Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='panienkabubu']A nasze dzieci kończą dziś 13 dni (jeden chłopiec 14, no ale co tam hehe)
[URL]http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/together5_640_x_480.jpg[/URL]
[/quote]

super szczylki :loveu:

[quote name='rodzice']właśnie wrócilam
odruchy neurologiczne - prawidłowe
wyglada na to ze spanikowałam - reaguje na dźwięk i światlo , wodzi oczkami za dłonią :multi:
serce , płuca - ok - pani doktor pochwaliła - nie kazdy pies wychodzi z zachłystowego zapalenia płuc
jest bardzo ruchliwy i żywotny , kiedy badanie mu się nie spodobało uciekał od pani doktor do mnie - badano mu podniebienie i bardzo mocno musiał otwierać paszczu , potem zaraz ssał palce lekarki
wyglada na to ze maly to taki jakby wczesniaczek któremu potrzeba wiecej czasu na rozwój - bardzo ladnie przyrasta wagowo i to najważniejsze
Za tydzień następna kontrola i odbiór witaminek dla małego - dostaniemy jakieś specjalne dla takich jak on chuderlaczków
Dieta tak jak do tej pory - żółtko jak najbardziej ale mięsko lepiej gotowane .
to i tyle - jestem szczęśliwa :multi:[/quote]

Świetne wiadomości, głaski dla Mikrusa :lol:

A.

Posted

[B]rodzice[/B]..wspaniałe wiadomości :multi::multi::multi:.. jak to dobrze, że Mikrusek sie nie poddała i ze Wy tego nie zrobiliście...tyle w nim woli życia ..oj da on jeszcze "popalić" swoim przyszłym właścicielą ...da......:razz::razz: ale to w takim pozytywnym znaczeniu....bedzie mysiał nadrobić te tygodnie leżenia i choróbska energią..........:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='rodzice']krycie było jednego dnia 2 razy . na następny dzień sunia zamknęła się w sobie i męża nie dopuściła :shake:
Co do Mikruska na razie żyłam z dnia na dzień ( muszę się przyznać ze kazde szczenię ma w kojcu swoją maskotkę z która pójdzie do nowego domu - Mikrusek nie ma bo nie chciałam zapeszyć ) teraz kiedy pani doktor zaczęła mówić o tym ze szczepić trzeba bedzie trochę później to znaczy ze mamy już przyszłość - muszę wybrać dla małego zabaweczkę .
Dzisiaj maluchy poszły na dwór - Miki został ze mna w domu - noszony jest w małym koszyczku tam gdzie ja tam i on - zgłupiała baba na starość :oops:[/quote]

Co do krycia, to moja teoria niestety się nie sprawdziła, myślałam, że kryłaś kilka razy i Mikrus mógł być z tego ostatniego, a nawet kilka dni po ostatnim kryciu.
Myślę, że zabawkę możesz wybrać, ale coś czuję, że i tak go nie oddasz :)

[quote name='Asiaczek']Panienko - to już naprawde 13 dni...?
Az się wierzyc nie chce...
[URL]http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/together5_640_x_480.jpg[/URL]

Pzdr.[/quote]

Prawda? Już 13..... Ciapeczki moje kochane :loveu:
I dzisiaj Idea postawiła swoje pierwsze kroki :multi:

Posted

na dogomanie zaglądam rzadko ale nie ukrywam że odkąd zobaczyłam Mikrusa co wieczór zaglądałam i mooocno kciukasy trzymałam za was,,,,za waszą walką o niego......jestescie wspaniałymi ludzmi....oby teraz szło tylko z górki

Posted

Od jakiegoś czasu wchodze tu głownie dla wieści o Mikrusku. Super że jest dobrze:) Jest przyszłość. Ładnie powiedziane.

No i wchodzę jeszcze dla bostonków, moja jeszcze niespełniona miłość.

