakich ruchow wiekszych co??? Zdjęcia będą jakoś niedługo, jak będę z koleżanką wychodziła to porobimy, bo moja cyfrówka po 2 latach akurat jak skończyła się gwarancja skończyła swój żywot - obiektyw się nie otwiera w ogóle. ;) A powiem Ci, że ja też wolę te z poza ringu! ;) Quote
taxelina Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 No wlasnie te upaly... nasze choc krotkowlose to tez malo aktywne.. Quote
Asiaczek Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='FredziaFredzia'] Zdjęcia będą jakoś niedługo, jak będę z koleżanką wychodziła to porobimy, bo moja cyfrówka po 2 latach akurat jak skończyła się gwarancja skończyła swój żywot - obiektyw się nie otwiera w ogóle. ;) A powiem Ci, że ja też wolę te z poza ringu! ;)[/QUOTE] O, a dlaczego tak krótki był zywot aparatosa? Pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Nie mam pojęcia - obiektyw nie chce się otworzyć i koniec. Aparat po próbach ma wyświetlone że jest błąd obiektywu - no i dpa. Zdjęć z nad morza nie ma bo... Nie byliśmy, pogoda nie dopisuje, niestety. Dopiero dziś się trochę wypogodziło, jak tak dalej pójdzie to pojedziemy w tym tygodniu - oby! Ale za to wstawię ostatnie zdjęcie zrobione w mieszkaniu w Szczecinie. Ostatnie, bo już oddałam klucze, będziemy na nowy rok akademicki szukać nowego. Mimo wszystkich wad tego mieszkania, to jednak trochę szkoda - zawsze to prawie rok tam przemieszkany. :roll: Quote
Tekla64 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 no to z aparatem kiepsko ale moze sie znajdzie ktos co cos zaradzi i liczymy ze jednak beda zdjecia a jak juz nie zdjecia to opowiastki i odwiedziny hihihi Quote
Asiaczek Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='FredziaFredzia']Nie mam pojęcia - obiektyw nie chce się otworzyć i koniec. Aparat po próbach ma wyświetlone że jest błąd obiektywu - no i dpa. Zdjęć z nad morza nie ma bo... Nie byliśmy, pogoda nie dopisuje, niestety. Dopiero dziś się trochę wypogodziło, jak tak dalej pójdzie to pojedziemy w tym tygodniu - oby! Ale za to wstawię ostatnie zdjęcie zrobione w mieszkaniu w Szczecinie. Ostatnie, bo już oddałam klucze, będziemy na nowy rok akademicki szukać nowego. Mimo wszystkich wad tego mieszkania, to jednak trochę szkoda - zawsze to prawie rok tam przemieszkany. :roll: [/QUOTE] Oj, to trzeba oddać obiektyw do naprawy... A dlaczego musieliście się wyprowadzić z tego mieszkanka? pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='deer_1987']a jaki to jest aparat?[/QUOTE] Fujifilm finepix. Asiaczku - nie musieliśmy, raczej chcieliśmy - piękne z wyglądu, ale co chwila coś się psuło... Ale jakby nie to to byłoby ekstra - za bramą, podwóreczko było dla psów, kosz nawet na kupy, no boskie. Quote
taxelina Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 A to nie wiem.. bo taki blad sie w canonach pojawial swojego czasu :( Quote
FredziaFredzia Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 [CENTER][SIZE=5][B]ERIS KOŃCZY DZIŚ 7 LAT![/B][/SIZE] :tort: [LEFT]Dla porównania Eris kiedyś (ten z prawej): [IMG]http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/87112657.jpg[/IMG] I dzisiaj (robione kilka dni temu): [IMG]http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/112114055.jpg[/IMG] Nie mogę się nadziwić że to już tyle czasu! [/LEFT] [/CENTER] Quote
Recommended Posts