Posted

Niestety nie zawsze oplaca się być szczerym . Dzisiaj spotkała mnie przykrość od osoby która takze śledzi losy Mikrusa na dogo . Na innym forum poswieconym naszej rasie w dziale gdzie przedstawiamy nasze mioty takze piszę co dzieje sie z Mikrusem , wstawiam fotki , tak jak tutaj . Nie napisalam jednak że obawiam się o wzrok małego - cóz nie zdążylam bo ktoś specjalnie się tam zalogował zeby zacytować moją wypowiedź z dogo i zarzucić mi to . Zawsze pisalam dokladnie to co tutaj nie pomijając niczego . Wystarczyła chwila i już miałam szpilę wbitą w sam tyłek . Odechciewa się wszystkiego jak człowiek sobie uświadamia że sa życzliwi i życzliwi inaczej .Cóź ta osoba pewnie to przeczyta - życzę Ci dużo zdrowia , żadnych klopotów i życia w szczęściu .

Posted

Wszystkim tym szczerym , trzymającym za nas kciuki bardzo dziękuję . Nie będę pisała już tak często , przepraszam . dam znać za tydzień po kolejnej wizycie u lekarza .

Posted

[quote name='rodzice']Niestety nie zawsze oplaca się być szczerym . Dzisiaj spotkała mnie przykrość od osoby która takze śledzi losy Mikrusa[/quote]

Bo są ludzie i ludziska . Jedyna rada to olać to (przepraszam za kolokwializm),kierują nimi badzo niskie pobudki, zazdrość , zawiść .Najważniejsze ,że wygrywacie walkę o Mikrusa,że wszystko się układa a takich gadzin całe mnóstwo wszędzie i należy je lekcewżyć, bo nic nie da im większej satysfacji jak Twoje przejmowanie się ich gadaniem.A faktem jest,że Wasz Mikrus zdominował to podforum bo jest cudowny a to co piszecie bije szczerością i prostolijnością.[B]I tacy[/B] [B]pozostańcie[/B].:loveu:.

Posted

Rodzice, nie przejmuj się.
I pisz o Mikrusku jak najwięcej, my tu z zapartym tchem czekamy na wiesci co u niego słychać.
Tak jak pisze ewatos - olej. Szkoda Twoich nerwów na kogos kto szuka zaczepki na siłę.
Ja osobiście podziwiam Cię za upór i determinacje, miałaś co prawdę chwile słabości, ale takowe miewa każdy, waże, że nie poddałaś się.

Koniecznie ucałuj Mikruska od ciotki :loveu::eviltong:

Posted

Niewielu hodowcow poswiecaloby sie tak dla szczeniora jak wy dla Mikruska. Duzo zdrowka dla chlopaka i jego rodzenstwa, ktore juz przycmil swoim blaskiem, bo tylko o niego wszyscy dopytuja :loveu:
a "życzliwi"... coz, w kynologii jest masa ludzi, ktorzy lecza swoje kompleksy. nalezy im wspolczuc :lol:

Posted

[quote name='rodzice']Niestety nie zawsze oplaca się być szczerym . Dzisiaj spotkała mnie przykrość od osoby która takze śledzi losy Mikrusa na dogo . Na innym forum poswieconym naszej rasie w dziale gdzie przedstawiamy nasze mioty takze piszę co dzieje sie z Mikrusem , wstawiam fotki , tak jak tutaj . Nie napisalam jednak że obawiam się o wzrok małego - cóz nie zdążylam bo ktoś specjalnie się tam zalogował zeby zacytować moją wypowiedź z dogo i zarzucić mi to . Zawsze pisalam dokladnie to co tutaj nie pomijając niczego . Wystarczyła chwila i już miałam szpilę wbitą w sam tyłek . Odechciewa się wszystkiego jak człowiek sobie uświadamia że sa życzliwi i życzliwi inaczej .Cóź ta osoba pewnie to przeczyta - życzę Ci dużo zdrowia , żadnych klopotów i życia w szczęściu .[/quote]

.....Wierzyć sie nie chce, "olej" to, szkoda zdrowia na ludzkie "uprzejmości"

Mikrusa uściskaj mooooocno :lol:

A.

Posted

rodzice, absolutnie się nie przejmuj. Zapewniam Cię, ze jest mnóstwo ludzi których nie stac na taką walkę o szczeniaczka. Wolą się np. wyspac - serio, znam takich. I pozniej płacz- bo szczenie padło ( ojojoj, a mozna było kase za nie zgarnąc).
A generalnie to taka nasza polska-kynologiczna specjalnosc - co sie da to zniszczyc, a czego sie nie da to choć opluc.:angryy:
Ja uwazam, i ba, jestem pewna ze kazde zło wraca do człowieka który je wyrzadza, spokojnie, i im ktos kiedys szpile w dupe wbije.:evil_lol:

Mikrus niech rosnie a Ty nas nie pozbawiaj wiadomosci o nim i jego rodzenstwie. Powodzenia Wam zycze :multi:

Posted

Rodzice- nie daj się ponieść emocjom. U nas na forum też są wywlekane sprawy sprzed...lat. O jeden głupi tytulik, o .....byle co. Taki naród wierzących inaczej :diabloti:. Dzielni jesteście i już. Chylę czoła przed taką szczerością w dzisiejszych czasach.

Posted

[B]rodzice[/B], nie przejmujcie się . Tacy ludzie nie są w stanie sobie wyobrazić, jak stersujace, czasochłonne jest wyrabianie przy takim maluchu jak Mikrusek, jak i całym miocie. Nie przestawajcie nas informować, bo ja codziennie tu zaglądam i patrze, czy jest coś nowego :loveu:

Posted

Rodzice tysiące całusków dla Małego Księcia!!!!!!!!!!!!
Powiem szczerze, że bałam się tutaj zajrzeć. Przez cały ten czas tkwiła gdzieś we mnie obawa czy mały bedzie rozwijał się prawidłowo , czy ten trudny start nie pozostawi po sobie powikłań neurologicznych. Nie umiem wyrazić jaką ulgę poczułam czytając dzisiejsze wieści.

Jestem pełna podziwu dla Ciebie, dla twojej rodziny za walkę o maluszka- nie każdy by się na to zdobył- dałaś maluchowi szansę na normalne życie i myślę, że każdego dnia będzie się Ci za to odwdzięczał (albo nowym właścicielom)
Maskototka dla Micrusa?

Nio nie może być nic innego jak Słonik- koniecznie z podniesionym ogonkiem:multi:

Posted

Rodzice , rezygnując z udziału tu w tej jak że uroczej dyskusji , dajesz satysfakcje tym , co się nie chcą pod swoim gówienkiem podpisać ....
Śmiej się z tego co piszą , miej to w głębokim poważaniu ... rób swoje i nie rezygnuj z dawania nam tu info o Mikrusie , bo jego losami to pół mojej rodziny jest przejętych :evil_lol:
Są tacy , żądni sensacji , wszędzie tacy są w każdej branży ..... :)
trzeba ich ciepłym moczem :cooldevi:

Posted

[B]Rodzice[/B] - w każdej rasie - jak się okazuje - sa zawistni i szukający sensacji... Bądź ponad to i bądź z nami.

A dla Mikrusa:loveu: - koniecznie słonik i z ogonkiem i z trąba podniesionymi do góry; nie może byc innej maskotki!:lol:

Pzdr.

Posted

[B]Rodzice[/B] - trzymających kciuki i podziwiających Cię za taką determinację w walce o jego życie jest naprawdę duuuużo więcej niż "dupków" szukających sensacji, opisana przez Ciebie walka o jego zdrowie może także posłużyć innym w przyszłości gdy urodzi się taki berbeć, będą wiedzieć co ich czeka i i jak duże szanse mają.
Mam nadzieję, że będę mogła czytać dalej same już dobre wieści o Mikrusku. :loveu::loveu::loveu:

ps. maskotka - TYLKO SŁONIK !!!!!